Oua cleioase

Oua cleioase | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

De Paste,la noi in familie se prefera ca ouale inrosite sa fie cleioase.In fiecare an ma stresez ca nu reusesc decat poate din intamplare sa le fac cum ne plac.
Stie cineva cum pot sigur sa le fierb cleioase?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

eu am cumparat de la Kaufland un gadget simpatic, Eggperfect Egg timer, pe care il pui in apa in care fierb ouale si opresti focul atunci cand iti indica chestia aia ca e oul cum il vrei.

Uite-l : http://www.uberreview.com/2007/07/foolproof-egg-timer.htm



Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

si mie tot ouale cleioase imi plac. dupa multe incercari, am constatat ca ies asa daca :

- iau oul direct din frigider, asa rece cum este
- il pun la fiert inca de la inceput (adica pun apa in vas, pun oul, aprind aragazul si pun vasul pe foc, la foc iute la inceput, apoi il mai reduc cand apa incepe sa fiarba)
- dupa ce apa incepe sa clocoteasca, astept fix 4 minute, apoi duc vasul in chiuveta si las apa rece sa curga in vas timp de 2-3 minute, sa se raceasca oul.

procedura mea e valabila pentru un singur ou. poate ca, daca pui mai multe la fiert, va fi nevoie sa prelungesti putin timpul de fierbere.
si cred ca depinde si de tipul aragazului : daca este clasic, cu flacara de gaz, sau este plita (electrica, vitroceramica). probabil ca plita furnizeaza mai multa caldura si s-ar putea sa fie nevoie de reducerea timpului de fierbere.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Corina,asta este problema ca nu-mi dau seama exact cand incepe sa fiarba apa,.
Am incercat sa pun ouale(nu direct din frigider!) in apa clocotita si sa le las 4 min..Nu stiu ce a iesit ca nu m-am indurat sa le incerc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

pai eu consider ca apa fierbe in momentul in care apar bulele de aer si apa face "bulbuci"
nu inteleg, ai pus ouale in apa clocotita si atat, le-ai lasat acolo ? adica focul era stins ? pai nu cred ca e bine...
ti-am spus, eu am ajuns la acea "procedura" dupa diverse incercari...incearca si tu cu un ou, vezi ce iese si mai ajustezi timpii de fierbere...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Cam tarziu vin si eu cu oualele mele
Eu pentru oua cleioase, le pun in apa cand apa fierbe si le fierb 7 minute. Asta la cele de tara, cele de oras doar 6.

Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)

In bucataria mea

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Serialbastre,eu am avut oua de tara,le-am pus in apa clocotita si le-am tinut 5 minute dupa ce apa a inceput sa fiarba,, si tot nu au iesit cleioase cum le doream,adica cu galbenusul moale in centru.
Subiectul nu este tardiv ca daca cineva a reusit sa ciocneasca oua cleioase ne-ar putea sfatui pt. Inaltare macar,.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

eu fierb "din ochi" si imi ies cleioase, asa ca sfat in privinta asta. doar ca ouale fierte "cleioase" se strica extrem de repede - trebuie mancate in aceeasi zi (24 de ore de la fierbere) - asa ca nu vad de ce sa faci oua cleioase inrosite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

si noi preferam ouale cleioase; anul acesta am avut vopsea lichida; am fiert ouale fix 2,5 minute de cand au dat in fiert, le-am scos de acolo si le-am introdus in vopsea . Au iesit perfecte.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

ouale cleioase se fierb maxim 3 minute jumate.

Finn Constantine 15.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madona spune:

eu zic asa:

timpul de fierbere variaza in functie de temperatura oualor (din frigider sau la temperatura camerei), momentul in care se introduc ouale in cratita (in apa rece sau clocotinda), marimea flacarii (daca le punem in apa rece), cat si in functie de ceea ce facem cu ele dupa ce oprim focul (le punem imediat sub jet de apa rece pana ce se racesc complet, le scoatem imediat din apa in care au fiert pe o farfurie si le lasam sa se raceasca in aer sau le lasam in continuare in apa fiarta pina ce aceasta se raceste).

pentru a obtine oua cleioase, eu le pun in apa rece cu sare si le tin pe foc mediu cca 8 min., apoi le racesc in aer, pe o farfurie. cum focul mediu variaza totusi de la aragaz la aragaz, cred ca sunt necesare cateva experimente totusi.

Mergi la inceput