Cele 7 minuni ale Romaniei
"Fenomene naturale perfect explicabile", spun geologii despre mai toate minunile naturale ale Romaniei. Probabil asa si este. Una din cele 7 minuni este Retezatul, iar daca vreti sa aflati care sunt urmatoarele 6, va invit sa cititi in continuare ...
... articolul complet cu cele 7 minuni ale Romaniei
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Raspunsuri
luisa1983 spune:
Da, sunt minuni naturale ale Romaniei !Spun acest lucru cu toate ca nu sunt geolog. Daca din tumultul vietii cotidiene, ajungi intr-unul din acele locuri , cu siguranta te vei simti cu totul si cu totul minunat.
Aceste 7 minuni ale Romaniei , aceste locuri unice in lume, fac acesta tara sa fie unica si minunata pentru multi dintre noi romanii si nu numai.
Pacat ca nu se face mai nimic in acest sens !
carmen_70 spune:
Ma numar printre norocosii care au vazut toate aceste minuni (Retezatul ocupa locul I in inima mea).
Am facut expeditii, organizate de scoala, din clasa a VII-a incepand. Zilele trecute ma intrebam daca baiatul meu ar vrea sa mearga in expeditie la 12-13 ani as avea curajul sa-l las.
Reusesc sa ma ratacesc in Bucuresti, dar in Retezat sau Apuseni as parcurge traseele fara gres. Am harta tatuata in suflet.
E corect sa n-am curajul sa-mi las copilul sa guste placerile ce eu nu le pot uita?
adi2003 spune:
N-am vazut nici unul din cele 7 locuri mentionate. Cert e ca am calatorit prea putin. Dar viitorul e in fata.
luisa1983 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carmen_70 Ma numar printre norocosii care au vazut toate aceste minuni (Retezatul ocupa locul I in inima mea). E corect sa n-am curajul sa-mi las copilul sa guste placerile ce eu nu le pot uita? Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. |
Daca-i place muntele este pacat sa nu-l lasi! Eu l-am ,,carat" mereu pe fiul meu pe munte (prima data la 7 ani, a fost la Padina), avea rucsacelul lui , mai tarziu , cand a crescut , a tot plecat in excursii cu scoala (jepii mari, jepii mici, Iezer, Ceahlau), fiind obisnuit cu traseele turistice , harti, busola , marcaje, a fost chiar de un real folos pentru organizatori.
Dana P spune:
Si eu ma numar printre cei care si-au incantat sufletul cu aceste minuni.
Mai am de adaugat la lista, Gura Portitei (vara aceasta bifez si acest loc pe lista mea)si ma pot numi printe cei fericiti.
Ah, Retezatul, o adevarata gura de Rai, Delta o minunatie.
Cand eram studenta aveam program. Toata luna aprilie stateam in Delta, pe o limba de pamant si ma bucuram de fiecare gaza si licar de apa. Toata luna august eram catarata prin Retezat. O minune, parca e vis, sa stai incremenit pe creasta si vezi capririi care sar pe stanci, viperele cum se tarie le pietre, popandaii cum ies in la Soare spre asfintit si-si striga consortii.
... sunt multe se povestit si greu de descris imaginile ramase inlauntrul sufletului meu.
Mai sunt multe locuri spectaculoase care ar incanta pe toata lumea.
_
dana
" Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima." - Gabriel Jose Gabriel Marquez
ocebine spune:
Cind eram copil, m-au dus parintii in majoritatea locurilor ...superbe.
Am o rugaminte: Corectati datele din paragraful de mai jos:
"Cea mai veche asezare este Rasinari din anul 1204, urmata de Talmaciu (1138), Orlat (1322) si Salistea (1354). Prin aspectele sale de cultura materiala si spirituala, Marginimea Sibiului se inscrie intre cele mai vechi vetre ale etnogenezei romanesti. Nunta traditionala din Sibiel, peisajele Marginimii, ospitalitatea oamenilor si vechimea agroturismului, au adus Marginimii Sibiului premiul "Golden Apple", Oscarul turismului.427 km din Oslo)".
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
luisa1983 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ocebine Cind eram copil, m-au dos parintii in majoritatea locurilor ...superbe. Am o rugaminte: Corectati datele din paragraful de mai jos: "Cea mai veche asezare este Rasinari din anul 1204, urmata de Talmaciu (1138), Orlat (1322) si Salistea (1354). Prin aspectele sale de cultura materiala si spirituala, Marginimea Sibiului se inscrie intre cele mai vechi vetre ale etnogenezei romanesti. Nunta traditionala din Sibiel, peisajele Marginimii, ospitalitatea oamenilor si vechimea agroturismului, au adus Marginimii Sibiului premiul "Golden Apple", Oscarul turismului.427 km din Oslo)". Anamaria "With sufficient thrust, pigs fly." |
"Cea mai veche asezare este Rasinari din anul 1204, urmata de Talmaciu (1318), Orlat (1322) si Salistea (1354). Prin aspectele sale de cultura materiala si spirituala, Marginimea Sibiului se inscrie intre cele mai vechi vetre ale etnogenezei romanesti. Nunta traditionala din Sibiel, peisajele Marginimii, ospitalitatea oamenilor si vechimea agroturismului, au adus Marginimii Sibiului premiul "Golden Apple", Oscarul turismului. Premiul a fost acordat de FIJET (Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme) pentru trei destinatii/personalitatii din România: Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, Marginimea Sibiului si Compania Aeriana Blue Air".
Mai multe:
http://www.marginimea-sibiului.ro/
http://ro.wikipedia.org/wiki/M%C4%83rginimea_Sibiului
427 km din Oslo este cam... ,,ca nuca-n perete"! Posibil sa ma insel!
valentinag spune:
In Romania asta sunt atat de multe locuri minunate.Din cele de mai sus am ratat cateva, in schimb am vazut altele, la fel de frumoase!
E pacat ca lumea nu se mai duce sa faca un traseu pe munte, acolo cat de mic, nu pun pe nimeni sa se duca pe jepi, dar la o Urlatoare se ajunge relativ usor.Preferam allinclusiv=urile in locul naturii si e tare pacat!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
My_Lady0091 spune:
ANDA
Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
iahim spune:
Asa este,multi dintre noi preferam un concediu all inclusiv decat un concediu in natura.Nu fac parte dintre acestia.Am mers ani de zile pe litoralul nostru(zeci de ani) pana am descoperit muntele.Nu am ajuns in retezat insa am facut multe trasee pe valea prahovei...care nu mai este ce a fost.Vile peste vile,lasate in uitare,de inchiriat sau de vanzare si din ce in ce mai putini turisti cu rucsacul in spate.
Hoteluri pline doar cu ocazia unei conferinte ,pe timpul careia se mananca bine si doarme bine.
Cu baietelul meu de 7 ani merg in acest an pentru prima data la munte.Ii voi pune rucsacul in spate si il voi provoca la mici trasee(daca timpul va tine cu noi).
Peisajele noastre montane sunt de o frumusete rara!Ipocrizia nu recunoaste acest lucru.
Poti,bine mersi,sa stai intr-un hotel de 4 stele dar sa faci multa miscare si sa te bucuri de natura!
Depinde ce alegi.