Calendarul gradinarului vesel (18)
Raspunsuri - Pagina 8
lbelciug spune:
Gabriela, f frumos, abia astept sa vad pozele cu lalele! Nu fii necajita cu ele, nici ale mele nu au bobosi inca. Apropo, am inteles ca tu vrei sa-ti faci o pergola, poti te rog sa-mi arati o poza cu modelul ales? Multumesc.
Si mie imi plac mult magnoliile, le privesc in fiecare seara pe draperii si pe tablourile din dormitorul nostru.
Ioana, m-am indrogostit de gradina ta, e atat de frumoasa, mare si bine ingrijita. La ce distanta de casa ta este, puteti ramane si peste noapte acolo? Ce tare David cu soparla! Si Matei al meu pune mana fara teama pe tot soiul de gandaci; il mai atentionez cate o data, dar oare e bine asa?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
ioanaiub spune:
Liviana, gradina noastra nu e departe, e la vreo 5-6 km. noi initial am vrut sa ne construim o casa acolo, inca n-am abandonat ideea dar e mai complicat fiind in extravilan, deci ne trebuie o groaza de aprobari. deocamdata nu avem unde sa stam acolo peste noapte, poate ne vom face o cabanuta, sa o folosim pe timp de vara
eu ii las pe copii sa umble cu tot felul de "goange" poate pentru ca mie nu mi-e frica sau scarba de ele ... chiar m-am distrat sambata ca se speriau de bondari dar cu soparla sau alte rame si viermi gasiti prin pamant nu aveau nici o treaba. david achiar a vrut sa duca soparla la gradinita, noroc ca a evadat . ma gandesc ca n-are de ce sa fie rau ca-i las asa, ma bucur ca nu sunt fricosi
leeloo2004 spune:
Liviana, da, am dat deja comanda pentru pergola, mesterul mi-a promis ca va fi gata montata pana de Paste, ramane sa vad in ce masura se tine de cuvant... Din pacate nu am niciun desen - nu mi-a facut mesterul. Bine, pergola ii spun eu, ca ea de fapt este o terasa acoperita cu tigla, ca pe casa, dar terasa este facuta din lemn (adica structura din lemn, acoperis din scandura izolat si tigla de beton deasupra). Am sa pun o poza dupa ce este gata.
Uite, am gasit pe net o poza a unei terase de felul asta, ca sa-ti faci o idee:
http://g.imagehost.org/view/0941/DSC0014
Valentina, imi pare rau, nu am retinut ca ai lacramioare...Oricum, acum am 15 bucati de plantat si astea stiu si eu ca se intind mult... Cu magnolia - ce sa-ti zic, si mie imi plac tare mult - doar ca eu tocmai imi luasem 2 de la brico (la fel de mari ca asta pe care mi-a luat-o soacra-mea cadou de Paste) si pe alea le-am plantat deja. Acum trebuie sa ma gandesc unde o plasez pe a 3-a...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
lbelciug spune:
E f frumoasa terasa, Gabriela, sa ne-o arati cand va fi gata!Ceilalti bulbi nu se inmultesc la fel de mult? de ex cei de lalele.
ioanaiub spune:
bulbii de lalele se inmultesc si ei ... un bulb de lalea face cativa pui pe langa el. bulbii mici nu prea infloresc in primul an, doar dupa ce mai cresc si ating un anumit "calibru" ... de aceea daca vrei sa inmultesti lalelele e bine sa scoti bulbii dupa ce s-au uscat frunzele si sa-i desparti. in toamna ii plantezi iar. daca nu ii se indesesc prea tare si cu timpul nu mai infloresc
leeloo2004 spune:
Am observat si eu la cei cativa bulbi de lalele pusi in toamna lui 2009 - anul asta le-au dat mai multe frunze, unele au boboci mici, deci posibil sa infloreasca si ei. Doar ca am avut si niste bulbi de lalele batute, o splendoare - faceau cite 2-3 flori pe aceeasi tija (cam ca unele narcise) care anul asta nu au mai aparut, sau cel putin eu nu i-am vazut. Astept acum sa creasca si sa infloreasca lalelele si sa vad ce si cum...
Ieri am plantat lacramioarele si arbustii fructiferi - cei din urma sper sa se prinda ca unii mi se pareau fara muguri...
Poze
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Mada spune:
buna fetele,
am si eu cateva intrebari noi ne facem o casuta, suntem la semirosu, avem curtea maricica zic eu, 725 mp.
problema mea e alta, inca mai avem nisip in curte(tencuim pe exterior) si curtea nu e amenajata, avem niste pamant scos din gaura pt fosa, ar mai trebui zicem noi vreo 2 masini de pamant sa nielam cat de cat curtea.
asta se va intampla in aprox 1 luna.
Intrebarea mea este mai pot planta ceva atunci? nu e cam tarziu sa ne bucuram de ceva roade, de orice fel.
as fi vrut zmeura, macar, pomi fructiferi, macar plantati.
Ilinca si Rares
lbelciug spune:
Mada, eu zic sa te limitezi doar la pomi acum, daca peste o luna incarci cu pamant peste tot. In caz ca pui si altceva, intr-o luna nu stiu daca de ex ceapa va apuca sa creasca cat s-o si scoti din pamant. Exista riscul ca semintele plantate sau chiar stolonii sa fii acoperiti prea mult cu pamant sau chiar sa fie calcati in timpul nivelarii.
In ce localitate din IF esti?
MadalinaM spune:
Azi am multime de intrebari pe la diferite rubrici!
Anul asta vreau sa stropesc rosiile cu "ceva" contra manei. "Ceva" usor. Am vazut la cineva, mai demult, stropit cu zeama bordeleza. E nociva rau? cum procedez? stropesc imediat dupa o ploaie sau preventiv 1data/luna? 1data/2sapt?
Ioana, tu cred ca ai cea mai mare experienta in domeniu, ce zici?
leeloo2004 spune:
Mada, eu nici pomi nu as pune acum...oricum au intrat deja in vegetatie si din cate stiu eu nu se mai recomanda plantarea lor, dar poti sa astepti pana in toamna si atunci poti planta sigur pomi fructiferi. In rest, dupa ce puneti pamant si nivelati, mai poti pune capsuni - eu anul trecut am luat din hornbach si aveau deja si flori si au si rodit in aceeasi vara - e drept ca nu foarte mult, dar am mancat capsuni de la noi din curte!
Vecinul meu din dreapta, care isi construieste inca casa si nu a terminat inca, a plantat in primavara trecuta pomi fructiferi. Acum, in primavara asta, a adus pamant si a ridicat nivelul curtii zic eu, cam cu 30-50 cm. Evident ca cel mai rau este pentru pomi - punctul de alotire trebuie sa fie neaparat desupra pamintului si va dati seama pe unde este acum... Am vazut ca a sapat niste gropi la radacina fiecarui pom, astfel incat sa descopere punctul de altoire, dar se vede urat, nu mai zic ca acum pomii par "scunzi"...
Poze
Gradina mea
John D. Rockefeller, Jr.