hemangiom
Buna ziua.Numele meu este bianca si am o fetita de 7 luni care are un hemangiom pe frunte(se poate vedea si in poze).Am fost la medic la 3 luni cand a aparut si raspunsul a fost "da,e un hemangiom cavernos...asteptati"am asteptat,la controale lunare aceias chestie "asteptati"pai cat sa astept ca se face din ce in ce mai mare,nu prezinta semne ca da inapoi ci inainte.As vrea s-o operez chirurgical si intrebarea mea de fapt intrebarile mele sunt urmatoarele.
cunoasteti cazuri (operatii)?cat e de complicata operatia(dr a spus ca e usoara da ca orice mama mi-e frica),e prea mica pt astfel de operatie?cam care sunt preturile?
Bianca mamica fericita de
Maia-Stefania 29.09.2010
https://picasaweb.google.com/104558560961453014433/7Luni?authkey=Gv1sRgCPq5wbOMjd_ZMw#
Raspunsuri
OanaP spune:
Am inteles ca in general se asteapta pana la vreo 7 ani cu operatia de hemangiom pentru ca e posibil sa dea inapoi de la sine. De asemenea, am inteles ca e recomandat sa se astepte macar ca respectivul copil sa aiba cel putin 2 ani, daca parintii sunt atat de nerabdatori sa isi opereze copilul.
oana_lex82 spune:
Buna si copilul meu are un hemangiom la buza de jos..este exact pe buza si se observa doar daca esti f atent..de cand l-am nascut pana acum (11 luni) nu a crescut deloc in diametru si se prezinta bine...numai ca la fel ca si tine am consultat medicul..de fapt mai multi medici iar parerea a fost unanima..operatia se face numai dupa 7 ani si pt ca e posibil sa se resoarba pana atunci dar si pt ca e o zona ff puternic vascularizata si copii se mai lovesc si ar putea determina o hemorafie dupa operatie...Eu as mai astepta in locul tau si as mai consulta cateva pareri medicale..Multa sanatate!
P.S. Noi vom merge la operatie dupa 7 ani si am dori sa facem operatie cu laser.
tomaca spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui OanaP Am inteles ca in general se asteapta pana la vreo 7 ani cu operatia de hemangiom pentru ca e posibil sa dea inapoi de la sine. De asemenea, am inteles ca e recomandat sa se astepte macar ca respectivul copil sa aiba cel putin 2 ani, daca parintii sunt atat de nerabdatori sa isi opereze copilul. |
Da, asa este.
Si baiatul meu are un hemangiom pe spate care a aparut cam la o saptamana de la nastere si a tot crescut, pana la un moment dat cand a ramas constant, chiar s-a diminuat putin conform ecografiei de un an. Acum are 1 an si 3 luni. Operatia este destul de invaziva si nu neaparat fara riscuri. oricum pana la 2 ani nu este indicat.
Este recomandat sa faceti eco si transfontanelara si de organe daca nu cumva ati facut, pentru a urmari daca nu cumva au aparut si intern caci e posibil (de ex eu am pe ficat).
80-90% dintre ele sunt resorbite de organism pana la 7 ani.
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Muuh spune:
Baiatul meu cel mare s-a nascut cu un hemangiom la gat, comunica cu jugulara si aorta si prinsese o parte din glanda salivara. Noi am decis sa nu intervenim desi unii dintre medici asa ne-au recomandat. In jurul varstei de trei ani s-a retras complet iar acum la aproape cinci ani i-a disparut complet si pata de pe gat. Si la noi hemangiomul a crescut la 2 luni la 4 luni la 6 luni si la 1 an apoi a stagnat si a dat inapoi.
ancadragoman spune:
Si Maria are unu pe burta care pana la 5 luni a crescut f tare,deja incepuse sa supureze iar domnul dr Secheli de la Budimex ne-a sfatuit sa ii facem o injectie cu hidrocortizon.de at a dat inapoi si acum este la nivelul pielii plus ca nu mai este colorat decat pe margine.Daca vrei iti dau numaru domnului dr si te duci sa o vada.
anca
de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!
AJUTOR URGENT PENTRU MARIUS!!!
Doneaza 2 euro prin SMS la 874 si ajuta la reamenajarea si dotarea Sectiei de Pediatrie a Spitalului Fundeni