Crin Antonescu vrea conditionarea votului diaspore
Raspunsuri - Pagina 2

Ingrid S spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii Ingrid, nu am mai auzit de asa ceva nicaieri in lume. Ar fi chiar o premiera pe plan mondial - sa conditionezi votul de prezenta fizica in tara, la vot. |
Ungaria nu a permis cetatenilor din afara granitelor sa voteze, Grecia conditioneaza prezenta in tara, poate mai sunt tari cu asa o politica. In plus, eu n-am auzit nicaieri intr-un stat civilizat de asa o hotie de voturi, daca se intampla in Uganda, Rwanda, mai spuneam, dar avem pretentia ca traim in Europa, haha.
Pe mine ma intristeaza ca unii politicieni din Romania ar face orice ca sa impiedice votul diasporei. |
Si pe mine ma intristeaza la culme cand se fura ca in codru. Noi avem o istorie bogata in ale furtului, deci cred ca e corect sa incercam sa limitam aceasta, nu s-o legiferam, ce zici?
Romania este a tuturor romanilor din tara si de pretutindeti as spune eu.![]() |
Nu zic ba, dar paradoxal sunt doar vorbe frumoase, faptele raman si am sa-ti exemplific ceva fapte. Acum doua luni mi-a relatat cineva despre votul dintr-un mare oras al Americii, au pus stampile cum au vrut muschiul lor, povestea amuzat cum el, de la PD-L a profitat de faptul ca romanii nu s-au dus la vot, aaa, avem gura mare? dar de acasa. Nu s-au dus, li s-a falfait, dar se dau mari pe forumuri, a castigat Basescu, ioi ce bucurie uriasa...cati dintre voi ati fost la vot, 3-4? Acum v-ati trezit ca vi s-ar lua acest drept, care drept? De care n-ati uzitat? Pentru ca multi dintre voi n-ati fost la vot, s-a putut fura, acesta e adevarul si punct. Indignarile patriotice nu-si au rostul.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Rufus spune:
Na, poate va era dor de Romania...
Noi nu ne vindem tara, mai patriotilor!
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

desprecopii spune:
Ingrid: cred ca in cazul Ungariei nu se poate face comparatie cu cazul Romaniei.
Nu este vorba despre romanii din afara granitelor ci cei care au plecat spre alte zari. Adica nici Romania nu permite votul romanilor din Bucovina de Nord - dar nu despre asta vorbim. Este vorba despre cetatenii care au pasaport ROMANESC.
Vrei sa spui ca Ungaria si Grecia nu acorda drept de vot cetatenilor sai pe motive de locatie?????
Dreptul la vot al unui cetatean - este garantat de constitutie. Sincer, cred si sper ca faci o confuzie.
Iar despre faptul ca tu consideri propozitia mea despre a cui e Romania ceva paradoxal fain si atat - e trist. E limpede ca nu esti de acord cu afirmatia mea. Ma rog... e dreptul tau desigur.
Nu m-ar mira sa aud ca daca nu mai avem dreptul la vot pentru am parasit Romania, sa ni se ia si proprietatile de pe acolo - ce naiba mai au nevoie diasporezii astia de case si terenuri pe aici. Exact cum au facut comunistii la nationalizare.
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Ingrid S spune:
Mirela, exagerezi si nu imi plac exagerarile. Sa nu sarim la alte chestiuni, cum ar fi proprietatea.
Isi mai aduce aminte careva de votul de la europarlamentare, cand s-a demonstrat furtul? Vreau sa stiu cati au fost condamati pentru votul multiplu? Ei bine, la ultimele alegeri a fost aceeasi tactica si o sa auzim de condamnati cand va zbura un porc din proprie initiativa.
E dreptul meu sa am pareri despre cei plecati, la fel cum si ei au pareri despre noi, cei din tara. Si nu tocmai bune desigur, vezi subiectele in cauza.
Ungaria nu permite votul maghiarilor din strainatate. Erau discutii pe aceasta tema, chiar in ianuarie anul acesta, dar nu cred ca s-au solutionat.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Lali spune:
Ingrid S s-au furat voturi la toate alegerile din ultimii cel putin 10 ani. De catre toti, pe apucate. Desigur multi spun ca PDL a furat cel mai abitir. Posibil si probabil. Chiar si Ponta a recunoscut ca si ei au furat, insa mai putin.
Ideea este ca nici un partid aflat la putere (iar in ultimii 8 ani au fost toti, pe rand) nu a luat masuri de a aplica legea si a pedepsi cazurile de furt reclamate. Nu am auzit sa faca nimeni puscarie, desi legea prevede si asta. De refacut si inasprit legea, nici vorba. Din pacate toti spera ca data viitoare vor reusi sa fure mai mult/mai bine.

desprecopii spune:
Ingrid, cred ca am sa spun ceva ce nu e politic sa spun: daca s-a votat dublu, triplu, n-plu - am o convingere personala ca cei care au facut asta NU au fost diasporezii.
Nu pot sa imi imaginez ca ar fi usor sa o convingi pe Conchita () cu niste brichete si un pix, sa voteze cu PDL-ul.
Parerea mea este ca mai greu cumperi niste diasporezi - cu caciuli, telefoane mobile (parca asta dadea dl Vanghelie), galeti de plastic, saci de faina, cartofi, mici si bere, etc...
Eu sunt de parere ca, intr-o Romanie a prezentului, ar trebui votat electronic, cu IP unic si ID unic.
Dar, inca o data, e dreptul fiecarui cetatean roman cu pasaport valabil sa voteze - fie ca locuieste in Urlati fie in Nairobi.
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

marius spune:
citat din mesajul lui desprecopii Eu sunt de parere ca, intr-o Romanie a prezentului, ar trebui votat electronic, cu IP unic si ID unic. Dar, inca o data, e dreptul fiecarui cetatean roman cu pasaport valabil sa voteze - fie ca locuieste in Urlati fie in Nairobi. ![]() ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
Interesanta idee. Tehnic ar trebui analizata,dezvoltata - insa ideea in sine mi se pare destul de ....interesanta si de perspectiva.
ID-CNP-IP - server on line - real time - autorizare - hmmmm nu ar fi chiar asa de neconceput.
Chiar interesanta ideea.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa

desprecopii spune:
Marius, in Olanda se voteaza asa - la statiile speciale de vot - cred ca sunt cam 80%.
Vii cu un numar unic, primit cu cateva zile inainte acasa, si intri in cabina unde ai un panou de comanda si votezi. Trebuie sa fii atent sa apesi pe butonul corect .

Ingrid S spune:
Nici n-am spus ca au votat multiplu diasporezii. Dimpotriva, tocmai faptul ca n-au votat a facut posibil furtul (vezi ex. meu cu SUA). In Franta a fost ceva de groaza...nenea Baconschi ar avea "multiple" explicatii de dat, dar vezi ca nu-i posibil intr-un guvern unde se apara hotii.
Vot electronic? Pana nu ne educam noi ca natie sa nu mai furam, nici n-as aminti aceasta posibilitate.
Nu pot sa imi imaginez ca ar fi usor sa o convingi pe Conchita () cu niste brichete si un pix, sa voteze cu PDL-ul. |
Ai senzatia ca romanii din strainatate sunt aidoma Conchitei, toti pana la unul? Glumesti, sper. Si cine e Conchita in tara, n-a luat pachete inghesuite intr-o galeata.
Ingrid S si Diana
Vauvenargues

Lali spune:
Mie minunea asta cu voturile din diaspora care au facut diferenta in alegeri mi se pare lipsita de logica. S-a intamplat ca diaspora sa fie fief-ul electoral al lui Basescu. La fel cu Clujul si alte judete din tara. Cu ei ce facem ? Cum le punem pumnul in gura ?Oricare 10.000 de voturi au facut diferenta: de la cucuietii din deal sau din diaspora, din Bucuresti sau amestecate.
Nici mie nu-mi convine ca eu gandesc si votez, altii nu gandesc dar voteaza. Eu platesc impozite mai mari ca altii si votul meu e tot unul. Etc, etc. Dar asta nu-i un motiv pentru ca drepturile cetatenilor romani sa fie conditionate financiar.
Dar domnul Crin s-a gandit ca, de exemplu diaspora are si colegii electorale. Acestea cum le mai calculeaza ? Pe ce criterii, tot asa, banii jos, ochii la usa ?