Gravidute peste 35 de ani

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

@ Krissy : merci de info, cateva articole din lista aceea sunt si pe lista mea de "edibles", asa ca e bine.

@ Lily : corect, pe mine candva ma batea ideea sa merg la Clinica Eva din Brasov (parca asa-i spune). Dar cand m-am gandit cat fac pe drum si ca bebe n-are timp sa astepte, m-am calmat

@ Adra : stiam de cabinetul de la Gara, nu stiam ca mai exista (ultimele informatii erau de prin 2009). Oricum, de mine e mai aproape Baneasa decat Gara de Nord, dar tot e bine sa sstiu unde-l pot gasi la o adica.

Corect, daca rezultatele sunt OK, de ce sa te complici cu o procedura invaziva si potential riscanta ? Doar ca medicii care fac astfel de proceduri vad lucrurile altfel...

33 cu Amelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara spune:

buna dimineata tuturor burticilor!
in primul rand, bun venit Lily - multa putere si rabdare pe "ultima suta"! esti aproape in fruntea listutei noastre, mai ai atat de putin! - felicitari pentru sarcina usoara si odihneste-te ca sa prinzi puteri pentru "asaltul final" ne bucuram ca te-ai alaturat grupului nostru vesel si multumim pentru mesajul optimist! avem nevoie de vesti bune ca de aer!
ch_dana - la consultatie a fost bine, in principiu...
Este o problema la arterele uterine, sunt prea mari IR-uril, dar artera ombilicala are IR bun. Mi-a spus ca daca pana in iunie, la ecografia morfofetala, nu isi dau drumul, ma trimite la un medic (Uscatescu de la Fundeni) ca sa imi dea injectii !?! Spunea ca din acest motiv bebe nu va mai creste in trimestrul III ?!?
Mai am o problema la coagulare: mi-a dat APTT 35.9 /sec, iar valorile de referinta sunt 24 - 35. Mi-a spus ca trebuie sa repet analiza, sa monitorizam APTT-ul!
Ah, mai e ceva. Nu am imunitate la Toxoplasma! Ac anti Toxoplasma gondii IgG este negativ, deci nu am avut niciodata, asa ca trebuie sa repet IgM-ul la 2 luni, sa monitorizam daca nu ma infectez!?!
Si o veste buna :) mi-a spus ca placenta este fixata "deasupra" (?!) fibroamelor - asa ca nu ar trebui sa fie probleme (eventuala despridere a placentei, sangerari, etc). Doamne-ajuta!
ooofffff...astept comentarile/parerile voastre!

ps. uitasem ceva - a zis ca TT o multumeste si am scapat de amniocenteza!!!
La TT facut la Genetic Lab mi-au dat riscul de varsta 1/183! - comparat cu 1/80 dat de Medsana... m-au intinerit!
Doctorita s-a uitat pe rezultatul DT de la Medsana si a spus ca n-a mai vazut asa rezultate, fara interpretare, fara interval de referinta; m-a spuspectat ca nu am cerut DT complet... i-am aratat chitanta DUBLU TEST CU EVALUARE 175 RON
La Genetic Lab, Triplu Test a fost cu interpretare, cu intervale de referinta (doctorita a spus ca mai mult conteaza incadrarea valorilor mele in aceste intervale, decat riscul calculat statistic) si totul cu doar 120 RON.
Am povestit toate acestea pentru posteritate si informare
gata, merg la

18+ cu
mioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Mioara, rezistenta crescuta pe artere tine tot de problemele de coagulare. Sangele e mai gros decat ar trebui si bebe nu se alimenetaza asa bine. Nu e de gluma. Problema ta poarte numele de trombofilie si este un capitol special la aspirante deschis pe aceasta tema. Du-te cu incredere la Uscatescu. Te duci dimineata, iti face analizele gratuit si tot ea iti recomanda si tratamentul. Rezultatul ti-l da ziua urmatoare si injectiile ti le poate da pe reteta gratuita.Eu ti-as recomanda sa mergi deja la Uscatescu ca nu pierzi nimic. Poti merge fara trimitere ca te primeste oricum. Poate iti recomanda doar Aspenter in prima faza. Sora mea a dus la capat o sarcina cu ajutorul d-nei dr, dupa ce pierduse anterior doua sarcini la 8 saptamani (oprite in evolutie) din cauza trombofiliei. Sa nu te sperii dar nici sa nu neglijezi acest aspect. La unele persoane trombofilia se manifesta mai devreme in sarcina, la altele mai tarziu, dar probleme pot aparea oricand.
Sarcina usoara iti doresc!

Mami de 2004 si 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara spune:

antoemma - mi-a dat si analize de trombofilie iar acestea mi-au iesit OK ! ! ! asta e ciudat, ca APTT doar a iesit pe limita superioara. Iar eu, inainte de sarcina, chiar aveam unele probleme de coagulare: cand aveam o taietura, o rana, sangele curgea mult, se inchidea greu rana; adica tocmai invers, era mai subtire. Probabil ca in sarcina se modifica unele caracteristici.
Nu m-a trimis la Uscatescu inca deoarce toate analizele de trombofilie mi-au iesit bine. Dar mi-a spus ca dupa eco morfo din iunie, daca se mentine tensiunea, o sa ma trimita la Fundeni.
Ai dreptate cu tratamentul. Aspenter am inceput sa iau unul la 2 zile. Pana in s28 mi-a zis doctorita. Nu neglijez aspectul, vreau sa fie bebe bine!
E o veste buna ca analizele & tratamentul e gratuit.
Eu am dat o gramada de bani pe analizele de trombofilie la Medlife.
Multumesc mult pentru sfaturi

18+ cu
mioara

Mergi la inceput

@ mioara : Regula de aur: nu te consuma nervos, mai ales daca e degeaba ! Oricum nu cred ca vei gasi doua analize, emise de doua laboratoare diferite, care sa se "pupe", asa ca nu are sens sa ne stresam. De exemplu, eu nu ma mai duc la analize la Regina Maria, acolo reiese ca n-am chiar nimic, in timp ce la Puls m-au "maritat" pe viata cu streptococul ala de grup B, plus ceva e-coli. Am terminat deja a 4-a tura de Augmentin, dar sunt convinsa ca in zadar.

Nici macar riscul asta statistic nu e batut in cuie ?! De ce tie, la 38 de ani, iti dadusera risc 1/80, iar mie, la 39.7 ani (atat aveam cand am facut DT) 1/86 ?! In fine, mare e gradina Domnului...si a analizelor !

cu Amelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lily005 spune:

Multumesc Mioara! Ce frumos e scris acolo Lily cu Maria Antonia!!!! Nu prea ma pricep si n-as vrea sa-mi dau cu parerea. Eu nu am facut atatea determinari / analize. Am facut DT, ce-i drept la Academica, impreuna cu morfologia de trimI, mi-au luat o caruta de bani dar a meritat. Este foarte complet si medicul meu nu mi-a mai recomandat TT si am scapat si de amnio...
Dana ce ma fac acum ca sotul meu insista sa merg in paralel si la Bucuresti si la Constanta ... ufff Zice ca cel mai bun medic in Constanta e trenul de Bucuresti. Uneori are dreptate, dar mie imi cam da stres chestia asta...
Inca ceva, recoltati celule stem?

+33 Maria Antonia

Mergi la inceput

Incearca si tu sa faci "naveta" cat poti... probabil ca sotul are mai multa incredere in medicii din Buc, desi asta nu e o garantie...dar in fine.

Da, eu vreau sa recoltez celule stem la Regina Maria. Daca tot nasc acolo imi e mai comod, plus ca se stocheaza in RO, iar in caz de Doamne-fereste...e mai bine asa.

+33 cu Amelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lily005 spune:

Dana, asa o sa fac. Marti pe 17 mai am intalnire cu medicul din Bucuresti... Luni pe 22 mai ... la Constanta. Sa vedem...
Pentru burticile care nasc la Regina Maria, este real pretul de pe site? Am vazut 9.700 lei cezariana. Am citit pe forum ca ar fi mai putin, o promotie, ceva... Aveti idee???

+33 Maria Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikidutza spune:

M-as alatura si eu la acest subiect desi am numai 34,6 ani. Sunt insarcinata in 8 saptamani si voi avea 35 + cand voi naste. Este al doilea copil, mai am un bebe de 10 luni si motivul pentru care l-am facut si pe al doilea asa repede este tocmai pt ca mi-as fi dorit sa nasc inainte de pragul acesta psihologic de 35 de ani. Deocamdata sarcina este mai grea, am ameteli si imi este somn incontinuu, primele analize au iesit relativ prost, calciu, fier, colesterlul bun, totul sub limita de jos. In plus bebele meu inca nu merge si sunt nevoita sa -l ridic in brate de mai multe ori pe zi

Mergi la inceput

@ Lily005 : scuze, scriu pe fuga, la 11:00 am intalnire la maternitate.

Vezi ca preturile difera in functie de doctor, la mine de ex. medicul are cezariana 10345 RON (cu coplata CAS), respectiv 13345 RON (fara CAS).

Ce stiu pana acum e ca in saptamana 36 am intalnire cu anestezistul si neonatologul, in ziua aia n-am voie nimic cu cofeina (cafea, ceai, ciocolata etc), deoarece vor face un test sa vada cum raspund la anestezic. In rest pot manca/bea normal.

Revin cu detalii mai pe dupa-masa.

+33 cu Amelia

Mergi la inceput