Suzeta / cind si cum scapam de ea
Imi cer scuze daca s-a mai discutat asta pe undeva, am dat cautare si nu mi-a returnat nimic pe tema asta. Daca moderatorii considera ca e mai potrivit la psihologie, rog sa mute.
Deci, cum si cind ati scapat de suzeta? Fata mea face 2 ani la sfirsitul lunii. Noi i-am introdus suzeta pe la vreo 2 luni, fiindca incepea sa suga degetul si eram stresata de ideea danturii. Plus ca de cind cu suzeta am reusit sa mergem cu masina cu ea fara urlete ... in fine. Acum are 2 ani, intelege destule, nu prea are nevoie de suzeta, a si adormit o data de obosita ce era fara suzeta. Deci cred ca ar fi momentul sa renunte la ea, dar nu stiu cum sa o conving, ca e super dependenta de suzeta. Nu o cere tot timpul, doar cind se culca, cind se trezeste noaptea si cind se loveste. Si cind ii este teama de ceva.
Sfatul dentistului meu a fost sa le aruncam la gunoi cu copilul impreuna, astfel incit sa stie ca gata, suzetele sunt duse cu gunoiul, nu mai are ce sa ceara. Mie imi este ca se va duce si le va scoate din gunoi cind va veni ora de dormit.
Cind e cel mai bun moment? Spre exemplu in vacanta? Sau cind mergem in vizita la parintii mei departe de casa? Sau simplu in timpul saptaminii cindva acasa intr-o zi normala?
Raspunsuri
roli25 spune:
Ai mei n-au mai vrut-o pe la 8-9 luni, dar prietenele ai caror copii nu vroiau sa renunte pana spre 3 ani, au procedat asa:
una a taiat din suzeta cate putin si i-a spus copilului ca s-a stricat si trebuie s-o arunce.
alta a explicat copilului ca numai bebelusii au suzeta si trebuie s-o dea lui cutarita care e bebe.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
eveline spune:
Noi am facut disparuta suzeta pe la 2 ani jumate si a fost OK. A cautat-o un pic intr-o seara, i-am distras atentia, am obosit-o si a adormit. Eram obsedati de ideea ca peste vreo 4 luni incepea gradinita si ea avea suzeta.
Insa...am vazut la emisiunea "Jhon & Kate + 8" cum au scapat cei mici de suzete si mi s-a parut o idee superfaina. Problema e ca nu mai retin ce varsta aveau, dar daca nu ma insel tot undeva pe la 2-2.5 ani. Au chemat la ei pe cineva cu un bebe mai mic si li s-a explicat copiilor ca suzetele sunt pentru bebelusi si acum ei sunt mari si ar trebui sa le dea celui mic. A trecut o punga pe la fiecare si si-au pus acolo suzetele si au dat punga apoi celui mic. Copiii au fost mandri de gestul facut....au mai scartait cativa peste un timp dar le-a trecut repede cand le-au amintit ca suzetele sunt la bebele cel mic acum.
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
nyny spune:
Noi pe la un an si 4 luni am scapat de ea fara sa vrem. Nu i-o dadeam decat la culcare si intr-o noapte am obeservat ca a adormit fara ea. A doua seara la fel, a treia la fel... m-am gandit ca a renuntat pt ca asa a vrut ea. I-am luat suzeta si am vrut sa o spal si sa o pastrez. Abia cand am spalat-o mi-am dat seama ca era rupta tetina.![]()
Povestea lui David
Mamica fericita de Mara si de David
inbox spune:
Faza cu gunoil am facut-o noi...fi-mea s-a dus singura si a aruncat-o foarte incantata si tot singura s-a dus si a luat-o din gunoi :) ( eram pe faza, stia ce si cum cu gunoiul asa ca dependenta era prea mare)!
In final, la doi ani, intr-o dimineata mi-a dat suzeta sa o am la serviciu ( mergea la gradinita si o stiau copii de bebe cu suzeta- era singura posesoare, atunci nu i-am scos-o ca am zis ca o ajuta la adaptarea la gradi, fix la o luna dupa inceperea gradinitei mi-a inmanat suzeta definitiv, fara sa o fortez, fara povesti, fara nimic)!
mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010
cristinuk@ spune:
amandoi au renuntat singuri la ele (da aveam mai multe nu ma deranja deloc ideea ca au suzeta)dar au renuntat pt ca le spargeau cu dintii intr o zi fii mea a zis ca nu e buna si asta a fost s a dus suzi pe la doi ani si un pic iar fii miu exact la fel s a spart o arunca i am dat alta nu i a mai trebuit si pace am scapat fara stres
deci ideea e sa fie" suzi" stricata mare atentie sa nu se desprinda bucati din ea pe care sa le inghita copilul
lisssa_ana spune:
la controlul de 2 ani, la sfatul pediatrei am inlaturat suzeta.
Ana a aruncat-o singurica pentru ca incepuse sa fie roase de catel. A aruncat-o la gunoi dimineata, recunosc ca somnul de amiaza a fost un chin, cu treziri din 15 in 15 min. Ii aduceam aminte ca ea a aruncat-o la gunoi ca a muscat-o catelul(si de prindem catelul ala...il tragem de coada). Ea doarme cu un elefantel si seara am auzit-o zicandu-i la elefantel:"nu-i tzoca, a papat=o telu, tagem coada". De atunci nu am mai avut probleme, a mai amintit-o vreo sapt.
Mult succes!
Mama de Ana si
27+
Fashion
CamiSol spune:
Noi , ne-am apucat de operatiunea suzeta pe la 2 ani si ceva. Nu vroia sa renunte la ea nicicum , nici la bebe mai mic, nici la gunoi, nici la cutu...asa ca ne-am decis sa o taiem putin cate putin.Problema mare era la culcare ca pe timpul zilei nu o cerea . Nu va zic cati nervi, cate tipete, o scotea din gura, o arunca, apoi cobora din pat si o cauta, ma ruga sa mergem la magazin sa cumparam alta, ca asta s-a stricat ... dar nu ne-am lasat si pana la urma a renuntat.
Problema la noi a fost, ca dupa ce am scos suzeta , adormea foarte greu la culcare, se foia si cate o ora inainte sa adorma. Cu zuza (asa ii spunea el) adormea in maxim 5 min.
Nu cred ca un anumit moment e mai bun ca altul. Trebuie doar aveti nervii tari sa sa nu cedati. Dar poate am fost noi un caz mai deosebit si fata ta o sa renunte mult mai usor.
Bafta!
Cami
si Luca-Ionut
(25.09.2006)
A easy way to make some money
Viata e plina de fumusete. Observ-o. Observa albinele, copiii, fetele zambitoare. Miroase ploaia si simte vantul. Traieste-ti viata la intregul ei potential, si lupta pentru visele tale. – Ashlay Smith
monalac spune:
noi de vreo luna am scapat de suzeta[la 2 ani si 9 luni ai copilului].
era megadependent de suzeta,noaptea ma capia ca i cadea in somn si apoi se trezea si plangea pana i o cautam sa i o dau,ziua,la fel,statea numai cu suzeta in gura,vorbea cu ea in gura,daca plecam undeva si n o aveam incepea sa urle....
pana intr o zi,cand s a enervat barbate meu,,mai ales ca celui mic i se deformasera dintii din fata,asa ca i a luat o,i a spus clar ca nu mai are voie,ca e mare acum....
acum a devenit dependent de masaj,e un inlocuitor al suzetei,nu adoarme pana nu i fac juma de ora de masaj...