Zmeurici de iulie-august 2009 (16)
Raspunsuri - Pagina 17
andreea_1979 spune:
Buna fete . Am intrat si eu pe fuga sa va intreb daca ati aflat despre aparatul pentru epilare definitiva Silk"n . O sa va trimit situl si o sa va intreb ce parere aveti , intrucat vreau sa mi-l comand 
http://www.tpb.ro/aparate-electrice-cosmetica/309-epilator-laser-cu-lumina-pulsata-silkn.html?gclid=CLfB7f7enqgCFYu-zAodQDD_HQ
bely spune:
dienutza sanatate multa lui Albert, off ce greu e asa cand sunt bolnavi si te plimba de colo colo ca nu stiu ce are..si mai ales ca si liberi in wk. Curaj mami, trebuie sa fi tare pt puiuc
Motana spune:
dienuta, sanatate lui Albert si sa ii dati repede de cap bolii.
noce, si Filip e cu framantatul cozonacilor? Credeam ca numai Daris, dar vad ca mai multi. La mine e singura chestie asa disciplinara pe care am aplicat-o cu Daris, am crezut ca nu o sa mearga dar se pare ca am subestimat-o. Copiilor le place sa ii ghidezi (asa am citit), cred ca noua ne e mai teama de fapt :)
Am mai facut azi o chestie, va rog sa imi ziceti daca e ok sau nu, Clara, da cu parerea, ca tu esti cu doctoratele dupa tine, pls.
Se pare ca eu cam tot apas pe butonul de IGNORE, desi nu imi planuiesc, nu vreau sa abuzez. Deci: venim de afara, Daris cam somnoroasa, o pun sa manance (acum vrea pe scaun ca si noi, nu in al ei, gata!) si ea vede canitza cu boabe de naut prajite (btw, delicioase!), eu ii scot cateva sa ii dau ea se oftica, o vrea toata, incepe sa planga, eu ii zic ca i-am dat si sa taca. Nu si nu, am vazut ca era pe alta planeta, am luat-o si am dus-o in camera pe pat, dar cu usa deschisa, sa ma auda, sa tot. I-a venit companie si verisorul, in patru labe, dar ea ignora pe toti. Dupa vreo 2 minute m-am dus la ea (ramasa neclintita. cu lacrimoaie doar) si cand m-a vazut a incetat si a vrut in brate. Si gata episodul, ne-am dus in bucatarie, a vrut boabele alea ramase acolo si apoi mancarea.
E rau, e bine oare? E in vreun fel? 
Ea are un caracter bun, e destul de intelegatoare in general, e si sensibila, nu bagacioasa, usor sfioasa, deci cred ca ar trebui sa luam in considerare si de cum e fiecare bebe, nush, zic, incerc, probez, sper sa dau gol! :)
Giova, nu conteaza daca laptele nu mai e nutritiv, nu mai acopera tot necesarul, dar acum iau si din mancare solida, nu se mai pune problema. Anticorpii sunt importantii acum, caci astia nu ai de unde sa ii mai dai din alte parti. Poate sunt copii care se intarca si mai devreme, depinde de imprejurari.
Lucia deci tu chiar faci eforturi supranaturale acolo cu alptatul, cum mai poti? Pacat ca tre sa fie asa, uof, esti tare daca nu iti ies peri albi pana intarci ![]()
Eu atunci cand am zis ca gata nu mai suport sa ma framante ma gandeam... o intarc si gata, dar apoi am zis ca pentru o chestie ca asta sa ii tai lapticelul, cum ca as fi stupida. Gud lac, mult de tot si nervi pe bigudiuri!
ClaraJ spune:
MOTANA - in situatia asta, a fost o combinatie intre faptul ca ii era somn (poate si foame) si canita cu naut care i-a iesit in fata ochilor.:) Karp spune in cartea lui ca, inainte sa purecedem catre orice fel de actiune (avertisment, TIME-OUT etc) trebuie sa observam motivul supararii micutului nostru. Daca starea lui de morocaneala (tradusa in lacrimi, tantrum etc) este cauzata in primul rind pentru ca piticului ii este somn/foame sau amindoua, atunci trebuie sa ne ocupam de acel aspect mai intii. Eu, de ex, daca observ ca e timpul lui Bryce de somn si vad ca e mai morocanos de obicei si mai si coincide cu ora de masa, incerc sa fac un compromis (sar peste masa normala, cu atit mai mult daca imi da semne (noi avem un ritual, ii spun "hai sa ne spalam pe minute si la masa" si el, de obicei, cind e totul in regula, vine de unde o fi si se indreapta catre chiuveta, il iau in brate si-i bag minutele sub jetul de apa si apoi la masa) deci sa zic ca-i spun sa ne spalam minute si el nu raspunde, e clar semn ca nu are chef de masa si atunci ii pun lapte in sticla si la somn cu el. Poate sa manince si dupa ce se trezeste.
Daca nu e somnoros si/ sau flamind si doar are el o obsesie si vrea numai un lucru, atunci, eu, personal, am incercat 2 metode:
1. i-am dat ce a vrut (sa zicem in cazul tau bobite de naut) si-i spun :"uite iti dau 2-3 bobite" si gata dupa aia mincam cutare lucru, ce am eu pregatit. Si imediat dupa ce a terminat de mincat bobitele ii asez in fata mincarea pe care o pregatisem pentru el; daca nu merge varianta asta si el inca insista, trec la metode 2:
2. il dau jos de la masa si-i spun: " Mami vrea sa manince, cind esti si tu gata sa maninci, te astept inapoi". Si te intorci un pic cu spatele, cit sa o ignori un pic, sa vezi cum vine imediat la tine. Si o asezi inapoi in scaun. Si repeti actiunea de cite ori e necesar. E FOARTE IMPORTANT sa fim consecvente si sa nu dam inapoi de la deciziile noastre!
Si, da, MOTANA, ai citit corect, copiilor le place sa fie ghidati. De fapt, noi, in ochii lor suntem eroi, iar ei incearca tot posibilul sa ne fie pe plac si bineinteles sa ne imite. De aceea e important sa fim un lider pe masura: autoritar cind trebuie si gentil si de gasca in celelalte situatii.
Si, din nou ai dreptate cind spui ca e necesar sa te ghidezi dupa caracterul copiilor. Unii copii sunt sfiosi si timizi si atunci si intensitatea actiunilor noastre trebuie sa fie pe masura caracterului lor.
Va pup cu drag,
Clara si Bryce
Corinna1982 spune:
Hello!
Giova, spuneai la un moment dat ca si cu Marco ai patit, pe la 2 ani si ceva, sa nu mai stea fara voi. Totodata, pe Marco l-ai dus de foarte mic la cresa si s-a obisnuit cu locuri si persoane diverse. Sa inteleg ca, oricat ne-am stradui sa-i invatam cu alte persoane, sau cu un alt loc, dintr-odata s-ar putea sa le tune ca nu mai vor decat cu mama?
Maria nu mai vrea sa stea la mama, desi am fost si eu cu ea. Sta bine mersi cu ea, dar la noi acasa. Iar de dormit, numai cu mine vrea. Cand se trezeste noaptea nu vrea sa vada nici macar pe ta-su.
Peste 2 saptamani am reuniunea de 10 ani de la terminarea liceului si asteptam asta ca pe o gura de aer rece, imi era dor si de colegi si parca simteam si eu nevoia sa ma distrez ca in tinerete. Dar...fi-mea are grija sa-mi stea in gat toata distractia.
Este si super anxioasa de la canini, care sunt umflati, dar in jos pe gingie, inca nu dau semne ca o sa iasa prea curand si are episoade cand efectiv urla.
Lucia, zici ca nu te-a vibrat ultimul ep din GA? Pai fara sonor nici nu avea cum. Pe mine m-a enervat doar partea in care se pupau toti in ritm de dans, aia da, parca era dintr-un musical, in rest am vazut totul ca fiind imaginatia lui Callie, ea insasi fiind ingrozita atunci cand isi vedea colegii cantand. Finalul mi-a placut foarte tare, usurata si eu ca s-a terminat cu imaginatia ei cantareata, si oricum nu cred ca va mai fi vreun episod la fel, asa ca unul din asta la 7 sezoane...se digera...
lucialu spune:
Dienuta, sanatate Albertelului si sper ca ati dat deja de capat cu ce are!Fii tare!
Motana, mdeh asa mama si tata asa fata
noi am fost teroristi, asa ca am portie dubla
Si eu zic ca pe fond de oboseala mai ales orice negociere e lovita de nulitate
![]()
Corina, am mai dat din cand in cand drumul la boxe asa in surdina, de curiozitate sa vaz cum lalaie, si mai rau ma apuca tremuriciul, efectiv e o chestie neobisnuita in serial. Cand i-am mai vazut pe toti in scene hot pe muzica, de zici ca ii lovise damblaua, n-am mai putut sa diger nik. Bine ca fuse si se duse, duca-se!
Eu iti zic sa ai totusi parte de distractie la reuniune!
Andreea, eu m-am linistit de tot cu aparatele de epilat, ceara e sfanta, restul e reclama, cu braunul pana termin de cosit pot sa ma apuc din nou
(si imi iese si limba de un cot, oricum din cauze de pupa, ceara e un vis, braunul nici gand, asa ca tot cu lama fuguta sa nu ma prinda in offside, sa nu-ti zic cand tre sa mai aranjez si eu sprancenele... greu si mi-as baga picioarele in ele dc nu as risca sa ma transform in sora lui Yeti
)
elenada spune:
Buna fetelor
Dienutza multa sanatate lui Albert.
Corina sa stii ca nici mie nu mi-a placut ultiul episod din GA. cred ca imi lipseste partea sensibila pt ca a enervat rau de tot![]()
Blanca iti doresc multa putere si acomodare rapida la servici.
Am incercat si eu la pitici faza cu time out si din pacate nu a avut nici un rezultat. Am doi pitici extrem de incapatanati. Cand li se pune lor pata sa faca ceva nu reusesc deloc sa ii conving sa nu mai faca. Am zis sa nu le acord atentie si atunci daca vad ca nu mi-au atras atentia o lasa balta dar nu a mers. Am incercat sa le zic nu nu nu e voie si sa ii iau de acolo si sa ii indrept catre o alta activitate dar nu a mers oricat de ferma as fi fost. cand am vazut ca nu inceteaza cand le zic nu atunci i-am luat si i-am pus in patut unul patutul celuilalt si i-am lasat acolo cateva minutele. Plang la inceput apoi se potolesc rapid si ori se joaca ori incep sa ma strige. ma duc ii dau jos din patut si tot o fuga isi reiau activitatea pt care fusesera pedepsiti. Acasa au pata pusa sa se urce pe televizor si uite asa stau amandoi cocotati pe televizor. la parintii mei au pata pusa pe noptierele lor si efectiv e vandalizeaza scot sertarele cu totul sau deschid usa la dulapul din dormitor si se baga in dulap. Cand vad ca i-ai prins asupra faptului incep amandoi sa zica nu nu nu dar isi vad de treaba in continuare. Ce as putea sa mai fac eu ca sa ii conving ca nu e bine ceea ce fac?
Nu sunt la fel de caposi tot timpul adica afara ma inteleg altfel cu ei mai ales daca nu sunt obositi dar in casa nu ne mai intelegem.
Noi abia vineri plecam la onesti la pitici. Imi este foarte dor de ei dar vb zilnic la telefon. Imi canta amandoi cantecele si sunt haiosi foc. Daca i-ati auzi cum fredoneaza ei diverse melodii si ce variante comprimate au la ele mori de ras. ieri matei mi-a cantat asa rapid 4 catecele si anume Nu mie frica de bau bau, Ceasul, Oac oac si Ave Maria care au suntat asa: nununu baubau ti-ta ti-ta oacoac aie maiiia.
Lucialu, Motana, Noce apropo de alaptat cosmeticiana la merg eu are o fetita care are 3 ani si ceva si inca mai suge san.
Va pup fetelor
elena
fericita de pitici pretiosi
Ana Maria &
Matei Stefan - 18 iulie 2009
Piticii mei iubiti
"Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste" - Paulo Coelho
Infertilitatea este o boala. A avea un copil nu trebuie sa fie un lux
lucialu spune:
Zise Elenada si inainte sa intoarca spatele si sa iasa de pe forum, arunca o pietricica "de incurajare" pt mame alaptatoare disperate
3 ani???
eu cred ca la tine e si mai greu, ca ai doi si se intovarasesc in de-alde bigudiuri de pus parintilor si bunicilor. Si pupa e un inger afara si in vizite in genere. Pe plantatia ei se schimba lucrurile in special fata de parintii ei. Azi noapte de ex s-a trezit, m-a tzitzilit, eu eram moseneita bine, si a purces sa-si plimbe poponeata cu tot cu pampersi prin casa. I-a facut si o vizita lui taica-sau, asa cat sa il intrebe dc doarme?(pe sistemul dormi linistit, ca nu te deranjez
), amandoi eram morti...cand a vazut ca nu isi gaseste colaboratori, s-a intors in pat resemnata, iar tzitzica si in sfarsit nani. pe cuvant, toata admiratia acelora care aveti doi-trei banditi
elenada spune:
Lucialu sa stii ca la varsta de 3 ani a copilului suptul la san nu mai e asa chinuitor pt mama cel putin asa zice cosmeticiana mea. Ea zice ca e mai mult un gest de afectiune si ca nu mai alearga acum copila dupa ea disperata ca vrea tzitzi sau sa se trezeasca noaptea sa suga. Acum o face in momentele lor de tandreturi ca sa zic asa deci se anunta si vremuri mai bune :).
Lucia sa stii ca am vazut mame cu gemeni care i-a alaptat exclusiv la san si care i-a alaptat pana pe la un si ceva. Mie una mi se pare foarte tare cand reusesti cu un singur copil dar cu doi e super tare.
Toata admiratia pentru mamele care isi alapteaza copii.
elena
fericita de pitici pretiosi
Ana Maria &
Matei Stefan - 18 iulie 2009
Piticii mei iubiti
"Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste" - Paulo Coelho
Infertilitatea este o boala. A avea un copil nu trebuie sa fie un lux