tic legat de suzeta!
Buna ziua!
am o rugaminte! va rog sa ma ajutati.
fetita mea de 2 ani,foloseste inca suzeta,dar de cite ori o ia in gura isi ciupeste fata,partea stinga. deja are rana pe fata.nu stiu ce sa mai facem cu ea.i-am pus bandaj pe fata,dar il ia jos. ma tem sa nu-i ramina urma,pt ca nu se vindeca daca e tot cu mina acolo.am incercat toate metodele,si mai blinde si mai dure.nimic nu functioneaza,
va rog ajutati-ma!
Raspunsuri
ingridnen spune:
chiar nu stiu ce sa-ti raspund... doar ca noi am scapat de suzeta dupa varsta de 4 ani
nu prea inteleg, ea se ciupeste in timp de are suzeta in gura ?
al meu avea doua sau trei suzete in permanenta la dispozitie... una o tinea in gura si pe celelalte le "morfolea" in maini... asa avea mainile ocupate ... si din cand in cand schimba suzeta ![]()
Ingrid si Cristi 8 ani
CorinaDani spune:
in ce moment al zilei ii dai suzeta ? inainte de culcare sau o foloseste si in timpul zilei ?
o solutie practica, de moment, ar fi sa-i dati pe obrajor cu o crema foarte grasa sau ulei de corp, astfel incat sa-i alunece degetele si sa nu se mai poata ciupi.
alta solutie ar fi sa-i pui fie manusi (ca la bebelusi) sau sa-i cosi maneca de la bluzita (la mana stanga) astfel incat sa nu mai aiba degetele libere, daca obiceiul cu ciupitul are loc seara, inainte de culcare.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
elenapeterfi spune:
pina acum o cerea mai mult seara.
dar acum parca e dependenta de ea. si degeaba i-o scot eu acasa,daca doamnele la cresa i-o dau,daca o cere
.Am incercat cu crema ,dar tot se pitiga
sa-i leg minuta,nu stiu daca ar sta,cred ca ar face un scandal monstru
Mada spune:
Ilinca a mea facea asa, nu de fata, de par.
isi lua o suvita si daca nu o freca pana i-a ramas loc gol acolo (i-a cazut parul sau l-a smuls )
acum la 6 ani jumate cum e in pat cum isi ia suvita la frecat.
noi am renuntat la lula, caci aia ii ziceam la 3 si 3 luni de Craciun cand i-a dat-o Mosului si Mosul i-a dat cadourile, Mosul care duce lulele altor copii.
A fost ok asa, pe moment (era oricum informata ca asa se va intampla) nu a zis nimic, dar 5 luni, ne-a intrebat de zeci de ori pe zi cand mai vine Mosul sa-i dea lula inapoi.
Craciunul urmator s-a nascut fratiorul ei si surprise Mosul i-a adus lula si lui Rares(una noua evident).
Dar oricum era prea mare si nu a mai sesizat nimic special
Acum ca vine Pastele, poti face asta cu Iepurasul, dar e cam mica, ca la 2 ani e mai greu sa-i explici ce si cum
O poti lua pur si simplu, dar asteapta-te la urlete si plansete cu multa dragosta si bunavointa din partea ta vei face fata, teoretic in 2 nopti poti scapa, practic depinde de copil.
Sfatul mei este sa fii ferma, mai ales ca are buba deja si gata terminati cu suzeta.
Ilinca si Rares
strunfita spune:
Elena, eu le-am scos suzeta copiilor mei la 1 an si 6 luni, respectiv 1 an si 7 luni. Efectiv nu le-am mai dat-o, au adormit ceva mai greu, cel mare a uitat foarte repede de suzi, cea mica se mai trezea noaptea sau o cauta pe la bucatarie.
De ce nu incerci sa-i scoti suzeta in loc de a cauta modalitati sa rezolvi ciupitul?
Si daca nu-i dai suzeta la cresa, doar nu-i dau doamnele alta suzeta?
Incearca eventual sa incepi "procedura" de vineri seara ca sa aiba timp sa se obisnuiasca pana luni fara ea.
Carmina +
Andreea (21.05.2009) si
Bogdan (04.02.2005)
Poze ***Poze *** Poze
"Live like you were to die tomorrow, learn like you were to live forever." Gandhi
CorinaDani spune:
a, si mai e o metoda, la fetita mea a dat rezultat foarte rapid : taie motul suzetei ! normal, fara sa te vada fetita. si arunci restul suzetelor din casa, o pastrezi doar pe cea taiata, nu-i mai dai nici la gradi, vorbesti si cu educatoarea sa nu-i mai dea. iar ca operatiunea sa aiba succes, incepe de vineri seara, cum bine ti=a sugerat cineva. pana luni sunt sanse mari sa-i mai treaca oful de suzi.
gasesti tu o explicatie, ii spui ca de atata supt s-a dizolvat cauciucul/siliconul sau ca s-a rupt de la atata morfolit in gura sau de la spalat. ii explici ca nu se mai gasesc suzete de cumparat nicaieri, nici in magazine, nici in farmacii (ocolesti o perioada aceste magazine, sa nu vada suzete noi la raft).
vei vedea ca va renunta treptat la suzi, pentru ca nu va mai avea nici ce sa tina intre dinti/limba, nici nu-i va placea senzatia pentru ca va trage aer, iar suzi va iesi foarte usor din gura la cea mai mica miscare de buze.
eu n-am zis sa-i legi manuta, doamne-fereste, ci doar sa-i cosi manseta(maneca) pijamalei la manuta cu care se ciupeste, ca sa nu mai aiba degetele libere seara, la culcare. ziua nu prea merge faza asta.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)