Dovleceii veseli asteapta primavara impreuna!(23)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katteryna spune:

E tare asta cu Pepe si Oana.
Eu mi-s printre cele 50...de vreo 2 zile ma simt sleita de cuvinte. E doar o toana trecatoare caci am sa revin cu artificii!
Dar stiti ca-mi sunteti dragi, nu?

RAISA MARIA
BLOGUL NOSTRU
POFTITI IN BAZAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Buna fetelor,
Am citit rapid ce-ati mai scris, in putine pagini, dar asta e normal. Din 110 active in sep-oct 2005 nu stiu daca am ramas 10 acum pe forumul lui Peter. Dar tot mai apare o mamica ce n-a mai scris de 6 luni sau 3 ani, mai pune o poza si totul e iarasi roz
Noi am intalnit la un party un cuplu de romani cu fetita de aproape 5 ani care locuiesc in orasul nostru. Ni s-au aprins beculetele reciproc Ne-am dus la ei, Peter si Ema au inceput sa alerge prin gradina, sa culeaga bete si sa se tavaleasca prin frunze, iar noi cei 4 adulti le strigam din cand in cand "in romana!!" . Bietii de ei se jucau in engleza, ceea ce-i normal.
Maimutzica de Nicholas dupa ei, a intrat in maldarul de frunze si-a inceput sa planga, era mai mare ca el
Are o chestie noua, cand face Peter ceva ( bate mingea, deseneaza, etc) incepe sa strige "baby Ico!" , adica si baby Nicholas vrea acelasi lucru.

Nicholas e bine, saptamana trecuta l-am dus la McDonalds sa-l incerc la junk food, m-am gandit sa-i dau un fish sandwich fara maioneza (e alergic la ou), gandind ca are destule prostii in chestia care acopera pestele ( e alergic la conservanti si coloranti), dar nu ma serveau, ca mai erau 15 min. pana la ora 11am. Asa ca m-am dus la Dunkin Donuts, am luat un sandwich cu sunca, branza (e alergic la grau si lapte) si a fost ok primele 5-6 bucatele, apoi i-au aparut bubitze pe fata si m-am oprit. E bine, usor-usor il pot scoate in lume.
[noi nu mancam fast food deloc, dar mergem la foarte multe party-uri de copii, vizite la prieteni americani si nu putem evita mancarea mai putin sanatoasa.]
Azi i-am luat biscuiti din soia ( e alergic la soia), i-am dat jumate si am gasit doar o bubita pe burta.
Din ce observ, doar alergia la ou e serioasa, deci e bine per total.
Scuze, m-am descarcat aici, dar ma simt tot mai increzatoare in viitor.
Are o chestie noua, cand face Peter ceva ( bate mingea, deseneaza, etc) incepe sa strige "baby Ico!" , adica si baby Nicholas vrea.

Nu pot da nici un sfat in ce priveste gradinitele, Peter nu a fost la day care (program jumate de zi sau zi intrega) ci de la 2 ani la scoala, adica a inceput cu 1 zi/ saptamana (2.5 ore), apoi a trecut la 2 zile, apoi la 3 zile/saptamana (tot 2.5 ore pe zi).

Sa va zic o faza tare. Deabia facuse 3 ani, la 1 luna de la inceperea scolii vine acasa cu degetul in gura. 1 zi, 2-3-4, degetul in gura. Niciodata nu facuse asta, asa ca m-am apucat de citit sa aflu care-o fi problema. Cele 2 profesoare pareau foarte dragute, o fi programa, ce-o fi?? Nu dorm 2 saptamani, vanez semne de regres, pana imi vine randul sa fiu parinte ajutator, intru in clasa si dau cu ochii de Drew, blond, ochi albastri, cu 4 degete in gura
M-am bucurat ca am o maimutza in familie si atata tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamideandrei spune:

buna dimineata! las pentru toata lumea!! ziua mea a inceput grozav: am vazut un curcubeu superb pe cer senin !
Diana ma bucur pentru voi, ca incet-incet scapati de alergii! iar maimutiza Nicholas
Aricel, Andrei papa de toate, mai ales ca mai nou sotzul tine regim, eu ma conformez ca doar nu o sa mananc doar eu cartofi prajiti , si deci mancarea e la fel pentru toata lumea! aaa, si cand mergem pe strada si vede ca cineva mananca ceva se intinde si tipa!!! probabil zice lumea ca nu-i dau sa manance!!! am fost odata cu el la un targ aici la noi, si pana a probat sor-mea ceva, Andrei si nepoata-mea i-au mancat vanzatoarei toata punga de pufuleti; doamna cica nu s-a suparat ca intr-un final am si cumparat ceva

Irina, mami implinita si fericita de nazdravanul ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha74 spune:

ziua buna si de la noi!

am vazut ca discutati de pepe-oana/iri-monica...si zic sa ma bag si eu in discutie

deci, si noi suntem gardinari, adica Mateo, asta a fost a treia saptamana, si inca nu s-a imbolnavit

Raluca- curaj cu Pisi, o sa fie bine. Sa iti/va povestesc din experiente noastra: cu Laura la gradi la 2 ani jumate, in Belgia, unde nu intelegea o iota din ce se vorbea, si plangea de rupea cand o lasam acolo. Dar chiar nu avem ce face, ca trebuia sa ajung la facultate, asa ca plecam si eu plangand. si te inteleg cu momentul cand stateai in masina si parca ii auzeai plansul e groaznic!
la fel imi spuneau tipele de acolo, sa plec repede ca o impaca ele. A durat vreo doua luni acomodarea, dar s-a intamplat si minunea sa iesim fericite din casa.
Cu Mateo am avut o experienta in septembrie, cand primele doua zile a fost Ok, cu luat la pranz, si apoi a inceput cosmarul, cu agatat de picioare, si plans suspinat de parca i se lua respiratia. Nu am putut sa continui pentru ca stateam acasa si verificam ceasul si telefenul din 5 in 5 minute...asa ca dupa o saptamana nu l-am mai dus. Din februarie am inceput din nou sa discutam despre subiectul gradinita, si am mai mers de 2 ori in vizita...pana cand a fost de acord sa mearga, la 3 si 2 luni. Dimineata este ok, ramane, desi are ochisorii umezi, dar vine si il ia educatoarea si intra in clasa. Tot asa ne-au zis trebuie plecat imdeiat.
Ele spun ca Mateo partcipa la activitati, nu plange, si este usor rasfatat ca este cel mai mic din grupa. Asta pana la masa...cand nu vrea sa manance si se pune pe plans si...se baga sub masa. L-am luat de doua ori cu ciorbita pe el. Le-am zis sa nu insiste cu mancarea, ca eu oricum il iau la pranz, si ii dau sa pape acasa. Si asta cica se intampla adesea sa refuze mancarea, pana la un anumit moment dat.

luto- - eu din pacate nu am fost nici prin cele 5 care scriu dar nici prin cele 50 care citesc, si ma oftic tare rau! cum a mai fost cu David la gradi?

Am inceput si eu numaratoarea inversa pentru intoarcerea la servici. Desi voi astepta pana cand va face Iris 2 ani, trebuiesc refacute fel de fel de chestii, fisele disciplinei, mi-a dat un curs nou, si trebuie sa il pregatesc, incerc sa depun si un proiect, care trebuie conceput...asa ca prestez de la domiciliu pentru moment.

Mergi la inceput

aaa, si continui cu sala, merg diminetile, asa ca mi-e dificil sa ies cu Iris in parc. Am ajuns la -10 kg. Mai vreau sa mai dau inca 5...sper sa reusesc.

cristina- MAMI buna de copii minunati. Cum sa nu te iubeasca copiii, doar ca tu i-ai crescut independenti, ceea ce nu este rau deloc. Mi-o amintesc pe Emma, prima dovelecica care manca singura. Si pe Andrei, care iti spunea cat de mult de iubeste. De abia astept sa ii vad.
Daca saptamana viitoare este mai frumos, poate ne intalnim in parc dupa ce il iei pe Andrei. Noi mergem adesea in Tineretului, in Parcul Copiilor (in spatele Palatului Copiilor) ca este foarte fain si au copilasii ce face (si putem si sta de vorba), am fost si ieri dupa amiaza desi era un pic rece.

Mergi la inceput

si tot eu...
cum stati cu organizatul vacantei?
noi tot oscilam, cu Turcia, dar mi-e cam teama de ce se intampla in lume...si parca s-au si scumpit ca naiba. dar vreau neaparat cu ei la mare, la soare...aveti alte variante?
In Romanica mi-e cam teama, ca am amintiri neplacute de acum trei ani cand am fost cu Mateo, cand avea 6 luni, nu prea ai ce face cu ei, cand nu stai la nisip...
o sa plec in iunie 10 zile in Belgia la niste prieteni, cu toata trupa...sper sa ma descurc c ca sotz nu poate merge cu noi.

sa aveti un week-end minunat.
va pupacesc dulce pe toate 55

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamar78 spune:

Salut!

In legatura cu subiectul eu nu cred ca Moni o bate pe Irina si imi este mila de saracul Pepe. Totusi, partea buna este ca s-a impacat Oana cu mama sa.
Fragutza, tu ce zici?

Mergi la inceput

Diana, imi dau seama ce bataie de cap ai avut cu alergiile astea. Bine ca incet, incet scapati de ele.

Lull, Fragutza, voi cum stati cu DA?

Aricelule, mi-o si imaginez pe Maria cum mananca de la fiecare.

Miha, felicitari pt kg in -. Sigur o sa va descurcati in Belgia mai ales daca vine si Laura care cred ca te mai ajuta.

D nu mai merge la gradi din motive de cumintenie. A avut educatoarea inspectie si mi-a transmis sa-l tin acasa. Am fost sa dicut cu ea, o depaseste situatia, el cica e foarte agitat, nu are rabdare la activitati, face pe clovnul, ii invata pe copii cuvinte urate(prost, handicapat, etc). Mi-a spus ca la minte e brici dar ca nu are rabdare la activitati. Am vorbit cu alta educatoare cu experienta ca asta a lui era primul an si o sa-l duc dupa vacanta sa-l instruiasca.

Si ca sa fie tacamul complet, M s-a intepat cu acul cu care i-a facut asistenta injectie la sot.

Noi suntem acasa, dar nu e bine. Deja mi-am pierdut orice speranta de vindecare si ma astept in orice clipa la ce e mai rau. Nu vreau sa va intristez asa ca nu o sa mai spun nimic despre subiectul asta, dar nici voi sa nu mai intrebati.

Mergi la inceput

katty, sa treaca starea asta si te asteptam asa cum te stim noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Citat:
citat din mesajul lui diamar78

Salut!

In legatura cu subiectul eu nu cred ca Moni o bate pe Irina si imi este mila de saracul Pepe. Totusi, partea buna este ca s-a impacat Oana cu mama sa.
Fragutza, tu ce zici?

Fereste-te de rau si fa bine, cauta pacea si o urmeaza pe ea. (Psalmul 33:13)

Esti cea mai tare!!!
Eu nu am ascultat stirile si nu sunt la curent cu mondenitatile astea, dar m-a informat soacra ca Monica e o curva care a vrut doar banii lui Irinel si acum bine i-a facut ala ca i-a luat copilul! (soacra e foarte la curent cu astea, asculta mereu stirile, ma informeaza periodic cand mai vine sfarsitul lumii, cutremure, etc)
Miha, dar ce zici tu de Bulgaria-Duni la inceputul lui iunie? Ca merge si je! E si ieftin si fain! SI eu as vrea Turcia, dar e mult prea scump din pacate. Desi eu inca ma mai gandesc daca e bine sa-i ducem pe copii la mare anul acesta, cu radiatiile si tot tacamul! Eu una cu siguranta nu voi mai sta deloc la plaja sa ma prajesc, ma duc sa ma bronzez la salon, bronzare organica si gata, sunt frumoasa in 5 minute!

Mergi la inceput