Crin Antonescu vrea conditionarea votului diaspore

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana spune:

Nu stiu daca ati vazut aseara la Antena3 era Antonescu - si delira intr-un asemenea hal incat si Ciuvica pufnea in ras. Nimic concret - numai serii de sinonime si inchideri savante si alambicate de fraza. A vorbit neintrerupt, vreo 30 de min, timp in care Gadea se sprijinea in pix si nici nu clipea... jenant spectacolul oricum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Pai, Roxana, tu nu ai telecomanda? Sau esti pedepsita?, de iti strici armonia interioara urmarind indelung spectacole jenante?
Daca te foloseai de ea, de telecomanda, poate nimereai peste ceva ce sa-ti si foloseasca, de ex ceva care sa te ajute sa poti emite macar o fraza la topicul pe care l-ai deschis la "birfe", ca-i probabil frustrant sa nu participi la discutia din propriul topic.
Lasa, repari in seara asta. Ia-o si pe surioara Sellanic cu tine, are aceleasi simptome.

Mergi la inceput

Si acum, on-topic.

Ideea discutata aici e asa, cam "din putul gindirii", dar nu va impacientati, ca nu va fi nicicum pusa in practica.
Motivele sint nenumarate: e anticonstitutionala, emitentul nu are nici o putere (e in opozitie, remember?), si-n plus probabil ca i-a scapat din neatentie, pentru ca contravine chiar propriei sale afirmatii din exact acelasi interviu : "sunt de acord ca trebuie sa gasim forme prin care sa simplificam participarea emigratiei la procesul electoral" si nici nu a mai reluat-o in alt context.

S-au atins mai multe puncte in discutia voastra.

- Daca e mai de pret un vot "bastinas" obtinut prin mita electorala (vestita galeata de plastic portocalie plus nelipsitul pui si litrul de ulei) decit unul al unui roman din diaspora care voteaza in necunostinta de cauza.
Bineinteles ca nu.
La urma urmei, eu una apreciez mai mult votul sincer al celui din urma, (chiar daca optiunea sa e tributara perceptiei pe care respectivul o avea acu' 15 ani cind a plecat si pe care nu a mai actualizat-o decit cu vreo doua eseuri pro-basiste patapieviciene), decit cel cumparat.
Desi, pina la urma, "bastinasul" va avea prilejul de a cunoaste pe pielea lui efectul votului sau, cita vreme "diasporezul" se intoarce linistit la viata lui care nu e in nici un fel influentata de cine e la putere in Ro.

- Intreba careva ce conteaza care voturi au dus la cistigul lui Basescu.
Pai, e cam frustrant, asa.
Deci pe teritoriul Romaniei votantii, asa, cu galeti cu ne-galeti cum au fost, reusisera totusi sa-l detroneze, cind, pac, vine diaspora si zice "nah, puneti-va pofta in cui, Basescu inc-un rind". Chiar ca-n bancul cu pestisorul si negrii.
In conditiile in care ceea ce a urmat implicit, al nu-stiu-citelea guvern Boc cu aceeasi lipsa de pricepere si perspectiva care-l caracterizeaza, pasii facuti spre prabusirea Romaniei atit dpdv economic cit si efectiv ca stat, nu este suportat de acea parte a diasporei pentru care politica romaneasca e cel mult un subiect de tacla, ci de noi, "bastinasii", a caror viata chiar e influentata de toate astea.

- Despre votul numai la sectia de votare de care apartii cu domiciliul si numai in Ro: asta mi se pare nepotivit in zilele noastre, cind lumea e activa, umbla, nu mai e legata de glie.

Dar toate astea sint detalii.

Ramine fondul problemei care a dus la nefericitul enunt: lipsa de securizare a votului.

In prezent, PD-L "jupineste" Romania de parca ar avea sustinerea a 90% din populatie. Cind, in realitate, are max. 15%, azi. (cu tot cu galeti dar ce-i drept fara diaspora, ca nu cred ca ultimele sondaje au socotit-o).

Prevazatori si din dorinta de a-si pastra puterea si a ramine conectati la sursa de bani publici (da, da, din impozitele bastinasilor), PD-L are in vedere modificarea legii electorale. De aia cu primarii alesi intr-un singur tur stiati? Cam cita reprezentativitate vor avea?

Tot asa si cu preconizatul vot electronic al diasporei, imposibil de "securizat" in conditiile neaose actuale. Stirneste nelinistea neportocaliilor (85% azi in Ro), cita vreme nu s-au stins intemeiatele suspiciuni privind ultimul vot din diaspora (unde problema nu au fost cei care chiar au votat, ci cei care au "votat" numai in scriptele controlate de administratia PD-L si in realitate nu).

Asta plus fraudele din tara, votul multiplu, cel "cu autocarul", cel al decedatilor ramasi activi in listele electorale, toate astea chiar ar trebui sa fie un subiect de discutie!, a carui importanta depaseste clasica si deja-peste-tot-intinita parere privind ochii de peste fiert ai liderului opozitiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

iileana, esti albastra de suparare!
In timp ce lumea il comenteaza la subiect pe chucky, tu ne povestesti despre galeti portocalii.

Mergi la inceput

Capcaune, ochelarii tai portocalii distorsioneaza perceptia culorilor realitatii :p.
Nu-s citusi de putin albastra de suparare (ca m-am resemnat de mult), sint chiar intr-o dispozitie relativ joviala.

Eu descriam "the big picture" cit se poate de on-topic, da' daca voi vreti tu vrei sa va limitati te limitezi la a-l face (iarasi si din nou :) zdrente pe Antonescu, care oricum nu conteaza ca n-are nici o putere azi (nu el duce Romania de ripa, ci ai tai, iti amintesti?), nah, merge si asta la o cafea.
Ca doara n-o sa va apucati sa discutati te apuci sa discuti probleme reale si serioase, e mai simplu si mai vesel asa, nu?....

Edit: Am editat cite ceva, ca pluralul era nedrept fata de alti useri care chiar au discutat la acest topic si altceva decit deja redundanta teorie cu "cit de bou e Crin".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana
Capcaune, ochelarii tai portocalii distorsioneaza perceptia culorilor realitatii :p.
Nu-s citusi de putin albastra de suparare (ca m-am resemnat de mult), sint chiar intr-o dispozitie relativ joviala.

Iarasi o luam de la capat. De unde ai dedus tu ca sunt portocaliu? A, uitasem, www.colorit.ro/blog/pictura/tehnici-de-pictura/teoria-culorilor/" target="_blank">culoarea complementara a portocaliului este albastrul. Deci pentru tine oricine il critica pe liderul albastru este catalogat portocaliu.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Deci pentru tine oricine il critica pe liderul albastru este catalogat portocaliu.

nici pomeneala, ca atunci as "bate" eu insami in portocaliu - cel putin la acest topic, la care i-am criticat enuntul.

Cred ca-s alte pricini () care m-au condus la deductia respectiva, da' cu astea chiar ca am fi off-topic, si ne trimit moderatorii sa ne explicam via PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
Despre votul numai la sectia de votare de care apartii cu domiciliul si numai in Ro: asta mi se pare nepotivit in zilele noastre, cind lumea e activa, umbla, nu mai e legata de glie.

iileana, eu n-as trata asa superficial aceasta chestiune. In fond, s-a vazut cu ocazia altor alegeri cat de nociv e sa te bazezi doar pe cinste.
Da, recunosc ca sunt radicala. As tine legat de glie orice roman in ziua V, pentru ca autocarele ce au circulat atunci nu au fost minciuni si s-a intors proverbul prinde hotul, scoate-i ochii, am orbit noi de atata prostie, am fost noi ciuruiti.
Cum alta varianta pentru a elimina suspiciunile privind frauda nu exista, sunt pentru votul in orasul de care apartii.
Citat:
In timp ce lumea il comenteaza la subiect pe chucky, tu ne povestesti despre galeti portocalii.

Capcaune, eu am multe povesti (adevarate) despre galetile portocalii, dar mi-e teama ca te-ai necaji si vreau sa ai un weekend placut.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Ingrid, eu cred sincer in teoria cu "nu pot ei fura cit putem noi vota" - aplicabila in situatia unei prezente masive la vot, desigur.
Iar prezenta cu pricina nu se poate obtine in nici un caz prin limitarea la singe a conditiilor de exercitare a votului.

Cu masuri de genul "votezi numa pe tarlaua unde ai acte" indepartezi cu precadere tocmai votantii care ar face-o in cunostinta de cauza, oamenii mobili, care sint pe te miri ce coclauri la lucru, in vacanta, cu treaba, etc, si care sint in general prea comozi pentru a se osteni sa se puna pe drumuri numa' ptr un vot.
Daca acestui gen de electorat ii usurezi accesul la vot, si il faci sa participe in numar mare, deja nu prea mai conteaza autocarele, la naiba, cite autocare pot pune totusi astia pe drumuri?

Cei cu galetile fii sigura ca se vor duce oricum incolonati la vot, oricite restrictii ar fi, minati de primar.

Bine, mai era la un moment dat o idee care plutea in aer, cea a votului obligatoriu, dar asta deja mi se pare cam horror.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui iileana

Iarasi o luam de la capat. De unde ai dedus tu ca sunt portocaliu?

Nimic nou, Capcaune...nimic nou, din pacate.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput