cum spal cuvertura traditionala

cum spal cuvertura traditionala | Autor: adra_bell

Link direct la acest mesaj

Am o cuvertura din lana, facuta la razboi de bunica mea. Cred ca si firele sunt vopsite tot traditional, sau unele dintre ele. Cuvertura e nefolosita dar sta de ani intregi in pod. As vrea sa o pun in uz, e foarte frumoasa, dar sa o spal inainte. Cum, cu ce, intreb ca sa nu fac vreo nefacuta, sunt experta in d-astea

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Fii atenta, ca daca e lucrata manual, s-ar putea ca si vopselurile sa fie naturale, si astea se pot decolora ! Eu am patit-o cu un covor tesut manual la o manastire din Neamt, am incercat sa-l curat intr-un capact si s-au intins culorile !

Ai putea sa-l bagi in cada, cu apa calduta spre rece si cu detergent pentru spalare manuala.

20+
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ai putea intreba la o curatatorie ecologica daca pot spala/curata acest tip de cuvertura, poate printr-o metoda "uscata".

pe vremea bunicilor noastre cred ca erau spalate de mana, in apa rece (poate chiar apa de ploaie, nu este atat de dura precum apa din fantana), cu sapun de casa. e important ca apa sa fie cat mai rece, sa nu intre lana la apa si sa nu iasa culorile. si stiu de la bunica mea ca punea otet in ultima apa de clatire, pentru fixarea si revigorarea culorilor.

ultima varianta ar fi sa vorbesti cu cineva care vinde cergi, paturi, etc. obiecte traditionale confectionate din lana (ex. Muzeul Satului sau la tarabutele cu obiecte artizanale), sa intrebi cum poti spala acea cuvertura.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

pe vremuri, in zona fagarasului erau niste "valtori", ca niste cuve din lemn, facute intr-un rau de munte (pe raul Lisa). foarte multi mergeau acolo si isi spalau covoare, paturi, cergi ... le spalau doar cu apa, in "valtorile" alea se invarteau ca in masina de spalat

nu stiu cum s-ar comporta cuvertura ta la spalat, poate sa iasa vopseaua din lana, sau poate sa "intre la apa" si ar fi pacat

Mergi la inceput