educatie romaneasca sau educatie japoneza?
Raspunsuri - Pagina 3
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nati Fata la 15 ani sa nu isi spele cutia si tacamurile de la pranzul ei, sa-si lase tampoanele prin casa, nu e acceptabil. Ce sa faca suzuran? sa o lase in pace, sa o pupe si sa-i zica, lasa fata draga ca nu-ti trebui sa inveti sa strangi dupa tine, stai asa dezordonata ca nu arde Roma? |
Mei despre ce tampoane e vb??Despre cele folosite pe care nu le arunca corespunzator sau despre tampoanele noi in cutie????
Daca sunt nefolosite banuiesc ca le tine in baie sau la ea in camera ca doar nu le-o pune pe masa din bucatarie....Unde exact ar tb sa la ascunda???
Si la urma urmei daca sunt in cutie, nefolosite nu vad ce e atat de grav ca le mai lasa imprastiate??? Sunt articole de igiena feminina, care e problema? Daca lasa un sapun in cutie, ai aceeasi reactie???
,
Daca e vb de cele folosite , da suzuran ar tb sa ii fi explicat demult despre cum se arunca eventual sa ii cumpere ea pungile speciale in care se arunca daca fata foloseste absorbante si nu tampoane, etc.Din cate am inteles fata nu are mama, deci suzuran ar fi tb sa ii povesteasca de pubertate/menstruatie/ igiena sau eventual tatal.
Nu pot sa cred ca le arunca chiar in mijlocul casei.
Lara mami de Errie si Jamie
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal*Thailand
denizel spune:
citat din mesajul lui Nati Se vede treaba ca unele dintre voi sau plictisit la subiectul cu "copilul trebui dresat pavlovian" si ati venit sa ne educati pe noi astea nestiutoare. |
Scuze, am crezut ca nu cititi acolo . Dar daca cititi si vorbiti ce vorbiti despre copii (situatia fiicei vitrege e chiar de plans), nu cred ca mai e cazul sa fiti deranjate.
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
Amina_Marina spune:
Suntem pe locul 12 in lista tarilor cu risc de foamete , necivilizati, prosti etc. Imediat dupa noi sunt cele din lumea a treia, doar un branci ne trebuie ca sa cadem si noi in groapa.
Japonia este cea mai civilizata tara din lume,perfecta in tot si cu 300 de ani inaintea romaniei.
Eu prefer educatia din aceasta galaxie.
Ete cit de cilivizati suntem.
http://www.adevarul.ro/international/Ghid_mondial_de_evitat_Romania_0_439156403.html
Cind romania se va numi tara educata , prostii nu vor mai avea tara.
Luna1 spune:
citat din mesajul lui Amina_Marina Suntem pe locul 12 in lista tarilor cu risc de foamete , necivilizati, prosti etc. Imediat dupa noi sunt cele din lumea a treia, doar un branci ne trebuie ca sa cadem si noi in groapa. Japonia este cea mai civilizata tara din lume,perfecta in tot si cu 300 de ani inaintea romaniei. Eu prefer educatia din aceasta galaxie. Ete cit de cilivizati suntem. http://www.adevarul.ro/international/Ghid_mondial_de_evitat_Romania_0_439156403.html Cind romania se va numi tara educata , prostii nu vor mai avea tara. ............................... Vom rataci prin ceruri, Cersind cu palme-ntinse Un strop de adevaruri Din vietile invinse... |
Daca nu apareai tu sa ne destepti pe toti si sa ne zici cat de naspa e Romania, muream toti prosti.
Am o intrebare totusi: tu unde te-ai nascut? Din ce natie de parinti? Mai reflecteaza totusi.
La subiect... n-am nimic de zis, ma minunez si eu cum TREBUIE sa isi castige copilul respectul si DRAGOSTEA. Mda. Cel mai bine ar fi sa fie insa invers, sa trebuiasca sa-si castige parintele respectul si dragostea copilului, atunci sa vezi metode de parenting.
Hai ca devin si eu AP ca Pisigri, si cum ziceam chiar n-am nevoie de etichete sa-mi cresc copiii.
SabinaY. spune:
Am alergie la generalizari.
Va zic atat,nu traiesc toti japonezii dupa regulile enumerate de suzuran.
Copii care nu-si respecta parintii sunt peste tot in lumea asta...asta nu e o regula japoneza.
Eu imi educ copiii asa cum simt,nu dupa reguli japoneze si nici dupa cele romanesti sau ale altor natii.
Daca o sa am chef sa imi duc copilul la scoala cu masina,fie si la un km distanta,am sa o fac.Ca e al meu copil si doar de la mine si tatal lui primeste dragoste si "alintatura"...
Am mai invatat o chestie de cand sunt mama.Nu judeca ce face nush cine...ca e posibil sa ajungi in aceeasi situatie si-ti dai cu firma in cap
Si inca ceva suzuran...de unde ai scos tu regulile astea?
Eu nu vad pe aici ca parintii sa le ofere copiilor totul pe tava sau sa ii priveze de libertate in decizii.Dar eu stau pe la tara...poate asta e problema
Jurnal de "mogalnete"
Japonia prin ochii unui amator
Sabina Y.mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si Lisa Maria(23 iulie 2009)
fosta devylla
Laura25 spune:
SabinaY, ma bucur ca ai scris. Sunteti ok? Mai stii ceva de vreouna din fetele din Japonia?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
squirrel spune:
Fetelor, Dumnezeu sa va ocroteasca in momentele acestea dificile. Sper ca sunteti bine toate.
suzuran spune:
Fetelor, haideti sa lamuresc una dintre probleme - iubirea.
E drept ca nu o iubesc pe fata cea mai mare la fel ca pe cea mica, sau ca pe baitelul meu...La fel cum este si faptul ca nici pe cei doi mici nu ii iubesc la fel...Eu ii iubesc pe fiecare diferit.
Iar fata ma iubeste si ea in felul ei si uneori imi scrie scrisori in care imi multumeste pentru ca sunt atat de "rea" cu ea...Ce sa va zic? Spalatul betelor si mersul pe bicicleta la meditatii nu sunt niste probleme mari. Ele erau doar niste exemple. La fel cum este si cu lasatul tampoanelor folosite pe masa de mancat...sunt anumite lucruri peste care nu pot sa trec si la care ma enervez instantaneu...
Ideea este ca nu o face intentionat. Stiu si asta...pur si simplu le uita sau este prea mendokusai.
Eu nu ma plangeam de familia mea pe care o iubesc si de care sunt chiar mandra, asa cum este ea, la urma urmei oricum, nimeni nu este perfect.
Vroiam doar sa vorbesc cu fete de prin Japonia care au parte de experienta in educatie si care stiu de felul in care sunt educati copii japonezi. Pentru ca, pentru cea mare poate ca nu e rau sa fie asa cum e, alintata, rasfatata sau ma rog...chiar sa nu fie in stare de nimic. Dar pentru cei mici, ei sunt doar pe jumatate japonezi si le trebuie putin mai multa putere, mai mult curaj, mai multa independenta ca sa faca fata societatii japonezilor. Nu este usor...
Si vorbesc despre educatia lor asa fiindca vad si unele "rezultate" ca sa zic asa...sunt enorm de multi oameni care nu se casatoresc, nu fac copii si la 38 de ani sunt acasa la mama si la tata. E drept, lucreaza f mult...Si vad si la scoala la fiica-mea ca in fiecare clasa sunt cate doi copii care nu mai vor sa vina la scoala din cauza ca nu stiu ce profesor a tipat putin la ei!!! Si parintii le sufla in moft si tin copiul in casa...
Fiica-mea, cu toate certurile si supararile noastre vede si imi povesteste...si stie ca ea nu va ajunge niciodata asa.
Si chiar de curand mi-a zis ca e bine sa ai pe cineva in spatele tau care iti spune verde in fata, care chiar daca te cearta si te face cu ou si cu otet, e alaturi de tine...
Eu nu stiu daca sunt o mama buna sau nu dar invat pe parcurs.
Si pana la urma nici nu e asa de important ce educatie dai copilului atata vreme cat o faci cu dragoste. Asa ca subiectul topicului a fost probabil ca, prost ales.
Cu scuzele de rigoare, multa sanatate.
Edip spune:
citat din mesajul lui Jasmin012 Din cate stiu eu despre japonezi, stiu numai de bine. Chiar daca nu sunt atat de bine inzestrati dpdv intelectual ca romanii si au un oarecare spirit de turma, totusi ei sunt un exemplu de succes. |
Alooo.. Buna dimineataaaaaaaa... Inzestrati intelectual romanii in comparatie cu japonezii? Asa e.. Romanii fac Canon, Nikon, Honda, Toyota, Nissan, Suzuki.. sa mai enumar?
denizel spune:
citat din mesajul lui Nati In ce priveste stilul japonez, trebuie sa fiti aici, sa traiti cativa ani sa vedeti cum sunt copii educati si cum reactioneaza parintele la nevoile copilului. |
In numai doua saptamani s-au schimbat radical parerile despre japonezi.
Nu mai sunt niste paraziti tributari unei proaste educatii transmisa din generatie in generatie, neputinciosi si dependenti care pretind vieti de printi si printese .
Iata cum se pare ca sunt de fapt:
citat din mesajul lui Nati Sunt o natie unita, civilizata, au inteles ca nu numai cei din zona unde tsunami a lovit trebui sa faca unele sacrificii ci toata Japonia. Nimeni nu comenteaza, se conformeaza, ajuta fiecare cat poate, in principal donatii in bani. |
In plus, toata planeta se minuneaza ca nu au aparut hoti in zonele grav afectate.
Suzuran, Nati, mergeti cu incredere pe mana educatiei japoneze si dati-ne si noua cateva ponturi ;).
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~