Mamici din Grecia (6)
Raspunsuri - Pagina 20
anouk3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ioannoula Fetelor o intrebare! Cand se impartasesc copiii? Stiu ca noi ne impartaseam sambata,dar aici toate sunt pe dos. Si aici se impartasesc copiii mici? Adica eu pot sa-mi impartasesc moata? |
Eu il impartasesc pe Nicolas oricand. Cam de fiecare data cand mergem la biserica. Cand se impartasesc cei mari se impartasesc si copiii.
Aici sambata asta nu se impartaseste dimineata ca e ceva de genul "Mikri Anastasi", doar noaptea spre dimineata dupa slujba de Inviere.
Mamica lu' Nick cel (ato)mic(11.05.2010)
Nicolas the Great
Esthera2011 spune:
Hopa top si eu pe-aici!!
Zugraveala am terminat-o exact acum 1 saptamana iar camera este o nuanta de portocaliu deschis! Grecul s-a indragostit imediat de camera si in fiecare seara imi spune ce frumos e!
E drept, la fiecare decizie pe care o luam tine sa aiba ultimul cuvant (specific barbatilor) dar nu-si da seama ca sunt un scorpion veritabil!!! Recunosc, cu rusine, ca nu sunt maleabila si nici nu m-a invatat mama sa manipulez barbatii....
Noroc ca este un racusor...destul de pasnic!!
Draga Anouk3 eu, ca o matusa mamoasa ce sunt ma ofer prima...in incercarea ta de a-l plasa pe Nick la o matusa! Promit ca o sa am grija de el....si garantez ca se va distra cu mine!.
Deci...ratuste ai, pisici ai...ce mai urmeaza????
Draga Oana ma bucur din suflet ca esti linistita...ca pleci la nunta sorei (eeee....distractie placuta)...si ca relatia ta cu grecul tau merge din plin! Doamne ajuta!
Am cerut lamuriri de la grec ce inseamna lambada...ca prea m-a bagat in ceata Andreea si am si vazut astazi cum arata!
PS: Grecul face pe dl. iepuras si a cumparat cadourile pentru nepoti, mama si tatal meul(nu-i asa ca-i un dragut??)
Pupilici la gagici
Esthera2011 spune:
Special pentru Anouk
Ceata lui pitigoi
Trece mandra prin zavoi
Toti luptatori de soi
Dai intr-unul tipa doi
Aualeu ce taraboi,
Dai intr-unul tipa doi
Aprigi ca niste zmei
Si cu brau din sfori de tei
Sprinteni si ochesei
Latra cainii dupa ei
Ham ham ham langa bordei
Latra cainii dupa eď
lukasnicolas spune:
Pup fetele vorbarete!Sunt prezenta la ora obisnuitaDeci ,stiti ca am zugravit acum 2 sapt si tot atunci am facut curatenie luna (tocarii,usi,geamuri)dar am uitat ca baiatul meu e atomic,cum zice Anouk,si acum trebuie sa o iau de la capat...geamurile de la balcon sunt pictate pana pe la 1 metru la fel si usa de la bucatarie,numai peretii au ramas curati ,dar ce sa fac am baiat intreprinzator.
Vineri(cand am repo)am sa fac cozonaci asa ca in Ro cu multa nuca, ca astia de aici cu gust de mastiha nu imi plac deloc,si in premiera de cand sunt in Grecia fac pasca(cu branza si stafide) ca am gasit branza dulceIn rest ce sa zic ...muncesc sambata dar numai pana pe la 10 seara ca dupa aceea se inchide magazinul si o sa mergem la biserica sa ascultam slujba(chiar daca nu inteleg nimic)si duminica ne strangem toti la soacra-mea in curte sa punem mieii la protap.Dar e frumos ca suntem muuulti ,familie numeroasa ,si cand ne strangem iese frumos mereu.... Mama nu a mai putut sa vina ca nu s-a simtit prea bine in ultima perioada si aici daca vine nu are nici asigurare medicala si nici nu stiu astia problemele ei in caz de urgenta.Anouk eu sa sti ca ma ofer sa il iau pe Nik sa faca pareea cu Lukas ca sigur se inteleg ca si al meu miauna ,macaie,latra toata ziua si il poate invata si alte lucruri folositoare ;sa faca ca magarul,calul,cocosul,gaina,ursul...si mai are in repertoriu da nu mai stiu acum ,asa ca daca vrei gradina zoologica acasa trimite atomicul de Nik la nazbatia de Lukas sa vezi ce ieseEsthera drum bun in Romania si sper sa ne scri si de acolo.Ma bucur ca esti mai bine si super dragut grecul ca face pe iepurasul.Iar pt'' ceata lui pitigoi''multumim ca si pe asta o stiam dar doar prima strofa si ma strofocam sa imi aduc aminte si restul dar ...asa ca iar m-ai salvatIoanula ma bucur ca ai reusit cu actele si ca esti bine cu sotul.Pupam fetita mica si frumoasa.Vroiam sa te intreb tu cu ce pleci in Ro?Theo ce o fi patit de a disparut asa?Sper sa fie bine...Pupam fetele si le uram noapte bunaAndreeade pui micLukas-Nikolas08 03 2009
theophillina spune:
'Neata fetelor!
Nu, nu am disparut, insa nu stiu ce sa fac mai intai, bebe Stelios zici ca e bagat in priza, toata ziulica (noroc ca mai are 2 somnuri inca) e intr-o continua agitatie. Mai nou a invatat, se duce si se baga in masina de spalat, chiar daca inchid usa, stie sa o deschida. Cand doarme el abia apuc sa fac si eu o mancare, un spalat, calcat, ceva.
Moro_K, nu stiu unde ati putea sa frigeti mielul in Salonic, o sa-l intreb pe socru-meu astazi si-ti zic, ca el stie toate cele. Pana acum vre 2 ani si noi invarteam la mielul ala de ne iesea pe nas (mie nici nu-mi place, mai mult imi plac paidakia la gratar), insa de vreo 2 ani, ne-am motorizat, a pus socru-meu un motor la soubla si se invarte singura.
Anouk, mersi de inf. ref. la Skiathos, nu stiu inca daca venim, ca nu indraznesc sa-i zic sotului ca ma ia la bataie. Noi aici avem o mare si o plaja asa frumoase. Si Stelios a inceput sa faca ca toate animalele, in camera lui are pe pereti o ferma si acum e innebunit cu mieii, toata ziua il ridic sus la ei si face: beeee, beeeeee, ii pupa, ii mangaie. Dupa cum vezi si noi ne-am facut atomici, da-l si pe Nick incoa' oi mai slabi si eu mai tare. Da' mie imi place ca e asa activ, sa stii, ca prea era linistit cand era mic. Norocul meu e ca doarme noaptea, pe tine cred ca asta te rupe cel mai tare. Pupici mamicii si lui Nick.
Esthera, ce-mi place cum povestesti de voi si sa te vad iar in forma. Sa ne dai adresel blogurilor cand le fcaceti. Si noi am vopsit casa acum 2 ani in mai multe culori, ca era alba ca la spital si ma dispera. In salon avem galben pai, iar semineul si peretele opus sunt caramiziu.
Andreea, si eu as vrea sa fac cozonaci si pasca, ca am primit de la socrii mei o masina de facut paine, insa cred ca n-o sa le placa si-o sa le mananc tot eu. Pe mine a cazut necazul (sau onoarea) sa fac tzatziki, ca au decretat toti in cor ca eu fac cel mai bun tzatziki, desi p'aci toata familia e plina de bucatari de soi. Mai vreau sa fac 2 dulciuri: un cheeskake si un desert cu iaurt si jeleu, sa vad dac-mi si ies, daca nu, asta e. Pup pe Luka cel nazdravan.
Mamitza_alex, zi-ne acilisa ce bunatati faci de Paste. Bya ce mai face,ce cadouri a mai primit?
Ioannoula, bine ca ai rezolvat cu pasaportul. Sa-i tina D-zeu obiceiul grecului tau. Eu nu il impartasesc pe Stelios, pentru ca taica-su e impotriva rau, ce scandal am mai tras dupa botez, cand trebuia impartasit de 3 ori, soacra-mea si restul familionului ma ceratu ca de ce nu duc copilul la impartasanie, sotul imi zicea ca ma bate () daca il duc. In final, l-am dus la biserica de Sf. Stelian si l-a luat o matusa a sotului pe sus la impartasit. Pe sot il enerveaza, dincolo de convingerile lui religioase, cel mai tare faza cu lingurita aia cu care mananca toti. Ieri tocami mi-a facut soacra-mea o morala ca suntem parinti denaturati ca nu impartasim copilul de Paste.
Fug ca urla in tarc zici ca-l taie cineva.
P.S. Fetelor, pe mine m-a impresionat tare cazul acestui baietel. Eu am cumparat niste produse de la bazar puse pentru el, poate puteti face si voi ceva pentru el.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=163018&whichpage=19
Theodora mami de Stelios
09.06.2010
BEBE STELIOS
DE'ALE GURII