Viata in Germania - cap.67
Raspunsuri - Pagina 6
Alina spune:
Seara buna,fetele!
Am citit in marea graba si am retinut de celule stem.Noi nu am avut o experienta prea buna cu Vita 34,nu sunt profesionisti decit pina la un punct,nu au legislatia pusa la punct,a doua oara nu i-as mai alege...
Amonar ,m-am intors din Timisoara si da,pe caldura si soare,arata mai bine .Fetei mele atit de mult i-a placut in Timisoara la matusi si verisoare incit a plins cind am plecat,am plins si azi si ma tot pune sa-i promit ca la vara mergem iarasi .
Diana,normal ca Vlad sa mearga la scoala,daca ne intrebai iti ziceam ca tre'sa fie in clasa 1,vad ca e aproape 7 .Eu zic sa nu ai emotii,accentul la el se va pune pe limba si restul e usurel,zic eu ca inca imi amintesc bine de acum 2 ani.
kariguld,daca puneai intrebarea acum vreo 10 zile,iti aduceam eu ceaiuri din Ro.Si pe-aici am vazut ceaiuri in multe locuri,depinde ce cauti.
Bun-venit fetelor noi!
Nasteri usoare celor care urmeaza!
ceska777 spune:
Buna dimineata,
legat de ceaiuri: chiar ati gasit la DM, Müller ceai din plante asa cum e la plafar, deci nu in plicuri?
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
kariguld spune:
Danke!
la dm nu sunt decat clasicele pliculete de ceaiuri. la Muller am vazut candva pungi cu ceaiuri....dar nu tin minte sa fi fost de plante.
ma mobilizez azi si dau o tura la Reformhaus si la o farmacie in centru.
Alina, multumesc, draguta ca de obicei!
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
ubipus spune:
Eu am luat ceaiuri de plante de la farmacie. Ultimul a fost ceai de 3 frati patati, cum se numeste la noi...aici ii zice Stiefmuetterchen.
Mycya spune:
buna ziua fetelor,
multmesc mult de raspunsuri nu am mai apucat sa intru sa va scriu
am fost luni la rathaus si m-am chinuit putin sa ii explic Doamnei ce anume am nevoie ca nu intelegea de ce anume, pana intr-un final cand mi-a zis ca ar cam sti ce vreau.....dar nu sunt convinsa ca e bun ceea ce mi-a dat ea....deci e o foaie (am uitat cum se numeste si doarme fata langa mine asa ca nu pot sa o aduc acu sa ma uit )pe care scrie ca noi suntem casatoriti , adresa noastra , de cand locuim aici si in josul foii l-a pus pe sot sa scrie ca e de acord ca eu si fata sa calatorim in lipsa lui pe parcusrul anului 2011, i-au pus stampile si gata....
acum stau numa pe ganduri si nu sunt convinsa ca e bun ceea ca am eu, nu trebuia sa aiba si apostila de la haga pe ea?? daca ma duc iar s aintreb sigur o bag iar in ceata si nu stie despre ce vb ....as putea sa ii dau niste denumiri exacte sa stie la ce ma refer?? va multumesc mult
Mami de Andra Maria 02.08.2010
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mycya buna fetelor!! am venit si eu cu o intrebare stie careva unde pot face o procura sau declaratie cum s-o numi prin care pot calatori cu fata in tara fara sotul meu? am vazut ca se poate si la consulat la Munchen dar e 60 de euro taxa ma gandeam ca poate de as fi facut la un notar pe aici si sa o faca in engleza m-ar costa mai putin |
**am copiat aici mesajul tau din capitolul trecut!
deci iti trebuie procura ca sa calatoresti in RO, fara sot? atunci face sotul una de mana scrisa in limba romana (ca e ptr politia de frontiera romana si aia nu stiu germana) si mergeti cu ea la notar, el o parafeaza/semneaza si asta-i tot. daca vrei pot sa-ti dau pe PM model cum sa sune procura.
daca aveti cetatenie germana si pasapoarte nemtesti, atunci merge si fara procura.
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Mycya spune:
nu avem cetatenie germana , chiar te rog sa imi trimit pe PM, multumesc mult
Mami de Andra Maria 02.08.2010
zuzi.simona spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DianaR Am depus si actele ptr kindergeld. Vroiam sa va intreb daca aveti idee cam in cat timp dupa depunerea actelor (care sunt in regula, deci n-ar mai trebui sa existe intarzieri) intra banii in cont? |
la mine a durat cam 2-3 luni, dar depinde de fiecare familienkasse, poate cei de care apartineti se vor misca mai repede
felicitari copiloi si bun venit fetelor noi!
tuturor o primavara frumoasa!
gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
DianaR spune:
Multumesc Simona ptr raspuns! Of, asa mult dureaza? Dar macar atunci baga pe trei luni odata?
Alina, zici tu bine, conform sistemului german Vlad e de scoala doar ca nu ma asteptam sa-l bage asa in toiul semestrului 2 fara sa fi facut deloc scoala la noi. In fine, lui Vlad i-a placut azi la nebunie la scoala, eu m-am dus sa-l iau dupa ce am stat 4 ore ca pe ace si cu inima indoita si el era bine mersi tot un zambet (ca dimineata cand l-am dus era cam murat de emotii ).
Sistemul asta scolar german inca e o nebuloasa ptr mine, nu pricem cum e cu notele deocamdata (fiecare tara cu alt sistem, una ii in scoala primara alta mai departe nici la noi de fapt nu-i mai breaza situatia), ce determina exact care copil merge la gymnasium si care la realschule sau celelalte, nu-mi dau seama practic Vlad cum o sa fie considerat la toamana in ce clasa, si cand va fi sa mearga intr-o scoala obisnuita in ce clasa va fi si tot pomelnicul. Oricum mi s-a luat o piatra de pe inima cand am vazut ca i-a placut asa mult la scoala.
Maria_rubi, o mamica DC are nevoie de ajutor!