va plac ciupercile Pleurotus?

va plac ciupercile Pleurotus? | Autor: mgabi

Link direct la acest mesaj

Buna.

Mie tare mult, dar se gasesc ceva mai rar. Sunt super si uscate. Am observat ca dac le pui in apa se umfla si devin ca si cum ar fi proaspete. Gatite in unt sunt super la gust.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Ca fel principal le fac pane, tocanita sau la gratar. Sotul meu este innebunit insa dupa salata din pleurotus....ca un fel de muraturi. Le mananca asa, goale, de fapt le mancam.....ca ajungem sa ne batem pe ele . Eu gasesc mereu la Selgros. Rar de tot am vazut sa lipseasca de la raft.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

pane, prajite cu ceapa in unt si papate cu muldei de usturoi, cu orez, la gratar.....mmmmmm. acum am aruncat 2 maini de pleurotus in orezul cu carne de vita, mazare si morcov....o nebunieeeee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Ciupercile pleurotus proaspete se gasesc relativ usor, din cele uscate nu prea am gasit.

Si eu le consum in preparate simple: trase la tigaie cu unt si sare sau salata cu ulei.
Dar am facut mai demult si o varianta de "ciorba de burta" ( da, stiu, nu suna prea grozav cuvintul "burta" aici), nu a iesit deloc rau.
Eu nu am facut-o dupa o reteta anume dar ca sa ilustrez cumva, pun o reteta de pe net:

http://www.haisagatim.ro/2010/11/ciorba-falsa-de-burta.html

o falsitate de burta, ciupercile astea




Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciresica_roz spune:

mie imi e cam teamade ciupercile astea, nu stiu de ce mereu m-am ferit de ele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Mie imi plac foarte mult si stiu ca sunt si sanatoase, insa le-am mancat intr-un singur fel: pane. Din pacate, jumatate din ele arunc, ca sunt codite pe care nu le folosesc, iau doar partea plata.

Amalisimona, tu le cumperi murate sau le murezi tu? Ne poti da si noua reteta, te rog?

Blogul meu de calatorii - http://www.consiliervacante.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Tocanita de cartofi cu pleurotusi, ceapa verde si patrunjel cret la sfarsit.

Am mancat la taverna sarbului un fel de salata cu ulei si otet insa mie nu imi iese la fel. Bunica-mii ii reuseste perfect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

eu iau pleurotus proaspete de la Billa sau MegaImage si le fac trase la tigaie, cum spunea si Daniela, dar in ulei - prajite mai mult, cu usturoi, piper si sare.

folosesc toata ciperca, nu arunc cozile, le spal doar intr-un jet de apa, le scurg bine si apoi le rup fashii cu mana, nu le tai

cel mai mult imi plac cu mamaliguta si castraveti murati in saramura, dar le folosesc si ca garnitura la fripturi (in loc de vesnicii cartofi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Eu am gasit pe un blog,o tocanita.........de dai cu caciula de pamant...sa se ascunda carnea in fata lor .Si se pot folosi si mare parte din coditele lor,care se calesc cu 5 min inaintea palariilor,ca sunt mai tari.Blogul e al Gabrielei Cara,dati cautare dupa tocanita pleurotus gabrielacara .Pofta buna sa aveti(la urmatorul shoping,le pun in cos ca deja visez la ele)

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Candy

Mie imi plac foarte mult si stiu ca sunt si sanatoase, insa le-am mancat intr-un singur fel: pane. Din pacate, jumatate din ele arunc, ca sunt codite pe care nu le folosesc, iau doar partea plata.

Amalisimona, tu le cumperi murate sau le murezi tu? Ne poti da si noua reteta, te rog?

Blogul meu de calatorii - http://www.consiliervacante.ro


nu arunca coditele,le poti folosi la o tocanita dew exemplu sau in pilaf

Mama de Ana si 24+

fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Eu le folosesc in loc de carne sau impreuna cu carnea, tocate, la chiftelute sau musaca.

Mergi la inceput