Crin Antonescu vrea conditionarea votului diaspore

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Amonar am spus ca exista portite destule pentru interesati. Wiki face o lista pentru fiecare tara. In plus am trait in Olanda si mi-am dat examenul de stat si am dat cu banul daca sa cer nationalitatea sau sa gasesc ceva ce mi se potriveste cu adevat.
Ideea e ca voalat sau nu ideea ca pleci si nu vrei sa mai traiesti intr-o tara te face cumva sa pierzi contactul. Ceea ce am enuntat eu se numeste pompos un precedent care poate servi ca baza unor noi legi. Dubla cetatenie nu mai este problematica de cand nu mai sunt mereu razboaie....
Tovaraselul care a venit cu ideea se poate folosi de -spe precedente mai slabe dar care exista in legiuslatia altor tari..

Rufus si Capcaunule zau de pricep

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Nici n-am spus ca au votat multiplu diasporezii. Dimpotriva, tocmai faptul ca n-au votat a facut posibil furtul (vezi ex. meu cu SUA). In Franta a fost ceva de groaza...nenea Baconschi ar avea "multiple" explicatii de dat, dar vezi ca nu-i posibil intr-un guvern unde se apara hotii.
Vot electronic? Pana nu ne educam noi ca natie sa nu mai furam, nici n-as aminti aceasta posibilitate.
Citat:
Nu pot sa imi imaginez ca ar fi usor sa o convingi pe Conchita () cu niste brichete si un pix, sa voteze cu PDL-ul.

Ai senzatia ca romanii din strainatate sunt aidoma Conchitei, toti pana la unul? Glumesti, sper. Si cine e Conchita in tara, n-a luat pachete inghesuite intr-o galeata.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Si voi in tzara ati votat in proportie de 100%?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu am votat la alegerile trecute, eram cetatean roman si numai cetatean roman. Acum insa sunt cetatean American si dupa cum am vazut ca sunt de iubita si dorita prin Romania, nu cred ca ma mai intere sa votez. Si asa nimeni n-a avut niciodata nevoie de mine cand eram in Romania, iar acum pur si simplu majoritatea ma si uraste. Nu renunt la cetatenia romana, doar pt ca nu merita efortul sa ma apuc sa fac demersuri de acest gen, dar nu o voi folosi. Cand imi va expira pasaportul romanesc actual, nu o sa il reinnoiesc si gata. Crin Antonescu poa' sa isi ia dreptul de vot si sa si-l bage unde nu e soare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Eu cred ca de fapt nu s-a inteles marea problema din chestia asta.. asa cum zicea si ruxij, pe putini din diaspora ii mai intereseaza votul si politica din ro.. cel mult la nivel de divertisment.... problema e pentru cei care inca locuiesc in ro zic eu.. declaratii antidemocratice de genul asta ar trebui sa puna populatia pe ganduri.... nu ca Antonescu ar fi singurul politician cu vederi de genul asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

1.Cand imi va expira pasaportul romanesc actual, nu o sa il reinnoiesc si gata.
2.Crin Antonescu poa' sa isi ia dreptul de vot si sa si-l bage unde nu e soare.

1. Asta nu presupune faptul ca nu ai avea cetatenia romana.
2. Nu pot decat sa

3. de la mine - nu doar romanii din diaspora sunt extrem de dezamagiti, este clar un recul general, insa stii cum se zice "fiecare pasare pe limba ei piere".

Deh' ca tot romanul in Romania eu inca mai sper. Sper sa cada gunoaiele astea una cate una chiar daca isi iau ei gatul reciproc.

www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Rufus si Capcaunule zau de pricep

Ce nu pricepi?
Daca e vorba de impozitele pe case, eu ziceam ca nu exista autorizatii de constructie pe casele respective (cu turnulete...), nu exista receptii, adica, in acte, casele nu exista.
Crezi ca se plateste impozit pe case care nu exista?
Sper ca asta era nedumerirea ta...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Nici n-am spus ca au votat multiplu diasporezii. Dimpotriva, tocmai faptul ca n-au votat a facut posibil furtul (vezi ex. meu cu SUA). In Franta a fost ceva de groaza...nenea Baconschi ar avea "multiple" explicatii de dat, dar vezi ca nu-i posibil intr-un guvern unde se apara hotii.
Vot electronic? Pana nu ne educam noi ca natie sa nu mai furam, nici n-as aminti aceasta posibilitate.
Citat:
Nu pot sa imi imaginez ca ar fi usor sa o convingi pe Conchita () cu niste brichete si un pix, sa voteze cu PDL-ul.

Ai senzatia ca romanii din strainatate sunt aidoma Conchitei, toti pana la unul? Glumesti, sper. Si cine e Conchita in tara, n-a luat pachete inghesuite intr-o galeata.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Si voi in tzara ati votat in proportie de 100%?

Nu. Dar de ce esti asa indignata? Eu locuiesc aici, eu imi asum responsabilitatea pentru actele mele, daca votez, bine, daca nu, macar nu comentez guvernul, a fost greseala mea ca am stat pe canapea si nu m-am deplasat cativa metri pana la sectie (vorbesc la modul general, eu am votat).
Glicina, nu am ochii ingustati si da, te invit aici daca vrei sa votezi, ca sa scapam macar la urmatoarea votare de furtul multiplu. Nu-i asa ca vrei sa fie corect aici ca si in alte tari civilizate?

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Eu am dubla cetatenie si lucrez si in Olanda si in Romania, si mi se pare de bun simt sa am dreptul sa votez pe cineva pe care il consider eu mai bun, nu conteaza care, atata vreme cat niste bani munciti de mine se duc la taxe si impozite. Poate ma intereseaza ce viitor o sa aiba Romania, atata vreme cat pana si copiii mei au dubla cetatenie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Toti cetatenii romani trebuie sa aiba dreptul sa voteze cf Constitutiei modalitatea de desfasurare, optimizarea procedurilor, securizarea lor ramane in sarcina statului roman prin reprezentantii lui indiferent de orientarea politica a acestora din urma.
Eu as majora chiar partea aceasta a raspunderii celor care organizeaza. Maim mult decat atat, sistemul electoral ar deveni o problema integrala de stat - raspunderea privind neutralitatea votarii devine integrala a celor aflati la putere. Legea trebuie sa fie clara, certa, neutra, apolitica, strict administrativa si sa poarte in spate raspunderea penala. In asta cred eu. Vrei la putere? Ok Lupta. Ai castigat? Ok ai mana libera sa faci ce ai spus ca faci. Faci altceva? Ok intri in tribunal. Se dovedeste ca ai umblat cu cioace? Ok raspunzi penal. legi simple directe clare si mai ales dure la capitolul raspundere. Nimeni sa nu te oblige sa te bagi, dar daca ai decis asta si ai fost ales sa stii de la bun inceput ca joci interesul de stat si asta implica interesul tuturor cetatenilor acelui stat.
Stiu ca pare dur ce scriu - dar.... ori esti corect - ori platesti.

www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Eu am dubla cetatenie si lucrez si in Olanda si in Romania, si mi se pare de bun simt sa am dreptul sa votez pe cineva pe care il consider eu mai bun, nu conteaza care, atata vreme cat niste bani munciti de mine se duc la taxe si impozite. Poate ma intereseaza ce viitor o sa aiba Romania, atata vreme cat pana si copiii mei au dubla cetatenie.

Si daca banii tai merg in alta tara la taxe si impozite? Ai mai vrea sa votezi aici? Hai sa vorbim din punct de vedere moral.
Pana la urma, Antonescu are dreptate.
Eu am prieteni dincolo si sunt stabiliti de multi ani, au dubla cetatenie si cu toate acestea n-au votat. Mi-au spus franc, eu nu mai locuiesc in Romania, vin rar in tara, pentru ce sa decid cand nici nu stiu cine sunt cei care candideaza?

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput