De ce e atat de nociv co-sleeping_ul?
Raspunsuri - Pagina 9
Sabina spune:
tu spui ca obiceiul era in trecut datorita repulsiei fata de sot, mamele erau cam lenese bla bla, si acum isi justifica obiceiul (deci ala cu repulsia, teama de sarcini si lenea smad) prin studii, asta a fost aiurea si cam jignitor....
Asa cum despre mamele care dorm cu sotii si copiii singuri e aiurea sa se spuna ca-s niste roboti fara suflet, asa si despre cele care dorm cu copiii lor ca sunt asa, mai comode si acu s-au invetat studii sa justifice comoditatea....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
accept92 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sabina tu spui ca [...] |
Ce am spus eu e scris negru pe alb. Restul sunt interpretarile tale. Este o mare diferenta intre motivatia interioara si justificarile ce fac trimitere la tot felul de studii.
saskia spune:
Dar de ce sa nu faca fiecare familie cum simte ca e mai bine pentru ea. La noi, copiii au dormit in camera cu noi, dar in patut de bebe cat i-am alaptat, dupa in camera lor, iar mai tarziu in camere separate (asa au vrut ei).
Si la primul copil se mai scula si sotul sa mi-l dea sa-l alaptez si asa cu ochii aproape inchisi il si punea la loc in patut dupa
. La al doilea am descoperit ca pot da jos partea din fata de la patutul de lemn si l-am lipit de patul nostru mare, deci puiul dormea in spatiul lui si cand vroia laptic, hop si eu ma intorceam, il trageam incet spre mine, il puneam la san si gata.
Lali_mete spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Jasmin012
Carolina, cred ca fetele din cazurileprezentate de tine aveau alte "hibe". Nu cred ca doarmeau cu parintii la varstele alea din proasta obisnuinta ci de FRICA. Ceva sau cineva le-a insuflat frica. Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007) www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza http://blogulluilucas.blogspot.com/ http://elblogdeluquitas.blogspot.es Regula de aur de 24 de carate: "Poarta-te cu copiii tai asa cum ti-ai dori sa se poarte altii cu ei" |
Exact
Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali
de Paul ( 01.10.2009)! si
15+ Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii
nelia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui adra_bell e nociv, foarte nociv, extrem de nociv. Ajunge copilul la liceu si doarme tot cu mama in pat, ii distrugi orice viitoare relatie, ca sa nu mai spun de actuala ta casnicie. Mai nociv decat co-sleepingul este numai alaptarea dupa ce copilul a implinit un an. Laptele nu numai ca nu mai e bun, hranitor, e slab, ba chiar devine boala curata. Daca alaptezi si dupa doi ani deja e ceva in neregula pe la etajele superioare. Suntem tributare unor conceptii invechite si presate in permanenta sa nu avem incredere in noi ca mame. Dormi linistita cu copilul in pat, se va desprinde singur blog asteptandu-l pe Filip (august 2011) The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world |

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
nelia spune:
citat din mesajul lui accept92
Astea sunt povesti. Cunosc tot atatea mame din generatia mamei mele care au dormit in pat cu copiii cate cunosc mamici din generatia mea care fac asta - nu s-a schimbat nimic, erau si pe vremuri multe femei care nu dormeau cu sotii lor. Pana la urma e cea mai simpla varianta din toate punctele de vedere, trebuie sa ai o motivatie interioara serioasa sa faci efortul deloc neglijabil de a lasa copiii in camera lor. Si motivatiile astea determina unicitatea fiecarui caz in parte, nu e ca si cum femeile care dorm cu copiii sunt toate in aceeasi oala si cele care dorm cu sotii sunt toate intr-o alta. Poate ca motivatiile s-au schimbat, daca pe vremuri era lipsa spatiului, teama de o sarcina nedorita, repulsia fata de barbat...acum cica sunt niste studii care vin sa sustina obiceiul cu motivatii nobile. |
Am inteles. Noroc cu studiile astea de-mi dau motivatiile nobile ca sa-mi sustin obiceiurile, altfel ar fi trebuit sa inventez motive peste motive ca sa-mi ascund repulsia fata de tatal copiilor mei, eventual vreo sarcina in plus.
Nu de alta, dar a dormi cu copiii din dotare in patul conjugal, pare, cel putin la prima vedere 'cea mai simpla varianta din toate punctele de vedere' si e o metoda contraceptiva si sigura si gratuita!
Pentru ca uite, eu nu consider nimic nociv ceva care se face pentru ca asa simt copil/mama/tata si cine o mai fi pe acolo... mitza la picioarele noastre sau animalutele de plus cu care trebuie sa avem grija, ca dorm si nu vrem sa-i trezim, nu?
Nici la noi, care am fost si asa si asa, in functie de cum s-au aranjat lucrurile, nici la cei pentru care patul conjugal e sfint, e pur si simplu o chestie de alegere.
Fiecaruia ii este bine cum ii este bine si cum simte ca ii este bine! Nu e nevoie nici de atitea justificari si nici de atitia ochi dati peste cap si rotiti in toate partile cind auzim de obiceiurile altuia. Iar acolo unde s-a ajuns la extreme, eu sint sigura ca problemele sint mult mai mari si de alta natura.
Nu de alta, dar daca o mama sau un tata vin si-mi spun ca au divortat pentru ca dupa ce au facut un copil, acesta a dormit, de nevoie sau de placere, cu ei in pat... sau ca, saracu' tata de aia s-a dus la alta... parca nu-mi vine sa-i consolez si sa dau vina pe bietu' copil, fara suparare.
Si, da, au dormit cu noi cind si cit au vrut, acum toti dorm in paturile lor, dar mai migram si prin casa, fiecare cum simte, e democratie!
Cristinuk@, copiii se strica din alte morive, nu de la dormit si de mamosit se trage stricaciunea. Si se strica rau... din pacate! Fa in continuare cum simtiti, nu mai asculta si tu de toate sfaturile care incearca sa faci cum nu simti.

La fel si mamele care prefera sa doarma cu sotii si tatii cu sotiile, ce ar fi rau in asta, daca totul este facut in mod natural si de comun acord? Asa cum sint parinti care prefera sa doarma singuri in patul conjugal, asa sint si copii care prefera patul lor si asta inca de mici.
Eu am una asa si doi altfel... Doar nu va imaginati ca pe cea care prefera singura, am fortat-o si am adus-o tiris in patul nostru penru ca ceilalti nu au putut si nu au vrut cit au fost mici sa doarma decit cu noi? Nu. Am respectat preferintele fiecaruia, care s-au schimbat de la luna la luna, de la an la an, asa cum, incet-incet, au invatat si invata in continuare, si noi odata cu ei, sa tina cont de cele ale parintilor si asta nu se opreste doar la dormit...
Luna, iarta-ma, si eu am fost un pic ironica, dar asta doar ca raspuns la ironiile (sa fiu fina si sa nu zic dispretul) si scenariile facute...
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
adra_bell spune:
citat din mesajul lui Luna1
Iar se da proba pentru calificarile la titlul de cele mai bune mame? Pana la urma e alegerea fiecarei familii cum isi doreste sa doarma si sa coabiteze cu odraslele in dotare. Nu cred ca merita o medalie mamele care dorm cu copii in pat cum nici mamele care aleg sa doarma in camere separate nu trebuiesc omorate cu pietre. Ironia nu-si are rostul. Fiecare alege dupa propriile dorinte. Eu personal am nevoie de intimitatea mea cu sotul meu, si aici nu ma refer la sex, ci efectiv seara ne bagam in pat, cu veioza aprinsa, uneori citim o ora doua, alteori vorbim, ne gadilam, ne tinem in brate, radem, etc. Si nu, nu pot sa stau pe canapea mot cu cartea in mana cu picioarele incarligate cu ale sotului pe motiv ca in patul conjugal se lafaie copii. Asta sunt eu si asta e limita mea. Daca nu as avea parte de cele de mai sus as fi o mama frustrata. Asa ca dragostea mi-o arat ziua, seara cand culcam copiii si stam langa ei pana adorm, noaptea daca aterizeaza la noi in pat nu-i gonim. Insa incurajez pe cat se poate nevoia de spatiu a fiecaruia. Si nici nu judec mamele care aleg sa doarma cu copii in pat, nici nu arat cu degetul. Ma bucur ca pt ele functioneaza. In plus eu mi-am povestit experienta personala de copil care a dormit cu mama. Mi se pare aiurea sa nu fi invatat eu nimic din asta. |
Luna, din ce am spus eu chiar reiese ca impart lumea in mame bune si rele pe motiv de co-sleeping? Eu cred ca nu, m-am referit strict la experienta mea si la cate mi-au auzit urechile ca am alaptat mai mult decat se cuvenea
Si nu vorbesc de forum ci de rudele apropiate, pentru care eu sunt o mama rea din motivele enumerate mai sus
Chiar n-am citit postarea ta anterioara despre experienta ta personala (n-am citit toate raspunsurile de la subiect), in consecinta n-am aratat cu degetul spre tine, imi pare rau daca s-a inteles asta
blog
asteptandu-l pe Filip (august 2011)
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
alex_andra spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui Lali_mete
Exact Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 15+ Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii |
Eu o chemam pe mama, sa doarma in pat cu mine, nu de frica, prost obicei sau probleme la cap, cum se sugereaza pe aici.
Pur si simplu, din cand in cand, simteam amandoua aceasta bucurie sa dormim impreuna, din iubire, nu din motive bolnave.
Jasmin012 spune:
| Citat: | ||||||
citat din mesajul lui alex_andra
Eu o chemam pe mama, sa doarma in pat cu mine, nu de frica, prost obicei sau probleme la cap, cum se sugereaza pe aici. Pur si simplu, din cand in cand, simteam amandoua aceasta bucurie sa dormim impreuna, din iubire, nu din motive bolnave. BAZAR UMANITAR |
Alex-andra, asta e cu totul altceva. Nu vrei sa dormi cu mama in fiecare seara, ca nu poti altfel, dandu-ti la o parte copilul sau sotul. La tine e vorba de placere, ai din cand in cand nevoie sa te simti ca atunci cand erai copil, si sa simti acea fericire, ca un fel de incarcare a bateriilor. Asta se intampla o data cine stie cand, nu?
E cu totul altceva. Eu ma refeream strict la acele persoane pentru care a dormi cu parintii e o necesitate permanenta sau o obsesie.
Si mie mi-ar placea, fireste, daca as avea o fetita, ca si cand ar fi mare sa doarma uneori cu mine, de placere si pentru a se simti rasfatata, ca in copilarie. Nu mi se pare nimic rau.
Ce mi s-ar parea ciudat ar fi ca, adult fiind, fiul meu sa nu-si faca o viata din cauza asta. Dar in acest caz vinovat nu ar fi co-sleepingul, ci eu, ca parinte, ca fara sa-mi dau seama cine stie ce frica i-am imprimat copilului.
makydenis spune:
| Citat: | ||||||
citat din mesajul lui Simonna
Mai usor un pic cu ridicatul parului in cap... Tati merge la job, in timp ce mami sta acasa si recupereaza din somnul pierdut peste zi. Doarme bebe, doarme si mami. Tati nu poate pune capul pe birou cind doarme bebe, nu crezi? Simonna http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985 |
Si daca ar adormi tati cu capul pe birou, n-ar fi o tragedie, dar daca ar adormi la volan de ex, sau sunt si alte munci care implica atentie maxima si adormitul ar creea consecinte care ar periclita binele familiei, atunci?