PRIETENE FARA TITLU (76)
Raspunsuri - Pagina 4
marchplayer spune:
Salutare
Monica, m-am sculat odata cu copii mai, cine vroiai sa stea cu ei!! S-a pus Rares sa ma calareasca de la 7. Oricum am recuperat cu 2 ore de somn la amiaza.
Maine trebuia sa fie concursul Bee, pe 10 dar din pacate nu mai are loc. Cica ar fi prea obositi copii care au avut concurs la Suceava. Si oricum Ioana a lipsit in ultima saptamana pe caz de boala asa ca nu stiu cat ar fi fost de pregatita. Maine ma gandeam sa o duc la antrenament, gata cu boala. Saptamana viitoare reincepem si gradinita.
Mucenicii nu mi-au iesit pe placul meu. Asta pentru ca am luat reteta in premiera de pe net. Aveam eu scrisa de la matusa mea o retzeta bestiala de cozonac numai ca il dusese matusa pe la socra-mea, si cum imi intrase in cap ca eu voi face din aia..m-am apucat cu ce am gasit pe net. Bunuti dar nu de excceptie. Au si crescut...dar cam indesati
Bee sunt rasa dracului barbatii astia. Este mai bine sa nu te bagi intr-o discutie cu ei ca pierzi sigur. Asta pentru ca sunt rationali si noi emotive, noi ne pierdem in detalii de care lor efectiv nu le pasa si cand ii vezi fatza impasibila o iei razna si deja nu mai stii incotro se indreapta discutia. Nici lasati in plata domnului, doar ghidati usor spre lucruri mici(nu cerut direct ca ti-ai dat foc la valiza). Eu niciodata nu reusesc!!!! O iau rara imediat. Asta pentru ca al meu sot jumatate din timpul petrecut acasa se reface dupa voiaj si cealalata jumatate se pregateste sa plece. El are timp de citit, de uitat la tv, de stat la calculator, de dormit cat cuprinde, de mers cu prietenii la bere.
Nici nu stiu ce sa mai zic....
Denisam spune:
Daniela-chiar asa deci e concursul sau nu,bafta la antrenamente oricum-vroiam sa iti zic ca ai mei inafara de ceva muci, nu au avut nimci toata iarna-le-am dat echiancea si vit C ca si sanul trecut, vit C e una mai speciala numita EMERGEN C-dar acum de 2 zile a inceput sa tuseasca A de la muci cred dar si pt ca e ol vreme aiurea 3 zile cald, 2 frig..si ma gandesc sa ii dau ceva,dar zau dc stiu.
Moni si Ingrid-am uitat sa va zic de Emma-sapt asta au mai usor la gradi,ca azi au zi de purtat palarii, ieri au avut crazy hair,maien cica sa o imbrac in regina,etc.Dar a avut ora de voce pe linga pian, a zis profa ca are o voce faina,poate canta si sus si jos si ca a facut execelent pt prima ora-acum are de scris si repetat ceva note si de exersat zilnic ceva cu respiratia si cu pronuntatul gamei dintr-o suflare-tenoare o fac ca si asa de 1 sapt ma innebuneste cu Andreea Bocelli
Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani
monica70 spune:
Buna seara! Ne-am intors si noi din plimbareli.La doctorita mea,aceeasi faza,azi las afara o doza,maine dimineata iar la analize si pe urma sa o sun,in functie de asta vad ce fac vineri.Si asteptam rezultatul de la Cluj.A vazut pe biletul de iesire ca am recomandare sa merg la o oncoloaga din Cluj (aia cu trialul) si a facut o mutraa,m-a intrebat si intrebat "dr X ...? I-am zis ca n-am fost inca la aia,poate dupa ce vin rezultatele Am intrebat-o de micronodulii aia de la plamani,a zis ca sa fac CT peste 6 luni Am intrebat-o de RMN - zice ca la ala nu se vede bine la plamani din cauza coastelor.Atunci PET CT? Daa,ala s-ar putea,sa vedem ... pai ar fi cazul,ca am dreptul,din toamna e decontat de stat si pentru diagnosticul meu.Da' si pentru ala trebuie facut si aprobat dosar la Bucuresti.Chestia e ca e prea tarziu CT doar peste 6 luni,pe de alta parte iradiaza si nu e bine sa il faci prea des.
Am fost si cu Diana la medic,n-am rezolvat nimic pentru dosar,dar macar i-am facut consult psihiatric,ca tot voiam demult.Zice ca pentru dosarul ala trebuie examen psihologic si ca ea e de fapt psihiatru pediatru.Na, ma rog.
Am stat mai mult de juma' de ora la povesti - Diana intre timp se juca cu niste jucarii de-acolo.A mai intrebat-o si pe ea una alta.
Nu mi-a zis cine stie ce chestii noi,ci regulile de baza : ca pe cat posibil sa existe reguli si sa le respecte toti ai casei,iar in cazul crizutelor sa fie ignorate ,sa nu se strige la ei,sa nu fie batuti,sa nu fie luati in brate,sa le se repete intruna ca vei discuta cu ei cand se linistesc.As vrea sa o vad pe ea facand asta de exemplu cu Rares Nu de alta dar Diana mea nu mai face chiar asa de des ca alta data crizutele cu pricina.I-am zis si de faza de la gradi cu trasul de par,a zis ca orice se intampla acolo sa luam imediat atitudine,pentru ca ei trebuie sa se simta aparati.I-am zis ca ea e ff cuminte la gradinita,acasa e problema.A dedus ca atunci sigur ceva de-acasa intretine crizutele.Din cate i-am povestit,a ajuns la concluzia ca la Diana e vorba de nerabdare + hiperactiune + surplus de energie si trebuie sa o tin mereu ocupata cu activitati interesante.Daaa ... stiu asta de mica Si mai zice ca trebuie a aiba un program regulat - gen orele de somn,programul de masa,dulciuri dupa mancare etc.
A fost super incantata de faptul ca sunt o "mama jucausa" adica ma joc cu ea.Si mi-a propus sa mai venim la un control pe sfarsitul lunii,m-a programat in 25.I-am povestit si de faza cu calendarul cuminteniei,cu fetele zambitoare si triste,ba chiar de incercarea de dinainte de a-i da bila neagra,cand s-a enervat rau de tot. Mi-a zis si ea ,ca nu functioneaza chestiile negative,mai degraba cele pozitive - de cate ori face ceva bun sa fie laudati,sau sa primeasca gen buline roz,eventual cand se aduna 5 d-alea sa primeasca vreun cadou. M-am distrat ca zicea si ea ca in carti cu lasatul in time-out atatea minute cate luni are copilul,parca asa era.Da' i-am zis ca aia functioneaza la unii,nu la din aia care stau agatati de clanta si bat cu pumnii/picioarele in usa Nu mai zic de racnit.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
Denisam spune:
Moni-deci tot nu ai aflat nimic concret despre tine..
Legat de ce a zis d-na doctor,bun si ce solutii de a le tine ocupate vede ea? Apoi orice copil cand il pedepsesti plinge si face crize,eu numai cand pomenesc cuvantul pedeapsa,si aud tentativa de vaicareala si plins...eu is ofticata pe colegu ca a uitat de 8 martie si ca unoeri incearca sa nu respecte regulile mele legate de culcare sau locul unde se maninca-noroc ca dc ii spun Emmei ca nu e ok sau ma supara,vine si imediat face ca mine si in final se conformeaza.MA bucur mult ca ii ai pe ai tai alaturi si te ajuta asa mult cu copiii.
monica70 spune:
DENISA pai n-am ce afla pana nu e gata biopsia.Pe biletelul de iesire a scris doar ca mi-a scos o cicatrice cheloida.Nu scrie nimic de nicio adenopatie,de ala i-am auzit doar eu vorbind cand l-a scos - dar n-a precizat ce e.Dar la tomografie se vazuse adenopatie 2 cm.Faza e ca la ecografie nu se vedea defel nicio adenopatie si normal cica la eco se vad astea f. bine.In toamna chiar la eco a vazut intai ganglionul ce era crescut.Asa ca ce sa zic,la eco nimic si dupa o saptamana la CT se vede .Ce-i drept e ca m-am taiat in zona un pic cand m-am ras inainte de a merge atunci la dermatolog,deci chiar intre eco si CT,in plus deja era pe vine herpesul - doua motive pentru care ar putea creste un ganglion.Dar la 2 cm? Atat avea si ala singurul ce fusese atins.Na in definitiv habar nu am,pana nu e gata biopsia pot face doar presupuneri.Rezidentul mi-a zis doar de vreo doua ori sa stau linistita ca nu arata rau.Iar cu cicatricile sper sa fie chiar doar cheloid,la fel au zis si dermatologul si oncologul - doar asta din Arad s-a speriat rau cand le-a vazut,dar nu-i de mirare.Sigur nu mai vazuse niciuna live - pe cand un dermatolog sau un chirurg au mai avut ocazii.
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
monica70 spune:
DENISA pai cum cu ce sa ii tinem ocupati? Cu jocuri,jucarii,activitati interesante.Par example acum ca sa pot scrie Diana e la TV - i-a pus Ghita DVD cu Tom si Jerry.Pica bine la casa omului - numai asa am facut-o sa taca
Diana nu plange daca se pomeneste de pedeapsa,eventual daca pedeapsa e ca nu ii dau pe loc ciocolata A zis sa le dam pedepsele doar imediat dupa ce fac boacanele si sa nu fie pedeapsa pe termen lung.Adica doar diseara/azi/ cel mult maine nu mai primesti TV / dulciuri sau mai stiu eu ce.Si i-am zis si cu supararea si nevorbitul cu copilul,la fel pe termen ff scurt,gen nu vb 5 /10 minute cu tine,cat sa simta ca esti suparat
Va sa zica a uitat colegu' de 8 martie? Pai acolo nu se tine,nu e plin de cosuri si flori pe strada sa isi aduca aminte Trebuia sa bati si tu un apropo ceva
Denisam spune:
Moni-off imi pare rau ca trebuie sa astepti atata.
Legat de 8 martie aici nu se serbeaza dar oricum nu are scuza ca Emma i-a adus aminte aseara si putea sa zica sau sa se duca sa ia ceva simbolic.
monica70 spune:
I-am dat Dianei ocupatie,sa faca girafa aia cu numere/litere.I-am zis sa o faca pe partea cu cifrele cam de la 1 la 25 sunt.Le-a facut,dupa care i-am zis sa incerce si la partea cu literele si sa mai intrebe cand nu stie ce litera urmeaza.Da' ea ce-a facut ??? Ma cheama sa imi arate "surpriza" girafa facuta complet si pe partea cu litere Pai cum,ca n-are de unde le stii in ordine alfabetica Evident ca o fi intors frumusel girafa de pe partea cu cifre in aia cu litere ca ea e smechera doar
Acum s-a apucat serios,dar pentru asta trebuie sa "tin aproape" ca striga mereu "MAMIIII !!!" Vad ca totusi macar la primele le stie ordinea abcdefgh.Sa vedem mai departe ...
Ingrid S spune:
Ceau fetelor!
Am fost ieri la "distractia" cu clubul Cerino. Au impartit copiii in 4 grupe si i-au pus la diverse...ba cu cercul, ba sa adune nu stiu ce bile dintr-un cosulet cu soareci (de jucarie), apoi sa concureze mamele intre ele....am urat fiecare moment. Pentru o mama care nu ajunge sa se joace cu copilul, da, o fi fost placut. Eu insa sunt satula de activitati cu ea...as fi preferat o cafea si o pizza si liniste.
Am citit si ieri pe aici dar nu aveam dispozitia necesara sa scriu. Citeam ce povesteste Bee si m-a luat cu durere la lingurica, de fapt, nici nu stiu ce naiba de sfat sa dau, asa o atitudine dezamagitoare de la un sotz cu trei copii...Se cunoaste zicala ca daca-i cauti in coarne si-i servesti pe tava tot, domnul va avea pretentiile astea toata viata, pai cum mergi tu la lucru si n-ai timp sa-i sufli in ceafa cu ciorbe si friptane? Sau sa ai grija de copii??
Dar nu e adevarata teoria ca e un sotz roman. Pai si Genu e tot asa, doar n-are stramosi hotentoti. Insa e vorba de cum l-a crescut mama si cum l-a rasfatat sotia. Eu nu i-as permite asta, la fel cum cred ca nici el nu mi-ar permite sa fiu o ingalata sau o mama rea. Fiecare avem limita pana unde putem suporta.
Eu tot mai sper ca se redreseaza situatia in familia voastra si ca e doar o criza trecatoare. Cu putina bunavointa din partea sotului tau, sunt sigura ca situatia ar sta altfel.
Denisa, of, altul la rand. Spune-i sa se revanseze pentru 8 Martie si sa te scoata la restaurant. Da?
Super cu Emma daca are voce si ii place. Poate scoti o soprana sau mezzosoprana, tenori sunt barbatii.
Daniela, am luat retete de pe net si nu mi-au iesit stralucit. Tu le faci cum scrie acolo si bang...rezultatul nu e pe masura asteptarilor. Prefer sa iau de la cunostinte.
Imi pare rau ca nu se mai tine concursul. Vroiam s-o vad pe Ioana cum ia primul loc.
Vaz ca si la tine e naspa cu barbatul. Foarte relaxati sunt ei. Tot greul il ducem noi. (la modul general spun acum, ca eu ies din categoria asta). La naiba, nici nu-mi vine sa ma plang cand citesc ce scrieti voi aici.
Moni, dar care e cauza pentru care ai dus-o pe amica la control psihologic? si nici solutii n-am vazut. Intra pe mess sa vorbim.
Ma duc pana la Diana, sta azi acasa ca era mucoasa rau.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
monica70 spune:
Buna dimineata.P-aci si eu la cafeluta.Am coborat de mi-a recoltat si sange,rezultatul mai incolo.Sunt curioasa cu cat or mai fi coborat leucocitele de saptamana trecuta.
INGRID pai pentru ca sa o primeasca pe termen lung la centrul ala unde face kineto,trebuie sa ii fac dosar si la dosarul ala trebuie sa atasez si examen psihologic,aia e cauza.Azi tot pentru dosar mergem la ortoped.Dar tot eram eu curioasa sa mergem si la o examinare psiho.Mi-a placut tipa,ca explica f. frumos,atat ca nu mi-a zis nimic din ce nu stiam.Si solutiile mai exista ele,atat ca nu tin doar de mine ci si de ceilalti membrii ai familiei.Degeaba eu ii interzic sa manance dulciuri inainte de mancare,daca taica-su ii cumpara pe drum io stiu ce procarie si ii mai si zice sa nu imi spuna Pai pe el nici Michiduta nu-l mai poate educa la varsta asta.Sau mami care ii facea pe plac,numai sa nu zbiere ca o aud clientii/vecinii si se face de ras.Nu mai zic ca si acasa,daca o las ca la carte sa zbiere pana se satura,intervine ocosul de husband zicand ca las ca ii zice el la mami cum ma comport cu ea,ca de ce o fac sa planga (ca doar galagia il deranjeaza,nu aude la TV ).Pai ce "ii fac"? Eventual ca dupa ce i-am zis de 20 de ori sa se schimbe de hainele cu care a venit de la gradi,sau sa isi ia pijamaua seara,sau sa vina la masa etc. ii zic ca daca nu se executa nu-i mai dau jocurile sau ii sting TV-ul sau mai stiu eu ce e cazul pe moment.Si daca chiar nu asculta,o si fac.Iar ea evident ca urla.Pai sa urle,ca eu o lasam inca de mica pana se calma,mi se rupea de vecini.Problema-s "intervetionistii" care nu au nervii suficient de tari ca sa o asculte si atunci hop se ridica si cocosul de taica-su ratoindu-se la ea si evident mai mult strica.Atunci normal ca ma enervez si eu pe el,ca nu ma asculta sa stea naibii in banca lui,iar "impricinata" imediat profita si zbiara si mai tare! Io-s chiar foarte convinsa,ca daca eram doar eu cu Diana, crizutele astea ar fi fost mult mai rare si ar fi tinut mult mai putin.Din pacate asa a fost situatia,eu fiind mereu la munci si cu serviciul suplimentar de-acasa ,a trebuit sa mai stea si cu ei.Iar acum de cand sunt acasa,ba cu bebe mic,ba alte belele pe cap