Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (110)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giorgia23 spune:

Am vazut si eu pozele de la intalnirea fetelor...f.frumoase mamicile iar delfinasii adorabili

Paula tu in fiecare zi ma binedispui cu postarile tale...de abia astept sa/l vad pe Raul cu casca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Neata! La noi ca de obicei, treziri, foieli. cam asa a fost programul: culcat la 8, trezit la 9, la 10, la 11, la 1 noaptea, la 3, la 3 juma, 4 (aici i-am dat Lp si l-am luat cu mine, ca nu mai puteam), dar a papat putin , si nu avea chef de somn, a mai povestit pana la 5, cand i-am mai dat ceva Lp (ramas de la 4) si cand am auzit ca incepe cu "te-tiu", adica povestile lui, i-am indesat suzi in gura si a dormit, pana la 9. adica am avut si eu 4 ore de somn...

Ce tare vecina lui Alice, cu un ou.

Eladea, atunci fac si eu papanicolau la 2 luni dupa menstruatie, numai ca inca nu e nicicum. am avut o data timp de o luna, apoi 2 luni pauza, apoi o zi... iau acum Desorelle, asa ca astept sa treaca o luna intreaga de anti, sa vedem ce se regleaza pe acolo...

Bumblebee, felicitari pt dintisorul nr6!!! imediat il ajungeti pe Vlad! si cand ma gandesc ce avantaj avea Vlad la dintoci!

La multi ani gogosica Antonica, papusa Larisa, scumpicul Filip, dragul Theo, energicul Raul, Mihai si Florentin! Sa cresteti mari si sanatosi!!!

Racusor, cred ca nu mai ai timp de nimic... draga de tine! cu trezitul noaptea, nu am nici un sfat, sunt in aceeasi oala.

Nici eu nu stiu cine e mamica blonda de la intalnirea fetelor, si nu imi iesea socoteala cand zicea Bambo ca au fost 4 flacai pt Michelle, imi ieseau doar 3 la numarat...

Catalina, nu cred ca Diana a vrut sa atace pe cineva , direct sau indirect, prin articolul ei, sau sa acuze pe cineva de comoditate. Ulterior, oricum, si-a cerut scuze daca a suparat pe cineva. Asa ca nu mi se pare atat de mare tragedia si gestul ei, nu cred ca a gresit cu nimic. Ca de acolo mesajele si intepaturile au curs garla, asta e altceva. Si da, au fost multe mesaje de genul "incetati", "nu va mai certati", pt ca nu e placut sa vezi astfel de intepaturi intr-o gasca de mamici faine, care nu au mai avut de-a face cu astfel de reactii pana acum. Si pt ca asa stim noi( astea cu batista de rezerva) sa reactionam, asa mai moale, fara alte adresari personale. Si iti trimit -icei si -icele, pt ca vreau, si nu pt a arata ceva!



Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Citat:
citat din mesajul lui bumblebee

Maria Antonia de Giorgia23
Larisa Ioana de Ochidut
Filip de Eladea2005
Theodor Mihai de Roxana_Theo

Raul Ionut paula_m
Mihai de kittyescu

Florentin Andrei de Florentina_C


Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010

Luna 8


La Multi Aniiiii
...pe Raul il trag de urechi dupa-amiaza


Matei - luna a 9-a 08.07.2010

" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi


Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Rodi, mereu esti gand la gand cu mine!



Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Citat:
citat din mesajul lui katalina

ufff, sunt pe fuga ,profit ca doarme Victo sa raspuns Oanei
-eu cu Ana am procedat asa: am ales scaunul, am trimis mail Anei, mi-a facut calculul+comisionul, am facut plata in contul ei din RO, dupa care mi-a trimis colet acasa,platit transport 10 lei/kg.deci am platit inainte


Catalina&Victor (17 aug 2010)&Roby&Cata


10X

Citat:
citat din mesajul lui eladea2005

fetele interesate - am vorbit cu Ana, pb e ca i-au expirat cardurile si trebuie sa vina in tara ca sa isi faca altele...de aceea foloseste acum paypal. dar mi-a spus ca va trimite colet la o prietena de-a ei din Arad, ramburs...cel putin asa am inteles eu...

LA MULTE LUNITE PUIUTI IUBITI, SARBATORITI ASTAZI!

*********************************************************
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)

*********************************************************
ERIC SI FILIP - POZE RECENTE

Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...

BLOG DE PICI...



intre timp a vb si Marius cu ea si ne-am lamurit...pana la scaunele de masina invat sa utilizez si paypal-ul

plec la banca, azi avem o zi usoara...tati e acasa in concediu

Citat:
citat din mesajul lui Victo

acu nu vreau sa ma bata careva..da sa stiti ca mihaita a inceput sa adoarma singurel. si ziua. nu mai e bebelus sa adoarma la mami la san . il pun in patut, nici suzi nu ii dau mereu, ii zica sa faca nani nanai si plec. dc plange rau rau, ma intorc. de regula in 2 minute e adormit.

dar asta f. recent
pana acum il mai adormeam asa- cu o mana il mangaiam pe capsor si imi puneam buzele pe fruntea lui.- cd era sus nivelul la patut. acum nu as mai ajunge.

Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)




bravo, bravo!

Paula ai comandat casca? e musai la voi....


Matei - luna a 9-a 08.07.2010

" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi


Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Pt ca nu pot pune link am sa dau un copy-paste.

Febra - linia de aparare a corpului impotriva bolii.

www.amazon.co.uk/gp/product/0345342763/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8& tag=adellero-21& linkCode=as2& camp=1634& creative=19450& creativeASIN=0345342763" target="_blank">How to raise a healthy child in spite of your doctor scrisa de un pediatru american Robert S. Mendhelsohn.



O consult de fiecare data cand apar ceva semne de boala si de multe ori ma linisteste, imi reda increderea de a nu lua decizii pripite si a sari imediat la medicamente; “ma sustine” in deciziile pe care le iau cumva “impotriva curentului” si imi da curaj in discutiile cu doctorii.

Si cel mai important este probabil ca imi reda increderea in capacitatile naturale de insanatosire ale corpului uman.

Initial articolul acesta se dorea o simpla recenzie a cartii. L-am modificat de nu stiu cate ori. Orice as fi scris parca tot nu reuseam sa redau in mod echilibrat spiritul cartii. Pana la urma am hotarat ca e mai bine sa iau mai intai un capitol din carte si sa traduc o parte din el, si abia apoi intr-un articol separat sa mai comentez asupra cartii in sine.

O sa spicuiesc esentialul din capitolul care trateaza problema febrei. De ce febra? Pentru ca mie mi-a schimbat fundamental modul in care privesc febra. De la dusmanie si panica am ajuns aproape prieteni.

De aici incolo cea mai mare parte a textului este traducere din carte.

Febra: linia de aparare a corpului impotriva bolii
Mai intai face o introducere in care explica de ce suntem cu totii atat de speriati de febra.

Va ingrijorati cand copilul dvs are febra si imediat dati telefon doctorului? Multi parinti procedeaza astfel pentru ca medicii si asistentele i-au facut sa creada ca orice tip de febra este periculoasa. Doctorii de asemenea intaresc parerea gresita ca marimea temparaturii este o masura a cat de bolnav este copilul. De aceea febra este simptomul care detemina aproximativ 30% din vizitele la pediatru.

Cand sunati pediatrul ca sa ii spuneti ca este bolnav copilul, aproape invariabil prima intrebare este: “I-ati luat temperatura?” Orice ati raspunde, ca e 38 sau 40 este foarte probabil sa va spuna sa ii dati o aspirina si sa il duceti la cabinet. Acest ritual este aproape universal printre pediatri. Suspectez chiar ca unii repeta mecanic acest lucru si ar oferi acelasi sfat chiar daca ii spui ca temperatura este 43.

Nota mea: Cartea e mai veche (a fost scrisa in anii 80). Intre timp aspirina a cazut in dizgratie in vest (cam toti doctorii stiu ca aspirina poate duce la mari efecte adverse si nu o mai recomanda). Insa aspirina a fost inlocuita cu alte medicamente si esenta cartii nu se schimba. Dovedeste chiar ca Dr. Mendhelson avea dreptate atunci cand inota “impotriva curentului” legat de aspirina. Din pacate in Romania aspirina este inca privita de multi ca pilula buna la toate.

Revin la ce scrie Dr. Mendhelson:

Ce ma deruteaza este ca doctorii pun intrebari gresite si ofera sfaturi gresite. Faptul ca temperatura este prima lor grija implica ca febra in sine este periculoasa. Iar atunci cand va prescrie aspirina, dvs trageti in mod inevitabil concluzia ca este necesar sa dati copilului medicamente si sa reduceti febra.

#536;arada continua cand ajungeti la cabinet. In cele mai multe cabinete primul lucru pe care asistenta il face este sa ia temperatura si sa o noteze. In principiu nu este nimic rau in asta. Temperatura este un indiciu care poate fi important pus in corelatie cu tot ce mai afla doctorul in timpul consultului. Problema este ca febrei i se da o importanta cu mult mai mare. Cand doctorul va examineaza in cele din urma se uita pe notite afiseaza o mina ingrijorata si spune grav: “Hmmm, 39, ar fi bine sa facem ceva in privinta asta”

Totul este “nonsense, misleading nosense”. Prezenta febrei in sine nu inseamna ca trebuie facut ceva. Daca NU sunt simptome aditionale precum apatie extrema, comportament anormal, dificultati de respiratie sau alte simptome care ar putea indica o boala grava precum difterie sau meningita, doctorul ar trebui sa va spuna ca nu este nimic de care sa va ingrijorati si sa va trimita acasa.

In acest context in care doctorii se arata atat de preocupati de febra, nu este de mirare ca marea majoritate a parintilor sunt foarte ingrijorati atunci cand apare febra si ca ingrijorarea lor creste cu cu fiecare grad. Rareori insa aceasta ingrijorarea este justificata. O sa fiti scutiti de multe griji iar copilul dvs va evita multe teste si medicamente potential periculoase daca retineti cateva fapte clare despre febra. Acestea sunt adevaruri pe care orice doctor ar trebui sa le stie, dar pe care cei mai multi nu vi le spun.

Acum urmeaza acea serie de fapte, adevaruri. La fiecare din ele vine cu argumente si le discuta pe toate fetele. Eu NU o am tradus toata argumentatia din lipsa de spatiu, cel mult una, doua idei care ajute la o minima intelegere. Uneori am facut eu un rezumat. Retineti asadar ca aceasta parte e mult mai lunga in carte si este explicat totul foarte clar si argumentat.

Faptul 1. Temperatura de 37 de grade nu este temperatura “normala” pentru toata lumea
37 de grade este doar o medie statistica. Si mai ales la copii “normalul” poate varia destul de mult, de la 36 la 37.4 grade. Foarte putini copii sanatosi au temperaturi de fix 37. Mai mult chiar, temperatura poate varia semnificativ in timpul zilei. Dupa amiaza poate fi cu pana la un grad mai ridicata decat dimineata.

Faptul 2. Sunt multe alte motive care pot duce la cresterea temperaturii fara a fi vorba de o boala
Spre exemplu poate creste in atunci cand digera o masa “mai grea”, la adolescenti poate creste in timpul ovulatiei, etc

Faptul 3. Febra de care trebuie sa va temeti provine de obicei de la o cauza evidenta
Este vorba despre intoxicari (cu otrava, chimicale) sau insolatii (de la soare sau stat prea mult in sauna etc). In aceste cazuri trebuie sa mergeti imediat la urgenta.

Faptul 4. Diferite metode de a lua temperatura vor produce rezulate diferite (rectal, subrat, oral)

Faptul 5. Fac o exceptie la nou-nascuti atunci cand va sfatuiesc sa nu faceti nimic impotriva febrei
Daca bebelusul are pana in 2 luni este mai bine sa mergeti imediat la doctor pentru ca s-ar putea sa aiba infectii aparute in timpul sarcinii sau in timpul nasterii.

Faptul 6. Nu treceti cu vederea “supra-imbracarea” ca o posibila cauza a febrei
Parintii sunt adesea prea preocupati sa isi tina bebelusii calzi. Pun pe copil strat dupa strat de haine si paturici, uitand ca bebelusii nu pot sa dea la o parte straturile in plus atunci cand caldura devine de nesuportat. Astfel temperatura se poate ridica. Daca copilul are temperatura, poate insotita de frisoane, si dvs reactionati prin a mai pune o patura pe el, pur si simplu fortati temperatura sa cresca si mai mult. O regula simpla, pe care o sugerez tuturor pacientilor mei, este sa tineti copilul imbracat cu tot atatea straturi cate aveti si dvs.

Faptul 7. Cele mai multe ori febra este cauzata de infectii virale sau bacteriale pe care mecanismele proprii de aparare ale corpului le vor invinge fara ajutor din partea medicamentelor
Racelile obisnuite si gripele sunt cele mai comune cauze pentru temperatura, la copiii de toate varstele. Pot produce febra de pana la 40.5 grade insa chiar si la acel nivel nu sunt motiv de panica. Singurul risc este deshidratarea care poate rezulta de la alte simptome prezente cum ar fi transpiratie excesiva, respiratie rapida, tuse, curgerea nasului, varsaturi sau diaree. Puteti preveni deshidratarea asigurandu-va ca bea suficiente lichide.

De cele mai multe ori veti putea identifica febra produsa de infectii virale sau bacteriene prin simptomele tipice ce o acompaniaza: tuse usoara, nas infundat sau “curgator”, ochi aposi etc. Nu este nevoie sa chemati doctorul sau sa ii dati medicamente daca nu exista si alte simptome, pentru ca nu va poate prescrie nimic care sa vindece o infectie virala sau sa invinga o infectie bacteriana mai eficient decat o va face mecanismul de aparare al organismului. Medicamentele prescrise pentru a usura disconfrotul pot interfera cu eforturile organismului de a se vindeca singur, din motive pe care le voi explica in alt capitol. Antibioticele ar putea scurta durata unei infectii bacteriene insa riscurile depasesc beneficiile.

Faptul 8. Nu exista nici o legatura consistenta intre marimea temperaturii si severitatea bolii
Unele boli obisnuite produc temperaturi foarte mari la unii copii (spre exemplu pojarul de o zi) pe cand alte boli mai grave s-ar putea sa nu se manifeste cu febra. Nu este nevoie sa va panicati chiar si la 40.5 grade decat daca sunt prezente si alte simptome precum varsaturi sau dificultati respiratorii.

Mai important pentru a determina daca o febra este rezultatul unei infectii usoare precum raceala sau a uneia grave precum meningita, sunt aspectul, comportamentul si atutudinea generala a copilului. Acestia sunt factori pe care dvs ii puteti judeca mai bine decat medicul pentru ca dvs sunteti expertul in ceea ce priveste aspectul si comportamentul copilului. Daca este apatic si confuz sau afiseaza un alt comportament foarte anormal, sunati la doctor daca aceste simptomele persista una, doua zile. Pe de alta parte daca este activ, se joaca si se comporta normal atunci nu va temeti ca boala este grava.

Faptul 9. Febra netratata produsa de infectii virale sau bateriene nu creste la nesfasit si nu va depasi 40.5 grade

Doctorii va fac un mare deserviciu dvs si copilului atunci cand va prescriu medicamente care sa reduca febra. Ei nu va spun ca reducerea temperaturii nu ajuta la insanatosire si nici faptul ca organismul are un mecanism (ne-explicat in totalitate) prin care febra determinata de infectie nu va atinge 41 de grade.

Numai in caz de insolatie, intoxicatie sau alta cauza externa este mecanismul organismului coplesit si nu va functiona. In aceste cazuri febra va putea atinge si depasi 41 de grade. Doctorii stiu acest lucru dar cei mai multi se comporta ca si cum nu ar sti. Cred ca sunt motivati de dorinta de a va face pe dvs, parintii, sa credeti ca a facut ceva pentru a va ajuta copilul. In plus se simt obligati sa intervina atunci cand au ocazia, ezitand sa adminta ca sunt boli pe care nu le pot trata eficient.

In afara de boli terminale, a spus doctorul vreodata: “Nu pot face nimic”?

Faptul 10. Masurile care reduc temperatura precum medicamentele sau udatul corpului cu buretele nu numai ca nu sunt necesare, dar sunt chiar contraproductive.

Daca copilul dvs capata o infectie, febra este o binecuvantare, nu un blestem. Apare datorita eliberarii spontane de pirogen, care duce la cresterea temperaturii corpului. Este mecanismul natural de aparare al organismului. Prezenta febrei va spune ca mecanismul de vindecare a “pornit la viteza maxima”.

Apoi explica mai in detaliu ce mecanisme se declanseaza in corp si cum ajuta acestea la vindecare (am sarit partea asta).

Daca aveti o febra datorita infectiei rezistati tentatiei de a folosi medicamente sau buretele ca sa o reduceti. Lasati febra sa isi urmeze cursul. Daca fireasca grija parinteasca va impinge sa faceti totusi ceva pentru a-i reduce copilului discomfortul, atunci udati-l cu buretele cu apa calduta sau dati-i o tableta ce contine paracetamol. Nu faceti nimic altceva decat daca febra persista mai mult de trei zile, sau apar alte simptome, sau copilul arata foarte bolnav. In acest caz mergeti la doctor.

Vreau sa subliniez ca reducerea febrei s-ar putea sa il faca pe copil sa se simta mai confortabil, insa s-ar putea de asemenea sa interfereze cu procesul natural de vindecare. Singurul motiv pentru care discut aceste metode de reducere a febrei este probabilitatea ca unii parinti sa nu reziste sa nu o faca. Daca o faceti, folosirea buretelui cu apa calduta este preferabila medicamenteleor datorita riscurilor asociate cu aspirina sau paracetamolul. In ciuda folosirii curente acestea sunt departe de a fi inofensive.

Urmeaza explicatiile riscurilor celor doua medicamente.

Faptul 11. Febra produsa de infectii virale sau bacteriale nu afecteaza creierul si nu produce vreo alta trauma fizica permanenta

Frica de febra prea mare provine in principal de la credinta foarte raspandita ca traume permanente (fizice sau asupra creierului) pot rezulta daca permitem ca febra copilului sa ajunga “prea mare”. Daca acest lucru ar fi adevarat, ar justifica orice nivel de panica din partea parintilor.

Daca aveti aceasta teama, lasati deoparte orice v-a facut sa credeti despre febra de catre doctor, parinti, bunici sau chiar acel “friendly medical expert” care va este vecin si va da sfaturi la cafeaua de dimineata. Raceala, gripa sau orice alta infectie nu va duce la temperaturi mai mari de 41 de grade, si sub acel nivel febra nu va provoca nici un fel de traume permanente.

Faptul 12. Febra mare nu produce convulsii. Convulsiile apar atunci cand febra creste foarte repede
Ei bine acesta e un subiect mai lung. Rezum ideile principale nu mai este o traducere mot-a-mot.

Pe buna drepatate este infricisator atunci cand vand vezi un copil in convulsii si este greu de crezut ca rareori este ceva grav. Convulsiile apar de asemenea relativ rar (la 4% din copii). Nu exista nici o dovada ca acei copii care au convulsii raman cu vreun fel de trauma. De asemenea nu exista dovezi convingatoare ca prezenta convulsiilor in copilarie duce la epilepsie mai tarziu.

Explica apoi ca incercarea de a preveni convulsille pe moment vin de obicei prea tarziu. Convulsia nu e legata de un nivel al temperaturii ci de rapiditatea cu care ajunge la acel nivel. Pana sa iti dai seama ca temperatura creste prea repede momentul critic a trecut deja.

Apoi dezbate pe larg faptul ca multi doctori prescriu tratamente pe termen lung pentru a preveni convulsiile in viitor (asta se invata la scoala de medicina). Discuta riscurile si efectele adverse ale acelor tratamente si explica de ce el a renuntat la astfel de tratamente considerand ca pot face mai mult rau decat bine.

Repet, toate cele 12 puncte de mai sus sunt bine explicate, unele pe mai multe pagini. La sfarsitul capitolului este un rezumat cu sfaturile sale legate de febra pe care il redau in totalitate. Este un rezumat foarte util pe care il pot citi in 2 minute cand am nevoie.

Dr. Mendelsohn’s quick reference guide to fever
Febra este un simptom obisnuit la copii si nu indica o boala grava decat daca este insotita de schimbari majore in aspect si comportament sau alte simptome importante precum dificultati de respiratie sau lesin. Marimea febrei nu este o masura a gravitatii bolii. Febra provocata de infectii nu va atinge un nivel care poate duce la traume permanente asupra copilului. Febra de obicei nu necesita tratament, cu exceptia recomandarilor de mai jos. Febra este modul natural de lupta al corpului impotriva infectiilor si trebuie lasata sa isi urmeze cursul fara a interveni cu medicamente sau alt tratament al carui scop este sa scada temperatura.

1. Daca bebelusul are mai putin de 2 luni si temperatura sa trece de 37.7 sunati la doctor. Febra ar putea fi simptomul unei infectii ce isi are originea in timpul sarcinii sau la nastere. Febra e atat de neobisnuita la nou nascuti incat, din prudenta si pentru linistea dvs, merita o vizita la doctor chiar daca se va dovedi inutila.

2. La copiii mai mari nu este necesar sa sunati la doctor decat daca febra nu scade in trei zile sau daca este insotita de alte simptome precum: varsaturi, probleme de respiratie, tuse repetata ce dureaza mai multe zile sau alte simptome semnificative ce nu sunt asociate de obicei cu raceala obisnuita. De asemenea mergeti la doctor daca copilul afiseaza apatie permanenta, iritabiitate sau orice alt comportament sau semn care indica ca este grav bolnav.

3. Sunati doctorul, indiferent de temperatura, atunci cand copilul respira greu, vomita repetat sau daca are febra insotita de spasme sau alte miscari ciudate, sau daca sunteti ingrijorat de alte elemente din comportamentul si aspectul general al copilului.

4. Daca copilul are frisoane in timpul febrei nu reactionati punand si mai multe paturi pe el. Asta nu va face decat sa ii creasca temperatura si mai repede; frisoanele nu sunt de speriat, sunt pur si simplu o reactie normala a organismului. Frisoanele nu inseamna ca ii este frig copilului ci sunt parte a mecanismului prin care corpul se adapteaza la temperaturi mai mari.

5. Incurajati-va copilul sa se odihneasca insa nu faceti mare caz din asta. Nu exista nici un motiv medical sa il tineti la pat sau chiar sa il tineti in casa daca afara este o vreme rezonabila. Aerul curat si activitati moderate ii pot imbunatati starea de bine, si in nici un caz nu ii vor inrautati boala. Ar trebui totusi sa il descurajati sa participe la activitati sportive intense.

6. Daca aveti vreun motiv sa credeti ca febra este cauzata de altceva decat o infectie, precum supraincalzire (insolatie, sauna) sau prin intoxicare (otrava, chimicale), mergeti imediat cu copilul la urgenta.

7. Ignorati zicala “feed a cold and starve a fever” (n.r. noi avem oare o asemenea zicala?). Nutritia este importanta in procesul de vindecare. Daca copilul accepta ar trebui sa ii dati mancare atat cand e racit cat si cand are febra. Ambele stari afecteaza rezervele de proteine, grasimi si carbohidrati si ar trebui inlocuite. Daca copilul nu vrea sa manance, dati-i lichide precum sucurile de fructe care au o anumita valoare calorica.

8. Febra si alte simptome asociate in mod obisnuit cu ea pot provoca o pierdere semnificativa de lichide. Acest lucru poate duce la deshidratare, dar puteti sa o preveniti asigurandu-va ca bea multe lichide. Sucul de fructe este bun insa daca il respinge orice alt lichid este bun. Totul este sa consume aproximativ 220 mg pe ora.


crispro - hai sa o lasam asa...oricum nu cred ca vom ajunge la aceeasi concluzie vis a vis de acest subiect. Si oricum am postat nu pentru a castiga titlul Miss Popularitate sau a ma justifica ci pt ca multe retine au fost deranjate. A fost un soi de "esplicatie". Te pup si eu .





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

catalina, esti tauroaica? parca il vad pe taicamiu cand ne certa si o tinea asa langa 3 zile :)) isi mai amintea ne mai certa putin :)
si pe mine m-a deranjat ca v-ati intepat, desi sunt mai noua si va cunosc pe amandoua in aceeasi masura, adica aproape deloc. sunt insa de parere ca ceva bun a iesit din toata discutia, pana la urma s-au adus argumente pro si contra olita, si probabil pe unele fete chiar le-a ajutat.
sunt de acord cu tine ca vrei sa iti spui parerea, chiar daca deranjeaza, pt ca si eu de multe ori am suparat lume spunand ce cred.

va ofer si aici placinta:))

mara
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Nu. Sunt leu .
Eu nu cert pe nimeni si de obicei evit sa raspund la nervi pt ca sunt extrem de impulsiva. Asa ca mai bine respir, astept sa ma calmez si raspund dupa. Ceva mai calm :))

Iar cu placinta ne-am cam dat noi seama ca doar ne amagesti dupa care ne dai teapa si dispari in lumea mare cand e sa o scoti de la cuptor.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaBuc spune:

CATALINA, interesant articol.


Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

:)) m-ai prins.

in alta ordine de idei, azi iar suntem singure toata ziua. dimineatza n-am apucat sa fac nimic. pana la 10 jumate am stat cu mara, apoi dupa ce a adormit ea, l-am pregatit pe marius de plecare. zici ca am deja doi copii am baut cafeaua, am pus legumele la fiert si s-a trezit maimuta.

de cateva zile scoate niste sunete :)) nemaiauzite. ca pisicile asa cand scuipa

mara
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010)

Mergi la inceput