Viata in Germania - cap.67
Raspunsuri - Pagina 19
Panseluta spune:
Bun venit fetelor noi si mult succes in noua "casa"!
Cadina uite aici un link pt flohmärkte. Poti afla ce flohmarkt e in zona ta. http://www.kidsgo.de/termine/babybasar.php
Si eu am acum un bebica de 6 luni (aproape) si imi permit sa raspund la intrebarea ta cu acidul folic.E intr-adevar important sa il iei, inainte de sarcina si in timpul ei. Eu am luat Femibion.Difera doar dozajul, in fctie de situatie (deja gravida sau "in faza de incercare").
Mai tarziu, cand sarcina a avansat, am trecut pe GynVital(tot vitamine+acid folic)
Si am si eu o intrebare: ce face mai exact un web editor? Intreb si eu caci am facut in proiectul de master o pagina web si imi place sa schimb info pe aceasta tema.
ubipus spune:
Ref la pensie...cat stai acasa cu copilul cei 3 ani se considera ca ai cotizat la pensie dar nu primesti nici un ban in mana. E ca si cand ai fi angajat si iti platesti contributia pentru pensie. Eu asa stiu cel putin :)
Loredana71 spune:
Ubipus,sigur ca nu iei banii in mana,doar vorbeam despre pensie...Deci asa stiai si tu,ok....Multumesc!
Loredana71 spune:
Si ai depus actele?Eu am pierdut un an din cei 3,dar as face pentru ceilalti 2,ca e pacat....
sunshine2009 spune:
Liutzica, intrebai de apartament... e greu de zis asa de la "distanta"... sunt multi factori care trebuie sa pui la socoteala
Fa un calcul simplu: 100mpx1500euro/mp = 150 t. La aceasta suma/mp iti faci casa ta la comanda, indiferent de zona din Germania, fara a pune la socoteala evident terenul.Ma refer acuma mai ales la finisaje de calitate, parchet nu laminat, piatra naturala nu faianta, incalzire in pardoseala, ferestre 3-fach verglasung, cu tamplarie de lemn sau aluminiu, armaturi si obiecte sanitare de "firma" si nu baumarkt samd...deci ar fi jumate din suma. Depinde mult de terenul pe care se afla cladirea, si la cat iti revine tie in functie de suprafata pe care o cumperi. Poate ai si garaj sau loc de parcare, loggia, functii comune gen sala de sport la subsol samd.
Sa nu uiti si de taxele care se platesc la cumparare, grunderwerbsteuer, makler, notar, care in general ajung cam la ca. 7-10% din valoarea cumpararii. Deci la suma asta nu este deloc de neglijat, adica trebuie sa fiti siguri inainte care va este suma finala pe care vreti sa o platiti. Poate ca mobila de bucatarie nu e inclusa, mai zboara si acolo min. 10000, desi o mobila de calitate cu ap. electrice bune costa defapt dublu de atata.
Personal gasesc 300 cam mult, fie el Frankfurt. As cumpara mai degraba ceva cam la 10-15 ani "vechime", nu mai este suma atat de mare, nici cladirea nu a apucat sa "imbatraneasca" iar daca sunt/au fost probleme la constructie au cam iesit la iveala, poti cunoaste vecinii inainte, daca zona a fost complet noua s-a cam terminat complet de construit.
Noi am preferat varianta asta, adica zona centrala (folosim f rar masina pentru ca ajungem peste tot pe jos), sackgasse, cu multa verdeata in jur, loc de joaca pentru copil, suprafata mare a ap, in detrimentul unui an 2011 de constructie, care ne-ar fi aruncat automat inspre afara orasului, ca doara zonele centrale si bune s-au construit demult.
Dar dupa cum ziceam, e doar o parere personala, pentru ca s-a potrivit situatiei noastre familiale f bine.
harnici la de 15 luni
Cresterea in greutate
Perioadele de crestere
mihacor spune:
imi cer scuze ca nu am mai scris nimic,dar azi am fost 13 ore la lucru...sunt rupta...am intrat putin sa vad ce mai scriu fetele pe aici...sa stii ca nu am luat acid folic,dar am sa imi fac o programare la medic ca sa vad ce ma sfatuie si el...
cat despre munca de jos,sa stii ca nici mie nu mi-e rusine cu ea...in romania am facut ise-ul si am lucrat in asigurari,dar in administrativ...am fost administrator regional,am avut 6 judete in subordine...si viata m-a adus aici in germania ca sa lucrez intr-un restaurant,sa fac ce am urat mai mult in viata: sa gatesc,si curatenie dupa altii...si castig cu 200-300 de euro mai mult decat in romania...dar am venit ca sa avem o viata mai buna si adevarul e ca sotul meu castiga foarte bine aici...
mi-a intarziat CM 6 zile deja...maine lucrez dar am sa fac tot posibilul sa ma duc sa imi iau un test...plus m-a luat o durere de sani cum nu am mai avut niciodata...
Vreau si eu un ...
mihacor spune:
eu,pot sa zic ca sunt mai norocoasa...deocamdata mai stau la matusa mea...eu lucrez cu ea la restaurant si sotul meu lucreaza cu unchiul meu in constructii...acum ne renovam apartamentul si ne mutam in cel mult o sapt...tot aici in oras mai am un unchi cu toata familia...la 10 km de noi sotul meu ii are pe cei mai buni prieteni ai lui din copilarie...plus la munchen ii am pe socrii mei si pe cea mai buna prietena a mea...asa ca nu prea reusim sa ne plictisim...ii lipsesc parintii mei...dar acum de pasti vin si ei 3 sapt in concediu...si ma deranjeaza faptul ca tre sa lucrez si in weekend,dar asta e...nu ma plang,sunt constienta ca altii o duc mai rau....
dar sa stii ca am observat un lucru:daca cunosti romani de acasa e ok,dar daca te intalnesti aici cu un roman si vrei sa vb cu el sau sa te imprietenesti,cam toti fug de tine...probabil de frica sa nu le ceri ajutorul sau sa nu ii faci de rusine...chiar ma intreb si eu de ce?
Vreau si eu un ...