Pestisori... pestisori... "LMA!" (66)
Raspunsuri - Pagina 10
nicoll_mada spune:
Noi va invitam la o prajitura "tavalita" prin nuca de cocos si la niste seminte de floarea soarelui prajite in casa,cu o bere si un suc de portocale,care cum si cat doreste.
Tethys spune:
Aparui la desert . Multam fain Nicoll ! Yami-yam totul.
Va mai las o melodie faina ... in ebraica ...
Si va pun si traducerea mea, proprie , care nu e chiar 'mot-à-mot':
<Dorintele inimii tale ma ating intotdeauna
Pentru ca sunt din inima ta, provin direct din inima ta.
Privirea ochilor tai ma captiveaza...
Te iubesc atat de mult incat, ma doare sufletul.
Te iubesc atunci cand razi dar, nu si atunci cand plangi
Pentru ca, te vreau fericita si nu, naiva...
Si cat de multa dragoste este in tine: si atunci cand razi dar, chiar si atunci cand plangi... cat esti de frumoasa!
Cat de multa dragoste este in tine, sufletul meu
Esti mereu frumoasa atunci cand esti fericita.
Mii de stele iti vor picta portretul arzator
Iar valurile, nu-ti vor putea sterge numele. Acesta va exista mereu.
Totul e perfect!>
Dar, pt. cine doreste... las si varianta in engleza :
"Yearnings from your heart
Are always touching me
It is from the heart, straight from the heart
Glances from your eyes
Are exciting for me
I love you untill it (hurts so much)
I love you when you laugh
And not when you are crying
I want you happy, not naive
How, how much love there is in the soul
Even when you cry, you are so beautiful
How much love, there is in you, my soul
When you are happy, you are always beautiful
Thousands of stars will paint your portrait
It is exciting, it is like fire
And waves will never erase your name
It is perfect, and it exists."
Va doresc de pe acum o noapte senina si cu vise frumoase ! Noapte buna !
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~
Tethys spune:
'Neata!
Va las -luta si horoscopul saptamanal , pt. 21 martie - 28 martie:
@ In prima parte a saptamanii te poti ocupa de relatiile cu strainatatea sau de studiile pe termen lung. Rasturnarile de situatie pot fi frecvente, asa incat fii pregatit pentru modificari de plan. Soarele iti va lumina sectorul banilor castigati din munca proprie timp de o luna de zile de acum incolo. Sunt posibile cadouri, recompense sau se poate pune in discutie remuneratia primita la un loc de munca.
Pe de alta parte vei fi foarte tentat sa cheltuiesti mai mult decat iti permite bugetul. Se recomanda prudenta si discernamant, intrucat Luna Neagra se va instala si ea in sectorul finantelor tale, oferindu-ti batai de cap. Atentie la energia vitala ce va fluctua destul de mult.
In a doua parte a saptamanii, astrele iti recomanda sa te ocupi de cariera si de imaginea ta in ochii celorlalti. Este posibil ca un sef sa iti faca reprosuri, insa se pare ca are dreptate. Asculta ce are de zis, deoarece iti va oferi informatii pretioase legate de viitorul tau in domeniul profesional in care activezi. Este nevoie sa iti imbunatatesti imaginea in ochii celorlalti.
La sfarsitul saptamanii se anunta intalniri si dialoguri interesante cu prietenii. Ai grija de sanatate si odihneste-te mai mult!
@ In aceasta saptamana va predomina dorinta de schimbare generala, de atitudine, de strategie si de manifestari, in vederea atingerii scopurilor personale. Ritmul va fi cu totul altul, tensionat, dar in sens constructiv. Multe dintre aceste schimbari vor avea loc in sensul financiar, al prosperitatii prin folosirea tuturor calitatilor personale. Este posibil ca pentru o parte dintre noi sa fie vorba de o schimbare a locului de munca care va avea in vedere valorificarea tuturor calitatilor si experientelor acumulate pentru castiguri mult mai mari. Obiectivele propuse in aceasta saptamana sunt foarte ambitioase.
@ Cuvantul care predomina saptamana in curs este noroc. Pozitia planetelor ofera oportunitati in domenii diferite: proiecte interne, achizitionarea de proprietati personale, terapie, vindecare, natura, gandire, agricultura, siguranta, pensionare, planuri de concepere a unui copil. Este o perioada favorabila pentru a cumpara o casa, pentru a intemeia o familie si de a extinde o afacere. Dar sunt prevazute dileme atunci cand trebuie sa se ia decizii majore.
Investitii...
Marti este o zi buna pentru economii, intrarea in posesia unor bani proveniti din afaceri adiacente. Miercuri este zi dedicata senzualitatii si activitatilor casnice. Restul saptamanii te vei concentra numai si numai asupra carierei si sarcinilor de lucru. Foarte bine, pentru ca in dimineata zilei de joi astrele sunt de partea ta in casa banilor, facand posibile unele investitii majore. Relatia cu partenerul decurge binisor, acum va certati si dupa cateva ore va impacati. Draga nativa in Pesti dispui de energie si ai o stare medicala excelenta.
@ Poti sa ai parte de o inundatie acasa in aceasta saptamana. Nu va trebui sa iti parasesti casa si sa stai intr-un refugiu, dar este o neplacere pe care va trebui sa o suporti. Daca ai un partener, va aparea o ruptura intre voi. Nu te lasa condus de o persoana pe care abia o cunosti; tu ai tendinta de a crede ca oamenii sunt buni, dar nu ar trebui sa lasi garda jos, si ar trebui sa fii cu ochii in patru. El sau ea se va dovedi a fi un lup imbracat in blana de oaie. Asta iti va fi clar in urmatoarele saptamani. Nu va fi prea tarziu ca sa dregi lucrurile, insa aceasta experienta te va face sa mai pierzi putin (si din nou) din naivitatea si increderea pe care le ai. Este pacat, pentru ca oamenii naivi tind sa fie foarte prietenosi.
@ Saptamana aceasta veti fi cu adevarat duali. Pe de o parte veti fi atrasi de distractie, de divertisment, pe de alta parte va veti concentra sau veti simti cel putin nevoia de a va concentra asupra telurilor voastre. Chiar daca este o saptamana usor confuza va fi absolut necesar sa urmati un singur drum, o singura directie.
Va doresc un inceput de saptamana super bun si o saptamana usoara, fara prea multe neplaceri ci, doar cu multe bucurii ! O zi buna !
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~
nicoll_mada spune:
'Neata! direct la cafeaua de la Cryna.Si ca sa o savurez cu adevarat stau si citesc si un horoscopMultumim doamna draga!
CArma suntem alaturi de tine,din umbra(din gand) te sustinem sufleteste si o pentru "doamna colonel" insotita de .
Dany ce faci?Te simti bine?Cum de nu ne scri tu chiar si 2 vorbe,dar sa fie dat semnul?
Dana tu nu mai zici nimic?Ce mai face Andrei cu dansul?Hai,mai povesteste-ne,mie imi placea la nebunie sa citesc.
Ely voi?Nu ne mai spui nimic de ce fac baietii?
Cuscra hai si tu revino,poate asa reusim sa vorbim mai des.Sunt de belea cu telefonul,fac orice si uit sa sun.CAnd imi amintesc....e tarziu rauUite aici,poate te induplecam
Noi prin casa,bate vantul tare.LA pranz plec in Ploiesti,platesc facturi si am un curs de la 16.DAr poate pana atunci mai vorbim!Zi buna si sapamana minunata!
nicoll_mada spune:
Eiii...nimeni nu a dat pe aici toata ziua?Ce faceti sirenute?Eu m-am intors de la curs...care curs nu a fost...Eu sunt capul patrat.Nu avem in fiecare luni acest curs,iar eu am retinut ca-l avem din doua in doua saptamani.Nu's de unde am retinut eu asa...ca de fapt..nu aveam decat saptamana urmatoare.Bine ca m-am plimbat prin oras,am platit facturi,iar maine mai fac un drum la scoli.
Carma gandul nostru se indreapta catre tine.Putere si tarie iti doresc !
Acum va spun o seara buna si o noapte linistita!
carmaw spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nicoll_mada CArma suntem alaturi de tine,din umbra(din gand) te sustinem sufleteste si o pentru "doamna colonel" insotita de . |
multumesc mult azi in mod speciam am sufletul cenusa:(
A decedat pe 17 martie si heeeeeeelp nu stiu cind sa i fac pt 40 de zile
2 preoti mi au zis date diverite
stiti vreun site al patriarhiei???
va rog....
Tethys spune:
'Neata!
Carma, & ! Din cate stiu eu, asta-i site-ul patriarhiei roamne: http://www.patriarhia.ro/ . Sper sa gasesti ce cauti . Uite, si aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6060 , gasesti ceva informatii legate de parastasul acesta (si nu numai)... poate ca, cei doi preoti ti-au dat date diferite pt. ca sunt anumite zile in care se fac (martea, joia...) si sunt zile in care nu se fac... parerea mea, din cele ce tocmai am citit... dar, citeste si tu, poate intelegi altfel decat mine, mai bine adica. Succes si multa putere in toate .
Nicoll, drumuri placute prin oras sa ai azi si cu folos .
Celelalte sirenete, & ...
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~
Tethys spune:
Si... daca/cum tot nu vreti sa scrieti atunci, va mai pun ceva lectura :
- O poveste cu morala...
O tanara statea si astepta avionul in sala de asteptare a unui aeroport mare. Pentru ca trebuia sa astepte mult timp, si-a cumparat o carte si un pachet de biscuiti, ca sa treaca timpul mai usor. S-a asezat in sala de asteptare VIP si a inceput sa citeasca. Langa ea, pe scaunul alaturat, erau biscuitii si, pe urmatorul scaun, era un domn care citea ziarul.
Cand a inceput pachetul si implicit primul biscuite, domnul de alaturi a luat si el unul. Ea s-a simtit indignata, dar n-a zis nimic si a continuat sa citeasca. In interiorul ei isi spunea: "Uite ce fel de pesoana e acest barbat! Daca as avea numai putin curaj, i-as face morala...". Si asa, de fiecare data cand ea lua un biscuite, lua si el unul, pana cand a mai ramas in pachet ultimul biscuite. Ea gandea: "Ah, acum vreau sa vad ce imi zice cand se vor termina toti!!". Barbatul a luat ultimul biscuit, l-a rupt in doua si i-a dat jumatate. "Ah, asta e culmea !", gandi ea si isi lua lucrurile, cartea si geanta si se indrepta spre iesirea salii de asteptare.
Cand se simti un pic mai linistita si nervii ii trecusera, se aseza pe un scaun de-a lungul unui coridor mai ferit de priviri indiscrete. Inchise cartea si deschise geanta pentru a pune acolo jumatatea de biscuit ramasa cand... deschizand geanta, vede ca pachetul de biscuiti era intreg, in geanta. Se rusina de modul in care se comportase si abia atunci intelese ca pachetul de biscuiti pe care il mancase nu era al ei ci, al domnului de alaturi care a impartit cu ea chiar si ultima bucatica, fara a se simti indignat, nervos sau superior, fata de ea care se comportase urat si chiar isi simtise orgoliul atins.
Morala:
Oare de cate ori in viata am mancat biscuitii altcuiva fara sa ne dam seama? Inainte de a ajunge la o concluzie si, inainte de a gandi rau despre o persoana, uita-te atent la ceea ce ai in jur caci, de obicei, ceea ce vezi nu este si adevarul situatiei!
Exista 5 lucruri in viata care nu pot fi recuperate:
- o piatra, dupa ce ai aruncat-o;
- o vorba, dupa ce ai spus-o;
- o sansa, dupa ce ai pierdut-o;
- timpul, dupa ce a trecut;
- iubirea, pentru cel care nu lupta.
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~
Tethys spune:
Si inca o povestioara cu morala :
- Era odata...
Era odata o insula, unde traiau toate sentimentele si valorile umane: Buna Dispozitie, Tristetea, Intelepciunea... si, ca toti ceilalti, Iubirea.
Intr-o zi, sentimentele fura anuntate ca insula sta sa se scufunde si incepura sa paraseasca insula... Doar Iubirea fu cea care ramase pana in ultimul moment... Cand insula fu pe punctul de a se scufunda, Iubirea decise sa ceara ajutor.
Bogatia trecu pe langa Iubire cu o barca luxoasa si Iubirea ii zise:
- Bogatie ma poti lua cu tine?
- Nu te pot lua, caci e mult aur si argint in barca mea si nu e loc pt. tine.
Iubirea se hotari sa ceara ajutor Orgoliului, care trecea atunci intr-o superba nava.
- Orgoliu, te rog, ma poti lua cu tine?
- Nu te pot ajuta Iubire... aici e totul perfect, mi-ai putea strica nava.
Atunci, Iubirea aborda Tristetea, care tocmai trecea pe langa ea.
- Tristete, te rog, lasa-ma sa vin cu tine.
- Oh Iubire, raspunse Tristetea, sunt atat de trista incat, trebuie sa stau singura.
Chiar si Buna Dispozitie trecu pe langa Iubire dar, era atat de multumita incat, nu auzi ca aceasta o striga.
Dintr-odata o voce spuse:
- Vino Iubire, te iau eu cu mine!
Era un batran cel care vorbise. Iubirea se simti atat de recunoscatoare si plina de bucurie incat, uita sa-l intrebe pe batran cum il cheama.
Cand sosira pe tarm, batranul pleca. Atunci, Iubirea isi dadu seama cat de mult ii datora, si intreba Cunoasterea:
- Imi poti spune cine m-a ajutat?
- Era Timpul, raspunse Cunoasterea.
- Timpul? se intreba Iubirea. Dar de ce tocmai Timpul m-a ajutat?
Cunoasterea, plina de intelepciune, ii raspunse:
- Pt. ca, numai Timpul e capabil sa inteleaga cat de importanta este Dragostea in viata!
si o zi buna si frumoasa tuturor sirenetelor !
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~
Tethys spune:
Bine... sunt tot la capitolul monolog ... mno, ok. si asa ... va mai pun ceva lectura si, dupa aia, dispar si eu... ma duc sa-mi fac blog ... si gata ... deci:
* Puterea obisnuintei...
Un grup de oameni de stiinta au pus intr-o cusca cinci maimute si in mijlocul custii o scara iar, deasupra scarii o legatura de banane. Cand o maimuta se urca pe scara sa ia banane, oamenii de stiinta aruncau o galeata cu apa rece pe celelalte care ramaneau jos. Dupa ceva timp, cand o maimuta incerca sa urce scarile, celelalte nu o mai lasau sa urce. Iar, dupa mai mult timp, nici o maimuta nu se mai suia pe scara, in ciuda tentatiei bananelor. Atunci, oamenii de stiinta au inlocuit o maimuta. Primul lucru pe care l-a facut aceasta a fost sa se urce pe scara dar, a fost trasa inapoi de celelalte si batuta. Dupa cateva batai nici un membru al noului grup nu se mai urca pe scara. A fost inlocuita o a doua maimuta si s-a intamplat acelasi lucru. Prima maimuta inlocuita a participat cu entuziasm la baterea novicelui. Un al treilea specimen a fost schimbat si lucrurile s-au repetat. Al patrulea si, in fine, al cincilea au fost schimbati. In final, oamenii de stiinta au ramas cu cinci maimute care, desi nu primisera niciodata o baie cu apa rece, continuau sa loveasca maimutele care incercau sa ajunga la banane. Daca ar fi fost posibil ca maimutele sa fie intrebate de ce le bateau pe cele care incercau sa se catere pe scara, raspunsul ar fi fost: "Nu stim. Lucrurile intotdeauna au fost asa aici...". Suna cunoscut?!?
Concluzie: "E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati". - Albert Einstein
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~