Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***317***

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Ina, ce spui tu ori e SF ori e...lumea a 3 spre infinit.

Mi se ridica nervii in cap. Nu spun ca in Braila e lumea "open mind" sunt o gramada care pufaie in parc pe banca si sporovaiesc ultimele "barfe" tv iar cand se simte si copchilu bine urla, lovesc ucid...

Dar, am gasit si "mamici civilizate", pe aceeasi lungime de unda cu mine. Nu spun ca eu sunt o mama buna, exemplu de urmat, adica si eu ma enervez cand urla oarecum fara motiv (desi stiu care e motivul), da, si eu i-am tras la fund si cu toate astea NU consider bataia rupta din rai. Si mie mi se "reproseaza" ca sunt calma si nu i-au atitudine. Eu mai sunt cum mai sunt (si calma si agitata) dar mama...e tot un lapte si miere. Dar deh...ea e bunica si se spune ca bunicii sunt mai permisivi decat parintii.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Voi va bateti capul ca ai vostri copii au simtul proprietatii prea dezvoltat, eu ma ca a mea e bleaga si lasa orice copil sa ii ia din mina orice, oricind.

Deci: eu chiar nu socializez cu mamele prin parc. Da deloc. Ieri am fost la locul de joaca, Ilinca a fost ca de obicei f contemplativa, eu nu m-am conversat cu nimeni altcineva decit cu ea . Batai administrate la locul de joaca la copii asa mici nu am vazut; la copii mai mari, pe la 4-5 ani, cu duiumul; peste virsta asta copiii sint lasati afara singuri deci se altoiesc doar intre ei .

Dintre cunostinte, majoritatea au copii mai mici decit Ilinca, si nu prea au avut parte inca de situatii solicitante si generatoare de conflicte. Asa ca nu stiu ce sa spun.

Cred ca atitudinea depinde f mult si de "background", dar nu exclusiv; pe mine m-a crescut (pe post de bona) o fosta colega de serviciu de-a bunicii, care s-a pensionat inaintea ei, o persoana cu liceul, venita de la tara si mutata in Iasi cu ani in urma, care a fost de 1000 de ori mai rabdatoare si mai zen decit sint eu. Deci eu ma enervez dar ma controlez; ea nu se enerva niciodata. Si atenta, si mamoasa, si lipicioasa, si mereu numai cu vorbe bune si calde.
La fel, am vazut in Gheorghieni (bine, in trecere, intimplator) citeva scene de mare AP (din atitudini, ca nu prea am inteles ce se vorbea ), si niste scene horror in Bicaz si Tg Neamt. Sa tina in parte si de background-ul cultural romanesc/ne-romanesc?
Ce sa zic, expresii ca "bataia e rupta din rai" eu nu am auzit in alte limbi - nu ca le-as fi cautat chiar, dar in engleza sau franceza tot ar fi trebuit sa imi treaca pe la ureche. Deci poate ca avem noi si o traditie un sensul asta.

Cred ca sint multe de discutat pe tema asta, dar unele-s delicate si nu as vrea sa jignesc pe nimeni, asa ca mai bine ma opresc aici.

P.S. Bianca, si eu am plamini dar ceea ce ma intristeaza este ca la noi in casa nu se tipa deloc pina la Ilinca; acum ne scapam...

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Doamne, Inapreda, incredibil!!! Imi dau seama care poate fi starea ta sufleteasca in asemeea conditii, mai ales ca tu esti genul interiorizat! Muta-te la Baia Mare!!
Eu am noroc ca in anturajul apropiat am gasit mamici ca mine, daca nu "shi mai shi". Nu stiu cum se face, dar asa s-a nimerit. Desigur ca in parculet sunt destule exemple de maimutze care stau pe banci si fumeaza si urla de acolo la copilasi si-i scutura...cam evit un anume parc la ore aglomerate. Avem alt parculet unde anul trecut, la orele la care mergeam noi, 70% dintre mamici erau ok, fara zgaltaieli si "na-na"(n-am vazut acolo niciun copil pocnit, doar amenintati; cred ca o faceau din inertie mamele alea, nu le vedeam pocnind copii de 1 an-2, dar ziceau asa sa vada lumea ca ele "corecteaza copilul").
Exemple:
- fetita din blocul vecin, tot Sofia, mai mare cu 3 luni jumate: mama foarte tanara si foarte AP, rabdatoare, impotriva violentei de orice fel etc.
- fetita la care tot mergeam cand serba ziua (de-am mancat tortul raw); acum are 3 ani jumate, in proces de auto-intzarcare de juma de an, cred ca deja e gata procesu'. Mama ei e sotia unui prieten f. bun din adolescenta, intre timp devenit tatic AP. Tipa e psihololog, fetita e o minunatie, vorbareata, curajoasa, descurcareata. De la mama ei am invatat multe (pe mess) cand eram gravida, despre alaptare de ex.
Prietena mea cea mai buna, din Hamerica, are fetita de 7 ani deja, n-a atins-o nici macar o data, n-ar lovi-o pentru nimic n lume. E un copil liber si independent care cam contrasta cu ceilalti copii din parc de varsta ei pe aici.
Fostele mele colege cu care am fost la intalnirea de...X ani vara trecuta aveau atunci copii intre 1 an si 8 ani, erau ca mine ca mame, fara "na-na", copilul incurajat sa exploreze etc (multe din ele sunt in strainatate de multi ani, dar nu asta e motivul, caci cele din Ro au aceleasi conceptii, mi-a fost mare drag sa vorbesc cu ele despre copilasi)
La scoala colegele care au copii mici, cele care-mi sunt amice mai bune, par la fel de relaxate ca mine.
La polul oarecum opus am o amica fosta colega cu care vorbesc pe mess si cu care ma mai intalnesc intamplator, a carei fiica acum de vreo 3 ani jumate "si-o ia" fiindca e obraznica. Nu zic ca nu e o mama buna, dar e de principiul asta, ca tre potolit copilu' cu cate-o bataitza cand sunt "obraznici". Mai am o prietena f. f. buna care e in Italia, are o fetita care acum are 4 ani, 4 ani si ceva iar cealalta e de varsta lui Phiphi. Ei, pe ea am auzit-o vara trecuta zicand ca-i mai da la fiica-sa (cea mare) cate una cand nu biruie cu ea, ca doar n-o s-o comande ea pe ea si ca doar asa a primit si ea si ce bine a ajuns! Ea fiindu-mi prietena f. buna am luat-o la bascalie, m-a luat si ea inapoi si gata, e convinsa ca ea are dreptate:))). Bine, de ea chiar nu-mi fac probleme ca nu e o mama buna, copilita e fericita, are un temperament mai vulcanic si ma-sa crede ca asa o poate potoli cand nu mai are argumente...dar e clar ca n-ar lovi-o veci s-o doara.
M-as ofili sa fiu inconjurata numai de brute si de minti inchistate precum cele de care spune inapreda!
A: inapreda: tipa AP cu tortul raw, maritata cu pretinu' meu, e din Bistritza! Ah, acum mi-am amintit cum spunea si ea de maica-sa, cum ii spune sa nu-i mai "permita atatea" fiicei ei si s-o "puna la respect"!

Mergi la inceput

Floric, multi pupici mamei tale! Ea si mama lui novus mi se pare ca seamana in atitudinea fatza de nepoti cu maica-mea.
Pisigri, anul trecut si Phiphi accepta sa i se ia jucariile, adica pur si simplu n-o enerva, nu plangea, mergea si-si gasea de lucru altceva. Acum unde vede o minge trebuie sa fie si ea acolo, s-o ia, e obsedata, partea proasta e ca vrea sa se bage unde joaca baietii mai mari fotball, cu minge de-aia solida. In rest n-are treaba cu alte jucarii, triciclete, dar orice "gooool" vede tre sa ajunga la el.
Da' despre ce "chestii delicate" care ar putea supara vorbesti? Baga mare, stii ca la club se poate dezbate orice
Floric, tu esti cam ca prietena mea din Italia asa ca iti zic si tie: tufato, nu-i mai trage la kur baiatului! Ca ajung io la curul tau in scadere continua si ti-l altoiesc! :P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

vai ce subiect saracutzii copilasi.
la ce-i mai face daca tot ajunge sa se comporte cum au fost tratati la randul lor.
n-au nicio scuza, sec 21, deci sunt informate insa "educatia asta" stalinista ma copleseste.
adika si-n parc, cu altii ce faci circ cu propriul copil?
Ina? in orasul tau nu e PROTECTIA COPILULUI?
da un tel, si sunt sigura ca le-ar ajuta mult.
eu as face-o.sincer.
am fost al sedinta cu parintii la nepota-miu.
chetionar ptr copii: cand ati fost fericiti?
copiii raspund cand mi-a luat mama tel, cand am mancat pizza, la ziua lui rares, la macdonald's etc...
intrebare: cand ati fost tristi?
un singur copil a raspuns:(nu stim cine, decat d-na invatatoare): cand ma bate mama cu batul!
deci chestiile astea oricum se stiu se aud, insa eductia in scoli, gradinite, ii pot ajuta si indrepta pe parinti.SA SE IA SI ATITUDINE!
ca sa evitam societatea de pedofili, criminali si talhari.

deci....exista, dar bine mah in halul asta?
mamele astea chiar n-au limita, iar dr aia a pus capac.
in fine este horror ce se intampla.

o zi faina!

Damian, Alexandru, Petru si Nicolae

www.flickr.com/photos/61090505@N02/?saved=1" target="_blank">Ariana-Maria ="Miezul vietii s-a mutat...e chiar in bratele mele!"-25.02.2009

Mergi la inceput

Inapreda, am vorbit cu amica ce provine din urbea voastra; confirma ce ai zis daaaar cunoaste o mamica AP cu 2 baieti, cel mic avand 2 ani si 8 luni; vrei sa luati legatura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Floric, multi pupici mamei tale! Ea si mama lui novus mi se pare ca seamana in atitudinea fatza de nepoti cu maica-mea.
Pisigri, anul trecut si Phiphi accepta sa i se ia jucariile, adica pur si simplu n-o enerva, nu plangea, mergea si-si gasea de lucru altceva. Acum unde vede o minge trebuie sa fie si ea acolo, s-o ia, e obsedata, partea proasta e ca vrea sa se bage unde joaca baietii mai mari fotball, cu minge de-aia solida. In rest n-are treaba cu alte jucarii, triciclete, dar orice "gooool" vede tre sa ajunga la el.
Da' despre ce "chestii delicate" care ar putea supara vorbesti? Baga mare, stii ca la club se poate dezbate orice
Floric, tu esti cam ca prietena mea din Italia asa ca iti zic si tie: tufato, nu-i mai trage la kur baiatului! Ca ajung io la curul tau in scadere continua si ti-l altoiesc! :P

Stiam eu ca vei sari pe mine...dar chiar la tine ma gandeam cand scriam. Dar ma bucur ca ai inteles ca nu dau nici cu barda si nici cu intentia de a-l lovi, sa-l doara, sa ii provoc durere, sa il pedepsesc...ci sa imi rezolv eu nervii, pe ai mei. Caci, cand nu il mai birui ma enervez. Oricum, se duce la mama si ma paraste. Asta ma distreaza cel mai tare. Stai nitel, sa nu intelegi ca avem "masa de bataie" in fiecare zi...ci atunci, rar, cand se intampla in fata mea nu schiteaza nici un gest...se duce direct la mama, o ia de mana o aduce langa mine, ma arata cu degetul fara sa se uite la mine, se urca in brate la mama si apoi incepe sa planga. Evident ca ma bufneste rasul...

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Neatza!

Noi azi plecam la Valcea dupa amiaza si eu sunte libera, ma pregatesc sa plec cu niste treaba, dar am vrut sa intru sa va salut.

INA, horror povestile tale. Nu imi pot explica cum un parinte isi poate bate copilul in mod sistematic si organizat, adica sa aiba un adevarat ritual, instrumente speciale, etc. Hai, ca te enervezi si ii arzi una la pampers sau nu te mai poti controla si ii dai peste mana, gura, etc., desi nu e ok, mai pot intelege, dar sa premeditezi, sa ai un "cult" al bataii, asta chiar ca nu pot pricepe.

Recunosc ca eu cu greu ma abtin in multe momente sa nu ii scap una Anei, cateodata simt efectiv ceea ce povestea Bianca la faza cu trici, ca imi vine sa o iau la pumni. Dar dau 2-3 palme/pumni in aer si ma calmez. O data pentru ca imi doresc sa cresc un copil liber, caruia sa nu ii fie frica de mine, sa nu ma asocieze cu baiata, sa nu traiasca cu frica si in teroare, sa creasca sanatos si armonios si a doua pt ca stiu cum m-as simti. Trebuie sa va recunosc ca o singura data mi-am iesit din pepeni si mi-a scapat mana. Era intr-o noapte, in perioadele alea ale Anei horror, de nopti nedormite si urlete. eram rupta dupa 2 ore de negocieri sa doarma cand in sfarsit s-a culcat cumva peste mine in pat, cu corpul in capul meu si cand ziceam si eu ca a adormit, ea incepe sa ma traga de par. In momentul ala nu am mai stiut ce fac si am dat efectiv cu mana in dreapta, pe pulpita ei stanga. A zis doar mami buba, a suspinat si s-a potolit brusc din toata agitatia. Nu pot sa va spun cum m-am simtit. Nu am mai putut dormi, a doua zi m-am simtit ca naiba, a fost oribil. Si de atunci m-am lecuit total. Na, ca m-am si spovedit

Eu am prietene care mai si ating copiii, v-am povestit eu de prietena mea care se lauda ca l-a altoit pe fi'su cand era mic si acum o asculta. I-a dat la fund, cam pe sistemul FLORIC, dar mult mai sustinut, a sio urlat la el, face si faza aia cu scosul in fata usii, care mie mi se pare horror. Dar ea este o mama buna, o cunosc, si-ar da si sufletul, doar ca asa a fost crescuta, asta stie, asa considera ca isi educa copilul si ca ii face un serviciu.
Fina mea i-a mai scapat cate una la fund fetitei, dar acum isi da seama ca a gresit, pt ca acum copilul (3 ani si 2 luni) cand se enerveaza sau ceva nu ii convine ridica tonul si palma. Si chiar imi povestea ca isi da seama ca a gresit si regreta ca nu s-a stapanit.
In rest, nu prea am prietene nici foarte AP nici la polul celalalt, cred ca sunt undeva la mijloc.

Si eu cred ca totul tine de ce repere ai primit, de cum ai fost crescut dar si de ceea ce ai acumulat tu, cum te-ai raportat la acele situatii. Pt ca poti considera ca e ok ca ai fost batut si ca ai ajuns bine si atunci aplici si tu acelasi tratament fiind ferm convins ca faci bine, sau poti sa fii nu copil batut la randul lui, dar care realizeaza ce tare a lasat acest tratament in dezvoltarea lui si care isi doreste altceva pt copilul sau.

Eu la capitolul crize & co nu stiu ce sfaturi sa dau, ca sunt prea implicata in problema

Mai am multe de zis, dar ma grabesc. Tienti-ne pumnii sa nu racim - eu mai rau decat sunt ca abia inghit de durere de gat si Ana sa nu dezvolte mucii cu care s-a trezit.

Va pup

A, am uitat sa o salut pe ARIS

Mami de minune mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Buna dimineata!

Of, Inapreda, ce mai practici si ce mai specimene, ca nici nu pot fi numite altfel!

Eu stau intr-un oras si mai mic, si mai provincial, dar genul asta de perceptie asupra educatiei copilului nu e generalizat - slava Domnului!In cercul meu de cunostinte cu copii nu se practica bataia ca mijloc de educatie, in general. Zic in general, fiindca am avut si vreo doua surprize neplacute. O amica, atunci cand i-am relatat despre problemele cu somnul ale lui Andrei, mi-a zis sa-i dau o bataie si apoi o sa vad ca se culca imediat, ca ea asa face.
In atitudini de genul asta eu n-as vedea drept cauza principala mediul, ci firea omului si inteligenta lui emotionala, fiindca sunt oameni de la tara care isi trateaza copiii perfect AP si "domni" de la oras care-i altoiesc ori de cate ori au ocazia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bianca2503

De aici am tras eu concluzia ca oamenii crescuti la tara, in sate se comporta conform personajelor din romanele romanesti. Femeile stau sa manance bataie de la barbat pentru ca daca s-au maritat GATA! nu exista cale de intoarcere. Copiii suporta consecintele si sunt educati sa faca la fel. Barfa si "povestirea catre vecini a batailor" sunt nu niste metode de a te plange si a-ti spune oful ci relatrea unor intamplari care fac parte din normalitate and so on...vezi OTV, emisiunile cu balacareli, tabloidele si restul.

Nu sun ca la Bucuresti e lapte si miere, ca sunt multe tute si oamenii "prima generatie la bloc" (adica astia care traiesc in alte parinti pana la varsta facultatii).

Fetele din provincie doresc sa nu se supere pe mine. Nu generalizez si nu bag lumea in aceeasi oala. E parerea si concluzia pe care am tras-o din experienta mea- pentru ca am vazut clar o diferenta intre cei care sunt din Bucuresti de 2 generatii (babe aranjate care inca credca traiesc in micul Paris) si cei care sunt veniti la oras.
Deci eu cred ca "cei sapte ani de acasa" conteaza mult atat ca exemplu cat si ca bagaj strans si menit sa schimbe anumite cutume.

Eu in teoria asta nu cred, fie-mi cu iertare. Am si am avut de-a face cu destui copii de la tara, educati frumos, cu parinti echilibrati si afectuosi, cu multa pretuire si atentie pentru copiii lor si viitorul acestora, ca sa nu mi se para simplista o astfel de premisa. Nu spun ca nu sunt la tara si familii cu genul de comportament pe care il descrii tu, dar in aceesi masura sunt genul acesta de familii si la oras, fie el si Bucurestiul.

Mergi la inceput