este normal?
buna.va rog sa -mi spuneti si mie ce parere aveti...
1.fetita mea are 2 luni,acum o luna am mers la medicul de famile sa mi-o consulte din cauza haraielii(cand o tin in brate si ii pun mana pe spate simt cum haraie)mi-a zis ca nu se asculta insa mi-a dat sa-i dau niste ambroxol si panadol pe motiv sa nu coboare la plamani...
dupa o saptamana nu era nici o schimbare asa ca am mers la un pediatru si mi-a zis ca nu are nimic ,ca este din cauza nasului...si nici nu trebuia sa-i dau nimic.
ieri i-am facut vaccinul de 2 luni,mi-a consultat-o a zis ca nu se asculta,i-am zis ca nu imi place cum respira si tuseste ,o tuse seaca scurta ...atat timp cat doarme linistita,adanc respira bine in rest hornaie intruna plus ca tuseste ,rar si scurt am incercat sa o aspir insa nu ii ies muci si asta noapte tusea si se ineca...stiu ca din maternitate se poate sa ramana cu secretii
insa mi se pare ca este prea incarcata,nu respira bine...e normal sa se auda asa?pe de alta parte nu face febra..daca avea ceva trebuia sa faca si febra nu?s-a uitat si in gat ieri si a zis ca nu are nimic...nu stiu ce sa fac...sa merg la alt pediatru sa o vada?
sa-i fac aerosoli este prea mica mi-a zis dr. de familie, deci sa astept sa-i treaca asa de la sine?
2.baietelul are 2 ani ,acu 2 saptamnani imi facea putina febra ..pana in 37 cu 5 ,temp. lui normala finnd in jur de 36 cu 5, tusea in rest nimic iam dat 3 zile de nurofen ...dupa 3 zile facea in continiare aceeasi temperatura insa incepuse sa tuseasca mai tare ,tuse seaca si sa-i curga nasul..am mers la medic si.. i-am dat o sticluta de eurespal si 5 zile de sumerolim(la 12 ore 5ml)nu mai tuseste decat ff rar poate o data pe zi il aud ,insa acea tempertura este inca si nu stiu care e motivul,nu ii ies dinti,masele...am mers ieri la dr si mi-a zis ca daca era viroza trebuia sa-i treaca cu sumerolim asa ca i-am facut o raza la plamani si asteptam rezultatele...
acu cateva luni iar i-am facut raza si i-a iesit o pneumonie interstitiala dar facea febra mare...se poate sa aiba ceva la plamani cu temperatura asa mica?
in rest e activ ,se joaca doar ca nu mai are pfta de mancare,e rosu in obraji,ochii parca sunt putin impaianjaniti si ii mai curge nasul putin...astept sa-mi spuneti ce parere aveti... daca v-ati confruntat cu atfel de probleme ,si ce sfaturi v-a dat pediartii vostrii?multumesc
Raspunsuri
Didididi spune:
Ce pot sa spun eu este ca virozele nu trec cu sumetrolim. Dar probabil baietelul are o viroza. Ce temperatura face fara antitermic?
Didi si bb Mihail (22.08.2008)
batmanita spune:
buna oana ,si fetita mea cand era micuta ca a ta ,cand o tineam in brate simteam haraiala,d-na dr mi-a spus ca este de la nasuc si ca trebuie sa-l curat cu ser fiziologic sau apa de mare, la noi de la nasuc a facut otita pe la 4 luni.
sanatate la micuti.
adra_bell spune:
Oana, si a mea haraia cand era micuta, dar se auzea la nivel de nasuc, nu mai jos. Am inteles ca la bebeii mici e normal.
Pe de alta parte eu m-as duce la un alt pediatru sa cer a a doua parere, tinand cont de varsta f mica a fetitei
La fel si la copilul mai amricel, daca zici ca are febra de atat de mult timp
blog
asteptandu-l pe Filip (august 2011)
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
oanap85 spune:
in jur de 37 cu 5 ,nu creste mai sus ,j-am lasat chiar sa vad daca se ridica dar nu ,nu se ridica ...cand am inceput sa faca ii dadeam de 3 ori pe zi ..pe urma am urmat tratamentul si acum e tot asa...eu stiu ca la viroze,rosu in gat ...copii fac febra f mare..cel mare mi-a facut si 40 la viroza...stiu ca nu trece cu antibiotic ..dar i-am dat si siropl ii dau si de imunitate si vit.c
si mie mi-a zis ca de la nas..si eu o curat cu ser f.si o aspir pe urma dar nu iese mai nimic...si cum ti-ai dat seama ca are otita?
la ea se aude si la nuvelul gatului si in nas...respira repede,sacadat si uneori imi da impresia ca are o respiratie suieratoare..dar nu stiu poate imi fac prea multe griji..totusi mie nu imi place cum face,cum respira...macar de-as sti ca nu se poate intampla nimic grav,am mers deja la doi dr. daca e nevoie as consulta altul...
si medicii sunt atat de diferiti unul imi da antibiotic,altul imi spune sa o las asa eu ce sa fac?intuitia mea de mama imi spun e ca nu are nevoie de antibiotic dar nici sa o las asa...off dar nu stiu la cine sa merg..poate stie cineve un peditaru bun in Botosani sa-mi zica
batmanita spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui oanap85 si mie mi-a zis ca de la nas..si eu o curat cu ser f.si o aspir pe urma dar nu iese mai nimic...si cum ti-ai dat seama ca are otita? |
A PLANS FOARTE MULT SI NU PUTEA SA SUGA ,II ERA FOAME VROIA SA PAPE DAR CAND INCEPEA SA TRAGA DIN SAN O APUCA PLANSUL.
Bee spune:
Legat de fetita. La noi, la cel mic haraitul a fost de la refluxul gastro-esofagian pe care il avea. Micutul era sacait si iritat tot de la lapticul care-i venea in sus pe esofag. Haraia continuu. A fost si racit si aveam mereu impresia ca e raceala de vina. Insa nu a fost numai raceala. Dupa ce s-a rezolvat refluxul, cam dupa 5 luni, a harait mai putin. Aaa si refluxul nu e o problema grava, doar ca cere rabdare pana trece.
Cu baiatul, decat o alta "raza" la plamani, mai bine o hemoleucograma din degetel sa vedeti daca nu cumva e o infectie si trebuie sa ia ceva, altceva decat sumetrolimul. BB3 al meu: o viroza, febra mare 3 zile, apoi febra mica- subfebril 2 zile, face din nou brusc febra mare (peste 39). La spital la camera de garda, analiza din degetel, infectie, antibiotic. Poate sa nu fie nimic la plamani si-l iradiezi degeaba, dar poate fi o infectie in organism care trebuie tratata.
Sanatate!
Bebe Beca spune:
Noua ni s-a spus ca aceasta haraiala dispare in jur de 3 luni.
37,5 stiu ca nu este febra la copilul mic, abia dupa 38.
Alex@Sara spune:
Alex,baietelul meu a avut acea haraiala pe la 4 luni si umpic...a fost bronsiolita.A trecut cu aerosoli cu adrenalina si injectii cu dexametazona,daca nu ma insel.Si a mai facut inca 2 episoade,la interval de cateva luni,si ultima oara ne-a dat dr Singulair 3 luni si de atunci ju am mai avut pb.
Fiind ata de micuta bebelina ta,zic si eu sa mergi si la un alt pediatru,careia sa nu-i zici "diagnosticul" pus de dr de familie,sa vezi parerea lui.
Sanatate maxima si numai de bine sa auzim![]()
Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Relax&Tone....
oanap85 spune:
va multumesc..as vrea si eu sa-i fac aerosoli dar e prea micuta
astazi mergem la alt pediatru ...
i-am scos si mai multi mucisori ,i-am pus ser fiziologic apoi am aspirat si iar i-am pus si am aspirat,asa de vreo trei ori ..cred ca si-au dat drumul mucii de asta iau iesit![]()
dar vreau sa intreb...daca nu face febra nu trebuie sa-mi fac griji nu?adica daca avea ceva trebuia sa faca febra nu?