De post, gustos si sanatos
Am inceput postul Pastelui. Nu stiu cat ma tine, dar incerc sa mananc ceva sanatos si gustos, preferabil sa nu stau toata ziua la cratita. Ieri am "gatit" cartofi prajiti si salata de rosii. Desigur, prima alegere doar gustoasa , nu si sanatoasa...
Tinem un jurnal al mancarurilor de post, gustoase si cat de cat sanatoase?
Raspunsuri
saskia spune:
Eu astazi vreau sa fac salata de cartofi fierti 9ii fierb in coaja si ii decojesc si tai cubulete mai mari), cu ceapa, ulei, sare si masline negre si alaturi o sa cumpar niste chiftelute din soia :)(astea sunt deja preparate).
hristina spune:
Ciorbita de fasole
Mancarica de cartofi; ambele cu ceva muraturi langa
Placinta cu mere
Si eu astept cu interes meniurile voastre sa ma pot inspira!
valentinag spune:
Ieri am facut tocanita de ceapa si ciorba de legume.Nu stiu cat de sanatoasa e tocanitza mea, dar e gustoasa!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
MadalinaM spune:
Voi nu va ingrasati in post?
Eu ma simt ff vinovata: am intentia sa nu tin postul asta, dupa cativa ani in care am reusit sa il tin dar mancand f multe fainoase. Acum am ajuns, din mai multe considerente, la o greutate mare si nu mai pot, nu mai am curaj, sa tin postul.
Aseara am mancat, totusi, o varianta de pilaf sarbesc, adica pilaf cu varza acra(fierte impreuna + bulion, poate stiti mancarica, ar fi fost mai buna daca avea mai mult ulei si daca ar fi fost pusa si la cuptor, dar eu am zis merci, de ce am avut, fara prea multe nazuri), azi am o fermentatie in stomac!
Asa ca, pe langa mancarica pe care o faceti, eu am si o alta intrebare: cum va simtiti cu aceste mancaruri de post?
ellinia spune:
Pai eu incerc si sa tin post si sa slabesc, sa vad cum reusesc ca eu sunt carnivora de felul meu. Numai eu tin post in casa asa ca voi gati cum voi putea. Ieri am mancat o salata de boabe de porumb (initial congelate, nu din conserva) si ciuperci facute la abur, cu ulei de masline si otet balsamic. Dupa amiaza niste salata de vinete (am pus pe un pic de paine graham ca nu puteam altfel) si seara niste varza calita, goala. Azi am mancat spanac cu ciuperci pleurotus, iar dupa amiaza orez integral fiert, amestecat cu ciuperci facute la abur si cred ca niste suc de rosii facut de mine asta toamna, fara ulei.
Am in plan sa fierb fasole si sa fac bors, iahnie si fasole batuta si vreo doua zile asta sa mananc, sa nu mai am grija.
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
BazarGeneral
anaemi spune:
ieri am facut o salata de fasole boabe , pleurotus la grill si mucenici (cu zeama)
azi am facut o ciorbita de legume si mucenici moldovenesti.
Eu chiar daca nu o sa pot tine tot postul din cauza de bebe(o sa incerc prima si ultima saptamana si luni,miercuri,vineri) mi-am propus sa mananc cat de multe salate, fructe si legume.
O sa incerc sa profit la maxim de verdeturile de primavara... cat le-am asteptat!
Oricum o sa gatesc si de post, pt ca sotul tine post .
Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & 22+
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
tlaura spune:
Eu nu tin post, nu reusesc, cel putin nu 40 de zile, dar va dau si eu idei de mancaruri de post: ciulama de ciuperci cu mamaliguta, musaca de legume (e asa de bunaaaaa!), supa crema de legume sau de orez, paste cu sos de rosii si ciuperci, ciuperci umplute cu legume rase si verdeata, varza calita, ciorbita de legume (s-a mai spus).
Daca mai imi vin idei, va mai spun!
danat spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MadalinaM Voi nu va ingrasati in post? Eu ma simt ff vinovata: am intentia sa nu tin postul asta, dupa cativa ani in care am reusit sa il tin dar mancand f multe fainoase. Acum am ajuns, din mai multe considerente, la o greutate mare si nu mai pot, nu mai am curaj, sa tin postul. Aseara am mancat, totusi, o varianta de pilaf sarbesc, adica pilaf cu varza acra(fierte impreuna + bulion, poate stiti mancarica, ar fi fost mai buna daca avea mai mult ulei si daca ar fi fost pusa si la cuptor, dar eu am zis merci, de ce am avut, fara prea multe nazuri), azi am o fermentatie in stomac! Asa ca, pe langa mancarica pe care o faceti, eu am si o alta intrebare: cum va simtiti cu aceste mancaruri de post? |
Gand la gand Madalina! Si eu as vrea sa tin post cat mai mult, dar cand vad ca mai toate mincarurile sunt fainoase (orez, cartofi, fasole etc) sau mincaruri care "cer" ceva paine, imi cam trece elanul.... insa vad totusi persoane care postesc si nu iau in greutate. Desigur, tine si de metabolism, ca le stiu asa dintotdeauna pe acele persoane, pe cand eu sunt genul care se pufoseaza numai uitandu-se la fainoase
Asa ca, are cineva o reteta magica de post ne-ingrasator?