M-a enervat iar socrul - cum sa ma comport pe viit

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

e greu sa fii diplomat cand sanatatea ta si a copilului este pusa in pericol. si nu e normal sa accepti asemenea compromisuri de dragul "linistii" generale.
eu as pune piciorul in prag si i-as spune clar iubitului meu sa ii interzica tatalui lui sa mai puna mana pe copil atata timp cat nu isi schimba atitudinea vis-a-vis de curatenia corporala.
este ca si cum socrul tau este un boschetar, un aurolac imputit pe care tu trebuie sa il primesti in casa, sa il asezi la masa si sa il lasi sa iti atinga copilul doar ca sa fiti o "familie unita".
chiar, daca ar fi un boschetar l-ai lasa sa faca toate aceste lucruri?
rude-rude, nu zic nu, dar este sanatatea ta si a copilului in joc! la un moment dat fiecare pui zboara din cuibul parintesc si isi face propria familie. asta trebuie sa inteleaga si ei toti. fiecare cu viata lui, cu stilul lui, cu viitorul lui.
eu m-as lipsi de tot ajutorul soacrei si as fugi mancand pamantul cat mai departe de ei.
iar atitudinea iubitului tau este muuuuuuuuuult prea relaxata in privinta acestor minime conditii de igiena!
sincer mie mi-ar fi rusine sa am un asemenea tata si l-as tine cat mai departe de mine si de familia mea. este treaba lui cum vrea sa isi traiasca restul batranetilor, insa l-as tine cat mai departe de mine si de copilul meu. nu este un personaj care sa ma reprezinte, mi-ar strica imagine in orice anturaj in care m-as invarti, nu este o "carte de vizita" cu care sa ma mandresc! ca atare l-as evita cat mai mult posibil.
puteti sa dati cu pietre, cu rosi, este parerea mea!

Eu, Rares si Rebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Mai inainte doar ce am deschis usa, si l-am auzit pe hol, urland la soacra ca nebunu', serios. Cred ca l-a auzit tot blocul. E foarte jenant, mai ales ca pe mine ma mai intreaba vecinele, "dar ce mai face, cum se mai simte, de ce nu mai iese pe afara". Vecine care au toate sansele sa-l vada in toata "splendoarea" lui. Si mie mi se cam strange obrazul de rusine.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

selene, dar n-ai de ce sa-ti crape obrazul de rusine si nici sa te simti vinovata, sau datoare sa le dai explicatii vecinelor curioase.
afectiunea socrului tau nu este problema sau responsabilitatea ta. da, poti sa simti mila, compasiune sau intelegere pana la un anumit punct, dar nu trebuie sa-ti asumi tu cine stie ce jena sau responsabilitate, pentru ca nu din cauza ta a ajuns asa cum este. si stii foarte bine vorba'ceea cu "gura lumii...". cred ca daca le-ai da vecinelor diverse amanunte, ar fi mult mai rau, cine stie cum ar inflori ele realitatea. sa-si vada si ele de viata si familia lor, sa se uite la telenovele daca nu au ce face.

vezi-ti de viata ta, de Doru si de Daria, incercati sa treceti peste momentele grele, bucurati-va de ce aveti, viata e atat de scurta, din pacate...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Mda, ce spuneam?

Tocmai a plecat soacra de aici, plansa, "sunt asa de singura, toata viata am fost singura, m-a amenintat ca, daca nu ma potolesc, imi trage una de sa-mi ajunga, ca ma strange de gat... Da' macar sa termine cu mine odata, ca nu mai pot..."

Situatia ei, din pacate, este una a multor femei: femeie trecuta de prima tinerete, desteapta, cu un serviciu bun si un salariu mare, se marita, de gura lumii, cu primul care... are intentii serioase. Nu conteaza ca ii este inferior ca educatie, ca pregatire profesionala, ca salariu, ca este certat cu igiena personala, ca are pretentia sa fie respectat oricand si oricum. De gura lumii, isi face sufletul tandari, naste doi copii si traieste prin ei, se sprijina pe ei pentru a merge mai departe, zi dupa zi dupa zi. Imi spunea ca s-ar fi putut descurca foarte bine si singura, cu salariul ei, ar fi ajuns departe, ar fi putut avea vila sau o afacere proprie. Opt ani a dus in spate casa intreaga, intretinand patru persoane numai din salariul ei, platind si ratele la masina lui, pentru ca el nu a dat opt ani de zile un ban in casa, fiind suparat ca soacra nu a fost de acord sa o primeasca la ei in casa, spre ingrijire, pe mama lui, o femeie ursuza si la fel de murdara.

Pacat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

atunci, iarta-ma ca-ti spun, dar soacra ta e vinovata, s-a complacut in aceasta situatie, atatia ani de zile.
decat sa fi bagat soacra ta atatia bani in renovarea apartamentului, care oricum se pare ca nu e pe gustul socrului tau, mai bine facea altceva cu banii acestia, va ajuta pe voi pentru un nou inceput sau platea un medic bun, sa-l puna pe linia de plutire pe socrul tau.

eu daca aveam "la usa" un astfel de specimen, de mult ii faceam bagajele si ii spuneam "adio". ce copii, ce gura-lumii, un astfel de om iti mananca sufletul si nervii, zi de zi, pana ajungi din om, neom. soacra ta cum sta cu sanatatea ? esti constienta, sper, ca daca ea va pati ceva, tot in grija ta va pica, pentru ca socrul tau nu va fi in stare s-o ingrijeasca, iar cumnata povesteai ca este cam... neajutorata, asa. desi e majora, vaccinata, ba chiar este medic, ea tot cu parintii locuieste (sau cel putin asa am retinut eu la un moment dat, poate ma insel) si le reproseaza faptul ca nu s-a putut realiza in viata din cauza lor. chiar asa, cumnata ta cum suporta sa locuiasca in acele conditii ?!? ea cat mai are de gand sa ramana prizoniera in acel mediu ?

da, este pacat pentru o viata de om irosita in asa conditii. insa tu de ce trebuie sa preiei toate aceste energii negative, emotii si frustrari ? n-aveti si voi destule greutati ? tu cat mai poti indura circul asta nesfarsit, fara sa te afecteze, fara sa te inraiasca ? cand o sa intelegi ca trebuie sa te distantezi un pic, sa-ti tii familia aproape (Doru si Daria) si sa incercati sa fiti fericiti, sa traiti cu adevarat ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Corina, sanatatea soacrei e vraiste. Chiar vraiste. Oscilatii de tensiune, ameteli, fibrilatii cronice.

Iar cumnata... Nu stiu, pe ea situatia familiala a modelat-o cat se poate de... tampit. Imi spune ca tatal ei nu a iubit-o niciodata.

Cum suporta? Inchizand ochii si inchizandu-se in camera ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ZIZOU spune:

E clar ca nu are toate tiglele pe casa. Cred ca cel mai bine ar fi sa il internati undeva unde sa primeasca ajutor specializat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

OK, deci soacra ta vrea sa va faca si pe voi - de fapt pe tine - sa acceptati compromisul ei. Pentru ca practic de-asta nu zici nimic, ca sa nu o aiba soacra scandal. iti dai seama ca o pui pe soacra mai presus de fiica ta?

Eu nu zic sa o infrunti sau sa ajungi sa ii faci viata un calvar, departe de mine gindul asta. probabil cind stai usa in usa nu ai cum sa ii eviti pe niciunul. Insa M_AS MUTA. As fugi cit ma tin picioarele.

Soacra a gresit casatorndu-se cu el, sa se spele pe cap. Ce vina ai tu sau daria? Si de ce sa platiti voi pt greseala ei. Ia mai lasa-i in durerea lor si vedeti-va de viata voastra. Mai rarutz ca-i mai dragutz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Draga mea, daca soacra ta, de voie de nevoie, s-a complacut intr-o asemenea viata, nu inteleg de ce va trage si pe voi dupa ea. Si eu sunt mama si nu inteleg cu poate o mama si isi trateze astfel copiii. Da, am ales sa sufar (cum e cazul soacrei tale), insa de ce sa sufere si copiii mei? Pentru ei as merge pana in panzele albe, si in nici un caz nu mi-as dori sa le influentez negativ viata. As suferi orice vicisitudini, numai sa stiu ca ei sunt linistiti si fericiti, ca isi fac o viata asa cum eu nu am avut. Deci, imi cer scuze, dar atitudinea soacrei lasa mult de dorit.
Cum as face daca as fi in locul tau? Nu stiu, e greu sa te imiaginezi in pielea altuia. As accepta probabil sa curat si sa dezinfectez dupa el la baie si pe unde mai e nevoie, avand in vedere ca situatia actuala este temporara (cat dureaza renovarile din casa lor). Cred, insa, ca indiferent cine ar avea de suferit, eu nu mi-as lasa copilul intr-o astfel de companie, labila psihic si cu probleme mari de igiena. Ar "lua-o" in coarte pe soacra, zici. Nu cred ca as alege sa imi sufere copilul ca sa nu sufere soacra. Ea a facut o alegere cu multi ani in urma, pe care ar trebui sa si-o asume, nu sa incerce sa o arunce in carca altora. Si, mai ales cand copila oricum nu isi doreste compania bunicului (copiii au un al 7-lea simt), nu as forta-o sa interactioneze cu el.
Imi cer scuze daca am fost mai dura, insa la mine e "totul pana la copil"
Numai bine iti doresc, si sa dea Domnul sa iesi cumva din aceasta situatie extrem de neplacuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Selene, acolo problema pare destul de complicata. Dar un lucru e evident, cel putin asa imi pare mie: socrul tau e bolnav si nu cred ca stie exact ce face. Nu cred ca face voit pe el, sau in chiuveta, nu cred ca sta jegos ca asa vrea, ci ca pur si simplu nu-l mai ajuta creierul.
Dar viata lor, e viata lor, soacra trebuie sa-l ingrijeasca cum poate si cum stie, e al ei.
Voua insa v-ar face mult bine mutarea de langa ei. Nu ma refer la Cluj, ci in acelasi oras, dar mai departe de ei.
Traiul in comun cu ei va face rau si in bine nu vad sa se mai schimbe ceva.
Fiecare cu viata si cu familia lui. Ii ajutati, ii vizitati, le faceti o cumparatura, sau ce mai au nevoie, dar nu e de stat usa in usa cu ei.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc 9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput