Prietene la bine si la greu - 114

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coquelicot spune:

hei, bonsoir,

Nu stiu daca stiti blogul Oliviei Steer, sunt cateva retete raw-vegane interesante acolo.
Ce-am mai citit interesant, ar fi laptele asta de mei.

Lili tare simpatica esti cu burgerii si chiftelele tale. Si eu i-am facut chiftele cu linte si le mananca foarte bine. Fulgi de drojdie cat ii dai pe saptamana? Am gasit ca si adultii trebuie sa ia cate o lingurita pe zi, nu mai mult, asa ca ii dau cam o data pe saptamana.

I-am mai facut batoane din seminte si fructe uscate de la DM - am macinat ovaz cu caju si seminte de floarea soarelui in blenderul de la beibicuc, a mers de minune, apoi am amestecat cu masa lipicioasa de stafide, goji, prune uscate fara fum sau altele, curmale, stafide, cocos.Am modelat in batoane si bombonele.
Domnul meu nu le mananca deloc in casa, ba mai mult, le scuipa, iar afara manaca si cate 10.. Ma bucur tare pentru ca iar e in faza mamaliga-paste-paine. Ii plac si boabele de porumb ( si-a bagat nasul intr-o salata de-a mea si-a cules bob cu bob ), i-am gasit unele bio fara zahar, insa tot porcarie vad porumbul asta.
AM inceput de ceva vreme sa ii arat pe farfurie ce mananca, neamestecat, ca sa le distinga, dar asa ajungem de fiecare data sa manace mamaliga dar urzici ba, sa scuipe carnea, crutoane da dar supa iac, azi s-a jucat cu niste paste tubulare scurte, isi baga degetelul in cate o pasta si le manca de pe deget, ca Amelie cu zmeura.
La fiecare masa se intoarce spre rafturile cu pungi pentru el si pana nu isi primeste portia de boabe nu tace. Mananca linte, seminte de floarea soarelui, susan sau hrisca crude.
Aaaa, si goji nu ii plac inmuiate, le prefera asa, tari ca o guma.

Raluci , Lili, multam ca intrebati de noi . Mai, eu nu simt si nu fac inca ceva spre INTZ..... A avut doua nopti fara supt pana la 6, nu mai pare asa interesat sa se trezeasca sa suga noaptea, clar, insa eu nu pot sa-l adorm fara accesorii, l-am plimbat la un pranz in brate, a plans enorm, eu nu pot sa il vad asa.
Parca as vrea sa nu ma refuze la intoarcere, ca sa imi revin eu din starea asta oribil ca-l tradez si-l traumatizez enorm.
E altceva cand copilul nu mai e interesat, insa Matei nici nu mananca bine mereu si el nu da semne de dezinteres.
Cum spuneam si la celalat topic, acum chiar nu pot sa il luam cu noi si plecarea nu afost planificata, a picat neasteptat si extrem de tentant, la vara si in alte vacante il vom lua cu noi, asadar, pana la toamna nu mai vad plecari fara el, asa ca mi-ar parea tare rau sa nu fac smooth tranzitia.
Nu stiu ce sa fac, mi-e teribil de mila, simt ca sunt ingrozitoare, il tradez, ii dau una cand ii e lumea mai draga, ma tot amagesc ca n-o sa ii fie chiar rau.... cam asa ma prezint.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Niatza si de la mangalia!

Mare dreptate avea cine spunea pe aici ca nu se baga la bb2 ca simte ca nu are cum sa ii ofere tot..Eu sunt intr-o mare pasa proasta, stau prost cu nervii, prost cu toate cele, m-am saturat sa ma plang, dar pur si simplu ma apuca o mare neputinta si jale cand vad ca de fapt nu ne permitem multe lucruri pentru Amalia, primul nascut, si deja ne vine si al doilea pe drum. Nu mai visez sa ii cumpar cine stie ce jucarii, a ajuns sa se joace cu pet-uri, cutii goale de lapte, daca ii luam o jucarie de doi lei o data la luna..Si nu pt ca nu am avea bani, ci pt ca acei bani se duc pe cele 40-45mil de cheltuieli lunare(da..atata ne ajung pe noi datoriile pe luna, stiu..pare enorm.. :(, si asta fara sa ne permitem sa aruncam pe nici o prostie, o iesire in oras/restaurant/plecare la shopping de aiurea fara ceva lipsa in casa ) Asa e romanul care se baga si se afunda in datorii, sa aiba casa si de toate prin casa, si masina..
As mai fi zis multe da m-am saturat sa ma tot plang..

Pe langa toate astea, simt ca gresesc undeva in educatia ei, pe zi ce trece devine mai irascibila si mai nervoasa, se izbeste, se tranteste cu capul de mobile, daca nu obtine ce vrea plange, urla, vine si da cu capul in noi, se intinde pe jos si se pune pe urlat si izbit cu capul de parchet..Ieri am zis ca a fost capacul de pe butoi, si pe mine si pe ta'su ne-a facut terci, terci..O fi asa cumva ca ii ies masele inca , ca abia a scapat de raceala, dar parca din zi in zi e mai incapatanata. Incercam cu frumosul, ii spun calm ca nu e frumos, ca ma doare, ca mami se supara, ca inteleg ca poate nu poate sa imi spuna ce vrea, ce o doare, degeaba.
Cand o apuca crizele de multe ori incerc sa o ignor, ma intorc cu spatele, dar de multe ori ezit, cu gandul ca poate se loveste de cine stie ce prea tare si eu nu am fost cu ochiul pe ea.
Vrea doar in brate, si bineinteles la cine in brate?? la mine..O iau o data, de doua ori, de trei ori,dar nu pot nonstop, mi-a crescut burta, mi-e tare incomod..Daca refuz sa ii fac placerea, se pune pe urlat, miorlait-jeluit 'ma-maaa', daca inca insist sa o refuz si cand cedez si o iau in brate se pune pe zvarcolit cu picioarele in burta mea, sa se arunce cu capul pe spate ...Cand e si zmau acasa o ia el in brate, dar bineinteles ca tot la mine vrea..
Ne apuca pe amandoi nervii bineinteles, vorbim cat vorbim frumos cu ea, dar ne lasa nervii si tipam la ea , nu mai rezistam..Degeaba, rezultatul e acelasi cu ala cand ii vorbim frumos, ea pe a ei, noi...perplexi..unde am gresit??
De neglijat nu se pune problema, ca suntem mai mereu cu ochii pe ea, mereu e unul din noi aplecat pe dupa ea, fie mancat, fie culcat, fie schimbat, fie jucat, alergat , hlizit dupa ea..
Cand ma uitam inainte la alti copilasi pe strada ca fac scene si tantrumuri imi spuneam mereu ca parintii nu stiu sa ii educe..Na, ca acu a ajuns randul meu sa nu stiu sa educ un copil.
Am zis ca de azi cand o apuca cu nervii, o iau in brate si o duc la ea in camera, o las acolo sa urle, ii spun ca revin cand se calmeaza si se joaca frumos, dar bineinteles ca o sa vina urland dupa picioarele mele agatata si frustrata, ca nu ma pot sa inchid usa si sa o las singura acolo de frica ca cine stie ce pateste singura..
Ori o iau in brate cu toate zvarcolelile de rigoare si o tin pana ii trec nervii..Nu mai stim cum sa abordam problema, dar daca continua asa fara o oprire cred ca o luam razna noi, parintii.
La masa nu mai zic ca fara reclame nu exista sa manance ceva linistita, imi da peste lingura, mancarea sfarseste pe covor, pe hainele ei, in capul meu si te miri unde..

..si acus acus vine si al doilea ..

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 17+ cu Iris/ul

Firefly's shop

BLOGUL MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

ziua buna

Licurici, tu povestesti despre Mihnea sau despre Amalia. Afara de faptul ca pustiul meu nu se izbeste cand e nervos sunt identici. Iti dai seama cum ma simt? Cum imi vine sa iau cartile de pedagogie si psihologie si sa le arunc la cos pe toate. Ma calmez cand imi amintesc de faptul ca NIMIC din regulile invatate nu functioneaza la proprii copii. Sau asa ne spunea noua o profa tare faina. Eu spun ca e o etapa.
Sa spun ca in cateva randuri am aplicat chestia cu pedeapsa in camera lui si ca, in unul din cazusi, am realizat apoi ca saracutul avea o problema ( il durea burtica) de plangea asa si nu erau mofturi . Ma simteam ultima mama de pe pamant
Acu darama bucataria si se cearta cu Bu. Stau ca pe ghimpi sa ma duc la el.
Nu mai adoarme decat cu mine, la tati urla si 2 ore si tot nu se calmeaza. Cand spun urla ma refer la propriu. TIPA!!!! nu plange. Ma iau toti nervii. Ies dinj camera si ma calmez si ma intorc numai cand sunt capabila sa nu tip. Intre timp el continua sa tipe...

E drept ca am noroc fiindca nu a descoperit ca se poate tranti sa se loveasca, altfel nu stiu cum as face sa ies sa ma calmez.

Eu cred ca e o etapa, sunt multe frustrari care se aduna la ei. Nu ne pot spune ce vor desi inteleg tot , noi nu intelegem exact ce cer, sau intelegem mai greu si ei, la varsta asta, nu au rabdare.

In brate: numai in brate, dupa gat si pe burta mea ar sta
La noi mai e si Tzitzi. Ma pupa si spune" ai tzi" ( adica hai tzitzi) ... Uneori ma topesc de drag, alte ori ma enervez ca parca numai asta are in cap

tat-su rade de mine si imi aminteste ca e baiat... ca asa e si normal sa faca.... La faza asta ii spun ca poate DD imi da o fata... sa vada el atunci cand s-o tranti cu fundul de pamant in magazin fiica-sa ca vrea fix rochia aia!!! Atunci sa-mi povesteasca el cum sunt baietii si cum sunt fetele

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Lili ce retete!!!! Wow! Eu nu as putea face asa ceva. Sunt un antitalent si .... lenesa [emoticon smiley care e bazait de muste]
Ce carte de retete pt copii ai?
De unde ai luat goji berries?
De unde ai luat fulgii de drojdie inactiva?
Unde ai gasit pastaie de vanilie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Salutare!!!

Lili bine ca al meu nu citeste pe aici ca imediat ar vrea toate bunatatile enumerate de tine. Cat despre Andra nu o tin ascunsa... sunt poze la semnatura.

Licurici si eu zic ca e o etapa... etapa in care nervii nostri sunt pusi la incercare.

Raluci cum se mai simte Bubu?

Dankutza pastaie de vanilie gasesti in super/hipermarket la raionul de condimente sau esente.
Va pupik pe toate!

Mami fericita de strumfita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Strumfy, da luuuunga mai e etapa asta, ca are deja o luna de cand se izbeste cu capul de tot ce prinde, sau daca se enerveaza si are ceva in mana vine si ne loveste cu acel ceva..

Zic si eu de 3 ori bravo pentru fetele care gatesc numai si numai papici sanatoase si inedite! eu ca si Danku am emoticonul ala cu lenea si mustele...combinat cu putoarea de a cauta prin magazine intai si intai toate ingredientele..asta in conditiile in care as avea sanse sa gasesc la cele 2-3 plafare obosite de pe aici..

Many, cum mai esti? la tine Vladutu nu vrea numai si numai in brate??cum faci sa il pacalesti fara..?

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 17+ cu Iris/ul

Firefly's shop

BLOGUL MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

salutari,

Daca tot am citit postarea by Lili si apoi Coque,am zis sa nu raman doar cu cititul. So, am prestat pt azi burgeri de linte cu iaurt+ menta(ocazie cu care mi-am dat seama ca am nevoie de mojar...voi ati pisat cu altceva menta?) si pui cu sos curry (il papa cu sau fara urzici)
Danku,eu reteta de burgeri de linte am gasit-o in "bucate pt copii" nr 1 (martie 2010). Goji si pastai de vanilie eu am vazut la mine in piata de la Prosper,e o tipa care vinde tot felul de seminte, fructe uscate, fainuuri,etc. Eu de acolo iau migdalele,susanul,curmale... goji nu am luat dar chiar azi am fost sa iau chimen si am vazut ca avea.Fulgi de drojdie cred ca gasesti la plafar.

Acum se doarme,Dragos mi-a adormit in drum spre casa in carucior ... n-a mai facut asta de luni bune.A fost un pic mai dificil sa ii urc singura in casa fara sa-l trezesc dar am reusit

Tina,scutecele chilotel pe care le-ai comandat sunt ok?Ca ma tenteaza si pe mine varianta asta; pt Bucuresti trebuie sa ma intalnesc cu ea sa le iau?

Dragos si Eva _30.11.2009

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Citat:
citat din mesajul lui laurairina13
Many, cum mai esti? la tine Vladutu nu vrea numai si numai in brate??cum faci sa il pacalesti fara..?

MAi Licu, Vlad inca nu are chestii cu aruncatul pe jos, lovitul cu capul de ce stiu eu ce, de tipat, tipa si el si o face mai tare daca il bagam in seama. Despre luatul in brate noi l-am inlocuit cu tavalitul pe jos, il mai iau si eu, dar rar, daca de ex. a imbratisat un colt perete si plange, il iau in brate sa-l consolez. El sta mult afara si cand vine in casa este cam sleit de puteri. Imi aduce de afara toate betele si crengutele pe post de flori, imi canta cu la-la-la, tica-tica si lica-lica. Intr-o zi ascutea sotul cutitele in bucatarie si el era acolo, probabil ca s-a speriat ca a venit in fuga la mine, s-a cuibarit si cand l-am intrebat daca s-a speriat mi-a raspuns asa duce "o da", am murit de dragul lui. Nici el nu este mare fan jucarii, dar mai cara cate una dupa el prin casa, este mai incantat sa umble cu pamatuful de praf, matura sau altele.De mancat mananca multumitor, o masa de fructe(3-4 fructe), 3 mese solide si 2 mese biberoane. Si eu am gresit legat de masa, dar acum nu prea mai este cale de intoarcere, nu deschide gurita pana nu pun un filmulet cu POCOYO, dupa ce incepe filmuletul mananca frumos tot ce i-am pregatit. Nu exceleaza la capitolul vorbit, are cateva cuvinte simple restul in limba lui, este un pupacios, ii zic sa-mi dea pup si vine cu gurita deschisa cica ma pupa el. Si sunt multe.
Imi pare rau ca esti supi, dar o sa treaca

Coquelicot sa stii ca Olivia a studiat temeinic si indelungat acest stil de viata. Cand spun temeinic ma refer la a lua notite. Ea a inceput sa citeasca si sa se documenteze dupa ce a nascut baietelul cel mare, marcata fiind de niste tragedii din viata familiei ei. Apoi a inceput sa aplice incet, incet, acum a imbratisat in totalitate acest stil, dar eu cred ca este usor dus la extrem, insa ea se simte ok asa. Baietelul cel mic a fost crescut vegetarian, nu stiu acum cum fac cu gradinita. Bucataria ei arata ca o nava extraterestra ptr. mine. Linie de germinat seminte, aparat de deshidratat ceapa, aparat de facut lapte de soia, si multe altele. A ajuns la concluzia ca apa din comert nu este ok si ca mai buna cea de la robinet, ptr. care si-au cumparat aparat de purificat etc.
Acum vin si eu si zic ca niste colegi de ai mei au fost la o statie de decantare si purificare a apei in Buc. si au facut niste masuratori. Apa pe care bucurestenii o au la robinet depaseste cu 37% normele admise (nu spun ce au gasit in ea), atunci cum sa o consum?
Pupam toti fulgusorii si mamicile
Gata ca ne bagam la somnic.

mami de Vlad (29.10.2009) si 7+
Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

[hpsieu]..am venit si noi sa va ...de ieri avem 5 luni ..

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

danku, cum conservi urzicile? decat oparite si tocate?

Dragos si Eva _30.11.2009

poze

Mergi la inceput