Parinteala nepavloviana(4)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui maria_alexia

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Nu cred ca exista furt fon fun, intotdeauna e mai mult de atat.

eu tocmai incep sa ma conving ca exista, si in speta in cazul copiilor lasati prea departe de lumea reala de catre parinti: fun fiind sa traiasca o experienta noua, de care nu au nici o frica.

Mai bine nu incepe sa te convingi.

Maria tu nu furi de frica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:
Nu stiu ce e in spatele unor asemenea gesturi, dar

Atata timp cat nu stii, n-ar trebui sa urmeze nici un "dar"...

Citat:
Astea sint lucruri deja discutate; copilul le stie, dar a ales sa le "uite", din diverse motive: sa fie cool, sa fie ca ceilalti, sa raspunda unei provocari etc.

Sa atraga atentia, sa traga (constient sau nu) un semnal de alarma parintilor: hei, am nevoie de ajutor, ceva nasol se intampla cu mine, nu (ma) vedeti? samd.

Nu cred ca exista furt fon fun, intotdeauna e mai mult de atat.

www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see

Imi pare rau, eu inca sustin ca dupa o virsta anturajul isi spune cuvintul si are uneori o mai mare influenta decit invataturile parintilor.
Nu stiu conform carui curent am fost eu educata dar stiu sigur ca am facut niste chestii nasoale just for fun si fara sa ma gindesc nici o clipa la posibile consecinte, ci doar luata de valul entuziasmului.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

hai, bai, rrox, ca nu e control "din ala" e cum s-ar zice ca pana la 18 ani e responsabilitatea ta ce face hahaha, asta suna si mai naspa, dar intelegi tu ce-am vrut sa zic

Mergi la inceput

Ba eu cred ca e exact control din-ala. Ah, mi-e frica sa nu ... copilu' si n-am incredere in el ca nu..., ce ma fac?! Controlez. Sa-mi diminuez angoasa. In felurite chipuri, care mai de care. Cand pe fata, cand ascuns sub tot soiul de alte intentii bune. Ca doar ii vreau binele, nu? Si iote asa ii termin si copilului increderea.

Nu e doar responsabilitatea mea ce face, e si a copilului. O impartim. Si copilul stie asta foarte bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

da, nu fur din frica de consecinte .
care consecinte sunt diverse, dupa cum are fiecare populat prin creieri: biblice, penale, morale, empatice sau ce-o mai zacea pe-acolo.

iar astea sunt rezultatul experientelor (din fericire nu practice). caci altfel, sa intinzi mana sa iei ceva e un gest cat se poate de natural .

Mergi la inceput

Pisi atunci cand anturajul are puterea sa te faca sa furi, tu ai defapt probleme cu care ai venit de acasa.

Vei fura din nevoia de afiliere la grup, de acceptare in grup, fiindca crezi ca altfel nu vei fi acceptata. De ce te agati atat de acceptare tocmai in grupul care te indeamna la furt? Probleme cu increderea in sine, cu importanta ca persoana, cu ce meriti, etc. Toate cadouri de acasa, din relatia de atasament.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui maria_alexia

da, nu fur din frica de consecinte .
care consecinte sunt diverse, dupa cum are fiecare populat prin creieri: biblice, penale, morale, empatice sau ce-o mai zacea pe-acolo.

iar astea sunt rezultatul experientelor (din fericire nu practice). caci altfel, sa intinzi mana sa iei ceva e un gest cat se poate de natural .

Ciudata formulare: frica de consecinte empatice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

voiam sa zic ca ma gandesc si la cum s-ar simti cel de la care iau, deci empatizez cumva cu el

alte obiectii la faptul ca frica-i o paza buna in multe cazuri ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Rrox, nu e nici un q.e.d.
Sa fim putin mai deschise!
Nu e controlul ala. E celalalt - cand trebuie sa stii unde pleaca copilul de acasa, cand ii dai voie sa se duca singur undeva sau nu, cand ii impui o ora de venit acasa. Cand trebuie sa-i supraveghezi cat de cat prieteniile.
Cand ii controlezi aptitudinile sau ceea ce mananca sau notele de la scoala.

Pana si cand il controlezi daca are febra sau nu tot control se cheama.

Nu cred ca vreunei mame i-ar placea sa-i iasa copilul pe usa fara sa ceara voie si sa spuna unde merge.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

POVESTE FARA MORALA "cand am furat ceva material":
eram in clasa a II-a (s-a prescris ). si am incercat sa fur pur experimental, ca sa vad "cum e". am furat de la librarie un cersaf cu note* (mi s-a parut ca e cel mai putin important lucru - adica un lucru care chiar nu-mi trebuia, dat fiind ca eu am oaresce probleme incompatibilitati cu muzica). costa 7 lei. l-am rulat si l-am pus in maneca. am iesit din librarie. am mers 10 minute prin oras cu ala fierbinte in maneca mea. nu s-a intampalt nimic. acu trebuia sa-l duc inapoi - asta chiar a fost cel mai greu lucru, ca nu-mi venea sa ma duc acasa cu el, si nici sa intru in librarie la un sfert de ora dupa ce iesisem. pana la urma am reusit sa o plasez aiurea in spatele unui raft si mi-am cumparat la iesire o carte ruseasca de 13 lei (o avere pentru mine) cu papusi de hartie si haine de decupat :)

nu aveam grup, nu-mi doream sa fiu acceptata, imi placeau povestirile politiste (in special una, cu kalle blomqvist) si eram curioasa ce simte o persoana care face ceva rau (si decisesem ca a fura e un rau potrivit pe scala relelor, nepunand in pericol integritatea fizica a nimanui).

*partitura

edit: a fost o experienta indestulatoare pentru restul vietii.

Mergi la inceput