Licurici de ianuarie-februarie 2009 (143)
Raspunsuri - Pagina 20
DarkBendis spune:
Aaaa, cu numaratul suntem mesteri mari: numaram pana la 20 (de la 10 incolo cu ajutor) in engleza, pana la 10 in romana, si cu ajutor pana la 10 si in franceza. Alfabetul nu-l stim inca ![]()
Pupam papacioasa mica, Iulia! 
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
lisssa_ana spune:
si Ana il sarea pe 7 acum numai, a inv ata sa numere pana la 20 in engleza, pana l 12 in romania si pana la 10 in maghiara
.
Spune cuvinte in engleza si le traducce in romana adaugand cuvantul "adica", ex: house...adica casa![]()
faca asocierea de culori, "masina verde ca si padurea". Am un puzzle pt copii pe telefon cu vreo 20 de imagini diferite. Piele sunt doar colorate...le face pe toate
...ma mira si pe mine cum de le stie ca eu zau daca am stat sa il le explic.
Mi-a facut kk in parc si era cu chiloti
, stiu...se mai intampla, dar m-am panicat, nu aveam unde sa o schimb, cu ce...cum sa dau chilotul jos fara sa o murdaresc prea tare...offf
, greu e zau cau potty trainingul asta.
de pictura nu e pasionata, adica sta 10-15 min si atunci cu mine, singura ar picta numai cu mov
.
Soate niste perle de murim de ras, rade si ea odata cu noi cand ne aude ca radem
. A inceput sa minta
.
La baie:
"-Ana, ai facut kk?
- Am facut
-Unde e?
-Sub hatie, mama...uite, sub hatie"...normal ca un era nik sub hartie
oricum nu ma pot supara pe ea. Ma enerveaza ca invata ce e mai rau de la restul copiilor. Acum l-a auzit pe unul dintre baieti spunand "Stop it!"...toata ziua e cu stop it in gura
... eu si Cristi ii explicam ca nu e frumos, ca nu se zice asa ceva...ne mai asculta cateodata sau nu
asta e...
burtica e bine, creste, ma impinge si ma suteaza copilul asta de numai pot de durere cateodata. Am inceput sa merg de 2-3 ori la baie noaptea, am impresia ca sunt cat China

... . Astept sa vina mama, in 5 sapt e la noi si mai am si eu un pic de liber![]()
m-am intins...
pup licuricii si mamicile lor
Mama de Ana si
32+
Fashion
Leditia spune:
wow,ce lucruri stiu licuricii vostrii..Al meu tot in japoneza vorbeste..
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.
iuliacris spune:
Mai, eu nu i-am numarat niciodata in engleza, am fixul asta ca daca incepe sa vorbeasca engleza s-a dus pe apa sambetei vorbitul in romaneste. Poate ca nu-i asa, dar mi se strange inima cand ma gandesc la asta. Toate cartile i le traduc in romaneste. Cu toate astea, are cateva cuvinte englezesti in vocabular luate de la tv sau de la copiii din vecini :happy, see you, come (dupa care zice intotdeauna vino sau hai), dogie (nu accepta sa spuna caine), head, sleepy, good.
lisssa_ana spune:
Iulia asa si eu, dar cum mergem la diferite activitati, inclusiv muzica, invata sa numere si in engleza. Acum chiar nu ma deranjeaza avand in vedere ca in 2013 ne intorcem in Romania.
In casa vorbeste numai in romana, mai are cuvinte in engleza dar ma fac ca nu o intelg si mi le zice in romana.
Mama de Ana si
32+
Fashion
DarkBendis spune:
Noi mergem dupa "regula" prestabilita. Adica eu vorbesc cu Mister in romana, tati in engleza. Iar cand merg impreuna in parc si il da cu leaganul amandoi numara in limbi straine... adica tati numara si baietel se ia dupa el, si uite asa s-a prins si cum e cu "en doix trois" (foarte folositor, ca daca bunica se muta in franta definitiv...)

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
alinuk spune:
dragele mele va multumesc din suflet tuturor
pentru gandurile frumoase de ziua mea
Ana e bestiala!
sa va zic si de Andu
Aseara dupa baitza,ne giugiuleam si inainte sa il imbrac, face un 'partz rezonant'.
il intreb amuzata: "ce a vrut sa fie asta?" (ma asteptam sa zica ceva gen 'patz' sau 'poops' ca mai retine ceva cuvinte in germana (una dintre bunici vb in germana cu ei... mor de ras cand ii aud, ca astia mai raspund si ei o combinata)
dupa o ezitare de cateva sec, raspuns copil: "o milodieeee"
am facut cercetari sa vad daca ii spusese cineva asta, cica nu! a fost 'creatia' lui
ne-am amuzat copios!
si voi nota asta in carticica lui
haideti la cefelutzaaaaaaaa

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
ingrid70 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui CADIA Fetelor, am si iooo o neliniste: desi Eliza implineste pe 16 mai, 6 luni, ea inca nu s-a intors pe burta. A mai fost cineva in situatia asta????? In rest, e super vioaie, apuca orice, vrea sa se ridice in fund...etc |
Selene_Bunny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lisssa_ana Iulia asa si eu, dar cum mergem la diferite activitati, inclusiv muzica, invata sa numere si in engleza. Acum chiar nu ma deranjeaza avand in vedere ca in 2013 ne intorcem in Romania. In casa vorbeste numai in romana, mai are cuvinte in engleza dar ma fac ca nu o intelg si mi le zice in romana. Mama de Ana si 32+Fashion |
Dar de ce va intoarceti?
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii