gimnastica reduce vergeturile si celulita?

gimnastica reduce vergeturile si celulita? | Autor: mirela0521

Link direct la acest mesaj

am avut 2 sarcini la care am luat in greutate 19 si 17kg. le-am dat ulterior jos in decurs de 9, respectiv 6 luni de la nasterea copiilor. dupa ce am slabit si am ajuns la greutatea de dinaintea sarcinilor am observat ca pielea, in special pe coapse/picioare/fund a ramas cu un strat de celulita destul de vizibil si cateva vergeturi albe pe fund si coapse.
mai e putin si vine vara si as vrea sa fac ceva sa arat mai bine. de cateva zile am inceput un program de sport/gimnastica. programul meu de sport consta in 30min de bicicleta eliptica, aprox. 300 abdomene pt toata gama de muschi pe de burta si ceva exercitii pt picioare si fund (vreo 300 in total, executate sub diverse tipuri de exercitii). in principal as vrea sa scap de celulita si vergeturi, sa slabesc vre-o 3-4 kg, sa imi tonifiez burtica si poate sa imi subtiez (daca se poate zice asa) un pic picioarele si fundul.
am 1,70m si 61kg, si ma intrebam daca fac ceea ce trebuie sau nu. adik se poate slabi si remodela corpul prin sport. dispar celulita si vergeturile facand sport sau doar cu ajutorul tratamentelor corporale dispare? a reusit cineva sa scape de celulita si vergeturi facand sport?

Eu, Rares si Rebeca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

vergeturile nu dispar decat prin operatie. Se pot atenua dar nu dispar.
Celulita nici la masaj nu dispare (sau alte tratamente corporale) eventual doar se aseaza frumos si se face pielea mai neteda ca sa nu mai ai aspect de coaja de portocala.
Apa multa, sport, alimentatie sanatoasa, masaj - se diminueaza mult si o sa arati perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

offffff deus, nu ma prea incurajezi dupa cate vad.
la capitolul apa stau prost rau de tot. abia daca apuc sa beau 2 cani pe zi si 1 de ceai. nu prea am senzatie de sete in general si ca atare uit sa beau "fortat".
alimentatie sanatoasa in proportie de 85% sa zicem. adik nu tin vre-un regim anume in per asta pt ca nu pot pur si simplu sa ma reapuc de anul anume. insa nu mananc prajeli absolut deloc si nici paine. mai gust cate un dulce o data pe saptamana, in general facut in casa, dar nu exagerez. in rest mancare normala zic eu. e drept ca nu sunt atenta la combinatii, dar incerc sa mananc cantitativ putin din tot ce mananc.
iar masaj nu am nici timp nici bani sa ma duc la saloane pt asa ceva, iar acasa as face dar habar nu am cum se face, ce miscari se folosesc, ce fel de perie sau doar cu mana, ce fel de creme etc.
tocmai citeam despre crema anticelulitica supliform. a folosit cineva? ce rezultate a avut cu ea?

Eu, Rares si Rebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siren25 spune:

Buna Mirela.
Felicitari pentru initiativa de a slabi si ca iti pasa de copul tau, de sanatatea ta.
In legatura cu celulita si cu vergeturile, cum zicea si DEUS....Nu scapam de ele, asta e, doar le putem atenua si preveni cat de cat. Dar apa este inamicul celulitei, cam asa. TREBUIE sa bei apa, TREBUIE!
In privinta tipului de miscare pe care-l faci, e fff ok, mai poti incerca si PILATES, care alungeste musculatura, asta e beneficiul acestui gen de miscare. Nu pui in latime musculatura, ca la culturisti, ci in lungime, subtiaza bratele, picioarele, lucreaza bine fundul, abdomenul si coloana este ffff relaxata.
Poti gasi si pe youtube ceva filmulete sau pe programe de downloadat (odc, strong dc, etc).
In legatura cu masajul, hmmm...da, te inteleg, nici eu nu-mi permit vizite la salon. Dar cumpara-ti din farmacie CREMA ANTICELULITICA care contine PIPER sau ARDEI IUTE. ESTE O MINUNE!!!!!
Deasemenea, incearca dusurile scotiene, adica jet de apa rece(cat suporti) si jet de apa calda, si tot asa. NU APA FIERBINTE, pentru ca isi pierde pielea din elasticitate pielea. Maseaza-ti pielea dupa fiecare dus, 10 15 min, singura, ca si cum ai face aluat ptr coconac

Cam astea ar fi sfaturile mele, in rest, te descurci perfect!
Te pup, o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

trebuie, vrei nu vrei, sa te hidratezi:-) chestia cu 2 l de apa este generala ca nu se putea face o reclama pt fiecare om in parte.
Sa calculezi 30 de ml/kg corp intr-o zi normala si sa suplimentezi cu 2-3 pahare intr-o zi torida sau cand faci efort fizic.
So, intr-o zi normala ai nevoie de 1,83 l apa - nu suc, nu supa, nu cafea

Mergi la inceput

deus cred ca de maine voi veni cu cate o sticla de apa la birou in fiecare dimin si o pun fix langa calc ca sa o vad si sa imi reamintesc ce trebuie sa fac cu ea
cafea nu beau pt ca un fel de alergie la cofeina si imi apar niste cosuri extrem de dureroase pe sub piele, ff adanci care coc intr-o saptamana timp in care dor la maxim si daca incerc sa le scot imi raman niste semne de toata frumusetea.
sucuri nu beau de fel, decat in vizite cate un pahar de cola, dar acasa nu obisnuiesc sa cumpar si sa beau suc
iar de supa ce sa zic, ca nu prea ma omor dupa ea. tocmai de aceea am avut ff mult timp probleme cu constipatia. acum am descoperit un "secret" si am mai reglat-o": beau dimin pe stomacul gol cate un pahar mare de apa si cand ajung la birou mananc 2 fructe: portocale sau mere in general. fac o pauza de 1h dupa fructe abia apoi mananc altceva.
mai beau 2 cani de ceai la serv si o cana de apa acasa. cam asta ar fi tot lichidul pe care il beau eu in decursul unei zile. dar de maine incerc sa imi aduc sticla de apa dupa mine.

Eu, Rares si Rebeca

Mergi la inceput

siren, ar fi ideal sa fac pilates pt ca asta ar fi si dorinta mea: sa imi subtiez picioarele care oricum mi se par groase, musculoare si grase/celuloase. nu sunt vre-o atleta cu picioare lungi si subtiri si am bicioarele destul de "butucanoase" dupa parerea mea. oricum eu nu stiu sa ma apreciez pozitiv niciodata, asa ca si daca as fi MISS tot complexata as fi!
la mine in oras nu am auzit sa se faca pilates la vre-un centru de fitnes/aerobic si nici nu as avea banii si timpul necesar. tocmai de aceea mi-am luat bicicleta eliptica, ca sa fac acasa ceva sport. iar alte exercitii in afara de cele pt fund/coapse si abdomenele pe care le-am vazut la tv la diferite emisiuni de gimnastica/aerobic nu stiu. acum ceva timp, cred ca vre-o 2 ani, stiu ca m-am mai uitat pe net dupa exercitii pilates insa nu prea le-am inteles pe toate exact cum anume trebuiesc facute, cum sa incordezi incat sa lucreze muschiul. trebuie sa le simti ca sa dea rezultate, nu stiu cum sa explic. plus ca unele mi s-au parut mai mult de yoga.
eu ma gandeam ca daca te tii cat de cat de o alimentatie sanatoasa si de niste ore de masa normale, daca nu mananci cipsuri, dulciuri, prajeli si alte aberatii, daca mai faci si sport cat de cat incat sa transpiri TREBUIE sa slabesti!

Eu, Rares si Rebeca

Mergi la inceput