Se descumeaza degetelul
Buna. Am sa va cer sfatul si acum pt ca numai stiu ce sa fac.
Baietelul meu de 1 an si 2 luni cred ca a luat o ciuperca sau o bacterie ceva pt ca in jurul unghiei pielea a inceput sa se descumeze.
Este vb doar de un singur degetel.
Am fost la dermato si ne-a dat o crema Diprogenta, problema este ca descuamarea continua sa se intinda.
Nici macar nu s-a oprit de parca crema nu are nici un efect. Mai am o programare la dr la privat dar abia pt marti.
Si eu si sotul suntem tare ingrijorati si numai stim ce sa facem. Vreau sa va intreb daca v-ati mai intalnit astfel de cazuri si cum s-a rezolvat.
Multumesc.
Raspunsuri
oana_r spune:
si ania a avut un degetel tot la fel,se lua pielea pana se face sangerie.am dat-o cu mai mulete creme fara rezultat,din noiembrie pana luna trecuta si tot nu ii trecea.in final am dat-o cu o crema de la hymalaia, se numeste crema antiseptica ,costa cam 8 lei, si a avut rezultat.o dadeam cam de 2-3 ori pe zi , ca 2 saptamani si nu mai are probleme.
paula_m spune:
Si eu am patit la fel cu Raul, avea 7 luni. Dar eu credeam ca e de la faptul ca si-l tot baga in gurita. Si tot doar un deget, degetul mare. Ajunsese sa i se deformeze si unghia si pielea i se ducea jos in straturi, aproape ca i se vedea carnea.Ciudat tare. Deci nu stiu daca e acelasi lucru. Oricum, eu i-am pus Bephanten si l-am tinut 3 zile cu degetul infasat cu tifon. Intr-o sapt era ca nou.Si de atunci nu am mai avut pb.
Paula, mamica
Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Poze luna 10
pisigri spune:
Daca te duci cu el la medic, nu-l mai unge cu toate cele, ca n-o sa mai stie dermatologul sa aprecieze corect situatia, n-o sa poti face un examen bacteriologic/micologic...
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
narcisam102 spune:
Multumesc pt raspunsuri.
Si eu cred ca este de la deget tinut in gura. El avea niste pielite in jurul unghiei pe care eu nu i le-am taiat de frica sa nu se infecteze sau sa deformeze unghia. Insa cred ca el si le-a ros cu dintisori si de aici buba.
Ce ma sperie cel mai rau e faptul ca se tot intinde. Unghia in sine nu pare afectata dar de jur imprejur e de cosmar. i se vede carnea.
Eu nu ii dau cu nimic altceva decat cu ce ne-a dat de la dermato.
Am incercat sa-i pun un plasture dar in smulge, o sa incerc sa-i pun si tifon. uffff numai stiu ce sa fac...
_Ralu_ spune:
Si Alexia a avut asa ceva...cam pe la 1 an i-a aparut...la o sg unghie, apoi trecea la una, aparea la alta...in total, cred ca a avut vreo 6 degetele afectate...avea perioade cand trecea de tot, la toate degetele...apoi iar aparea...asta cam 1 an si ceva. Am fost si noi la diferiti medici, am dat-o cu mai multe creme...am primit de la Lamisil...diverse creme cu cortizon pana la creme hidratante...nimic nu mergea...cert e ca de vreo 2 ani e ok, nu i-a mai aparut deloc...asa din senin.
raluca
mami fericita de
alexia
(07.09.2006)
Ramona2006 spune:
Daca spui ca degetul cu pricina arata rau du-l la dr neaparat.
Pentru probleme de piele f bune sint Omega 3 si culmea, probioticele ajuta si la refacerea pielii.
Multa sanatate!
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/