Chiar sunt in panica!!!
Buna!Am o bebitza de 5 luni pe care din pacate trebuie sa o intarc in MAXIM 2 luni din cauza unei pb de sanatate(un chist la san).Nu prea stiu cum sa procedez mai ales k ea nu mananca sau bea nik altceva in afara de tzitzi.v-as fi ff recunoscatoare dak mi-ati impartasi din experientele voastre cu intarcatul.
Raspunsuri
ancamak spune:
Buna! Pe la 5 luni jumate poti incepe diversificarea si poate va renunta usor , usor la sanul tau. Dar poate este indicat sa intrebi si alt medic. Eu la 4 luni am fost pusa in aceeasi situatie, dar nu am renuntat si alaptez in continuare.
Mami Anca cu Andrei Ionut(22.09.2010)
Poze Andrei-Ionut
uliiasi spune:
Buna.
Hai sa-ti povestesc peripetiile mele cu alaptatul.
Inainte sa raman insarcinata cu David am observat ca am un chist la sanul stang, mic, mic, dar era acolo. Inainte sa pot face ceva analize sau sa merg la dr sa vad ce-i cu el, am ramas insarcinata si a trecut pe planul doi. Dupa ce am nascut si am inceput sa alaptez chistul a inceput sa creasca de ajunsese sa fie vizibil cu ochiul liber, nu numai la palpare. David avea 3 luni cand am fost la dr mea ginecolog s-o intreb despre chist. Mi-a facut o ecografie(si ea si sotul ei care cica se pricepea mai bine, tot ginecolog era si el). Nu si-au dat seama niciunul de ce natura era chistul, dar m-au sfatuit sa intrerup repede alaptatul si sa ma operez, sa fac o biopsie, etc. Mi-a scris dr pe loc o reteta cu medicament pt intreruperea alaptatului si cica ma asteptau la operatie. Eu am iesit bocind de acolo nu de frica operatiei ci la gandul ca n-o sa-l mai alaptez pe David. Cele mai linistite si mai frumoase momente erau cand el papa la san si adormea ca cel mai fericit bebe din lume.
Asa ca am hotarat sa mai cer o opinie, am fost la Fundeni la cel mai bun dr in domeniul senologiei, dr Mihai Lesaru, specializat in ecografii la san. Mi-a spus ca pot sa continui alaptatul fara probleme, chistul nu e de natura cancerigena cu siguranta, ci crescuse din cauza laptelui din sani. Asa ca am plecat de acolo fericita.
Din pacate am avut un ghinion cand avea David aproape 6 luni, am facut o mastita in locul in care era chistul, nu mi-am dat seama la timp ca e mastita si era in preajma Craciunului si nu am gasit la timp doctor care sa ma consulte. Am ajuns din pacate(si din fericire in acelasi timp) la incizie de urgenta, pt ca era prea avansata mastita. Ideea e ca in tot acest timp l-am alaptat pe David in continuare, doar in ziua inciziei nu i-am dat lapte din sanul respectiv, ci doar din celalalt. Doctorita mi-a prescris antibiotice cu care puteam totusi sa alpatez, pt ca erau antibiotice care se dadeau si la sugari (Zeniceff parca se numeau).
Dupa ce s-a vindecat incizia am fost din nou la Dr Lesaru la ecografie si a observat ca chistul a fost extirpat cand mi s-a facut incizia pt mastita, iupiei!
Si uite-asa l-am alaptat pe David pana la 11 luni cand a hotarat el singurel ca nu mai vrea laptic de la mami.
Nu stiu cat de coerenta am fost, sfatul meu este sa nu renunti la alaptat decat daca esti ABSOLUT sigura ca asta e singura solutie la problema ta. Mai cere o parere. Dr Mihai Lesaru de la Spitalul Fundeni este foarte bun, iti recomand sa faci o ecografie acolo daca poti, ca vad ca nu esti din Bucuresti.
Mult noroc si sanatate!
Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009)
www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank"> Botezul lui David
Poze
giuliaramona spune:
In primul rand va multumesc pt raspunsuri.Eu am facut ecografie acum vreo 4 luni si avea 2 cm.La o luna si jumatate am repetat eco si deja avea2,3 cm...deci creste destul de repede..de aceea trebuie operat.Totusi as vrea sa cer si parea altui dr.Iulia ai putea sa imi spui,te rog,cum ai ajuns la dr Lesaru.Ai avut un nr de tel pt a iti face programare?Dak da te rog trim un pm cu nr lui.Multumesc si multa sanatate la mamici si bebici.
uliiasi spune:
giuliaramona, nu ai PM activat.
De dr Lesaru am aflat citind pe net, iti dau nr de la spital aici, cred ca nu e nicio problema, avand in vedere ca e nr spitalului de pe site: 0213180426. Sincer nu mai stiu exact daca e numarul de la informatii de la spital sau direct de la biroul doctorului, dar suni si zici ca vrei la biroul de imagistica la dnul dr Mihai Lesaru.
Si chistul meu a crescut, ti-am zis, a crescut chiar tare, dar pt ca dr mi-a zis ca nu trebuie sa-mi fac griji si pot alapta in continuare, am fost chiar foarte linistita din pct asta de vedere.
Mult noroc!
Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009)
www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank"> Botezul lui David
Poze