Bosch versus Ariston
Mi s-a stricat masina de spalat si nu stiu ce sa aleg : Bosch sau Ariston ?
Ce-mi recomandati ?
Raspunsuri
dicirstea spune:
Bosch.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
mel_g spune:
Buna,
Poti sa-mi spui de ce ai face aceasta alegere ? Ai tu masina Bosch si esti multumita ? Ma intereseaza daca este silentioasa si daca spala f. bine rufele albe .
dicirstea spune:
Tu ai intrebat de marci si eu inteleg "marca - la modul general", nu anumite modele.
Asa ca la aceeasi suma de bani vei gasi un model de Ariston care fac e o gramada de lucruri si un Bosch care face mai putine.
Depinde ce te intereseaza.
Am un Bosch care functioneaza ireprosabil de vreo 7 ani, nu are incarcare la jumatate - si mi-ar fi fost buna, are un meniu sarac - vroiam mai multe optiuni.
E eficienta, silentioasa si economica, nu a avut nevoie de nicio vizita "medicala".
Cand m-am mutat am avut 1 an intreg la dispozitie sa cercetez piata, dupa ore de cautari si sute (nu exagerez) de pagini citite pe forumuri de specialitate, inclusiv studii comparative europene, am ajuns la concluzia ca, in afara de prohibitiva Miele, urmatoarele marci sunt "Siemens-Bosch- imi scapa celalat nume din familie " si "Aeg-Electrolux-Zanussi".
pe langa toate astea am intrebat concret si pe la service-uri care ar fi marcile si modelele pe care le rpara mai des si pe care nu versus cost piese si reparatii.....cam ca la masini.
Concret?
Am ales pentru acasa Electrolux pret ~2000 (masina de spalat vase) si dupa 7 zile nu a mai mers. Se arsese nustiuce modul de la programator, o chestie foarte rezitenta de altfel si care nu cedeaza asa usor, am fost eu mai ghinionista. Faza nashpa abia acum inttervine...din cauza acestei fiabilitati, piesele de schimb nu sunt pe stoc si a trebuit sa astept ~ 2 luni sa fie comandata si adusa din Germanica.
Mai bine te uiti dupa functiile pe care le vrei, in functie de buget iti alegi niste modele si abia apoi intrebi sau cauti pe net detalii despre modelele respective si faci comparatii intre ele vav de consumuri.
CAPRA CU 2 IEZI
MINUNEA MEA
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
mel_g spune:
Referitor la nr de rotatii pe minut ( la centrifugare) poti sa ma sfatuiesti ?
M-am orientat la una care are 1000 rpm dar am vazut ca sunt multe ce depasesc aceasta viteza.
Oare merita sa cumpar o masina cu uscator ? Sau se usuca extrem de sifonate ?
dicirstea spune:
E, aici trebe sa te gandesti de 10 ori dupa cum am zis...eu m-am gandit 1 an si tot nu sunt convinsa de alegere.
E nashpa cand esti constransa si de buget.
Inainte stateamm la casa si nu mi-am pus problema uscatorului, chiar imi placea mirosul rufelor uscate la aer.
Din pacate la apartament pe balcon intimitatea e 0 barat si eu nu sunt obisnuita sa imi intind lenjeria in vazul lumii, asa ca am zis sa iau o masina cu uscator.
Nu prea l-am folosit pentru ca dureaza foarte mult sa speli si sa ususci, undeva pe la 5 ore in total. Acum depinde de problemele de la creier dar cum eu pun intotdeauna prespalare si extraclatire programul meu de spalare ajunge pe la 3 ore si cu inca 2 uscarea...
Dar eu am 2 baietei carora le place joaca in pamant si nisisp, pictura pana in urechi etc, ieri am spalat 4 masini (din toata saptamana) si acum am cosul jumatate.
Plus ca o centrifugare la 1400 rotatii le scoate foarte bine stoarse (si la fel de sifonate ca si la uscare) si daca le intind putin, pana se termina cealalata masina de spalat primele sunt gata de strans.
Concluzia?
Daca ai loc de uscare, fie in balcon fie in baie cu geam, nu da banii pe uscator, ia ceva cu mai multe rotatii. Vor fi la fel de sifonate, chiar si la programul de calcat usor, ca l-am incercat eu ieri la draperii.
aa
Am un Electrolux incorporabil cu uscator. Daca nu era sa iau incorporabila imi luam un Bosch DirectDrive (parca asa ii zice)
stii ce mi-au recomandat mie meseriasii pe care i-am intrebat pe ce sa dau banii?
Un Miele SH, ca cica e mai buna decat orice masina noua. Dar soata nici nu a vrut sa auda de SH, iar una noua era de pe la 4000lei in sus neincorporabila.
CAPRA CU 2 IEZI
MINUNEA MEA
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010