Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 56 -

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gliana spune:

Sarbatori fericite!!! Paste cu liniste in suflet si multa bucurie tuturor!!!

mutatia heterozigota a MTHFR A1298C, sarcina oprita din evolutie in 2010 la 4 saptamani.
Acum sarcina in evolutie 20+ cu tratament clexane de 0.6 mg/zi, femibion2 - 1/zi, aspenter 1/zi, prontogest 1 injectie la 3 zile,]
O nastere normala fara probleme acum 18 ani - o fetita sanatoasa tun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danylini spune:

Fie ca sfanta sarbatoare a Invierii Domnului sa va aduca cele 4 taine divine: incredere, lumina, iubire, speranta. Clipe de neuitat alaturi de cei dragi si numai realizari! Paste Fericit si Hristos A Inviat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Hristos a inviat! Pastele sa va aduca tuturor lumina si liniste in suflete, sa va dea credinta si putere!
Am ajuns acasa joi, de ieri au inceput colicile...ne-am luptat cu lapticul, dar sper ca reusim!
Va imbratisez pe toate si va multumesc mult, mult, pentru incurajari si ganduri bune!
Incet-incet revin pe forum, sper, si o sa incerc sa pun undeva si niste poze ca sa va arat cea de-a doua minune a mea!
Va pup!!!
PS:Mi-a fost dor de voi!

http://salveazavieti.ro/858/doneaza.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gwendollyn spune:

Hristos a inviat!
Puteti va rog sa-mi dati si mie adresa de email a dnei dr. Uscatescu?
Multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrica spune:

Buna ziua si Hristos a Inviat!
Am mai postat si la FIV in Europa cateva mesaje dar cred ca trebuie sa ma mut in casuta voastra.
Pe scurt: sunt in ziua a 4-a de stimulare ovariana (FIV, data posibila a transferului ar fi 4-5 mai) si vineri am primit pe mail rezultatele analizelor de trombofilie : gena MTHFR mutatia C677T heretozigot.
De asemenea mai posed una bucata thalasemie minora si Rh negativ (sotul il are pozitiv ... evident).
De vineri si pana acum n-am stat cu mainile in san, am facut rost de adresa de mail a dnei U - Fundeni si i-am expus problemele... ce sa zic, am ramas socata ca mi-a raspuns nu repede ci foarte repede! Dansa mi-a recomandat sa iau Femibion 1 cate o tableta pe zi, si s-o contactez cand fac ET-ul.
Sunt nu stresata ci foarte stresata, pt ca am solicitat dr ginecolog analizele de trombo de la inceputul anului si nu mi-a dat trimitere catre laborator, pe motiv ca nu am 3 sarcini pierdute si ca nu crede ca as avea astfel de probleme. Eu in acest moment locuiesc in Luxemburg, side abia la inceputul lui aprilie am reusit sa vin acasa sa fac analizele (la Synevo). Am citit ca de obicei se recomanda sa se ia tratament cu 3 luni inainte de a ramane insarcinata... Ideea este ca eu avand aceasta thalasemie, tratamentul meu lunar este acifol 1/zi si magne-B6 1/zi 20 de zile pe luna, deci.. pot sa sper ca nu este prea tarziu sa incep Femibion-ul? Are cineva idee daca am nevoie de reteta pt el? Aici am observat ca iti trebuie reteta pt orice, dar ma gandesc ca dc sunt practic niste vitamine as putea sa le iau si fara, nu de alta dar ginec la care merg/mergeam... este fix in perioada asta in concediu, desi ... mi-ar place sa-i dau cu analizele peste ochi, acum cat sunt nervoasa!
Eu FIV-ul il fac in Germania slava D-lui si sincer ma gandesc serios sa ma indrept care un ginec tot acolo, pt ca aici sunt ... inapoiati rau. Daca va puteti inchipuii... mi s-a propus sa nasc acasa, ca "ar fi mai putin stresant pt mine" . No comment ! Ma simt ca in evul mediu :( .
Va multumesc pt rabdare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bigsister1 spune:

Ruxandrica - bine ai venit.

Pentru Femibion nu iti trebuie reteta, iar in Belgia si probabil si Luxemburg se gaseste sub denumirea de Omnibionta. Nu e prea tarziu sa incepi tratamentul acum. Sfatul meu e ca pe langa femibion sa iei macar aspenter (75mg) 1 la 2 zile. Doctorii de aici nu prea prescriu clexane. Cate sarcini ai pierdut si la ce varsta a sarcinii?
Bafta multa cu stimularea si FIV.

36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrica spune:

Multumesc Bigsister ;)
Am notat denumirea, si incep colindatul farmaciilor.
Eu am pierdut o sarcina acum 100 de ani prin 2002-2003... cand aveam vreo 22 de ani prin saptamana a 7-a sau a 8-a, drept sa spun in perioada aia aveam un ciclu f neregulat, imi venea la cam la doua luni, si sarcina m-a luat prin surprindere. Bineinteles ca atunci nu mi-am pus problema ca s-ar putea sa fie ceva in neregula.
Apoi in 2009 cand am decis ca ar fi cazul sa facem si noi un copil, am facut analizele uzuale pt sarcina si asa am descoperit Rh-ul si thalasemia (de fapt cred ca o tanti laboranta de la Synevo si-a dat interesul mai mult pt hemoglobina mea ca altfel iar eram sanatoasa tun sau cum imi ziceau in copilarie "nemancata"), iar in 2-3 luni am ramas gravii, dar extrauterina. Mi-au scos trompa stanga si asa... am inceput cu investigatiile.
Evident ca trompa cealalata e nefunctionala, deci... planul de bataie s-a conturat in directia FIV-ului. Si am inceput sa fac dosarul pt FIV. Din pacate in Germania nu mi s-a cerut analizele pt trombo, cica la primul FIV ... sunt mai "relaxati".
Si am citit pe diverse forumuri, am mai facut niste analize si mi-au la timpul de coagulare si anticoagulantul lupic niste valori mai mici decat minimele. Numai ca aici dr astia sunt cam... toate analizele mi le-am facut in serii in Romania cand mai veneam in vacanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gwendollyn spune:

Mai am inca o intrebare:clexane se da compensat sau gratuit in sarcina?Si daca da,stiti vreo farmacie anume in Bucuresti care sa il elibereze constant sau se poate merge la oricare?Va multumesc din nou pentru sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danylini spune:

la orice farmacie care are binenteles pe stoc:):), in timpul sarcini se da gratuit, iar in rest compesare 50%, sper ca am inteles bine de la fete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tannoo25 spune:

Hritos a Inviat!

Mergi la inceput