Viata in Germania - cap.67
Raspunsuri - Pagina 2
ceska777 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ubipus Buna tuturor. Sunt nou venita in Koeln si proaspata mamica. Am o intrebare referitoare la lumanarea de botez. Nu stiu de unde am putea sa cumparam in Koeln lumanare de botez ca la ortodoxi. Are cineva vre-o idee? Multumesc anticipat. |
Daca faceti botezul la biserica ortodoxa poate intrebati preotul, precis stie el o sursa. Altfel am vazut ca florariile fac aici cu ocazia Konfirmation sau Kommunion aranjamente florale pe lanba lumanarile ce sa folosesc la ocazii din astea. Sau intrebi un handler care se ocupa de Kerzen, cauti pe net si precis au si una potrivita pentru botezul in rit ortodox. Sper sa gasiti...
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
Loredana71 spune:
Noi am botezat-o la catolici,si am primit lumanarea de la biserica,foarte frumoasa dealtfel...Oricum va trebui sa intrebi preotul ce si cum,daca nu ai facut-o inca,si intreaba si de lumanare,poate le au ei deja acolo...
Noi am botezat-o pe Lara in ziua de Paste,a fost foarte frumos,slujba de botez a fost integrata in slujba de Paste,a fost deosebit!
ubipus spune:
Va multumesc tuturor pentru urarile de bun venit. Asa o sa fac, o sa cumpar o lumanare si o sa o ornam singuri pentru ca nu mai e prea mult timp de cautat...pe 20 avem botezul.
Dupa cum am spus eu sunt o mamica proaspata, Anisia are aproape 4 luni. Vad ca aici exista mamici cu experienta asa ca mai pun intrebari, poate reusiti sa ma aujutati.
Anisia primeste doar lapte de mama si putin ceiut si s-a obisnuit sa adoarma aproape numai la san...mai adoarme peste zi si in wippe sau cand mergem la plimbare in carut. Suzeta nu a vrut de la inceput si, indiferent cat am incercat, nu vrea sa o ia. Problema este ca de 3 saptamani se trezeste noaptea aproape din ora in ora asa ca e aproape tot timpul in pat cu noi si, pentru ca adoarme doar la san, si eu sunt treaza aproape toata noaptea. Desi a trecut de 3 luni, Anisia inca mai are f multe gaze, si de multe ori se trezeste noaptea din cauza burticii.
Intrebarea mea este daca a mai trecut cineva prin asa ceva si cat a durat si, daca aveti vreo idee de cum as putea sa o dezobisnuiesc de adormitul la san fara sa o las sa planga pentru ca nu vreau asa ceva.
orice idee e binevenita...asa ca multumesc anticipat.
Loredana71 spune:
Poate ii e foame Anisiei?Ia bine in greutate?Asa iti poti da seama daca e indestulator ceea ce papa...Dupa mine (sincer,nu m-am confruntat cu asta,Lara a primit de la inceput si formula) a intrat intr-un cerc,adica s-a obisnuit sa bea la o ora,bea cate putin si peste o ora are iar foame...Cred ca ai putea sa incerci sa lungesti un pic intervalul,adica putin cate putin,chiar daca un picut plange si asa sa o faci sa bea mai mult la o masa...Incearca si sa o tii treaza sa continue sa manance mai mult odata...Zic si eu...
Pentru gaze,noi am primit de la medicul ei Carum carvi,sunt niste zäpfchen de chimen,functionau foarte bine...Incearca sa identifici cand are problemutze mai mari,adica dupa ce aliment mancat de tine,si incearca sa eviti,poate vine din laptic...
Urez nopti dormite
ubipus spune:
Ia bine in greutate, nu am probleme. Iar noaptea nu se trezeste mereu sa manance...se trezeste si se vede ca vrea sa doarma, doar ca nu poate sa adoarma singura, iar daca ii dau sanul, adoarme intr-un minut cateodata, alteori mai greu.
Nu stiu de ce se trezeste atat de des. A dormit bine primele 3 luni...adormea pe la 9 si dormea 5 ore, pe urma se trezea si manca, o puneam in cosuletul ei si dormea iar 3 ore. Primele zile cand s-a trezit asa des m-am gandit ca are din nou un puseu de crestere.....dar acum s-au facut 3 saptamani :(
Carum carvi folosim si noi, dar daca nu o doare burta nu ii dau.
aschiutza spune:
Ubipus, Florian al meu se trezea cind il culcam pe spate pt ca dadea din miini in somn . Asa ca atita timp cit a mers l-am infasat cu o fata de perna subtire din bumbac (pucken). A ajutat pina cind a inceput sa se intoarca singur pe burtica si de atunci a refuzat sa mai doarma pe spate (doar in carucior ca nu are loc de intors ) - bineinteles ca imi sta inima adesea din cauza de sindromul mortii subite dar reduc toti ceilalti factori. Ba mi-am cumparat si un Angelcare (pe care nu l-am folosit niciodata ).
Cu mine in pat nu am dormit nici unul dintre noi bine, asa ca idea a fost abandonata...
Loredana71 spune:
De Carum carvi ziceam pentru cand e balonata...Incercam intai cu putin masaj,sau tinuta cu fata in jos in brate,daca nu mergea ii puneam jumatate de supozitor si se linistea (dupa focurile de artfificii de rigoare )
Probabil e doar o faza si o sa treaca usor-usor...
DidiAlex spune:
Andreia, iti scriu aici ca nu am niste adrese de mail sa va anuntzt pe toate ca:
Alina (copiloi) a proaspata mamica a unei bebeline sanatoase si frumoasa foc , asa ca parintzii ei
helbi spune:
Alex, ma bucur mult pt vesti! Ieri am intrat si nu nascuse inca! Ii uram micutei (chiar, cum o cheama?!) sa fie sanatoasa si sa aiba mult noroc in viata, iar Alinei refacere rapida, laptic mult! Sa le traiasca si sa le aduca numai bucurii!
si merci mult!
Loredana71 spune:
Alina,nu te cunosc,dar te felicit din toata inima,iti urez recuperare rapida si multa fericire in familia largita!