Ce facem in caz de febra la copil?
Raspunsuri - Pagina 3
gabi_s spune:
Buna ziua,
Eu am o alta intrebare referitoare la febra.
Am doi copii (un baietel de 4,5 ani si o fetita de 6,5 ani)care au facut la interval de aproape o saptamana viroza (cu tuse, fara rosu in gat si cu temperaturi de aproape 40 grade Celsius - combatute din greu cu antitermice si leacuri babesti). Pentru orice eventualitate, medicul mi-a dat si un antibiotic (augumentin), sa-l dau daca febra se prelungeste mai mult de trei zile si starea lor nu se imbunatateste (antibiotic pe care nu l-am administrat).
Cand am constatat ca s-au insanatosit, (si medicul mi-a confirmat asta), am reluat activitatea la gradinita.
Acum au facut iarasi febra 38 grade Celsius: - baietelul (care s-a imbolnavit primul) la interval de 2 saptamani fata de primele semne ale virozei; - iar fata (care s-a imbolnavit a 2-a), la interval de o saptamana.
Medicul mi-a spus sa combat febra in continuare, asa cum am facut si pana acum.
Si acuma vine si intrebarea mea: este cazul sa le dau antibioticul, sau nu?
Cand anume intr-o viroza se administreaza antibiotic?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
floaredemac spune:
Eu prefer sa ii fac dus cu apa initial la temperatura normala, apoi o scad treptat, pana observ ca i se face un pic frig. Apoi il scot in prosop si il imbrac normal. La incheieturile mainilor si picioarelor ii pun comprese umede la temperatura camerei, daca le accepta. Metoda a dat rezultate mult mai rapide decat antitermicele. (ma refer la temperatura de 39-40).
Medicul nostru pediatru ne-a sfatuit ca, in loc sa fugim la urgenta cu copilul cu temperatura f ridicata, mai bine sa ii scadem noi temperatura asa cum am descris. Pana ajungem la spital pot aparea convulsii, iar acolo oricum nu i-ar face decat impachetari care sunt traumatizante si socul termic destul de periculos.
Ce parere aveti, este acest sfat pertinent?
Multumesc.
Dr.Mihaescu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabi_s Buna ziua, Eu am o alta intrebare referitoare la febra. Am doi copii (un baietel de 4,5 ani si o fetita de 6,5 ani)care au facut la interval de aproape o saptamana viroza (cu tuse, fara rosu in gat si cu temperaturi de aproape 40 grade Celsius - combatute din greu cu antitermice si leacuri babesti). Pentru orice eventualitate, medicul mi-a dat si un antibiotic (augumentin), sa-l dau daca febra se prelungeste mai mult de trei zile si starea lor nu se imbunatateste (antibiotic pe care nu l-am administrat). Cand am constatat ca s-au insanatosit, (si medicul mi-a confirmat asta), am reluat activitatea la gradinita. Acum au facut iarasi febra 38 grade Celsius: - baietelul (care s-a imbolnavit primul) la interval de 2 saptamani fata de primele semne ale virozei; - iar fata (care s-a imbolnavit a 2-a), la interval de o saptamana. Medicul mi-a spus sa combat febra in continuare, asa cum am facut si pana acum. Si acuma vine si intrebarea mea: este cazul sa le dau antibioticul, sau nu? Cand anume intr-o viroza se administreaza antibiotic? Multumesc anticipat pentru raspuns. |
Afectiunile virale nu se trateaza cu antibiotic. In cazul unei infectii virale de cai respiratorii superioare singurele masuri ce trebuie luate sunt cele pt ameliorarea simptomatologiei respectiv : febra, tuse, obstructie nazala...
Dr.Mihaescu spune:
citat din mesajul lui floaredemac Eu prefer sa ii fac dus cu apa initial la temperatura normala, apoi o scad treptat, pana observ ca i se face un pic frig. Apoi il scot in prosop si il imbrac normal. La incheieturile mainilor si picioarelor ii pun comprese umede la temperatura camerei, daca le accepta. Metoda a dat rezultate mult mai rapide decat antitermicele. (ma refer la temperatura de 39-40). Medicul nostru pediatru ne-a sfatuit ca, in loc sa fugim la urgenta cu copilul cu temperatura f ridicata, mai bine sa ii scadem noi temperatura asa cum am descris. Pana ajungem la spital pot aparea convulsii, iar acolo oricum nu i-ar face decat impachetari care sunt traumatizante si socul termic destul de periculos. Ce parere aveti, este acest sfat pertinent? Multumesc. |
Atitudinea este corecta,insa alaturi de masurile fizice de scadere a temperaturii se pot folosi si antitermice , de ex Nurofenul administrat in doza corespunzatoare
floaredemac spune:
Multumesc pentru raspuns! Sigur ca metoda o folosesc daca nu dau rezultate antitermicele, dar ma refeream la o crestere brusca a temperaturii peste antitermice, sau in cazul in care nu mai putem astepta efectul acestora, daca observam ca temperatura creste in continuare.
CADIA spune:
Buna ziua!
Fata mea cea mare 2 ani si 3 luni a facut febra azi-noapte 40.2 in funduletz si a varsat.Am fost la dr, avem dagnostic faringita si infectii ale cailor respiratorii.
Ne-a dat Augumentin 3 ml la 12 ore, dar din pacate am pus prea multa apa in sticluta. Va rog ajutati-ma, ce pot face?????I-l dau asa dar ii maresc doza????
Intre timp i-am mai dat Panadol si acum i-am bagat din nou Novocalmin,pentru ca ardea rau. Ce altceva mai pot face????
Va multumesc din suflet.
micheline75 spune:
Deci cea mai buna metoda este sa-i dam intai un antitermic si apoi sa vedem daca nu functioneaza sa apelam la alte metode? Si dintre antitermice, care e cel mai bun, pe care mi-l recomandati? Multumesc.
aditzaC spune:
buna ziua
ce medicamente pt febra/raceala putem administra unui copil de 2 luni ?
cand imi pot da seama daca copilul este racit , precizez ca are mucisori dar nu prezinta alte simptome in afara de o tuse rara .
multumesc
D-zeu, Fecioara Maria , Sf Nectarie si Sf Spiridon m-au binecuvantat cu
aditza ..mami fericita de pui scump Mihai
floaredemac spune:
Nu sunt medic, dar cred ca un copil de 2 luni nu se poate trata cu sfaturi de pe un forum. (de fapt, nici unul mai mare, dar cu timpul ajungi sa iti dai seama cand e de mers la medic si cand se mai poate astepta) Pana il consulta medicul, eu i-as da oscillococcinum, dar medicul trebuie sa il vada neaparat...mai ales ca spui ca si tuseste un pic. Parerea mea.
Dr.Mihaescu spune:
citat din mesajul lui aditzaC buna ziua ce medicamente pt febra/raceala putem administra unui copil de 2 luni ? cand imi pot da seama daca copilul este racit , precizez ca are mucisori dar nu prezinta alte simptome in afara de o tuse rara . multumesc D-zeu, Fecioara Maria , Sf Nectarie si Sf Spiridon m-au binecuvantat cu aditza ..mami fericita de pui scump Mihai |
In cazul aparitie febrei la un sugar de 2 luni puteti folosi Paracetamol in diverse forme de prezentare sau impahetari hipotermizante, hidratare corespunzatoare, "tinuta lejera". Nurofenul se administreza la un sugar in varta mai mare de 3 luni.
Simptomele asociate unei infectii respiratorii sunt reprezentate de febra, tuse, rinoree, obstructie nazala