Viata in Germania - cap.67

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Articol ce merita citit: http://www.spiegel.de/netzwelt/web/0,1518,749826,00.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mycya spune:

Neata dragelor!

deci eu am sunat la politia de frontiera si mi sa spus clar ca e nevoie de apostila pentru a fi valabila, nu m-as aventura nicidecum acum sa ma duc fara mai bine ma complic putin acum decat sa am vreo surpiza neplacuta la intoarcere. si mi-au mai spus ca aia e necesara pentru cand ma intorc in Germania .

ma voi duce saptamana viitoare cand e sotul liber la un notar cu declaratia scrisa in romaneste si de acolo am sa rog sa imi detalii unde o pot apostila .

poate ca se mai poate si fara apostila dar nu vreau sa ma risc....si la consulat nu ma duc sunt asa nesimtiti ca nu merita sa mai apeleze nimeni la ei

Mami de Andra Maria 02.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

fetelor, adevarata problema e la politia de frontiera romana. dau atatea interpretari, pe mine ma lasa sa trec cu declaratie doar de la notar, pe altcineva nu-l lasa fara apostila, si tot asa....
acuma fiecare sa faca cum considera ca-i mai bine, pentru a nu avea neplaceri si surprize e bine sa fie toate stampilele posibile.
pe sot l-au intrebat la aeroport politistii de ce copii au dubla cetatenie si el nu? uite asa de kiki apoi un altul mai "vigilent" spune sa vedem daca numele de familie sunt la fel.....ala era ramas dintr-un banc cu prosti

ei, sa fim noi sanatoase.....ca restul le rezolvam cumva!

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Invingatorii nu renunta, iar cei ce renunta nu ajung invingatori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

As avea si eu o intrecare la mamicile cu mai multa experienta.
Voi cand ati primit raspuns de la gradinita, ca nu va accepta, vi s-a dat si motivul pentru care nu ati fost inscrisi?

harnici la de 15 luni
Cresterea in greutate
Perioadele de crestere

Mergi la inceput

buna ziua!!!
uitasem sa va intreb...cum se spune in germana la acea declaratie de care am nevoie? ca la primarie m-am chinuit ceva sa ii explic doamnei de ce anume am nevoie si tot degeaba am facut-o ca nu fuse bun

luni vreau sa merg la notar si sa ma duc pregatita sa nu am iar vreo surpiza. a si el nu va spune nimic ca voi´scrie in romana si nu intelege?

sa aveti un weekend cat mai frumos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Mycya la notar mergi cu o hartie pe care sus scrii textul in romaneste si in partea de jos a foii in germana , sau pe verso daca e mai lung textul, dar nu e cazul aici.Se numeste Vollmacht
Eu am facut asta la Consulat, m-a costat destul , parca 60 de euro de imputernicire (eu am avut 2, pentru 2 copii )da macar a fost fara apostila si alte alea, pentru ca totul e facut acolo la Consulat, am scutit timp, nervi si alte explicatii .Si eram sigura ca e corect ce e scris...
In legatura cu apostila mi se pare normal sa trebuiasca pe un act, traducere din germana in romana, sau orice e facut in germania si e necesar in romania, pentru ca de aia e apostila ca o recunoastere a lor intre tari diferite.
Acum ca unii inchid ochii si lasa sa treci fara, aia de fapt fac un lucru nelegal , nu cel care cere apostila.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roxy

Mycya la notar mergi cu o hartie pe care sus scrii textul in romaneste si in partea de jos a foii in germana , sau pe verso daca e mai lung textul, dar nu e cazul aici.Se numeste Vollmacht
Eu am facut asta la Consulat, m-a costat destul , parca 60 de euro de imputernicire (eu am avut 2, pentru 2 copii )da macar a fost fara apostila si alte alea, pentru ca totul e facut acolo la Consulat, am scutit timp, nervi si alte explicatii .Si eram sigura ca e corect ce e scris...
In legatura cu apostila mi se pare normal sa trebuiasca pe un act, traducere din germana in romana, sau orice e facut in germania si e necesar in romania, pentru ca de aia e apostila ca o recunoastere a lor intre tari diferite.
Acum ca unii inchid ochii si lasa sa treci fara, aia de fapt fac un lucru nelegal , nu cel care cere apostila.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Roxy, ti-am trimis PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matilda33 spune:

Multumesc pentru raspuns Miriluta, Ceska, dar ... se pare ca totusi nu vom primi nimic pentru copii caci nu platim aici nici un fel de taxa/impozit, sotul lucreaza la firma lui cu sediul in Ro.
Intre timp am mai cautat in imprejurimi, mai sunt si alte gradinite, bineinteles, insa cu program chiar mai scurt decat cea din satul asta.
Ceska, stam aproape de Memmingen, poate cunosti mai bine zona si putem sa ne intalnim vreodata!

mami de gemeni!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

Legat de kindergeld,as vrea sa mai scriu o data ca NU e nevoie sa lucrezi ca sa primesti kindergeld!Kindergeld nu e legat de munca in nici un fel,la fel ca si in Romania...Si o mama singura.hausfrau,primeste kindergeld pentru copil.Pun un citat de pe familienratgeber:

Kindergeld erhalten deutsche Eltern, die in Deutschland ihren Wohnsitz oder gewöhnlichen Aufenthalt haben oder im Ausland wohnen, aber in Deutschland unbeschränkt einkommensteuerpflichtig sind.

Ebenso erhalten Staatsangehörige der Europäischen Union sowie des Europäischen Wirtschaftsraumes, für die allgemeine Freizügigkeit gilt, Kindergeld, wenn sie ihren Wohnsitz bzw. gewöhnlichen Aufenthalt in Deutschland haben. Andere in Deutschland wohnende Ausländer können Kindergeld erhalten, wenn sie eine gültige Niederlassungs- oder Aufenthaltserlaubnis besitzen. Auch anerkannte Flüchtlinge und Asylbewerber können Kindergeld erhalten. Für ein und dasselbe Kind kann immer nur eine Person Kindergeld erhalten.

Eltern, die nicht dauernd getrennt leben, können untereinander durch eine Berechtigtenbestimmung festlegen, wer von ihnen das Kindergeld für ihre im gemeinsamen Haushalt lebenden Kinder erhalten soll. Bei getrennt lebenden Eltern erhält das Kindergeld derjenige Elternteil, in dessen Haushalt das Kind angemeldet ist.

In ceea ce priveste apostila,am scris si eu cateva pagini in urma care sunt pasii...Probabil ca la frontiera se mai inchid ochii daca li se pare lor ca esti ok,dar orice document emis de o tara trebuie apostilat pentru a fi recunoscut in alta.Si,cum s-a mai spus,de ce sa riscati sa stati pe la frontiera dupa acte?Si cum am mai scris o data,apostila este foarte usor de obtinut,insa nu o veti putea face pe un document in limba romana,ci pe unul in limba germana.Supralegalizarea inseamna apostilare!

Mergi la inceput