salate
Trec pe salate.Inafara de retete cit mai light posibil as vrea sa-mi recomandati un robotel.Nu vreau unul sofisticat ,care sa faca nu stiu cite operatiuni ,ca nu prea ma omor cu bucataria ,plus n-am spatiu si as vrea sa spal cit mai putin.Nici nu fac niste cantitati impresionante.
Va rog unul care face morcovul ca niste scobitori , varza fideluta si restul cubulete ,dreptunghiurele...ati prins ideea ,ceva de genul asta,exclusiv pentru salate.Azi il cumpar, ca ma apuc de mincat salate intens.
Cum aleg avocado?Cum stiu ca e copt?Ce culoare trebuie sa aiba?
Care-i treaba cu legumele astea ,care-s mai bune...ca tot se spune ca-s pline de orori?!
Puneti un link cu robotelul sa ma duc direct la tinta.
Raspunsuri
boticelina spune:
Eu iti recomand o razatoare Boerner, pt ce vrei tu e excelent. Noi avem de 25 de ani in casa o astfel de minunatie si bate orice robot.Taie varza fisiute de 1 mm grosime, feliaza, pentru salatele mici la care pui 1/2 ardei, 1/4 morcov, 1/4 varza, 3 cm de castravete e the best, crede-ma.
Sa speli un robot pt 3 lulele va deveni repede f neatractiv. Iar pretul cred ca se invarte in jur de 70 de lei pt una originala, dar gasesti si cópii in jur de 30 de lei, am vazut recent in Kaufland.
Cu restul intrebarilor nu pot sa te ajut pt ca io urasc salatele iar avocado-ul nici nu-l privesc cand il vad raft
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
dulcetica spune:
Eu am facut simbata o ciorba , niste chiftele si mi-au trebuit niste legume date prin razatoare si mi-am dat si un deget.De asta vreau un robotel,pentru activitati de astea usurele.Sa toace o ceapa,etc.
Androix spune:
Pentru salate si eu tot la o razatoare m-am gandit. Nu te raschetezi cu razatoarea asta borner ca are un capac protector. Intrebarea mea e pe unde mai gasim una care sa tina 25 de ani? ca acum au aparut tot felul de prostii care probabil dupa primele 10 utilizari sunt bune de aruncat la cos.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
mcoca spune:
Pentru mine www.google.fr/products/catalog?q=moulinex rouge&hl=fr&prmd=ivns&resnum=3&biw=1280&bih=711&um=1&ie=UTF-8&cid=15953761033843627028&sa=X&ei=8ON9TcPBHIei8QOl0ajLAw&ved=0CEYQ8gIwAA#" target="_blank">Moulinex-ul asta este genial!
Ti-l recomand cu caldura. E mic, nu ai mare lucru de spalat. Singura "buba" ar fi ca nu face cubulete ...
Vicky si Printzesone
boticelina spune:
Atunci ai putea sa iti iei un minichopper, dar ala n-are discuri sa faca si felii sau fasiute. Pt toata gama iti trebuie un robotel. Tot pe post de mini chopper poti folosi si un mixer vertical daca are un accesoriu (un vas mic cu cutit la care se ataseaza tija lui), eu am fol un astfel de mixer/blender la in perioada de diversificare a copilului. Dar doar toaca marunt si daca insisti obtii piure de legume crude...
Da' sa stii ca, folosind protectia pt degete a razatoarei Boerner nu risti sa te tai. Si face tot ce iti doresti tu de la un robot, doar ca ai de spalat muuult mai putine accesorii.
Androix prima noastra razatoare Boerner a fost adusa de tatal meu din strainatate acum muuulti ani, in '86, inca e in stare buna, nu mai taie ca-n prima zi dar e o bunicuta eroina. Ne-am luat si una noua, exista site romanesc al distribuitorului si e la fel de buna ca prima. E drep ca a fo' scumpa, cam 80 de lei am dat eu cu tot cu transport, dar merita fiecare banutz.
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
ina.click spune:
Referitor la avocado:
- coaja trebuie sa fie intacta, fara zgarieturi, crapaturi
- cand il apesi trebuie sa fie moale, dar nu moale-putred. sa nu ti se duca degetul de tot, dar nici tare ca un mar in nici un caz.
- daca apesi usor ar trebui sa iasa doua trei picaturi de miez sus, unde era insertia coditei. nu sxtrange tare, totusi
- gustul trebuie sa fie asemanator cu nuca verde. Daca e amar, arunca-l.
cel mai frumos martisor: Alex 1 Martie 2011
adra_bell spune:
Avocado trebuie sa fie verde inchis spre maro, fara pete, coaja moale, apesi putin pe fruct, totusi sa nu fie foarte moale. Este foarte probabil sa nu gasesti avocado copt, poti lua unul mai tare, il infasori in hartie si se coace cam in 4-5 zile.
Eu n-am prea gasit anul trecut avocado bun, aratau bine la exterior dar in interior erau terminate. Din ce am mancat eu de pe piata romaneasca, avocado are doua gusturi: unul insipid si apos si altul delicios, cam ca aluna. In ultimul timp am gasit mai mult insipid.
Cu razatoarea nu ma impac defel, am una clasica pe care o folosesc rar, la mine robotul e baza, Moulinex am, sincer ca nu ma vad dand morcovi si telina prin razatoare oricat de buna ar fi ea, tot mana mea munceste
blog
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
dulcetica spune:
N-am avut timp ieri sa merg pe la electrocasnice si mi-am facut salate manual.Vestea e ca si aspectul e important!Salatele astea facute artistic ,parca arata mai apetisant.Merg si fara robot si ar fi ideal sa ma pot limita doar la salate.
Ieri am facut niste cumparaturi ,gen varza rosie ,varza alba ,morcovi ,rosii chery,salata ,ridichi ,cu intentia sa le variez un pic.
Varza rosie se comporta un pic ciudat.Cind am pus lamiie i s-a schimbat substantial culoarea.E in regula?
Voi ce salate produceti?
Androix spune:
E in regula sa-si schimbe culoarea de la zeama de lamaie.
80 de lei nu mi se pare un capat de tara daca e chiar asa buna ia ca ma documentez si ma intorc sa va spun daca ma cadorisesc c-o razatoare d-asta.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
dulcetica spune:
Acum am dat o tura ,printr-un singur magazin ,dar preturile banui ca nu difera esential si constat cu surpriza ca un robotel costa 450 lei.Cam disproportionat pretul pentru o biata salata,ca eu n-am veleitati in bucatarie.Daca stiti ceva electric, la un pret mai rezonabil ,astept cu interes.
La pretul asta e foarte posibil sa le tai personal. Asta pentru ca eu elanuri cu salate am frecvent ,dar nu ma tine.
Azi am mai luat ardei galben ,rosu si avocado.
Nu e exagerat de moale dar cred ca e bun.
La prinz am mincat o salata verde ,cu chery ,castraveti, ridichi ,castraveti si brinza feta.