Dovleceii sarbatoresc Pastele!(09-10-''09)**12**

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Monikus, cand Alexandra a avut enterocolita tot asa s-a manifestat, febra 39 cu 4 si voma si diaree.
Sfatul meu: nu duce copilul la spital neaparat- sa nu ia alti gargauni. Mai bine chemi dr. acasa si eventual ii iei tu un pampers cu diaree si-l trimiti la analize.
Daca vezi ca starea de rau persista, suna salvarea. Eu asa am facut. A venit o dr. si a vazut-o si i-a dat tratament si si-a revenit. Antibiotic ca era deja de 3-4 zile bolnava si nu-si revenea.
Eu i-am dat Cedax - antibioticul (cam toate mamicile cu copii cu enterocolita dau acest medicament, cica e printre cele mai eficiente), hidrasec pt. hidratare (pliculete)ff bune si astea, biotics pt flora intestinala si carre se dau obligatoriu cand daI ANTIBIOTIC (TOT PLICULETE)si pt. febra maRE IBALGIN (NUROFEN) SI PANADOL alternand la 4 ore. Pt. febra si baita de racire daca nu cedeaza. Stii deja.
Eu ti-am scris tratamentul Alexandrei orientativ dar te sfatuiesc daca persista sa chemi salvarea acasa sa il vada un dr sau pediatrul.
Pare enterocolita...din parc...de afara...asta e...traim intr-un oras murdar si oricat ai incerca nu ai ce face...dar nu trebuie excluse toxiinfectii alimentare, boli ale copilariei sau altele.
Apropos...rotavirusul este tot o forma de enterocolita, am citit si eu de curand caci credeam ca e altceva. Enterocolita e cauzata de diferiti cvirusi printre care si rotavirusul..

Tine-ne la curent!
sanatate multa lui Rares!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui laura78nico

Buna Ioana, ce faceti? Pe unde ati fost?

Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007

pai in we trecut am sarbatorit-o pe nasica noastra care a implinit un an a fost minunat. Carol a fost de comitet, a dat noroc si a vorbit cu lumea. la plecare a zis dum bun (drum bun) de i-a lasat pe toti cu gura cascata am mai fost la gradina zoologica un am vazut tiguuuuuu (tigrul) si pete (peste) si alte animale. am fost si la muzeul militar ca sa vedem pteapte (elicopterul) si alte masinarii de razboi de acolo. a fost

in restul timpului am stat in parc in nestire, ne-am plimbat cu masina prin bucuresti sa rezolvam tot felul de trebi, sa cumparam chestii-trestii... d-astea gospodaresti!

aaa, si ne place sa ne plimbam cu abu(autobuzul)si cu dadai (tramvai)

editez ca sa scriu si traducerea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Danuta multumesc pt ajutor. Deja suntem pe ibalgin si panadol la 4 ore. Antibiotic inca nu i-as da. Am cumparat de la farmacie Sumetrolim care e si pt infectii gastrointestinale si pt afectiuni de tip rosu in gat, faringita si altele. I-am dat un plic de biotics baby si am mai cumparat niste linex baby ca cica e bun. Nu a vrut sa manance nimic insa a baut la ora 12 100ml de lapte. L-am adormit pe la 12.30 si inca doarme dar parca iar creste febra. Ar trebui sa ii dau acum la 14 ibalgin dar mai astept 15 minute poate se trezeste.

Deocamdata astept sa vad ce se mai intampla pt ca nu l-as duce la spital. Eu tot mai cred ca e si de la dinti. Caninii aia de sus sunt aproape sa plesneasca dar in acelasi timp il vad ca il doare burta, cum se srange de burtica si in somn si cum tresare.

Mergi la inceput

Sumetrolim ne zisese si noua pediatrul initial sa-i dam, dar dr. de pe salvare ne-a zis de Cedax ca e mai bun. Si rOXY TOT cEDAX ZICEA CA I-A DAT.
Ideea e ca nici eu nu i-am dat antibiotic din prima, ci dupa cateva zile cand nu s-a ameliorat starea. Si eu zic sa iei in calcul posibilitatea sa-i dai antibiotic, dar sa mai astepti sa vezi poate ii trece fara.
Biotics si linex sunt pt flora intestinala si ambele sunt f bune. Eu biotics ca sa fiu sigura ca-l ia pe tot il dizolvam in ff putina apa si trageam tot intr-o seringa de panadol si ii dadeam direct in gurita. Dar putina apa, ca nu are gust bun si daca lungesti mult nu o sa ia toata cantitatea.
Iti recomand sa-i dai si Hidrasec pliculete, cate 2 pliculete/3 ori pe zi. E ff bun pt hidratare si remineralizare. Are alte scopuri decat biotics si linux si in caz de diaree si varsaturi e ff bun. Si are gust bun, dulce, il ia usor tot asa dizolvat.
Tine-l cat mai dezbracat (eu o tineam doar in pampersi, cu picioarele desculte) si sa fie putin mai racoare in casa. Ajuta la febra.
Nici a mea nu mi-a mancat mai nimic cateva zile, doar lapte de la san. Da-i laptic daca nu papa altceva, e f bun si asta si pt. cateva zile nu-i bai ca nu mananca altceva. Poti sa mai incerci buzatele de paine prajita, grisine sau zeama de orez (eu i-am dat-o tot cu seringa).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

fetelor, sa stiti ca nu sunt insensibila la faptul ca dovleceii sunt cateodata balnaviori dar nu ma priocep deloc si nu stiu ce sfaturi sa va dau. am si eu diverse medicamente prin casa dar mai sterg praful de pe cutii din cand in cand.

monik ma gandesc la voi, sa stii!

Mergi la inceput

Ioana, esti o draguta. E normal sa nu stii ce sa spui daca ati avut norocul sa nu treceti prin asa ceva. Sa dea Dzeu nici sa nu aveti nevoie de astfel de informatii.

Danuta ms inca o data. Incerc sa fac si eu ce pot. Sper sa fie bine pana la capat desi acum iar are 39 in conditiile in care i-am dat ibalgin la 2 si un pic.

Mergi la inceput

Monikus, citisem undeva ca abia la o ora - o ora si jumatate incepe sa se vada efectul dozei de antitermic.
Fa-i o baita sau niste impachetari si lasa-l imbracat sumar de tot.
Mai vomita, mai are diaree?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Buna!

Eu i-am dat cedax la prima enterocolita.Dupa 2 saptamani a facut alta. La ultima enterocolita la varsta de 10 luni(aceea la care avea fire de sange in scaun) am tratat-o cu Sumetrolim si de atunci nu a mai facut nimic. Sumetrolimul nu este antibiotic, este sulfamida.

Citat:
citat din mesajul lui Danuta1979

Sumetrolim ne zisese si noua pediatrul initial sa-i dam, dar dr. de pe salvare ne-a zis de Cedax ca e mai bun. Si rOXY TOT cEDAX ZICEA CA I-A DAT.
Ideea e ca nici eu nu i-am dat antibiotic din prima, ci dupa cateva zile cand nu s-a ameliorat starea. Si eu zic sa iei in calcul posibilitatea sa-i dai antibiotic, dar sa mai astepti sa vezi poate ii trece fara.
Biotics si linex sunt pt flora intestinala si ambele sunt f bune. Eu biotics ca sa fiu sigura ca-l ia pe tot il dizolvam in ff putina apa si trageam tot intr-o seringa de panadol si ii dadeam direct in gurita. Dar putina apa, ca nu are gust bun si daca lungesti mult nu o sa ia toata cantitatea.
Iti recomand sa-i dai si Hidrasec pliculete, cate 2 pliculete/3 ori pe zi. E ff bun pt hidratare si remineralizare. Are alte scopuri decat biotics si linux si in caz de diaree si varsaturi e ff bun. Si are gust bun, dulce, il ia usor tot asa dizolvat.
Tine-l cat mai dezbracat (eu o tineam doar in pampersi, cu picioarele desculte) si sa fie putin mai racoare in casa. Ajuta la febra.
Nici a mea nu mi-a mancat mai nimic cateva zile, doar lapte de la san. Da-i laptic daca nu papa altceva, e f bun si asta si pt. cateva zile nu-i bai ca nu mananca altceva. Poti sa mai incerci buzatele de paine prajita, grisine sau zeama de orez (eu i-am dat-o tot cu seringa).

Dana, mami iubitoare de Ioana Maria Alexandra (16.09.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Monikus, in nici un caz sa nu-i mai dai lapte praf normal (ca o sa-ti faca si mai multe scaune si va voma cu siguranta). Neaparat lapte fara lactoza (stiu ca puiul tau nu mai este alaptat). Nu insista cu mancarea, dar neaparat insista cu lichidele. Bioticsul l-as da exact cum iti spunea Danuta: dizolvat in vreo 3-4 ml de apa si dat cu seringa. In cazul in care ii vei da Sumetrolim sau antibiotic, trebuie sa stii ca probioticele (Biotics) se dau la distanta de 3 ore de respectivul medicament, altfel isi pierd total eficacitatea.

Citat:
citat din mesajul lui monikus

Ioana, esti o draguta. E normal sa nu stii ce sa spui daca ati avut norocul sa nu treceti prin asa ceva. Sa dea Dzeu nici sa nu aveti nevoie de astfel de informatii.

Danuta ms inca o data. Incerc sa fac si eu ce pot. Sper sa fie bine pana la capat desi acum iar are 39 in conditiile in care i-am dat ibalgin la 2 si un pic.

Monica mami de Rares dragalas (16.10.2009)
Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

Raisa are nevoie de ajutorul nostru!

Mergi la inceput

Multumesc fetelor,

O sa cumpar acum pe seara lapte fara lactoza. Aveti idee daca e unul special pt fiecare varsta ca nu am mai luat pana acum.

O sa incep sa ii dau sumetrolim diseara ca se la la 12 ore si nu vreau sa ma chinuiesc cu el noaptea ca si asa avem antitermicul la 4 ore.

A avut deja 7 scaune azi si deja plange numai cand vede biberonul sau canita, nu mai zic de lingurita. Sper s-o scoatem la capat cumva totusi.

Mergi la inceput