Viatza in Germania - cap.68
Raspunsuri - Pagina 13
ceska777 spune:
Buna,
revin cu o problema care ma macina un pic....
Stiu cva avem o mamica medic stomatologm, Yasmine sau gresesc? M-a pus putin pe ganduri ce mi-a povestit o prietena. A fost cu fetele 4 si 2 ani la control si s-au constatat carii. Ea a mers regulat cu ele la control cam la 6 luni, zice si abia acum au vazut ca cea mica are pe incisivii de sus probleme si la röntgen (facut amandurora) au gasit carii. Azi a avut cea mica operatia (sub narcoza generala) si i-au extras doi dinti si au mai rezolvat carii plus au cusut o pielita care era lipita cumva aiurea de zahnfleisch. Ce ma sperie pe mine e ca ea zice ca trebuie controale la 2 luni si facute röntgen caci la un control normal nu se vad cariile. Eu stiu ca am fost la inceput de februarie personal la un check up si a investigat si cu UV parca si apoi am facut si un röntgen complet al intregii cavitati bucale.
Cu cel mic am fostanul trecut in iulie parca si nu au fost probleme dar controlul s-a rezumat doar la ce a putut vedea cu ochiul liber doctorul. Fetele prietenei mele mananca (sau au mancat) de mici mai mult dulce ca al meu in plus cea mare (regres dupa nasterea celei mici) isi bea sucul si laptele inca din biberon, lasat la indemana lor, adica le ia bautul mult mai mult, ma refer la lapte decat daca l-ar administra ea.
Acum:
-care sunt recomandarile referitoare la controlul dintilor de lapte?
-se face control regulat cu röntgen?
-chiar se extrag dintii? Ce se pune in loc ca sa nu se deplaseze toata dantura caci maxilarul mai creste pana vin dintii definitivi?
M-a cam speriat si nu vreau sa fiu chiar delasatoare eu planuiam in toamna un control nou de rutina pentru gaza mea....
E musai un stomatolog specializat pe copii?
Gaza se spala in fiecare seara pe dinti cu perie normala intre timp caci s-a strigat cea electrica, dimineata mai uitam dar ii perie la gradi la pranz.......
Multumesc pentru orice ajutor, poate ati mai discutat problema si nu am foast eu pe faza?
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
liutzica spune:
Ceska
Fetita mea are 4 ani si pana acum i s-au facut controale normale, fara roentgen sau alte tehnici speciale.
Se spala normal pe dinti, avem 2 periute, cu una se spala ea si cu una unul dintre noi dupa aceea. Ultima data la stomatolog(nu special de copii) i-a facut un periaj, cu un cap de periuta speciala cu care i-a curatat dintii mai bine.
Nu cred ca trebuie sa ne panicam atata vreme cat dintisorii sunt drepti si nu crescuti unul peste altul sau fara carii vizibile cu ochiul liber(de catre stomatolog). Oricum ii vor schimba in cativa ani.
Numai bine.
Citat: |
citat din mesajul lui ceska777 Buna, revin cu o problema care ma macina un pic.... Stiu cva avem o mamica medic stomatologm, Yasmine sau gresesc? M-a pus putin pe ganduri ce mi-a povestit o prietena. A fost cu fetele 4 si 2 ani la control si s-au constatat carii. Ea a mers regulat cu ele la control cam la 6 luni, zice si abia acum au vazut ca cea mica are pe incisivii de sus probleme si la röntgen (facut amandurora) au gasit carii. Azi a avut cea mica operatia (sub narcoza generala) si i-au extras doi dinti si au mai rezolvat carii plus au cusut o pielita care era lipita cumva aiurea de zahnfleisch. Ce ma sperie pe mine e ca ea zice ca trebuie controale la 2 luni si facute röntgen caci la un control normal nu se vad cariile. Eu stiu ca am fost la inceput de februarie personal la un check up si a investigat si cu UV parca si apoi am facut si un röntgen complet al intregii cavitati bucale. Cu cel mic am fostanul trecut in iulie parca si nu au fost probleme dar controlul s-a rezumat doar la ce a putut vedea cu ochiul liber doctorul. Fetele prietenei mele mananca (sau au mancat) de mici mai mult dulce ca al meu in plus cea mare (regres dupa nasterea celei mici) isi bea sucul si laptele inca din biberon, lasat la indemana lor, adica le ia bautul mult mai mult, ma refer la lapte decat daca l-ar administra ea. Acum: -care sunt recomandarile referitoare la controlul dintilor de lapte? -se face control regulat cu röntgen? -chiar se extrag dintii? Ce se pune in loc ca sa nu se deplaseze toata dantura caci maxilarul mai creste pana vin dintii definitivi? M-a cam speriat si nu vreau sa fiu chiar delasatoare eu planuiam in toamna un control nou de rutina pentru gaza mea.... E musai un stomatolog specializat pe copii? Gaza se spala in fiecare seara pe dinti cu perie normala intre timp caci s-a strigat cea electrica, dimineata mai uitam dar ii perie la gradi la pranz....... Multumesc pentru orice ajutor, poate ati mai discutat problema si nu am foast eu pe faza? Ceska, mamica de Benjamin mic si scump (23.12.2007) Blogu` nostru Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra |
aschiutza spune:
Fetelor, sper ca ati sarbatorit frumos Pastele. Noi am fost plecati la Dresden, primul concediu cu puiutzul mic si a fost f fain.
Ati citit despre Florina? http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=163296&whichpage=1 ... O fetita care e tratata la o clinica din München? Am putea sa o ajutam impreuna? Poate cineva din München sa stringa bani de la noi, fie ca pe vremuri in plic, fie prin Überweisung si sa duca banii mamicii Florinei? Sau macar sa o viziteze pe micutza? Ce ziceti?
tinatache spune:
citat din mesajul lui aschiutza Fetelor, sper ca ati sarbatorit frumos Pastele. Noi am fost plecati la Dresden, primul concediu cu puiutzul mic si a fost f fain. Ati citit despre Florina? http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=163296&whichpage=1 ... O fetita care e tratata la o clinica din München? Am putea sa o ajutam impreuna? Poate cineva din München sa stringa bani de la noi, fie ca pe vremuri in plic, fie prin Überweisung si sa duca banii mamicii Florinei? Sau macar sa o viziteze pe micutza? Ce ziceti? ------------------ Still looking for pieces of heaven... |
am citit subiectul dar se pare ca se pregatesc de mers inapoi in Tg. Mures...
aschiutza spune:
Numai ca au nevoie de bani sa plece si pina nu au banii sa cumpere anumite medicamente, nu le da drumul din clinica - eu asa am inteles. In plus au nevoie de bani de drum. Ma gindeam ca poate isi face cineva timp sa le faca o vizita, o vorba buna ajuta intodeauna pe cineva aflat in strainatate si care nu vorbeste limba.
Alina spune:
citat din mesajul lui aschiutza Numai ca au nevoie de bani sa plece si pina nu au banii sa cumpere anumite medicamente, nu le da drumul din clinica - eu asa am inteles. In plus au nevoie de bani de drum. Ma gindeam ca poate isi face cineva timp sa le faca o vizita, o vorba buna ajuta intodeauna pe cineva aflat in strainatate si care nu vorbeste limba. ------------------ Still looking for pieces of heaven... |
Da,am hotarit astazi impreuna cu prietenele sa vedem ce putem face...o sa scriem doamnei care se ocupa de caz.
aschiutza spune:
Alina . Daca va hotariti sa stringeti si bani, dati cu un PM si la mine. Chiar daca nu pot da mult, ma gindesc ca orice strop ar fii de ajutor!
ubipus spune:
Buna, sa imi spuneti si mie daca strangeti bani, si eu asa vrea sa o ajut pe Florina sa ajunga acasa cu bine.
kariguld spune:
seara buna
noi o sa mergem peste doua zile la Munchen. sper sa reusesc sa obtin pana atunci adresa si sa o vizitam pe Florina.
sanatate tuturor.
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*