pasta de peste/conserva de casa pt copii
Stiecineva cum as putea face la copii peste sa ung pe piine dimineata ca sa mai schimbam meniul? Ceva de genul fiert pestele cu ceva ceapa, suc de rosii...mirodenii...apoi pasat...exista vreo reteta asa?Dar sanatoasa, fara prajeli, conserve, etc
Multumesc!
Raspunsuri
vickip spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Taty Stiecineva cum as putea face la copii peste sa ung pe piine dimineata ca sa mai schimbam meniul? Ceva de genul fiert pestele cu ceva ceapa, suc de rosii...mirodenii...apoi pasat...exista vreo reteta asa?Dar sanatoasa, fara prajeli, conserve, etc Multumesc! Mariuca (02.08.2006), Andrei (05.05.2008) si Ana (18.09.2009) |
Am mancat o data la cineva ceva de genul asta.
Nu pot sa iti dau reteta exacta, pt ca nu o stiu, dar pot sa iti spun ce cred ca continea:
--file de peste fiert
--ceapa
--unt
--miez de paine inmuiat in lapte
--putina ceapa data pe razatoare
--sare, piper, lamie
Nu era f fina pasta, dar era f buna la gust.
boticelina spune:
Eu fac pasta de peste din peste afumat nesarat. Iau un pestoi mare (300-400 gr), macrou de obicei, il dezosez, desfac carnea in fasii mici-mici, apoi frec carnea cu 1 pachet de unt la temperatura camerei si zeama de la 1/2 sau chiar de la o lamaie intreaga (dupa gust) pana se face pasta. Sare nu mai pun ca noi mancam cu f putina sare dar adaug un pic de piper. Iese muuulta si e f buna, poti sa faci si cantitate mica sa vezi daca place familiei.
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
Darria spune:
Am facut pasta cuptor si a fost buna.
Nu am cantitati exacte, de obicei fac "ochiometric".
- 1 kg peste fara oase(am folosit macrou fiindca era mai usor de dezosat).
- ceapa/morcov/ardei/rosii(dar acum se poate folosi bulionul)/foie dafin. Nu am pus sare/ piper fiindca a mancat si puiul mic.
Cantitatile difera dupa preferinte(mai mult peste sau mai multe legume). Am preferat mai multe legume fiindca pasta ar fi iesit "uscata".
Se aseaza in tava: pestele, legumele si un pic de apa. Se lasa la cuptor pana se rumenesc un pic(automat scade si apa) si apoi se baga la blender/tocator impreuna cu un pic de patrunjel.
Pasta se poate face si la abur dar am vrut ca pestele/legumele sa fie un pic rumenite.
Se mai pot adauga si alte legume(ciuperci, masline, etc..) dar atat am avut in casa atunci. Se poate pune la final(cand se toaca) o lingura de smantana/unt dar nu am folosit.
Conserva: am facut tot la cuptor.
In tava se aseaza in straturi: peste/legume(cele enumerate mai sus +conopida)/peste si un pic de apa. Se tine la cuptor pana se face pestele.
Conserva se poate face si fara legume, doar cu bulion si condimente.
silvi_2005 spune:
Poti sa faci paté de ficat de casa, cu ciuperci si alte legume sa mai alternezi gustul. Pasta de peste din peste fiert in aburi( poti pune si o felie de ardei rosu la aburi ) cu legume si o lingura de iaurt gras pun eu in loc de unt sau maioneze.
Mai fac adesea paté de legume, din fasole boabe fiarta si alte legume pe care le alternez, eu le fac cu un robot mic gen blender care le face pasta. Fac ceva gen branza Almette de casa din iaurt gras lasat o noapte la stors in frigider si apoi amestecat cu un fir de sare,cu verdeata fin maruntita sau cu ardei rosu taiat cuburi mici. Pofta mare.
Taty spune:
Multumesc frumos pt idei!Sapt care vine incerc sa pun in practica...
Pate de ficat le fac, dar vreau sa mai schimb..si stiti voi ce greu e dimineata si seara cu meniul..
Silvi_2005, mi-a placut ideea cu branza almette de casa...de cind cautam..caci vad copiii reclama la tv.Eule faceam cu branza normala frecata cu ulei, sare, marar, ceapa..am sa incerc insa cu iaurt sa vad caci suna f bine.
Candy spune:
Taty, eu fac o pasteta din piept de pui pentru copii, dar ne place si noua f. mult. Baietelul meu mananca aproape numai supa cu galuste, asa ca mereu raman cu carnea fiarta in supa (de obicei piept intreg). Carnea de pui fiarta o dau prin blender si o amestec cu un ou fiert tare dat pe razatoarea mica si unt (la ochi) pentru omogenizare, putina sare, piper, mustar. Poti adauga si morcov fiert in supa. Noi o mancam pe paine toast, ne place foarte mult.
Mai fac pasta de branza de vaci + unt + chimen + ceapa verde, si asta ne place pe paine prajita.
Blogul meu de calatorii - http://www.consiliervacante.ro
crista-s spune:
Eu am facut pasta din macrou dar si din merluciu crud, fileuri, curata foarte bine de oase si pus la fiert pe foc mic, cu o tabla sub oala de preferat sau intr-un vas de lut , merge si in tuciul smaltuit .
procedeu: fileul de peste in bucati mari se pune in cratita impreuna cu citiva catei de usturoi ( facultativ ) , frunza de dafin si ea facultativa si se varsa lapte cit sa acopere pestele . Se fierbe la foc mic pina cind pestele se coace /fierbe foarte bine si laptele se evapora de tot. Aruncam cateii de usturoi si dafinul. Rasturnam peste intr-un castron, adaugam sare dupa gust si putin ulei in fr ca pentru maioneza amestecaind cu mixerul. Se obtine o pasta spumoasa . Cine vrea poate sa adauge piper.
Nu este numai pentru copii se poate servi la orice bufet pe felii de piine prajita (calduta) adaugind patrunjel tocat si lasind usturoiul in compozitie ( cui ii place ) .
Este varianta mea la reteta traditionala italiana baccalà mantecato care se face folosind peste conservat in sare sau cel uscat.
ps si pateul de ficat in varianta light il fac fierbind ficatul in laspte, ii mai taie din gustul specific si ce este mai important cu este prajit ca in reteta originala
glimmer spune:
Buna ziua tuturor!
Intru si eu pe subiect, ca si eu mi-am stors de multe ori creierii pentru idei de mic dejun, avand in vedere ca de multa vreme am renuntat la preparatele din comert. Asa incat vin si eu cu o pasta de peste cu care am avut succes: fileuri de somon afumat (150 g)+ 1 macrou marisor fiert fara sare, doar cu cimbru si busuioc, ca e somonul suficient de sarat. Se pastuiesc la blender, eu adaug si din apa unde a fiert macroul, piper. Mai adaug si ceapa la final.