Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (187)
Raspunsuri - Pagina 17
cleo78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui piggy am varicela...sa va dau adresa mea? lasand gluma la o parte e horror...mai greu decat nasterea...of Piggy mama de pufitze Ilinca (15.06.2008) si Mara (30.08.2010) si florareasa www.myflowerbox.blogspot.com |
haoleo... si piticele???
Nu facusi in coppilarie?
Snatate maxima!! Insanatosire grabnica!

Alysh, astenie/ne astenie, dar functionez in reluare...
Doloress spune:
PIGGY - nici eu n-am facut varicela, mereu mi-e frica sa n-o iau de la pitici, de aceea l-am si vaccinat pe Patrick de la un an cu vaccinul asta. Insanatosire grabnica!
CLEO - please please, spune cum ati scapat de biberoane! Alaltaseara de la ora 10 seara pana dimineata a baut 6 biberoane , 1200 de grame!
. Noaptea facem biberoane dar nu pentru ala micu, pentru ala mare!
Simonix spune:
Buna seara 
Piggy
Sanatate, sa treaca repede buba ... pardon, bubele 
Lori - si voua sanatate!!! E pe trecute la voi :) Saraca Ana, cum sta ea singurica :) Bine ca e inca mica, mai incolo nu cred ca o sa mai reusesti sa o tii asa izolata. A propos de fratiori, avem noi in grupa un baietel care imi place mult (si lu' fiu-miu) si mamica lui a mai produs un bebe baiat fix cand a inceput Marc scoala. Deci nu exista izolare aici, mamica respectiva venea cu amandoi baietii (ala mic avea doua saptamani, atunci l-am vazut eu prima oara, il tinea in sling). De atunci a crescut, Marc a venit mereu la scoala, exceptand evident perioadele de imbolnaviri, eu mai plec cu mama lui si cu ala mic, care acum are cateva luni. Tipa il lasa pe cel mic afara, in curtea scolii, in carucior, il pregateste pe Marc, il lasa in clasa si apoi pleaca cu piticul mic, eu sunt topita toata dupa ala mic, e la varsta aia cu zambete multe, cumintel foc, nu zice nici pas singurel acolo in carutz, se uita la restul de copii 
Frumos :) Fratiorii astia mici au sansa sa fie mereu "anturati" :)
In rest noi suntem ok inca, desi e epidemie de gastro in scoala, sper sa ne ocoleasca ... M-am cam saturat de boli & Co. Piticul e intr-o faza de amor nebun pentru maica-sa
Vad ca ma iubeste de numa, imi ia "apararea" de fatza cu taica-su, vorbeste de mine non stop cand nu sunt pe acolo, ce sa mai, iubire mare. Ah, si ca sa radetzi
:
El stie demult care e adevarata diferenta intre baieti si fetitze
Unii au ceva, altele au altceva
Buuun, si in seara asta il stergeam eu la putz caci nu am mai avut vreme de dush si ii spuneam ca maine o sa mai umble tati la putza nitel (inca nu e decalotat
) pentru ca mami nu are putza
si nu stie prea bine ce si cum pe acolo :d. El: "Mami, tu nu ai putza, esti fetitza". Eu: "Da, asa este". El "Ai pasare ![]()
![]()
" Eu (cu gura pana la urechi) "Da, aproximativ" (ma rog, eu i-am zis de "pasarica", maine poimaine o sa imi spuna ca am "pasaroi" cred ca o sa lesin de ras). El: "Tu nu faci pipi cu putzica, faci pipi cu pasarea ![]()
". Mai sta nitel si se gandeste "Tu ai o putizca mica in pasare
si asa faci tu pipi". Edificator, nu? ![]()
Nu pricepe domle ca unii nu au obiectul ![]()
Vorbeati si de excursii, de-abia astept sa se faca si la Robert. Dar mai incolo, cred... inca nu am auzit la astia pitici. Eu ziua l-as lasa, daca s-ar face.
Gata, nani, noapte buna va urez 
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
Simonix spune:
Dolores woow 6 ??? Cu lapte ??? Cu biberonul nu nu am scapat inca pt ca nu dorim (astia mari) dar eu l-am testat pe al meu si ar renunta fara probleme - pur si simplu ii dau cana in loc de biberon. Incearca sa ii dai cu paiul, pe al meu il amuza. La noi chiar ca biberonul e asa, cam in plus, ca nu mai are nici un rol, noaptea daca vrea apa - sticla sau canutza. Mie inca mi-e comod cu biberonul pentru ca bautul din cana ne ia mai mult timp :D (mai ales inainte de plecatul al scoala) si de asemenea, bea mai putin lapte (desi asta nu e bai). In weekend insa singur cere canutza si bea cam jumatate din lapte, dar fiind acasa ii dam si mic dejun. In timpul saptamanii e mai bine sa bea mai mult lapte ca nu mai mananca mare lucru pana la pranz, deci e exclusiv "laptos" dimineata. Ah, poti incerca si cu sticle din alea din care suge, noi asa ii luam apa, la sticlutze mici.
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
Doloress spune:
SIMONIX ii dam o combinatie de apa cu lapte. In total urmaresc sa nu depasesc 500 de ml de lapte pe zi, restul e apa. Am incercat de toate - canite, cu pai, fara pai, biberoane cu tetina mica-mica pentru 1 luna, nimic n-a mers - urla de trezeste tot cartierul si nu e chip sa adoarma pana nu-i aducem bibe. Imi vine cateodata sa-i dau suzeta, zau daca n-as prefera. Dar el n-a vrut suzeta niciodata. La gradia doarme fara bibe, acasa nu e chip.
Acum a inceput sa pape binisor, am fost sigura ca mai reduce. Nimic, parca bea si mai mult.
Nici eu nu l-am izolat pe Patrick, nici cand a fost racit, nici cand a facut conjunctivita. Am incercat noi, dar n-a fost deloc posibil. Vad ca deocamdata bb mic e bine aparat de anticorpii din laptic.
Intr-adevar, fratii cei mici consider ca sunt privilegiati, sunt mult mai stimulati zic eu decat cei mari, participa de mici la tot felul de activitati. Eu dansez, cant, ma joc cu Patrick cu bb Kevin in wrap, deocamdata nu percepe el mare lucru, dar o sa vina si vremea cand o sa inteleaga. Deja reactioneaza foarte bine la cantecele, face niste ochi maaaariii... Dar sunt si neglijati la greu, si eu in week-end il lasam pe Kevin in bouncer si ma duceam la joaca cu Patrick. Ma simteam cam vinovata, dar ce poti sa faci,... daca m-as putea clona bine ar mai fi.
Simpatic foc Robertel, cica e foarte greu pentru ei sa inteleaga ca fetele n-au putza, cica explicatia pe care si-o dau ei e ca cineva le-a taiat-o.
A propos de pasare, dialog cu tati in masina:
P- Tati, cum se zice la oiseau in franceza? (la el franceza inseamna romaneste si vine-versa)
Tati : Se zice pasare.
P- ba nu, se zice cioara. ![]()
cleo78 spune:
mara are carii... asa ca am incercat sa elimin variabila: cari de biberon. Desi e ultima masea - nu dintii din fata.
si cum inca nu am gasit stomatolog de copii,cautam...asa ca daca puteti sa ne recomandati ceva dr cu antrenament la copii de 3 ani... Nu stiu daca is sau nu carii de la biberon, dar i-am aruncat biberoanele - evident ca bea mai putin lapte din pahar, dar completam cu cascaval, iaurt etc.
Unul din biberoane ea l-a aruncat, restul i-am zis ca i le duc la un bb mic. mai miorlaie seara,bine miorlaie si ca i-a zis tati ca se duce el la gradi sa se joace cu Anto, sau ca i s-a udat degetul....etc
ma duc sa mai incerc sa adorm.
Lilly79 spune:
neatza.
doloress Julia a scapat de biberon acum un an si ceva.Pur si simplu nu i-am mai dat lapte din biberon ci din canita.La inceput a baut mai putin pana s-a obisnuit.Dar ea nici nu prea adormea cu biberonul si poate deaia a fost usor sa-l scot.Nu stiu ce sfat sa-ti dau, eventual sa va inarmati cu multa rabdare si in loc sa-i dati lapte cu apa, sa-i dati doar apa, zicand ca nu mai aveti, ca baietii asa mari ca el nu mai beau atata lapte.
cleo si mie mi-e frica sa nu faca Julia carii, mai ales ca mananca cam multe dulciuri (vina mea, stiu).Chiar aseara m-am uitat cu lanterna in gurita ei si dintisorii si masuletele pareau ok.Si pana acum o spalam pe dinti doar seara, dar incerc incet-incet sa o spal si dimineata (azi dimineata a ripostat zicand ca ne spalama pe dinti doar seara inainte de culcare, dar pana la urma am convins-o).Problema e ca dimineata suntem mereu pe fuga, dar trebuie sa-mi fac timp inca 2 min pt spalatul ei pe dinti.
Apropo de excursii de la gradinita, Julia a fost la mai multe, dar deocamdata doar pe-aici prin oras si pe langa.A fost la ceva expozitie de dinozauri, la teatru de papusi, la o ferma de animale, in parcul din centrul orasului, etc si astazi ar trebui sa mearga la o ferma de vacute si caluti in afara orasului, dar s-ar putea amana daca considera ca e prea mare noroiul.Alti copii mai mari au fost anul trecut si la zoo din Tg.Mures. Eu o las pe Julia ca e asa fericita cand merge undeva si apoi ne povesteste seara ce-a facut, ce-a vazut.
desiree referitor la olita, la noi a functionat metoda recompenselor: ii spuneam ca daca face la olita primeste un abtibild si dupa ce va avea 10 pe-un carton va primi un cadou.Si o lasam prin casa in chilotei, se uda, zicea ca vrea la olita, mai scapa acolo o picatura, primea abtibildul, eu o schimbam de hainute, ea era fericita.Apoi se cerea la olita din 5 in 5 minute si mai incerca cate-o picatura.Cu kk a fost mai greu, ca tot in scutec il facea, dar dupa ce s-a invatat sa faca pipi la olita, si-am vazut o data ca vrea sa faca kk am convins-o sa stea pe olita si-am tot povestit cu ea pana a uitat unde e si s-a relaxat, si-apoi a fost asa fericita de ce-a realizat.Povestea cu kk a trebuit sa o fac de mai multe ori pana si-a dat seama ca e mai bine asa, ca nu se mai murdareste si-apoi mergea singura la olita si pt pipi si pt kk.Acum kk face pe wc si pipi la olita si dimineata scutecul e uscat.Am mai lasat-o la amiaza sa doarma fara scutec, dar a avut vreo 2 accidente cand a dormit prea mult si era si bolnavioara.
Multa bafta cu operatiunea olita si multa sanatate Victoriei.
Lilly
27+
, mami de
Julia (30.05.2008)
Magnetism79 spune:
Nici noi nu am scapat de biberon, dar carii ioc, nu avem inca , el se spala singurel , nu in toate zilele , cand are chef, dar in ult timp m-a capiat de dim si seara sta numai cu peria in gura. Cleo si al meu papa dulciuri si cam multe ce sa-i fac?
Aseara am facut mini tiramisu f. repede si s-au mancat toate .Le-am facut in castronele, in 15 min erau gata, o ora apoi la frigider si dupa aia in 5 min erau gata toate. Azi fac gaufre, am niste retete sa vedem cum ias. Simonix parca tu intrebai de retete de gaugre, gac azi si iti zic cum au iesit. De data asta voi pune crema de ciocolata pe ele si banane, sau fac sirop din fructe de padure si le garnisesc deasupra cu fructele.
Fetelor radeti cat vreti cu varicela dar e pe bune ce am scris eu acolo, caz real bebelus de 5.100 g, DA E CORECT SCRIS 5100 G la nastere din mama cu varicela, avea mama pe masa de nasere , mai corect zis pe masa de operatie , ai bine nu a patit absolut nimic, a fost tinut izolat de mama lui imediat ce l-au scos dar nu a facut nici o complicatie, nimic desi avea toate atuurile sa ia de la mama lui. Periculos in varicela este pt gravidute in special cele din primul; trimestru care nu au facut boala in copilarie si o pot contacta f. usor de la purtatori in special copii, aici riscul ca fatul sa aiba complicatii respiratorii dar si malformatii este f. mare.
Va pup ma duc l;a plimbare si cumparaturi
Mami de Bogdanici Pogonici
Andrada79 spune:
Lorich am vazut pozele cu puiutii tai sunt superbi! Seamna ffff mult!
Doloress ce scump este Kevin, cand am vazut pozele parca l-am vazut pe Tiberiu cand era bebe mic!
Piggy sanatate multa sis a treaca mancarimile cat mai repede! Ufffff
Simonix ce scump e Robert! Mereu are niste explicatii grozave, e un dulce!
Cleo colega mea de borou se duce cu copilul la crystaldentalclinic la Daniela Enache si e fff multumita ! Intra pe site-ul lor
Adriana_78 spune:
Cleo, eu cred ca Mara nu a facut carii de la biberon cu lapte. Tu asa zici?
Eu zic ca mai degraba de la dulciuri si nespalat pe dinti.
Am auzit de niste cab. stomatolg. pt. copii din pacate nu mi-am notat linkurile -- cred ca sunt private si destul de scumpe, mai scumpe decat media - ca cred ca d-aia nici nu mi-am salvat linkul, nu mai stiu - parca ceva cu dentestet
Doloress, 6 bibe sunt tare mult - de atatea ori te scoli in timpul noptii? wow!
Si eu recomand rabdare si perseverenta.
La noi a fost asa: Annika se trezea la fel (1 data insa) si urla ca vrea lapte, da plangea nene nu gluma, in mijl. noptii -- am lasat-o sa planga, inchideam toate usile la camerele vecine si ii tot explicam pana cand ajungea sa tip la ea si s-o cert sa se potoleasca ca nu e normal sa mai bea lapte noaptea, ca noaptea nu se mananca se doarme etc
Vreo 2 sapt. s-a tot trezit si a plans, Lara si sotul dorm adanc, desi tipa destul de tare nu i-a trezit, acum de vecini, nu stiu, o fi auzit, da asta e!
Pana la urma a priceput ideea si nu s-a mai trezit, are multe nopti cand doarme neintrerupt; trebuie sa te tii tare, sa nu cedezi, sa zici, hai asta noapte ii dau, ca nu mai suport urletele, ca apoi nu mai scapi de el.
Si am mai facut cum zicea si Lilly, am mintit ca nu mai e lapte, da maine dim. la prima ora, ma duc sa cumpar.
Succes!
Piggy, sper sa treaca repede bubele si sa fie o forma usoara! De la cine ai luat-o?
Simonix, Doloress, haiosi piticii vostri cu perlutele si afirmatiilelor
Sa e notati!
Eu nu notez nimic, apoi nu le mai tin minte cu timpul si imi pare rau -- si ale mele fete scot niste perle sau pov. niste chestii de mori de ras