Nu ia in greutate + dermatita atopica
Buna fetelor,
am si eu un baietel de 6 luni si de 2 luni incoace nu prea mai vrea sa ia in greutate. S-a nascut cu 4kg si in primele 2 luni a luat foarte bine in greutate (cate un kg pe luna), dar in ultimele 2 luni a luat numai cate 100 gr pe luna... De o luna am inceput si diversificarea.
Mentionez ca inca de la inceput am dat supliment lapte praf NAN HA1 pentru ca de la san nu i-a fost niciodata suficient.
A mai fost diagnosticat si cu dermatita atopica, si a trebuit sa facem un tratament cu Locoid (pe baza de cortizon), pentru ca ii aparusera bubite pe tot corpul si se scarpina foarte urat. Oare de la acest cortizon sa nu ia in greutate?
De cand am inceput diversificarea mananca destul de bine, dar tot nu ia in greutate :( Ce sa-i mai fac? Cereale din orez nu pot sa-i dau prea multe, pentru ca e si predispus la contipatie...
Analize de urina si scaun i-am facut si sunt ok.
Raspunsuri
corni9 spune:
am uitat sa precizez ca la 4 luni avea 7 kg, iar acum la 6 luni are 7kg200. (deci nu are dublul de la nastere :( )
nikipuisor spune:
Buna,
Am un baietel care are 3 ani si 1 luna. De la 6 luni jumatate pana la 1,2 ani ne-am tot stresat cu dermatita atopica. Noi am apelat de vreo 2 maxim 3 ori la crema pe baza de cortizon. Si noi am fost foarte stresati de aceasta dermatita (am fost la 6 doctori)si din observatiile mele (strict subiective)am vazut ca dermatita il facea mai irascibil si din cauza asta era foarte energic si nu lua in greutate. Un raspuns clar nu iti pot da...dar stiu ca in capul nostru dermatita era raspunsul la toate relele: nu ia in greutate, nu doarme bine, nu mananca x etc.
In momentul de fata nu mai are..in schimb..figurile la somn au ramas aceleasi, de mancat mananca bine dar e un slabanog (acum ce motiv sa mai gasesc:) ?
Raspuns clar nu am..dar stiu ca dermatita va trece. Oricum daca mananca bine si i-ai facut analizele..nu te mai incarca cu ganduri negative.
Sa aveti o zi frumoasa!
nikipuisor spune:
hi hi...cu dublatul si triplatul asta...
Baietelul meu avea 4 kg la nastere si la 1 an..ne rugam sa faca 10 kg (deci triplatul era departe)...si de abia avea 9,7 kg cu body si pampers pe el...
Daca dr iti zice ca e ok...nu te mai stresa..du-l afara cat mai mult..mancare cat mai sanatoasa..si joaca:)
Nu te mai stresa...
PS
Ca tine eram si eu...
corni9 spune:
da, e greu sa nu te stresezi... daca ar fi numai problema cu greutatea, parca nu m-as stresa atat, dar mai e si dermatita, si cand il vad cat se chinuie, mi se rupe sufletul... cand ii dispare intr-o parte, apare in alta, si apoi iarasi unde avusese, si tot asa... acum i-au disparut pe picioruse, dar i-au aparut pe abdoment, spate si manute... din cauza asta e si foarte agitat, da din maini si din picioare mai mereu.
Singura chestie buna e ca totusi doarme toata noaptea.
am programare vineri la medic sa vedem ce zice...
nikipuisor spune:
Foarte bine..du-te la dr...te linisteste psihic mai mult. De ce iti zic asta..noi am fost la 6 doctori (3 pediatri, 1 alergolog pediatru, 1 dermatolog si 1 homeopat). Toti mi-au zis aceasi chestie..va trece. Si mie mi se parea agitat..si eu eram agitata.
Multa sanatate..sa auzim de bine!
klavier spune:
E posibil sa aiba o sensibilitate la unul sau mai multe alimente.
Andrei al nostru a avut derm.atopica acum vreo doi ani, cateva luni, si nu i-au folosit la nimic toate cremele de la dermatologi.
L-am testat la incompatibilitati alimentare, am redus timp de o luna consumul catorva alimente (printre altele zahar alb, cacao, grau, drojdie, rosii, ton, aproape toate lucruri care ii placeau si pe care le manca foarte des - de fapt, de aici vine problema, cand mananci in exces anumite alimente).
I-a trecut incet si sigur, in vreo doua saptamani, si ultima bubita / roseata / mancarime / crapatura (avea dupa urechi pielea crapata pana la sange) si nu i-a mai iesit niciodata de atunci. Fara creme!
Sa mai zici ca e incurabila neurodermita asta. Poate doar la dermatologi, nu si la nutritionisti.
oana_lex82 spune:
Si noi am avut mereu probleme cu greutatea, pt ca baiatul meu e ff energic..la inceput ma stresam + ca nu prea mananca decat ff putin..Asta e, daca asa e stilul lui nu ai ce sa faci..uite al meu are 11 luni si 8,800...Ce sa fac? Eu zic ca un copil mai seamana si cu parintii...eu am fost o persoana ok ca si greutate, adica la 1,63 n-am avut mai mult de 56kg, acum dupa nastere am ceva kg in plus
..vreo 8 de care sper sa scap curand...Iar sotul meu e slab dintotdeauna...la 1,77 are 67 kg...asa ca eu cred ca si "mostenirea genetica " isi zice cuvantul...Pediatrul ce zice? Doctorita noastra de cate ori il vede pe Iustin zice " mai dar ce slab esti"..asta de la 1 luna/...asta e...eu m-am obisnuit...ma mai gandesc ca in secolul in care obezitatea e o boala des intalnita, sa fii slab e chiar o binecuvantare...Multa sanatate copilului tau!!!
corni9 spune:
Adevarul e ca el avea dermatita,si probleme cu greutatea, cand ii dadeam lapte praf, si de la san... posibil sa fi fost la ce mancam eu.
Dar de curand i-a aparut, chiar daca nu mai mananca la san, ci numai lapte praf, mere rare si piure de legume (am inceput de curand diversificarea)
De aici doctora a ajuns la concluzia ca ar fi alergic totusi si la NAN HA1... deci m-a trecut pe Althera de la Nestle... sa vedem daca functioneaza... (spunea ca e posibil sa aiba alergie la proteina din lapte)... o sa-i facem si niste analize de sange si vom vedea.
Problema cea mai mare e totusi faptul ca e deja a 3-a luna de cand tot 100 gr a luat numai :( Sa speram ca de la laptele asta, o sa se mai rezolve si problema cu greutatea... ar cam trebui la cat e de scump...
bryny spune:
buna fetelor!se pare ca si eu ma confrunt cu aceiasi problema.Baietelul meu are 5 luni si are dermatita atopica de la 3 saptamani dar am tinuto din frau cu trixera gelu de baie,crema hidratanta si gelu de pus in cadita toate de la gama trixera,dar vreau sa va spun ca pe noi nea ajutat si cateva baite cu tarate,am fiert apa si am pus cam doua palme lipite de tarate in tifon si am facut ca o infuzie de tarate si iam facut baie cu apa aceea si credetima ca face minuni tarata de grau,mia recomandato si doctora pediatra spunandumi ca este mai buna de 10ori ca trixera si este si mai ieftina si asa afost.ia mai iesit pe obrajori cateodata, dar eu cred ca este de la nan1 ca exact de cand am inceput sai dau completare seara cu nan ia aparut si mai mult pe fata. avem prob si cu constipatia si pentru ca numi mai lua in greutate cat trebuie in ultimile doua luni atrebuit sai dau completare lp,,,doctorita mia dat si picaturi probiotice pe care i le dau si vitamina b complex sirop pe care nu i lam dat,,,nu stiu fetelor mi se para asa de multe sie ste asa de mic,,,mai imi daduse si luna trecuta zirtec si nu iam dat pt ca am citit prospectu si ma cam speriat...si iam spus ca nu iam dat si stiti ce sa suparat
offf nu stiu este tare greu ca nu stiu cum sa fac sai fie lui bine...a si era sa uit mia dat si elidel si elocom parca mia spu daca nu merge cu una sai dau cu cealalta dar eu nu lam dat cu niciuna.cum vad ca o ia ptin mai rau cu dermatita o sai fac o baie cu tarate si gata ca si prea multe alopate strica...Voi ce spuneti?!?!
ionlaura spune:
buna,
Sunt mamica unui baietel de 2 ani si 2 luni si el a fost suspect de dermatita,ii apareau pe corp si pe fata pete, am chemat pediatru si am schimbat tot de la detergent la sapun si sampon de atunci nu mai am probleme, in schimb nepotelul meu care acum are 11 ani a fost diagnosticat cu dermatita dar a scapat sau cel putin nu se mai manifesta a incercat tot felul de tratamente dar nici un rezultat se pare ca trece de la sine,se spune ca aceasta dermatita se transmite genetic pe linie materna.