PRIETENE FARA TITLU (77)
Raspunsuri - Pagina 13
monica70 spune:
Buna seara hop si eu,ca nu demult am aterizat acasa.Evident iar am fost la curte,azi am semanat personal iarba ,na' amu sa vedeti ce gazon beton va iesi.Dupa aia am plasat rapid copiii la mami si am fugit pana in Carrefour plus galeriile aferente, sa caut cadou prietenei lui frate-meu ca maine e ziua ei.Voia sa si-o tina la padure,dar cum sunt semne de oarece ploaie nu se risca si o va tine alaturi,la fratelo.
Pe Diana mi-o restituie mami acum seara,pe Tudor maine dimineata ,ca ea e de serviciu la magazin si taica-meu nu se descurca prea usor cu amandoi sau cu Tudor.Diana e ok, azi a si mancat deja cate ceva si a inceput sa ceara insistent ciocolata - clar e sanatoasa tun atunci .
CRISTINA lui Razvan sa se faca bine si distractie la plimbari.
We placut si la restul mai ales ca e 1 mai maine si presupun ca iesiti pe la gratare - pe cei ce-i lasa ploaia.
Na ma duc imediat sa mai strang pe-aici si sa ii pregatesc ceva ocupatie utila Dianei pe cand apare.Aseara a facut chiar putina matematica,iar la culcare i-am citit din atlasul ala cu corpul uman.S-a distrat grozav cand i-am citit despre celule,cromozomi si gene - la astea explicandu-i cum a mostenit par example ea unele de la taica-su,unele de la mine ... calitati si defecte , desigur.La final m-a intrebat daca "asta e carte de ras?" Ca a ras cu lacrimi ... Azi am in plan sa ii dau sa imi sorteze/aranjeze gablonturile, ei ii place la nebunie asta si eu pot sta muult mai linistita decat daca ne apucam de altceva
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
miraklucker spune:
Buna seara.
Vroiam doar sa va pul niste poze de zilele astea de pe la noi.
https://picasaweb.google.com/kluckermira/PeLaNoiPrinLivezi#
de 2 zile sortez, mut, aranjez pe haine. Doamne ca nu se mai termina. binenteles ale copiilor!!!!!! Acum a ramas muntele de hainele spalate care e pe patul meu........, de calcat blehh.
o duminica frumoasa va doresc.
monica70 spune:
MIRA abia acum am ajuns la vizionat pozele puse. Superbe toate ,pomi infloriti,papadii,copii frumosi si fericiti Vazand papadiile mi-am amintit ca m-am pus si eu zilele trecute de am cules cate am gasit prin zona si le-am suflat pe viitorul gazon sa fie si iarba mea impodobita cu papadii.
Din pacate de doua zile ploua si s-a racit afara,deci suntem sechestrati in casa.In plus sunt si cu copiii in gestiune,ca ai mei sunt sechestrati si ei toti la magazin cu inventare+curatenie ca a schimbat propietarul pozitia unui perete pe-acolo.Azi-noapte n-am dormit mai deloc din cauza lui Tudor,s-a tot miorlait si foit de n ori.Ziua nu mai vorbesc ,tot calare pe mine a fost,in plus ne-am strofocat vreo doua ore sa il adormim la amiaza si a reusit Ghita sa o faca doar dupa ora 16,30 cand venise acasa Diana "la schimb" ... deci niciun moment de respiro
Aseara m-a enervat si Diana in ultimul hal. Nu stiu ce sa ma mai fac cu ea,e tot mai neascultatoare si obraznica,in plus il instiga/manipuleaza si pe Tudor. Aseara in bucatarie zbiera sa ii dau budinca,iar daca i-am zis ca nu-i dau dulce decat daca/dupa ce mananca mancare,de ciuda i-a zis lui Tudor care avea o chiftea in mana,sa o arunce pe jos si el s-a executat urgent.Dupa aia cum ii dadusem o perie de spalat sticle lui Tudor sa aiba ocupatie ,am auzit-o cum i-a soptit la ureche sa ma loveasca la - si evident ca dumnealui abia a asteptat. Daca ii zic lui Tudor ceva de genul ca nu avem ciocolata/suc/etc. , ea sare imediat cu gura si striga "ba avem Tudor,uite acolo in frigider !!!" si asta mic incepe si el mai insistent cu strigate + Nu mai zic de ciondaneli,maraieli,paruieli ca alea-s la ordinea zilei.
In concluzie desi azi mi-am propus sa lucrez o gramada la acte,n-am facut efectiv nimic.Tudor m-a indopat cu "cafaua" http://www.dropshots.com/DITU#date/2011-05-03/14:10:42 - clar daca Diana se face coafeza,el se face bucatar ! Pasionat raaau de tot.Azi am scos artileria grea trenuletul ala ce merge pe sine ,credeti ca l-a pasionat? Niet ... fix la fel ca masinile,adica deloc.Si vorbeste puradelul tot mai mult,mai corect si mai in propozitii din ce in ce mai lungi.Azi am retinut de exemplu niste expresii - adica le-am notat ca eram la birou ca altfel le uit imediat evident Mi-a zis intinzandu-mi o hartie: "POFTIM MAMI SCLIE AICEA!" Sau "DA-MI AIA MICA ... DA-MI LEPEDE MAMI!" Azi l-am invatat sa isi zica si numele complet,asa ca acum raspunde ca il cheama "TUDOLE CAMPAN"
INGRID cand vi dupa sandale? Vezi ca luni oi fi la Cluj,am scris dincolo vestile ( pe scurt - 2 ganglioni suspecti la eco,in schimb markerul S100 bun ,deci am vorbit cu medicul si probabil mi-i va scoate pentru biopsie).
Oricum n-a aparut inca nici CD de la Oradea,nici raspuns pe mail la intrebarile mele
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
Denisam spune:
Hello si o cafea,ce liniste pe aici
Sunteti toate pe afara ca aveti soare, avem si noi azi soare cu dinti dupa vreo 5 zile de ploaie
Moni-ma bucur enorm ca Tudor vorbeste asa fain si deja in propozitii,bravo lui si tie! Diana are faze ca si Emma are si cred ca eu ii voi scoate TV pt cateva zile ca sa se invete odata minte, ca mereu ma face sa ii ridic pedeapsa dupa 1 zi-la ea e singura care merge,restul nu le consider nici prea ok si nu o afecteaza deloc.
Tin pumnii si cu rezultatele, cum ziceam,dc vrei sa intreb si eu aici medici, let me know
Mira-faine poze.
Cristina-sanatate lui razvan.
Ana,Ingrid, Lili, Bee-mai scrieti si voi ceva
Eu am fost ieri numai in sedinte si interviuri, ma testeaza si purica astia si in chiloti,macar am reusit sa obtin pt A suprot la gradi pina in septembrie, si din septembrie cand merge la graidnita din cadrul scolii va avea un profesor asistent care se va ocupa de el in clasa pt cele 3h cat sta acolo.E din ce in ce mai smecher si ne testeaza sa vada ce se intampla dc miorlaie sau dc e reticient la ceva si abia asteapta ca noi sa cedam,asa ca ne trebuei nervi de otel...is cam darimata psihic dar mergem inainte.
Va pup si o saptamina buna@
Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani
Bee spune:
Buna fetele.
Moni, chiar voiam sa-ti spun, ca am citit despre PET-CT-ul tau si nodulii aceia pe plaman. Eu cred ca nu-i baga in seama, fiindca-s foarte mici. Adica aia 2 de erau mici acum 2 luni, sunt in continure milimetrici. Si in plus, ei mai vad si consistenta si aspectul la investigatiile astea. SI probabil stiu ce vad. Bine si acum o chestie oarecum pe langa subiect dar oarecum relevanta. Acum vreo 7 ani, inainte de copii, probleme, ginecolog, tratamente, chestii. Si la o eco, din cateva in decurs de o luna doua, mi se spune: "Doamna, stiti ca aveti un chist de 6 cm pe ovarul drept!!!" Pai 6 cm e cat un pumnisor. Evident ca nu stiam ca-l aveam, fiindca nu-l vazuse nimeni la eco, nu? Sau chiar nu era....Bine, astea pe ovar sunt "functionale" si cresc si scad mai iute, fara a fi cu probleme de alta natura. Iti tin pumnii pentru Cluj. Iar de Tudor, ce sa mai spun! Leshin cand aud cum vb! Mi se pare incredibl ca un omuletz asa de mic sa spuna atatea. La noi o propozitie inseamna "Mau nani"!
Si io-l vad foarte vorbaretz si comunicativ pe Tavi. Ufff, greu e ca nu-s mereu cu ei. Incerc sa suplinesc cu ce pot cat sunt acasa. CU Razvi trebuie sa am mai multa grija, fiindca e sensibil si mai delicat. El e manipulat la greu de surioara lui, care-i un fel de Far calauzitor pentru el. Iar cel mic il chinuie: ii ia totul, nu-l lasa sa faca nimic.
Denisa, imi pare rau ca ai o perioada grea. Sper sa se mai rezolve si sa gasetsi un job convenabil.
Soare, la noi? Ploaua de cateva zile si e un frig groaznic. Eu sunt mereu pe drumuri, ca am si altele de rezolvat, pe langa munca. Fermier scrie pe mine: acte la primarii, la Apia, sa pun totul cap la cap ca vreau sa accesez fonduri europene, da? Tineti-va bine, ca o sa fac bani din agricultura. Nu va zic si ce fonduri ca radeti de mine. Bani putini, evident, buni si aia de investit zic eu.
asteryaro spune:
Hello si de aici.
Am intrat si noi in casa, dupa o tura de parc si-o cafea cu sotul (a avut un ceas la o interventie in garantie si-am mers sa-l ridicam impreuna, deh, nu putea fara mine ).
Am mancat si acum ma pregatesc sa-i cedez locul lui Razvan la computer, la jocuri.
Moni, si mie mi se pare senzational Tudor!!! Ii si vad fetisoara aia dulce si jucausa, vorbind si spunand ce doreste.
Razvan e bine, mai avem ceva antibiotic, cred ca de luni il duc la gradi, ca sa ma ocup si eu de sanatatea mea, trebuie sa fac fizioterapie musai, fiindca ma doare coloana, umerii, ceafa, capul... vai de sufletul meu. N-am mai fost de prin 2008, si normal ar fi trebuit sa merg la fiecare 6 luni .
Mai revin candva...
Denisam spune:
Brindusa-bafta multa cu hartiile si cu obtinerea de fonduri!
Cristina-sanatate multa,apuca-te de fizioterapie ca e buna si succes lui razvan.
Moni-tu ce mai zici?
Va pup,merg si eu la treburi ca am de alergat iarasi astazi,plus ceva mincare si calcat-astea nu se termina niciodata...
Ha..si tocmai m-au sunat unii sa spuna cat le place de mine dar sunt prea scumpa...e asta e,urmatorul la rand...
Ingrid-mie dor de voi,sunteti bine?
Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani
monica70 spune:
Buna seara !
Eu ce sa mai zic,azi am fost iar la casa.Au rasarit de toate in gradina Tudor a dormit doar o ora,asa ca nu am avut prea mult timp la dispozitie,dar tot am mai manevrat cate ceva prin curte.
Referitor la cum vorbeste Tudor, sa stiti ca si eu sunt cam mirata,fiindca aveam senzatia ca vorbeste mai mult si mai bine decat Diana la aceeasi varsta si azi n-am mai rezistat curiozitatii si am bagat nasul si-am ras un capitol-doua de la " spiridusi " din perioada cand avea Diana ca si el un an si 8-9 luni.Rezultat ? Am avut dreptate! Si Diana vorbea multe deja si chiar facea propozitii ,daaar din exemplele citate clar Tudor vorbeste mai bine !!! Adica ea folosea parca mai putin verbele decat el si mai mult in propozitii scurte de 1-3 cuvinte.De legat lega si ea si 4-5 cuvinte dar asa mai fara verbe.M-am si distrat copios ca am picat exact la o tura de discutii stiti voi de care gen ... ca explic eu prea multe copiilor (care nu-i asa la varsta asta nu inteleg nimic? )
Tudor vorbeste si stie mult mai mult decat am putut eu filma sau povesti pe-aici.Cred ca pe langa genetica un merit il are si prezenta Dianei,care e d-aia care vorbeste intruna si cand sunt impreuna si e in forma,Tudor invata foarte multe lucruri de la ea! El e acum cum zicea mai demult Cristina de Diana " ca un burete", absoarbe tot tot tot,efectiv ce te aude vorbind repeta ca papagalul si chiar retine.Nu va povestesc ca l-am auzit recent si cu injuraturi de toate felurili
Acum ca am umblat mai mult pe la socru-meu a invatat o multime de chestii de pe-acolo gen GLEBLA,SAPA ... azi imi zicea ca nu-i voie sa calce MAZALEA probabil i-oi fi zis io odata sa nu calce mazarea si acum o tinea intruna cu mazarea,chit ca acolo era salata sau ridichi
Azi cand eram pe-acolo mi-a zis de exemplu "FAC CACA HAI LA BAIE" ,dar facuse doar pisu deja in pampers.Mai tarziu l-am auzit din cealalta camera scremandu-se ,l-am intrebat ce face si mi-a zis "FAC CACA" ... de data asta chiar a facut,dar in pampers.Astept cu nerabdare ziua cand o sa imi zica frazele astea inainte de a-i da drumul in pampers Diana a scapat de pampersul de zi doar la 2 ani,asa ca cel putin 4 luni mai am de asteptat,sau cine stie ... poate am vreo surpriza placuta si i-o ia inainte Dianei.Visuri.
monica70 spune:
DENISA bafta cu interviurile,nu te vinde ieftin ma bucur ca ai obtinut cate ceva si pentru Alex! Mai zi-ne si despre el,a mai facut ceva progrese? Cat despre Emma ,las-o mai ca ea e cumintenia intruchipata comparativ cu altii Trebuie sa mai sara si ea din cand in cand peste cal,nu ?
Legat de cealalta problema,sper ca saptaman viitoare sa dau la tradus tot ce am si poate iti trimit si tie pe mail un set,daca ai la cine le arata.
CRISTINA spor la fizioterapie si pe mine ma cam bazaie toate alea cand e a ploaie,ca-s meteosensibila.De obiciei picioarele de la genunchi in jos ma supara.Nu ma dor propriu-zis,e altfel senzatia,asa de parca nu le poti tine in loc,nu stiu cum sa explic si adorm mai greu seara din cauza asta.Si mami e cam la fel,deci mostenire de familie Acum mai simt in acelasi timp si sensibilitate la locul operatiilor.
BRANDUSA aoleu chist la ovar de 6 cm? Si eu am avut odata un chist din ala functional dar mult mai mic si luna urmatoare era deja disparut.Poate ai ceva dreptate cu micronodulii,dar la CT s-au vazut doi la plamanul drept,iar la PET CT dupa doua luni deja cate 3-4 la ambii plamani.La tomografie scria ca-s infracentimetrici (din cate am butonat inseamna 1-3 mm),iar acum scrie de astia ca-s de maxim 5 mm.Deci exista mai multe posibilitati - sa nu-i fi vazut aia la tomografie pe toti si sa fi fost de fapt toti acolo,sau sa fie nou aparuti ... si cei doi vechi sa zicem de 2 mm sa fi crescut la 4-5 mm deja? Asta e varianta rea.Deci totul e relativ,macar daca aveau bunul simt si astia de la PET CT sa scrie exact de fiecare unde-i localizat si ce dimensiune are,asa ii puteam compara cu cei doi de la tomografia anterioara.eu o sa incerc sa caut si in Cluj daca tot merg, pe cineva sa se uite la CD-uri si sa le reinterpreteze.Sper sa s reusesc.
INGRID unde disparusi ? N-ai mai trimis poza.Ce facem cu sandalele, ca nici eu n-am apucat inca sa merg sa dau comanda pentru Diana,poate maine-poimaine reusesc.
monica70 spune:
Ce-am uitat sa zic e ca nu stiu ce-i cu Tudor ca de-o vreme incoace mananca tare prost,el care era mancacios rau.Toata ziua striga doar dupa stafide sau la ce nu mai face mofturi e laptele si eventual iaurtul.Plus dulciurile eventual,dar acasa nu prea pupa.Mami ce ii mai da ceva prajiturele din alea din comert
Aseara le-am facut piure de cartofi si pulpe de pui la cuptor,plus supa de pui cu "litere" ... si-a mancat doar cateva bucatele de morcovi La cartofii piure din care altadata topea o farfurie,acum ce credeti ca a facut? Isi bagase mainile in ei si modela ca la plastilina neuitand sa isi bage inclusiv prin par La supa striga ca vrea el singur,tragea de zor de lingura,dar dupa ce o lua, nu manca defel ci doar amesteca pe-acolo si se prostea.De carne nici n-a vrut sa se atinga! Nu mai zic de banana ca alta data manca una si jumatae odata,iar acum mai mult o modeleaza si o intinde pe masa eventual Diana in schimb parca mananca mai binisor,de fapt ea are perioade si perioade.Aseara la baie i-am cantarit pe amandoi: Tudor are vreo 11 kg ,iar Diana vreo 16 - in sfarsit nu mai e la ea acul cantarului doar 15+ ...