Cerere info - Controller Olanda + sfaturi

Cerere info - Controller Olanda + sfaturi | Autor: OanaP

Link direct la acest mesaj

As avea nevoie de niste informatii, intrucat sotul desfasoara un interviu pentru un post in Olanda. Cam pe unde pot gasi anunturi pentru un post de Controller (financiar) si daca am ocupat o astfel de pozitie in Romania ce as putea face in Olanda?
Apoi m-ar mai interesa cam ce venit salarial ar trebui a aiba o familie ca sa poata sa traiasca macar modest (chirie, gradinita samd).

As aprecia mult un raspuns, dat fiind ca nu stiu cum de unde sa apuc problema.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

monsterboard.nl;In Nl romanii nu au drept de munca,doar daca ii obtine firma respectiva drept de munca.Chiriile sunt mari,viata e destul de scumpa,minimum 2000 va trebuie.Depinde fireste de localitatea in care va stabiliti,orasele mari sunt f scumpe .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Jenn, multumesc mult. Suma e bruta sau neta? Ai idee cu copii cum e? Daca stie numai limba materna, exista modalitati de integrare? Are 3.5 ani.

Mergi la inceput

Copii se adapteaza,nu cred ca trebuie sa- ti faci griji,mai ales ca e micut.Asa zisa scoala incepe la 4 ani-optional,obligatoriu de la 5.De ce zic asa zisa ,pt ca fac ce se face la gradi in Ro,dar in cadrul scolii.Suma e neta,impozitul pe venit e f mare aici,poate ajunge si la peste 40 de procente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Pai daca sotul are interviu, e clar ca firma e dispusa sa-i faca rost de permis de munca si prin el cred ca o sa aiba si Oana drept de munca. Nici in UK romanii n-au drept de munca, dar daca sa zicem sotul obtine acest drept automat are si sotia. Asa e in UK dar banuiesc ca asa e si in Olanda.

Cit despre Controller, daca e financial controller iti trebuie studii grase, facute aici, nu tin cont de experienta din Romania or de studiile din Romania. Daca e credit controller, e platit mult mai putin, nu-ti trebuie cine stie ce studii, dar trebuie sa stii limba foarte bine si pun pariu ca o sa se uite la experienta si cum am zis aia din Romania nu prea conteaza. Asa e in UK dar nu cred Olanda sa fie mult diferita ca tot Europa e.

Sa fiu ca tine, as incepe sa fac niste studii in domeniu ca sa ai de ce te agata si in timpul asta iti cauti de lucru.

Mergi la inceput

Firma depune actele pt obtinerea dreptului de munca,nu decid ei.Procedura dureaza luni(maxim 6)si poti avea surpriza sa nu fie pozitiv raspunsul.Nu primeste si ea drept automat ,tot asa trebuie sa i -l ceara o firma,care sa demonstreze ca nu a gasit pe nimeni pt postul ala!

Mergi la inceput

Da, stiam ca firma depune actele si ca nu depinde de ei. Si noi am trecut prin asta acu 10 ani dar am primit raspuns pozitiv imediat. Eu am primit drept de munca automat, dar cum spuneam asta era acu 10 ani. S-or fi mai schimbat lucrurile de atunci si aici, ca nu mai stiu. Atunci o sa fie greu pentru Oana sa gaseasca de munca in conditiile astea.

Mergi la inceput

Asta in Uk,in Olanda nu -ti da nimeni drept de munca pt ca are sotul...Din 2007 piata muncii e inchisa pt romani si bulgari,nu au drept de munca nici cei care vin aici prin casatorie cu cetateni olandezi!Daca aia nu primesc ,ca vorba aia se muta aici definitv,cum i-ar da cineva ei,care vine cu sotul pt o perioada limitata!La sotul meu la job au avut nevoie de o persoana care sa vorbeasca fluent romana. I.N.D -ul-cei care acorda sau nu drept d emunca,rezidenta,etc -nu i-a dat drept de munca,fiindca nu au argumentat suficient ca nu au gasit pe nimeni calificat in Nl.Sunt mai mult de 50000 de romani legal aici,de ce nu angajeaza pe cineva ,a fost argumentul.Si desi interviul era luat,a trebuit sa renunte!Nu vreau sa descurajez pe nimeni,dar e bine sa se stie realitatea.Vad ca nu a mai intrat sa ne zica cum a fost interviul,ne agitam poate degeaba!

Mergi la inceput

Eu as putea spune ca in UK piata muncii a continuat sa ramina inchisa si dupa 2007. Se pare ca olandezii sint si mai stricti decit aici. Cum e cu studiile, sint recunoscute sau trebuie luat de la capat? Ca eu a trebuit sa iau totul de la 0 ca numai studiile si experienta de aici conteaza.

Mergi la inceput

Cam asa e si aici ,de la zero.Sunt putine exceptii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albertje spune:

am si eu o prietena romanca ,casatorita cu olandez de 4,5 ani ,ce locuieste in apropiere de Roermond si lucreaza ca credit controller pt ups. serviciul l-a gasit printr-un uitzendburo(agentie intermediara de munca)si stiu ca nu a intampinat nici o problema pe piata muncii in ce priveste incheierea vreunui contract si nici la obtinerea permisului de munca(2007).
jenn ,oricum e pe baricade ,stie probabil la cald cum stau lucrurile actual.nu pun la indoiala veridicitatea ,poate s-au schimbat multe intre timp.
jenn iubita ,de mult nu ne-am mai auzit . totul ok pe la voi ? Kusje.

vine bebe

Mergi la inceput