Isi vor nepotul????????

Isi vor nepotul???????? | Autor: andreeaben

Link direct la acest mesaj

Azi mi s-a intamplat o ciudatenie,venind de la servici,acum 1 ora am fost oprita pe strada de fosta mea soacra cu care n-am mai vb de 2 ani,desi stam in acelsi oras,la 2 strazi distanta.S-au intamplat foarte multe dupa divort,unii dintre voi poate mai stiti povestea mea,am divortat acum 2 ani dupa ce m-am aflat in imposibilitatea de-a mai trai alaturi de un om care innebunise in adevaratul sens al cuvantului,ma rog...s-au intamplat multe,s-a terminat urat,cu violenta la care fiul meu de 3 ani a participat,vazand toata intamplarea.De atunci a ramas marcat de aparitia bunicului bataus,care venise sa mi dea o "lectie"ca ma hotarasem sa-i las baiatul.Acum,sa revin la ce spuneam la inceput,ca m-a oprit pe strada sa ma roage ceva.Atentie...sa ma roage!Ea care m-a privit cu dispret si m-a numit obraznica sau nesimtita cand am salutat-o pe strada.M-a rugat sa il las pe Andrei la ea,sa-l mai scoata in parc,sa-l mai ia la ea acasa din cand in cand...astea in conditiile in care iubitul ei fiu,fostul meu sot,n-a mai venit de 4 luni sa-si vada copilul,dar de fapt ce zic eu?nu l-a mai luat de aproape un an.Avea o privire pierduta si era umila de-a dreptul ca m-a oprit ea pe mine...in plus e bolnava,foarte bolnava,ea nu stie ca eu stiu.A facut o boala incurabila si nu stiu cat de grav este,in ce stadiu este.TOate astea,una peste alta,m-au facut sa nu pot refuza,i-am zis ca da,ca poate sa-l ia din cand in cand,sa ma sune si sa vina si la mine sa-l vada.Imi pare rau de ea ca e bolnava si ca nu s-a putut pastra o relatie buna intre noi,de dragul lui Andrei.Acum nu stiu,oare procedez corect,sa-l las sa mearga la ei,cand cel care ii e tata biologic nu vine sa-l caute,zice ca nu vrea sa mi vada mie moaca....asta-i scuza lui.Ce dumnezeu sa fac?Oare o fi o idee buna,ca am zis "da"la rugamintea ei....nu il va afecta negativ pe Andrei sa mearga la bunicul cel nebun si la tatal cel indiferent,chiar daca bunica lui il iubeste sau are remuscari...sau eu stiu ce ?

Va rog sa mi dati o idee,gresesc?Am multe pe cap si numai gandul asta nu mi lipsea.Am de gand sa-l las pe el sa decida daca vrea sa mearga sau nu....si i-am spus-o si ei.

Multumesc

Andreea,mami de Andrei puiut

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai ce legatura are bunica copilului cu comportamentul tatalui? Doar nu e ea vinovata ca fiul ei nu si-a mai vazut copilul de cateva lui?

Daca tu crezi ca bunica are intentii bune, nu vad de ce nu ai incuraja relatia copilului cu ea. Incearca sa separi oamenii intre ei, fiecare are sentimentele lui, dorintele lui...si nu mai tine ranchiuna, multi spun multe la nervi :)

Eu nu vad nici un interes negativ, doar unul pozitiv, in faptul ca ea vrea sa petreaca timp mai mult cu copilasul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Andreea, pe scurt, care si cum au fost relatiile dintre tine si soacra , soacra- copil inainte de divort?

Mergi la inceput

Pai a zis fata deja ca nu au fost relatii foarte roz, dar daca bunica vrea sa petreaca timp cu nepotul mie mi se pare ok sa o lase, nu? Indiferent de ce relatii au fost inainte.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andreeaben
Am de gand sa-l las pe el sa decida daca vrea sa mearga sau nu....si i-am spus-o si ei.

Multumesc

Andreea,mami de Andrei puiut

Stai ca am recitit. E foarte ok cum te-ai gandit. Intreaba copilasul. Cum spune el, asa sa faci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaben spune:

Relatiile noastre anterior divortului au fost ba asa,ba asa,adica au fost momente cand se purta foarte bine,apoi dintr-o data,trecea in extrema cealalta,devenea irationala,se lua dupa barbatu-su,care e dus cu acte in regula si care i-a facut iata un calvar.Asa ca unoeri era bine,ne intelegeam bine,asi cu Andrei ea mereu s-a purtat foarte bine,de asta am si decis ca merita sa isi vada nepotul.Dupa divort ea afost de partea famliei ei,evident ca nu m-a crezut ca barbatul ei m-a agresat si chiar daca am avut martori si acte de ma medicul legist tot a tinut capul in nisip ca strutul.Si asa afost pana acum,pana azi...

Mergi la inceput

Da, eu in locul tau i-as permite , invitand-o la mine acasa, sau iesind impreuna in parc, la o prajitura, etc.

Sincer, nu l-as lasa singur dintr-o data in compania ei...Din fericire , a mea fosta soacra ,niciodata nu m-a jignit , pot spune ca m-a ajutat foarte mult cu copilul meu cu toate ca trecusem printr-un divort cu fiul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaben spune:

Da,asa m-am gandit si eu,ca la inceput ar fi mai bine sa fie in prezenta mea,dar ma gandesc ca daca faca asta,Andrei se va teme sa ramana cu ei,si acum l-am intrebat daca vrea s-o vada,mi-a zis ca da si ca vrea sa stea doar putin,si dupa ce se trezeste de amiaz sa vina acasa,la mine,Deci,cred ca se va reobisnui cu ea.

Nu am nimic personal cu ei si n-as fi avut niciodata daca bunicul n-ar fi facut ce a facut atunci inainte de divort.Pentru cine nu stie,aproape ca m-a omoarat,stragandu-ma de gat pana am lesinat si asta fata de copilul meu de 3 ani,care tipa ingrozit si pe care tatal lui,fostul meu sot,il tinea din rasputeri sa nu alerge la mineDoi barbati in toata firea atacand o femeie singura in casa si cu copilul ei de fata.Asta ma sperie si ma face sa cred ca sunt dementi si ca influenta lor asupa copilului nu va fi una buna.Asta ma face sa ma gandesc de doua ori.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andreeaben
Pentru cine nu stie,aproape ca m-a omoarat,stragandu-ma de gat pana am lesinat si asta fata de copilul meu de 3 ani,care tipa ingrozit si pe care tatal lui,fostul meu sot,il tinea din rasputeri sa nu alerge la mineDoi barbati in toata firea atacand o femeie singura in casa si cu copilul ei de fata.Asta ma sperie si ma face sa cred ca sunt dementi si ca influenta lor asupa copilului nu va fi una buna.Asta ma face sa ma gandesc de doua ori.

Intai as studia-o pe ea asa cum am scris in celalalt mesaj.
Dupa,ia-o pe soacra ta prin surprindere,du copilul la ei pentru o ora/doua, intr-o zi cand esti libera , sambata/duminica , justificand ca ai o ,,treaba" .Vezi reactiile celorlalti cand il duci si cand te intorci sa-l iei. Observa-ti copilul cu atentie, are totusi 5 ani, nu este mare sa-si poata ascunde o ,,stare" si nici mic sa nu simta/inteleaga anumite lucruri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Eu nu as risca nici o secunda sa-mi las copilul langa ex socrul care m-a strans de gat in fata copilului meu. Oricate remuscari ar avea soacra bolnava incurabil care a acceptat pasiv acea situatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Daca soacra e bolnava incurabil atitudinea ei e perfect de inteles, cred ca dorinta ei de a avea o relatie cu nepotul e sincera si nu ascunde nimic necurat. De aceea eu nu m-as putea opune. Insa soacra e soacra si socrul e alta persoana cu alta poveste. Langa el nu mi-as lasa copilul, sa vina soacra la voi, sa iasa cu copilul in parc, de ce nu?

Mergi la inceput