Viata in Germania - cap.67
Raspunsuri - Pagina 16
liutzica spune:
frumoase discutii pe aici.
Noi am sarbatorit-o azi pe d-ra noastra de 4 ani. Am dat party la gradinita si a iesit grozav!! Tema:printesele Disney. Am ramas impresionata de cum se desfasoara o astfel d epetrecere si de cat de bine este scos in evidenta sarbatoritul, el avand voie sa aleaga anumite cantece, locul unde sa se joace...etc. Bravo! Am ramas la aceeasi gradinita si deocamdata bine am facut.
Am tot vizitat imprejurimile Frankfurt-ului in ultimele luni, dar sambata am ajuns in sud, intr-o zona de case, la marginEA satului. Aveam impresia ca-s in Rai, asa de bine aratau, cu curti ingrijite, iarba taiata uniform, pitici de gradina, balansoar.... Si cand ma gandesc ca eu am copilarit la tara, dar cand am dat de bloc mi-am zis ca acolo vreau sa locuiesc forever:)). Ferit de soareci, pisici in calduri la geam, caini guralivi. Ce sa fie cu mine de m-am schimbat asa?
Imi este teama totusi de distante pana la magazine, farmacii si mai ales medici/spitale, banci, pe care aici le am in raza de 1 km pe toate.
Bloc la oras sau casa la sat?
Asta-i intrebarea?
Merita in DE sa-ti cumperi propria locuinta?
Asta ne framanta mai nou.
bombi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld tot io, intrebare stiti de unde as putea cumpara produse de la Aloe Forever? sau pe cineva care se ocupa de distributie? |
1. incearca pe eBay
2. cica eu (am primit cadou un membership, n-am folosit niciodata), dar cica pot sa cumpar doar din Ro
Sa ma apuc sa vorbesc cu soacra? (ea m-a sponsorizat...)
helbi spune:
Lia, sa va traiasca domnisoara si sa va aduca numai bucurii!
In ce zona atzi vizitat tot ce ai descris mai sus?
liutzica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui helbi Lia, sa va traiasca domnisoara si sa va aduca numai bucurii! In ce zona atzi vizitat tot ce ai descris mai sus? Andreia |
Andreia,
Multumim frumos
Erzhausen, la sud de Langen.
roxy spune:
Liutzica noi am gandit ca acum, dupa atatia ani de colindat prin Germanica, am facut inconjurul ei, tot in chirie, dupa ce ne-am mutat in München si ne-am convins ca aici vrem sa ramanem, ne-am cumparat apatamentul.Nu e foarte mare dar ne place, si zona e super si oamenii si tot.In eventualitatea ca ne vom mai muta, cred ca-l inchiriem ca se scot bani frumosi in aceasta zona din chirii.Rata ne ajunge exact cat plateam chiria inainte de a lua apartamantul, si e ok.Oricum plateam lunar suma asta si nu aveam nimic , asa ca acum platim pentru noi.Asta a fost ce a inclinat in favoarea cumparatului, plus zona cu posibilitati de inchiriere buna.
Poate altii au alte criterii de alegere.
Noi am cumparat un apartament intr-o casa cu etaj si mansarda, la etajul 1.Nu avem gradina proprie , dar parcul e foarte aproape si mai incolo putin e alt parc si mai mare.Probabil cu banii astia gaseam la o distanta mai mare de centru o casa , dar noi am vrut sa fie si zona buna si relativ aproape de centru.
liutzica spune:
[quote]citat din mesajul lui roxy
Liutzica noi am gandit ca acum, dupa atatia ani de colindat prin Germanica, am facut inconjurul ei, tot in chirie, dupa ce ne-am mutat in München si ne-am convins ca aici vrem sa ramanem, ne-am cumparat apatamentul.Nu e foarte mare dar ne place, si zona e super si oamenii si tot.In eventualitatea ca ne vom mai muta, cred ca-l inchiriem ca se scot bani frumosi in aceasta zona din chirii.Rata ne ajunge exact cat plateam chiria inainte de a lua apartamantul, si e ok.Oricum plateam lunar suma asta si nu aveam nimic , asa ca acum platim pentru noi.Asta a fost ce a inclinat in favoarea cumparatului, plus zona cu posibilitati de inchiriere buna.
Poate altii au alte criterii de alegere.
Noi am cumparat un apartament intr-o casa cu etaj si mansarda, la etajul 1.Nu avem gradina proprie , dar parcul e foarte aproape si mai incolo putin e alt parc si mai mare.Probabil cu banii astia gaseam la o distanta mai mare de centru o casa , dar noi am vrut sa fie si zona buna si relativ aproape de centru.
roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)
Roxy, asa ne gandim si noi, sa platim rata in locul chiriei, dar in Frankfurt sunt asa de scumpe apartamentele, de la 250.000 in sus. Unul intr-un bloc nou, aprox 100mp, 3 camere, de la 300.000 in sus.
Asa or fi peste tot preturile???
roxy spune:
Frankfurtul si Münchenul, zic de ele ca de ele stiu, sunt orase scumpe ca pret al apartamentelor.Mai ieftine gasesti mai spre periferie , asta daca tineti macar la zona (si eu v-as sfatui ca de la zona sa nu faceti rabat cand cumparati un apartament---e vorba de cumparat nu de inchiriat de unde pleci cand vrei).Zona e foarte importanta pentru ca acolo in functie de oamenii pe care ii ai ca vecini mai apropiati sau indepartati, ei vor fi (ma rog copii lor) colegi cu copii de scoala , gradinita...si nu cred ca vrei sa creasca in anturaje proaste .Eu am fugit de zona precum gara, unde se stie ce adunatura e, mai ales in Frankfurt...o lume pestrita rau , sau zona industriala, sau si aici va prezint scuze, zone unde predominau turcii(astia la noi in München).Am cautat zona linistita, cu parcuri si cat de cat cu iesire la autobahn.
Stiu ca odata am gasit un apartament super, dar era peste drum de un cimitir asa ca am renuntat din start, dar asta dupa ce l-am vazut ca respectivii omiteau sa spuna asta in anunt .
roxy spune:
si inca ceva , sa fie cladirea constructie mai recenta daca se poate, pentru ca altfel pe langa ca e veche mai ai si o groaza de renovat la ea, alti bani , alta distractie.Stiu ca e mult de cautat, noi am cautat cam un an jumatate, eram insarcinata cu al doilea baiat si tot bateam drumurile la visitat de oferte, si culmea cand sa nasc l-am gasit...am facut actele cu cateva zile inainte sa nasc si luna urmatoare cu bebe de o luna ne-am mutat , super nu ?
Am zis ca asa a fost sa fie, el l-a gasit.Iar la primu copil dupa ce s-a nascut am venit in Germania, la fel el ne-a modificat planurile , altfel poate si acum eram in tara...
Nici nu stii de unde sare iepurele ca tot vine Pastele si gasiti ceva de care va indragostiti la prima vedere, si ala e...
inca ceva ...eu zic ca 300.000 pentru 3 camere bloc nou, 100 m² nu e mult deloc...dar depinde si de zona cum ziceam
Si ce e mai important " LA MULTI ANI ! " cu fericire , sanatate si tot ce-i frumos pentru fetita ta.S va bucurati mereu impreuna.
kariguld spune:
liutzica, sa-ti traiasca fetita. La multi ani cu multa sanatate si bucurii
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
liutzica spune:
Roxi, multumesc pentru generozitatea de a-mi raspunde.
Zona de care ziceam ca se vand la peste 300k este foarte buna, poate va fi cel mai select cartier din Frankfurt in urmatorii 5 ani(Europa Viertel), am vazut proiectul si ne-a impresionat. Doar ca mi se pare mult, in conditiile in care nu stii ce vecini vei avea, fiind blocuri cu 6 etaje, nu cu inca 2 vecini ca la voi.
Aici unde stam am deja doi care nu suporta copiii, unul nu se poate uita la tv si alta nu poate.....gati!!!!
Si stam intr-un bloc nou cu vecini multi nemti. Of, of.
In fine, ce ca zic, cred si eu ca tine ca vom gasi ceva, asa dintr-odata de care ne vom indragosti imediat....si aia va fi a noastra.