Viata in Germania - cap.67
Raspunsuri - Pagina 14
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui albertje dragi forumiste , de cate ori apar eu pe aici ,se starnesc valuri ! si culmea posturile mele cad intotdeauna greu unei anumite categorii. imi pare rau ,dar nu pot fi una cu orizonturi limitate . va inteleg si pe voi cele cu bagare de seama ,va inteleg temerile si probabil buna intentie de a o sfatui corect pe kiki si va rog nu mai fiti asa acide la comentariile mele. e liber topicul pentru toti membrii acetui forum ,so ,hai sa incercam sa ne toleram fara a arunca sageti ironice. o zi buna tuturor! vine bebe |
draga albertje, personal n-am nimik cu tine, nu te cunosc. sincer, mi se pare copilarie sa sustii ca totul va merge ca pe roate si nu va intampina nici o problema.
nu, personal n-am avut experiente nefericite cu inceputul vietii in Germania, dar am vazut atatea si ne-am lovit de diferite dificultati (cei drept usoare si neinsemnate) incat nu pot afirma ca daca mie mi-a mers bine la fel ii va fi si altuia.
nu pot afirma "draga Kiki vino aici ca vei reusi, va fi totul bine, nu vei avea probleme, daca esti optimista si increzatoare toate se vor rezolva, chiar daca nu stii limba etc etc." intelegi esenta?
si as dori sa impartasesti din experienta ta, cu exemple concrete.
noi am locuit temporar in Germania, de-a lungul a multor ani. cand ne-am mutat aici definitiv, am avut o suma consistenta de bani alocata special inceputului. si sotul a lucrat din a treia zi a mutarii, deci nu s-a pus problema unui job si a tuturor lucrurilor ce decurg de acolo. ne-am mutat din casa din RO, direct in alta casa, a unor prieteni plecati pe alte tarmuri.le plateam o suma modica, care era de fapt rata lor la casa. casa care arata binisor. dupa cateva luni au inceput sa se strice una alta, reparatii bani cheltuiti. 2000 de euro ne-a costat reparatia la acoperis, ca ploua in pod. dupa doi ani am cautat apartament sa ne mutam. 5 luni de zile am cautat. am vizionat zeci de apartamente/case. (fetele care s-au mutat pot sa confirme cat dureaza pana gasesti ceva convenabil)
pana la urma am gasit un apartament, intr-o casa cu inca doua apartamente, cam mic apartamentul si cu o singura baie. zona e buna, placuta si cu multa verdeata. insa vecinii....lasa de dorit. si sunt nemti, de la mama lor.
dupa cateva luni de la stabilirea aici, mi-a fost rau intr-o noapte. a sosit ambulanta, ma dus la spital. analize, tomografie si ce mi-au mai facut a costat peste 2600 euro.(si a fost putin) factura cu data scadenta, achitata imediat.
cateva mici exemple, de viata.
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
albertje spune:
[/quote]
draga albertje, personal n-am nimik cu tine, nu te cunosc. sincer, mi se pare copilarie sa sustii ca totul va merge ca pe roate si nu va intampina nici o problema.
nu, personal n-am avut experiente nefericite cu inceputul vietii in Germania, dar am vazut atatea si ne-am lovit de diferite dificultati (cei drept usoare si neinsemnate) incat nu pot afirma ca daca mie mi-a mers bine la fel ii va fi si altuia.
nu pot afirma "draga Kiki vino aici ca vei reusi, va fi totul bine, nu vei avea probleme, daca esti optimista si increzatoare toate se vor rezolva, chiar daca nu stii limba etc etc." intelegi esenta?
si as dori sa impartasesti din experienta ta, cu exemple concrete.
dupa cateva luni de la stabilirea aici, mi-a fost rau intr-o noapte. a sosit ambulanta, ma dus la spital. analize, tomografie si ce mi-au mai facut a costat peste 2600 euro.(si a fost putin) factura cu data scadenta, achitata imediat.
cateva mici exemple, de viata.
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
[/quote]
din pacate pentru curiosi ,nu sant genul de om dispus sa imi fac amanunte din viata privata, subiect de discutie pe internet .nu imi aduce nimic bun ,ca cine stie ce persoana sa imi spuna ce sa fac sau nu, sa imi puna ecusoane...nu ma duc nici la piatza de altfel sa ma catar pe o taraba si sa urlu amanunte din viatza mea . cine doreste sa povesteasca nu are decat ,tine de cat de mult isi protejeaza fiecare sfera intima.
poate vedeti si voi la tv ,reclama pt protectia copiilor in internet...realitate pura .din pacate multi adulti nu realizeaza ca oferirea de date ,amanunte ,fapte poate fi la indemana oricui si folosite de minti bolnave in diverse scopuri meschine.
vine bebe
kariguld spune:
albertje, sunt de acord cu tine pana la un punct. de la punct incolo, fara suparare dar exagerezi. nimeni nu da date importante despre el pe forum, dar ceva experiente in linii mari, astea nu sunt periculoase.
cred ca atunci cand facem afirmatii, e bine sa avem si cu ce le sustine!
hai ca plec la dentist!
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Amonar spune:
Kiki, exeprienta mea in privinta chiriei nu e chiar una pozitiva. Noi am venit direct din Olanda, deci eu nu compar cu Romania, fiind obisnuiti cu alte obiceiuri. Proprietarul l-am cunoscut prin arhitectul nostru. Ne-a spus ca el inchiriaza pt 5,50 euro pe metru patrat. Pe noi in schimb ne-au speriat costurile auxiliare. Noi am crezut ca vom plati doar apa, gunoiul si electricitatea pe langa. La prima recalculare a venit cu o nota de plata de 1000 de euro in plus. Cand l-am intrebat din ce sunt compuse costurile ne-a spus de nu stiu ce asigurari, de taxe la primarie, de taxe pe proprietate samd. Deci pana la urma am platit cam vreo 600 euro de luna pt 60m2.
Fetelor, eu ce povestesc aici sunt experientele mele personale. In plus eu nu compar Germania cu Romania pt ca eu de 20 de ani nu mai stiu cu ce se mananca Romania si cum e cu lb. Engleza in Romania sau cu orice alt domeniu din Romania. Eu din Romania am plecat din 90 asa ca nu pot compara decat cu comunismul trait de mine. Cadrul meu de referinta este Olanda pt ca asta cunosc. Daca e sa vorbim despre lb. Engleza, ma repet pt ca a mai fost o discutie pe tema asta, comparativ cu Olanda, Germania lasa de dorit. Ei cresc cu lb Engleza la televizor si pe strada oricine iti vorbeste Engleza. Nu mai spun ca orice functionar cu publicul vorbeste Engleza, nu conteaza functia (tocmai la benzinarie unde vine un public divers).
La doctor eu vorbesc Engleza iar el imi raspunde in Germana.Doctorita ginecolog isi mai da drumul daca insist sa-mi explice in Engleza, dar numai daca insist. Prima pe care am avut-o pur si simplu ma sfida si continua in Germana.
Cu finantele noi nu avem nici o treaba pt ca nu depindem de statul German deci cu ei nu vorbesc. Daca dau telefon la vreo institutie trebuie sa se 'caute' pe cineva pt mine ca sa-mi vorbeasca in Engleza.
Sant convinsa ca in firme se vorbeste Engleza. Si se mai poate ca doar zona asta unde locuiesc eu sa fie asa. Noi nu locuim intr-o zona industrializata.
Sunt foarte dezamagita in privinta asta pt ca ingreuneaza comunicatia si am fost obisnuita altfel in Olanda. Si ma repet, nu am de ce sa mint, pt ca nu am nici un interes.
Enza spune:
Buna fetelor! Prima si ultima data am scris pe topicul "nemtoaicelor" in decembrie 2009 . Mai arunc insa cate o ocheada, sa vad ce se discuta.
In ceea ce priveste actuala tema, dar si pe mine , daca as mai fi in situatia de a ma muta intr-o alta tara, nu cred ca as mai opta pentru Germania. Nu stiu daca altundeva ar fi mai usor, dar aroganta si raceala nemtilor ma scot din minti (ma limitez deocamdata doar la aceste afirmatii ).
Kiki draga, va admir pentru curajul de a veni incoace, cu atat mai mult daca aveti si cunostinte limitate de limba germana. Trebuie sa fiti foarte atenti in cine va incredeti si ce semnati. Sunt si aici o multime de excroci si multi incearca sa-ti dea teapa. Mi s-a intamplat si mie zilele trecute cu un contract. Nici nu am fost eu "richtig bei der Sache" (atenta) si aveam incredere in firma. Am fost asigurata tot timpul ca este vorba de un contract de proba (gratuita) pe 2 luni, pentru telefon, internet si tv prin cablu. Mi
s-a spus ca avem Widerrufsrecht de 14 zile, dar sa profitam din plin de oferta pentru a o testa si abia pe urma sa renuntam, daca nu ne convine. Am semnat ca primarul, desi n-am mai facut-o niciodata pana acum si n-as fi facut-o fara a discuta intai cu sotul, dar de ... eram sotia si cica se poate. Ulterior m-a sunat o tipa de la firma, pentru a verifica daca totul a fost ok, dar din discutia cu ea a reiesit ca oferta nu era nici din greseala gratuita ci plateam cca. 10 euro in plus, fata de ce platim acum pentru internet si telefon. Nu ne era neaparat de banii aceia, dar cum nici nu ne prea uitam la tv + neintelegerea, am hotarat definitiv rezilerea contractului.
Ei bine, azi am fost sunata de la firma, probabil de Vorgesetzter, caruia i-am zis ca a fost o neintelegere la mijloc, acesta fiind motivul rezilierii. Nu vroiam nici sa critic nici sa creez probleme cuiva. Tipul mi-a zis insa, "judecand dupa accentul strain pe care-l aveti, este clar ca a avut loc o neintelegere" si ar dori sa vorbeasca cu persoana care a incheiat initial contractul, adica sotul. Tupeul m-a enervat si i-am zis ca neintelegerea nu a fost din cauza limbii germane, ci a celor afirmate de angajatii firmei. Eram pregatita sa-i spun si ca dreptul de 14 zile de a renunta la contract e prevazut de lege, dar n-a mai fost nevoie. Tipul a inteles, si-a inmuiat tonul, s-a scuzat si asta a fost.
E doar un exemplu din multe altele, care pot fi traite aici. A crede ca nemtii sunt din cale-afara de corecti, civilizati, politicosi, ca viata aici e doar lapte si miere, este o naivitate.
Nu doresc sa va speriu, ci doar sa va deschid ochii. De altfel va doresc tot binele din lume, desi nu va cunosc si mult noroc!
albertje spune:
citat din mesajul lui kariguld albertje, sunt de acord cu tine pana la un punct. de la punct incolo, fara suparare dar exagerezi. nimeni nu da date importante despre el pe forum, dar ceva experiente in linii mari, astea nu sunt periculoase. cred ca atunci cand facem afirmatii, e bine sa avem si cu ce le sustine! hai ca plec la dentist! ********************* VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA Speranta si incredere pentru David ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* Invingatorii nu renunta, iar cei ce renunta nu ajung invingatori |
de ce sa ma supar ? Ca vezi lucrurile altfel? Nicidecum . in postul anterior te rog intelege ca vorbesc strict despre mine . ceea ce alte persoane fac sau spun in internet este de interesul meu (mai mult sau mai putin ) de moment.
multe persoane cad victime mobingului pe internet fara ca macar sa creada vreodata ca lor l-i se va intampla asa ceva .
stii reclama? Uite aici link-ul
https://www.klicksafe.de/ueber-klicksafe/downloads/klicksafe-werbespots/download_wo-ist-klaus.html
http://tickers.livingchaos.co.uk/tickers/image/pregnancy/b4/23/2011-11-21/40838/270/QmFieSBOYW1lIGlzIGR1ZSBpbg.jpg" target="_blank">vine bebe
roxy spune:
albertje sa iti spui din experientele tale pe taramul nemtilor nu inseamna ca iti dai adresa de domiciliu, contul sau firma la care lucrezi, la ce ora e casa goala sau cand e copilul la joaca...ca sa poata cineva actiona folosindu-se de astea.
Poti foarte bine sa sfatuiesti ce se poate intampla in caz de , sau de, sau de...pentru ca cine stie poate scoti un om din impas cu sfaturile tale.De la a spune unui om cum sa intocmeasca o procura, sau unde sa se duca cand cauta o casa...pana la a spune ce numar ai la pantof si unde ai pus cheia sub pres e cale lunga.Niciuna dintre noi nu cred ca face asta, dar ne sfatuim intre noi cum putem, ca si noi la randul nostru am fost sfatuiti si bine ne-a prins.Eu cand ma plangeam pe aici ca nu stiam ce gradinita sa accept de langa casa sau mai departe si spuneam pe aici conditiile la una sau la alta, nu dadeam nici nume , nici adrese ci doar elemente generale si fetele si-au spus parerea fiecare dupa experienta ei, iar eu am hotarat in functie de mai multi factori dar din ceea ce s-a raspuns atunci am stiut ce anume sa urmaresc , lucruri care poate mie imi scapau fiind prea prinsa de problema si nu mai eram asa obiectiva.Le multumesc inca odata la toate .
albertje spune:
citat din mesajul lui roxy albertje sa iti spui din experientele tale pe taramul nemtilor nu inseamna ca iti dai adresa de domiciliu, contul sau firma la care lucrezi, la ce ora e casa goala sau cand e copilul la joaca...ca sa poata cineva actiona folosindu-se de astea. Poti foarte bine sa sfatuiesti ce se poate intampla in caz de , sau de, sau de...pentru ca cine stie poate scoti un om din impas cu sfaturile tale.De la a spune unui om cum sa intocmeasca o procura, sau unde sa se duca cand cauta o casa...pana la a spune ce numar ai la pantof si unde ai pus cheia sub pres e cale lunga.Niciuna dintre noi nu cred ca face asta, dar ne sfatuim intre noi cum putem, ca si noi la randul nostru am fost sfatuiti si bine ne-a prins.Eu cand ma plangeam pe aici ca nu stiam ce gradinita sa accept de langa casa sau mai departe si spuneam pe aici conditiile la una sau la alta, nu dadeam nici nume , nici adrese ci doar elemente generale si fetele si-au spus parerea fiecare dupa experienta ei, iar eu am hotarat in functie de mai multi factori dar din ceea ce s-a raspuns atunci am stiut ce anume sa urmaresc , lucruri care poate mie imi scapau fiind prea prinsa de problema si nu mai eram asa obiectiva.Le multumesc inca odata la toate . roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) |
asta este si esenta in discutia purtata de mine cu kariguld ,de a vorbi despre generalitati si nu despre informatii strict personale .
atentionarea si exprimarea felului meu de a gandi este un reply la ceea ce imi propunea mie kariguld.citez:
,,si as dori sa impartasesti din experienta ta, cu exemple concrete.,,
tine de deschiderea fiecaruia,cat de mult e dispus sa impartasesca.stiu persoane care sufera de a fi in centrul atentiei si atunci un astfel de forum ,devine un fel de jurnal online,unde isi descarca oful zilnic ,isi lasa nervii la vedere ,practica tot felul de meserii ,dar cu preponderenta cele de SFATUITOARE etc .
hai ,spuneti ca nu ati intalnit asemenea specii!?
o seara linistita !
vine bebe
kariguld spune:
citat din mesajul lui albertje atentionarea si exprimarea felului meu de a gandi este un reply la ceea ce imi propunea mie kariguld.citez: ,,si as dori sa impartasesti din experienta ta, cu exemple concrete.,, |
ma refeream la modul general ca cele descrise de mine, sau Amonar sau alte fete.
si eu sunt atenta in general la ce dau din casa, la amanunte, dar in acelasi timp ceea ce spun nu-mi afecteaza viata.
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
aschiutza spune:
Albertje, desi noi pe aici ne-am intrecut care mai de care sa SFATUIM, nu vad sa ne incadram careva in clasa enuntata de tine. Cel putin nu pe la germanici.
Acu, bineinteles ca cine e curajos invinge, dar unii dintre curajosi se mai si pierd pe drum (noi auzim numai povestile cu happy end ale invingatorilor), semneaza contracte aiurea, isi fac prieteni hoti (asta au patit-o romanci colege cu mine in primele luni de stat in Germania) si au probleme pina sa se integreze. Si multi vin cu o imagine roz bombon a Germaniei si bineinteles vor fii dezamagiti. Germania deasemenea nu e pe gustul tuturor. Pt unii va fii prea rece, pt altii va fi prea inflexibila. Eu cred ca daca pleci ca emigrant cu lectiile de asteptare un pic facute, vei putea sa te adaptezi mai usor si nu vei cadea in depresie una doua.
Pt mine Germania nu e nici tara mai cu mot din univers, nici cea mai rea. Daca s-ar intoarce timpul si as alege alta tara de emgirare ar fii pt ca acea tara s-ar potrivii cu persoana mea mai bine si nu pt ca Germania nu e o tara frumoasa / primitoare / corecta. Oameni si oameni vom intilni oriunde. Prejudecati sunt usor de facut. Eu am intilnit , ca si in Romania, si oameni primitori, si oameni reci, si oameni super corecti, si oameni care au incercat sa ma traga pe sfoara. Daca te astepti numai la perfectiune si drumuri pavate fara greutati, mare iti va fii dezamagirea (si cunosc si asfel de dezamagiti). Daca te astepti ca Germania sa fie fix ca alta tara, s-ar putea sa nu vezi ce parti bune are in comparatie, sa nu te acomodezi.
Important e sa deschizi ochii de la inceput ca sa simti adevaratul puls al Germaniei.
O doza de acceptare a faptului ca Germania e o tara de sine statatoare si nu o replica a altei tari sau a unei povesti de demult / a unui vis idealizat e absolut necesara. Nu , Germania nu e ca Olanda si nici ca Romania sau ca alta tara. Germania are cultura ei, obiceiurile ei, chichitele ei, bubele ei. Sunteti voi ce emigrati gata sa le cunoasteti? Asta e adevarata aventuraa
No, sorry pt eseu