Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe! (66)
Raspunsuri - Pagina 20
xdidi spune:
lelu daca cel care te opereaza e bun chirurg , in laparoscopie atunci e ok, in majoritatea cazurilor se poate scoate cam tot laparoscopic, crede-ma asa am fost si eu asigurata la prima operatie ca nu se putea laparoscopic, dar uite ca a doua oara s-a putut si inca ffff bine...
eu l-am ales pe dr meu din x motive, am si eu piticii mei, in primul rand nu face fiv , in al doielea rand este chirurg fff bun in cancere uterine, si incaputl meu m-am gandit daca asta opereaza cancere bine , atunci nu cred ca n-ar opera endo bine si chestii micute , gen celule anormale...
eu zic sa te curete laparo de aderentele alea, sa-ti rezolvi hidrosalpinxul ala si apoi sa faci fiv, daca se prinde bebe dupa nu mai ai prb si nu mai stai cu teama ca daca se intampla ceva...plus ca daca faci laparo iti revi fff repede si poti incepe fiv-ul dupa primul ciclu.
ce sa zic sunt niste decizii grele pe care trebuie sa le iei, dar daca toate duc spre bebe ...capu sus si viteza inainte.
tu stai bine cu fsh-ul , al meu e dezastruos nici nu vreau sa ma gandesc de amh am eu, dr la care merg acum mi-a zis ca daca as vrea fiv , sa zic merci de un embrion, ca 2 ar fi o minune la fsh-ul meu...
poate te mai ajuta si fetele care s-au operat si au facut si fiv cu sfaturi. te puuup
lelu spune:
xdidi, i-ti multumesc, chiar i-mi faci liniste in ganduri ![]()
stiam eu ca o sa gasesc liniste aici 

trebuie sa gasesc un doctor bun in laparoscopie care sa ma faca bine,... cat se poate.
xdidi spune:
lelu draga mea oricum endo se tot reface, dar sunt fete care au ramas cu chisturi...asa ca curate curate suntem in luna cu laparo, zic eu....te cureti acolo sa fie organele la locul lor si sa poate tine o sarcina, am intele ca hidro e pacatos rau....deci daca ai,
il aranjezi si apoi faci fiv-ul nororcos![]()
dr la care merg acum mi-a zis ca in jur de 6 luni isi pastreaza locul normal organele afectate de endo, chiar daca nu mai faci endo tot acolo au tendinta de a reveni la forma anormala in care stateau in timp ce erau chisturi ....eu am depasit termenul, dar sunt impacata cu tot ce fac, am o calmitate de ma sochez si pe mine...nu stiu de unde imi vine atata liniste si detasare...dar as vrea sa va dau la toate cate o portie.
irina_d15 spune:
lelu, de ce esti asa convinsa ca ai hidrosalpinx. fata sefei mele a fost la eco si i-a zis ca are hidrosalpinx pe o trompa, apoi la un ecografist bun in buc i-a dat cu totul alt diagnostic. poate ca si la tine sunt aderente de la endo pe trompe. parerea mea e ca un medic bun ar incerca macar sa te opereze laparo si daca chiar nu se poate, operatia se poate transforma in una clasica, doar cu acordul tau.
si eu am facut laparo, dupa ce multi medici imi spusesera ca nu se poate decat clasic. ulterior, am aflat ca unii din ei nici nu au operat vreodata laparo, deci iti dai seama ce competenti...
lelu spune:
primul doctor care m-a operat laparoscopic, doar a vazut despre ce e vorba si a spus ca nu a putut face nimic....vroia o a doua operatie dupa 6 luni , operatie clasica.
dr de fiv mi-a spus NU operatie in caz de endo
alt doctor mi-a spus la fel, nu operatie,
o doctorita mi-a spus ca ar trebui operatie pentru rezolvarea hidrosalpinxului...
cred ca am hidrosalpinx pt ca asa ar fi iesit la HSG iar la echo se vede ceva ca o punga destul de mare, si am avut si dureri cand a fost inflamat, dureri care au trecut de la antibiotice si antiinflamator
a fost confirmat de toti doctorii la care am fost, deci..... cred ca e totusi, Doamne da sa nu fie ....
va tin la curent cu ce o sa fac
va pup 
xdidi spune:
lelu iubita la mine "hidrosalpinxul" se vedea asa de bine pe eco de nu ziceai ca nu este, milemetri buni, nici nu mai stiu cati, am uitat, dar poti sa te uiti in postarile mele mai vechi, am fost la 5 dr intr-o luna si toti ziceau ca am hidro....masurat...am facut eco si la un mare ecografist in morfofetale, de stai cu lunile si astepti o programare, sa nu mai zic ca el m-a operat prima data
....apoi am vazut ca el are o abordare clasica la operatii , intr-adevar bun chirurg , dar in caz de endo e mai sigur cu laparo.
iar daca ai aderente e posibil si hag-ul sa-ti iasa prost, poate e vreun aderent care-ti stranguleaza trompa si e reversibila treaba, pana ca nu faci laparo nu se stie...plus ca eco este o suprapunere de imagini care nu este de o acuratete fff buna si daca cei ce ti-au facut eco, fac eco de distractie si pt un ban in plus la consultatie.....ceea ce n-ai de unde sa stii....eu zic sa cauti un chirurg bun in laparo si apoi fugi la fiv la unguri...
scuze dar nu ma pot abtine sa nu scriu
lelu spune:
esti o draguta xdidi 
E culmea dr.de la Sibiu, de 3 zile astept sa-mi raspunda la un mail, bineinteles ca i-am dar reminder in fiecarea zi, iar azi am si sunat, iar asistenta m-a asigurat ca o sa primesc azi un raspuns, dar inca nimic. oare ce se intampla? nu pot sa cred, azi fiind ziua 1 de menstra trebuia sa incep anticonceptionale premergatoare FIV, dar inca nu am go-ul de la el ( si oricum eu vreau operatie pt hidrosalpinx)deci cu parere de rau, daca nu primesc azi maine un raspuns satifacator, o sa dau skip la clinica de la Sibiu, si ma indrept spre unguri...
xdidi spune:
lelu nu te grabi pt o luna de asteptat sa pierzi cateva miute de euro..tre sa plec acasica te puuup si bafta in luarea deciziilor bune
roxypuy spune:
hello fetelor
am revenit si eu dupa o lunga absenta
am avut o perioada f agitata - mi-am schimbat serviciul, m-am mutat...k la balamuc! dar acum m-am linistit un pik si incerc sa ma focusez pe controale. ar fi trebuit sa merg la control acum 2 sapt sa vad cum e dupa cauterizarea de pe col si sa iau rezult de la Paps dar...n-am reusit sa ajung
am sunat sa ma programez si nu a raspuns nimeni, la lab mi-au spus ca nici acum nu e gata biopsia de la operatie...deci, n-am mai facut nimik. pana nu am biopsia nu pot merge la dr meu. asa k cred k ma voi duce la colpo sapt viitoare k sa-mi iau si rezultatul de la Paps si pt biopsie incerc dupa 30 mai. mi-a intarziat vreo 2 zile luna asta, dar mi-a venit fara dureri prea mari. ma bucur totusi ca ovulez in fiecare luna, ceea ce e bine
abia de o saptamana ne-am apucat si noi din nou de treaba...om vedea. oricum, apropos de ce zicea si didi - surprinzator si eu ma simt mai impacata, daca o fi sa fie bine, daca nu...inseamna k asa a vrut Dumnezeu. nu ma mai agit si nu ma mai dau peste cap. nu ma ajuta la nimik, din contra cred k mai rau face sa te gandesti tot timpul la asta.
didishor draga mea, condoleante, imi pare tare rau ca ai trecut prin astfel de momente :(
misspii - sa-ti ajute bunul Dumnezeu sa fie bine si sa iti dea putere sa mergi pana la capat 
lelu - sunt de acord cu ce a zis didi, nu are rost sa te grabesti k nu au intrat zilele in sac! mai bine sa ceri mai multe pareri AVIZATE si la urma sa pui totul in balanta si sa alegi varianta cea mai buna.
va poop pe toate si Doamne ajuta sa auzim de bine!
Roxy

Babyboom
...vino la mami...acum