Masina de inghetata

Masina de inghetata | Autor: puisorul

Link direct la acest mesaj

Aveti asa ceva?

Cum mai nou fetita mea e fan inghetata ma gandesc sa cumpar o masina de facut inghetata. Asa macar stiu din ce e facuta

Dar nu stiu ce marca, ce caracteristici sa urmaresc la ea, etc...

Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vl-ad spune:

citisem undeva la un momentdat ca trebuie sa aiba putere cat mai mare(masina) ca altfel iese ca si o crema - o inghetata mai moale
astept si eu pareri de la posesori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Eu am masina de facut inghetata si e o mare dezamagire, orice retete am incercat nu iese inghetata cum trebuie ci o pasta rece care apoi trebuie oricum congelata si mixata. Plus ca trebuie sa mai tineti cont de un aspect cand o cumparati, vasul ei ( destul de mare) trebuie tinut 12 ore minim la congelator si multe congelatoare nici nu au sertare de dimensiunea in care poate sa incapa un asa vad asa ca masurati bine si congelatorul inainte de a o cumpara. Am cocnluzionat ca tot mai simplu e cu inghetata facauta de casa simplu si apoi congelata si mixata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Mixata nu mai trebuie, daca respecti retetele. Congelata trebuie, normal. Vasul nu intra in congelatoarele cu sertare, ci doar in cele de la combina sau frigider obisnuit. Cred ca nici in congelatorul de la frigiderul parintilor mei nu ar intra, dar ala are vreo 35 de ani .
Mi-as dori sa gasesc de cumparat doar vasul respectiv, ca sa pot face cu mai multe arome in aceeasi zi. Dar altfel sunt f multumita, inghetata iese perfect cu un efort minim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Vl-ad, asa am citit si eu pe culinar, ca ar trebui sa aiba peste 50 de w.

Silvia, masina ta ce firma e si ce putere are? Macar sa stiu sa nu cumpar

Floaredemac, masina ta ce firma e?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

si eu am avut pt o zi , marca alpina, nu mai stiu ce putere avea , mica in orice caz, dar tot asa nu iesea decat o pasta moale rece, am dus-o inapoi, am avut nortoc ca au primit-o, am mai citit pe net ca tb putere mai mare ...si eu vreau sa cumpar alta

_
Adriana mami de CezarGeorgian (23 aprilie 2005)
si Anastasia Ioana (7 iulie 2009)

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

A mea nu e mare firma, e Clatronic, tip ICM 3225, 220-240 V, 15 W. Daca respecti cantitatile si indicatiile (vasul sa stea cat trebuie in congelator in prealabil), iese f bine. Cand o scoti din aparat nu are cum sa fie la fel ca o inghetata din congelator, dar asta nu tine de puterea aparatului, ci de vasul in sine. Practic aparatul nu raceste ci doar malaxeaza. Oricum eu i-am dat copilului meu si asa, direct cum am scos-o din aparat, ca oricum trebuia sa astept sa se dezghete un pic inainte sa i-o dau daca as fi avut-o la congelator, nu? Puterea e importanta in ceea ce priveste calitatea inghetatei, cu cat o amesteca mai bine, cu atat va iesi mai cremoasa. Bineinteles, tine si de ingrediente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo30967 spune:

anul trecut mi-am luat eu de la bestrom ...are 50 w dar ...mie nu mi-a iesit inghetata - NU AM RESPECTAT RETETELE!- trebuia pusa neaparat la congeltor si ...am gasit-o inferioara celei facuta din prafuri, cu care ne-am obisnuit noi. in plus eu am facut numai pe baza de smantana.

fiica mea a facut si ei i-a iesit o chestie buna, e drept ca nu se putea manca imediat, dar a iesit cremoasa, nu mai stiu daca nu a adaugat si un pachet de praf, stiu sigur ca ea nu suporta smantana si a pus numai lapte. oricum a iesit buna, buna a ei .

totusi la masina mea ade inghetata nu mi place ca nu are bolul acela din metal, chestia aia care o pun eu la congelator e din plastic...am impresia din cauza asta ca nu are putere de inghet...nu stiu ce sa spun ....tre sa mai experimentez!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Nu este suficient ca vasul sa fie rece (eu am o masina care nu trebuie tinuta la congelator)...dar ESENTIAL este ca si amestecul sa fie RECE cind il turnati in vas. Dupa ce faceti crema trebuie bagata in frigider pentru cel putin 3-4 ore.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Anamaria, ce firma e masina ta? Eu am un congelator destul de mic si nu as mai avea loc si de vasul masinii :(.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Eu am una si desi am cumparat-o in 1989 (intr-o vacanta in Germania) si astazi merge f.bine. E Philips. Acum sta frumos in camara...

E asa cum spune Anamaria, atat chestia aia trebuie sa fie tinuta la congelator, dar si copozitita sa fie rece. Eu dupa ce terminam inghetata se putea manca imediat, nu era nevoie sa o mai pun la congelator. Era asa de cremoasa...Imi amintesc ca pe langa ingredientele necesare puneam ceva, nu mai stiu cum se numeste, arata ca si untura de porc, puneam f.putin si acesta o facea cremoasa (aveam "untura" de la o prietenea care avea cofetarie si avea aparat mare de facut inghetata)

arata cam www.youmago.ro/gallery/view/450379/734819" target="_blank">asa si imi amintesc ca a costat 100 de marci

Mergi la inceput